Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

2g ili 3g? Na 2g malo sta radi. Cak ni opera mini vise nije skroz upotrebljiva na 2g

2g. Mada ram nije problem jer radi normalno preko wifi a i sve ovo radilo na telefonu sa 1gb.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Problem je bio u podesavanjima za APN tacnije u proxy. Samo sam obrisao IP u proxy i sad sve radi kako treba.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Nameravam da kupim ovaj telefon, ali nisam siguran koje frekvencije važe za Srbiju (ili EU)?

Ovako stoji na oglasu prodavca sa Aliexpress-a... (Original Xiaomi Mi4c Mi 4c 4G FDD LTE Mobile Phone Snapdragon808 Hexa Core 5.0 inch 1920X1080P 13MP 3080mAh)

2G: GSM (B2/B3/B5/B8)
3G: WCDMA (B1/B2/B5/B8);TD-SCDMA (B34/B39)
4G: FDD-LTE (B1/B3/B7);TDD-LTE (B38/B39/B40/B41)

2G GSM:GSM 850/900/1800/1900MHz
3G WCDMA:WCDMA 850/900/1900/2100MHz4
FDD LTE :FDD LTE B3:1800/B1:2100/B7:2600MHz

Da li je ovo uredu za naše mobilne mreže?

Nameravam da kupim ovaj telefon, ali nisam siguran koje frekvencije važe za Srbiju (ili EU)?

Ovako stoji na oglasu prodavca sa Aliexpress-a... (Original Xiaomi Mi4c Mi 4c 4G FDD LTE Mobile Phone Snapdragon808 Hexa Core 5.0 inch 1920X1080P 13MP 3080mAh)

2G: GSM (B2/B3/B5/B8)
3G: WCDMA (B1/B2/B5/B8);TD-SCDMA (B34/B39)
4G: FDD-LTE (B1/B3/B7);TDD-LTE (B38/B39/B40/B41)

2G GSM:GSM 850/900/1800/1900MHz
3G WCDMA:WCDMA 850/900/1900/2100MHz4
FDD LTE :FDD LTE B3:1800/B1:2100/B7:2600MHz

Da li je ovo uredu za naše mobilne mreže?

U redu je, naše mreže su pokrivene. Fali samo LTE Band 20 (800 MHz) koji bi trebalo da krene kod nas u nekoj budućnosti ali imaš Band 3 koji je trenutno aktivan, tako da si miran što se tiče LTE.

Poslednja izmena:
Sta mislite o mi 4c? Vidim na aliju za oko 125$. Ne znam sta je u pitanju pa je tako jeftin? Jel to moze regularno da radi kod nas, na nasim mrezama? Razmisljao sam nesto da kupim kevi nekog jeftinog kineza za 50-60$ ali onda videh ovo. Jeste da je skoro duplo skuplje ali brate ni jedan od onih mediatek ****** u kinezma od 50$ ne moze da stane na crtu sd808. Ja koliko znam najjeftiniji telefon sa sd808 koji se moze kupiti na nasem trzistu je nexus 5x za nekih 240e na oglasima. To je bas razlika u ceni. Jedino ne znam koliko bi me odrala carina? Ako ga je neko narucivao, a verujem da jeste, neka napise koliko ga je na kraju iznelo pa da preracunam. Plus dobar displej, solidna kamera, kvalitetno odradjen telefon. Sta znam...
Evo oglasa pa ako ima neka kvaka vi napomenite, posto nisam do sad narucivao telefone sa alija.
https://m.aliexpress.com/item/32476...024134-09257-UneMJZVf&aff_platform=y#autostay
I da, meni se cini da je ovaj telefon trenutno best buy. Sta vi mislite, imate li neki drugi predlog?

Ja cekam ovaj tel preko gearbesta EU storage. Placen 132usd donece mi ga buraz koji zivi u eu. Inace posle mog fijaska sa note 3 pro , nadam se da ce ovaj biti bolji.

Nista specijalno, dobio sam telefon sa falicnim ekranom . Nije reagovao na touch , tek bi odreagovao na svaki 5-6 klick . Vracen nazad u Kinu za refound.

Ja porucio u ponedeljak od prodavca FANTACY TECHNOLOGY, receno mi je da ok a ima i dosta pozitivnih ocena ali jos nije poslao, da li neko zna zasto im treba toliko da posalju? Da ne ubacuju taj Global EU ROM, sta li?
Pitanje, vidim da ste pisali da nove verzije imaju Samsung kameru dok je Sony senzor bio ranije, da li je velika razlika, koliko je Sony bolji i da li to moze da se proveri (koji senzor ima)?

