Šta je novo?

AMD Polaris

U sustini, jasno je ko dan,
bez bilo kakve konkurencije, ne moz' biti ni nekih korektnih cena. Realno je da AMD trenutno tesko papira NV, ali, treba navijati da ( AMD ) pokaze zube :D i da izbaci dobre kartice. Valjda ce ova 480 imati dobre perfomanse i cenu i da bude konkurentna na trzistu grafa....

Poslednja izmena:
Sve tri Polaris karte moraju imati dobru cenu. A neupitno je da ce biti bolje od GTX750(Ti), GTX950, GTX960.

Sto? Otkako je radeon group tu, izbacuju drivere kao blesavi.

u smislu performansi,kao i do sad da ce im trebati godine da uposle konje u tim kartama.mada vadi ih sto u narednom periodu svi naslovi vredni paznje su njihovi.

40 000 rsd. Toliko za sad. Videcemo sta ce biti. ;)
Sto se mene tice, ja sam i ocekivao cenu od 300 evra kod nas. To je to.

u smislu performansi,kao i do sad da ce im trebati godine da uposle konje u tim kartama.mada vadi ih sto u narednom periodu svi naslovi vredni paznje su njihovi.

Ovo je cetvrta iteracija GCN arhitekture, tako da sa drajverima nece biti problema jer nije bilo naglih promena arhitekture :)

40 000 rsd. Toliko za sad. Videcemo sta ce biti. ;)
Sto se mene tice, ja sam i ocekivao cenu od 300 evra kod nas. To je to.

Znaš/imaš info da će cena u Srbiji biti 40k (pretpostavljam da misliš na RX480?) ili samo nagađaš?

40k? gde nestade 200$ ili 250e? pa za te pare imace polovna 980ti...

Znaš/imaš info da će cena u Srbiji biti 40k (pretpostavljam da misliš na RX480?) ili samo nagađaš?

Ne nagadjam, u pasulj ne gledam, sigurno ne bih napisao da nisam dobio informaciju ali svakako treba sacekati jer nije sasvim sigurno.
Zato sam rekao treba videti. Nije potvrdjeno.

Sa druge strane info me uopste nije iznenadio posto ja tako i ocekujem negde oko 300 eur za model od 8gb.

Poslednja izmena:
Jasno. ***, toliko o tih 200 dolara...

Ja sam cuo da ce biti 50.000,oo..al' to nije sugurno. :d