Sta nista ne valja? Onoliki testovi, kamera je odlicna za ove pare i bolja od vecine u skupljem cenovnom rangu. Jedino video snimanje koliko vidim jeste losije mada je to vise do softvera.

zavisi od toga sta je za tebe odlicno. nekome 20 fps leti jer mu oko ne vidi vise :d mozda tvoje oko ne vidi razliku izmedju dobrog i loseg senzora.

I ja sam bio razocaran snimkom, jer je senzor i CPU+GPU odlican... ali sigurno nesto manjka na polju softvera, jer losiji telefoni imaju bolje snimanje :(
Ali telefon jeste dobar, jedina mana mu je los standby time... dok ako se prilicno koristi moze da se nagura SOT na 5-6 sati, ali dzabe kad baterija gura tacno 1 dan ...

ako nadjes neku aplikaciju koja moze da snima raw i ima potpunu manuelnu kontrolu onda nista nije bitno, sam mozes da sredis slike.

baterija.... hm... ja ni ne ocekujem da traje duze od toga. vucaras sa sobom power bank i resio si stvar.

Ok videcu kameru kad stigne, da ne pricam napamet. Sad imam Lumia 640DS i ona snima ok na dnevnom svetlu, valjda nije gore. Pitanje za ROM, koji treba da se stavi da bude oficijelni koji dobija redovno update?

bolja je kamera na mi4c. ako si bio zadovoljan sa lumiom 640, mi4c će ti biti ok.

Ok videcu kameru kad stigne, da ne pricam napamet. Sad imam Lumia 640DS i ona snima ok na dnevnom svetlu, valjda nije gore. Pitanje za ROM, koji treba da se stavi da bude oficijelni koji dobija redovno update?

Redovne update dobijas samo kad si na developer romu ;)

Koja je mana Developer ROM-a? I sto ne bi ostao na njemu na primer?

Koja je mana Developer ROM-a? I sto ne bi ostao na njemu na primer?

Pa ima vise bagova od stable roma, ali te bagove ja nikad nisam primetio iskren da budem :D pogotovo jer ih peglaju na nedeljnom nivou.
A i u svakom slucaju MIUI8 stable izlazi u Avgustu, tako da mozes i da se strpis ;)

Aha, kao nesto Insider na Win10 mobile, jasno. Videcu, cek da stigne, jos nije ni poslao, i dalje je Awaiting Shipment a narucio u ponedeljak oko 12 popodne, nesto ne valja, ili ga nema na stanju ili nesto drugo. Koliko je vama trajalo slanje sa Ali-ja?

ebi ga kad gledas da prodjes sto jeftinije u fantacy a razlika 5 max 10e, topone i goldway uglavnom sjutradan po uplati salju ;) meni je u CG bio za 16 dana

Ma *** za**** sam se, nisam ni video koliko je mala razlika a i gde znam da su prevaranti u Fantacy, evo sad vidim da nema beli a taj sam porucio i sad mojega, ako otkazem ima da cekam 5-7 dana minimalno da mi legnu pare nazad, nista nisam uradio. :wall:
Neki savet ili da cekam?

ni meni goldway nije instant poslao. Ne secam se tacno, a nije bas zapelo da ceprkam po mejlovima, ali bilo je tipa 4-5 dana, rekao bih.

Cekaj, sta ces drugo. Navikavaj se za carinu...

Sad cekaj nema sta, oni ce ga poslati ali je pitanje za koliko dana...

Pre ce on iz Kine do Srbije, nego od carine do tebe...

Sent from Redmi Note 3 Ultra

A pa nece u Srbiju zaboravio da kazem, ide prvo u Austriju pa ce drugar da donese. Tamo nema carine, bar nije bilo do sada za sve sto smo uzimali do 150-200e cini mi se. Pa sta da se radi, cekamo. Hvala ljudi za info, jos cu da vas davim kada stigne ;)

Koliki vam je prosjecan SOT?

Poslano sa mog GT-I8160 koristeći Tapatalk

Koliki vam je prosjecan SOT?

Poslano sa mog GT-I8160 koristeći Tapatalk

Obicno oko 3 sata, ali ironija je sto ako se bas ozbiljno koristi telefon SOT raste :D jednostavno je, MIUI ima ocajan standby... ali je to pocelo da se malo popravlja sa MIUI8, ali presporo :(

Vrh Dno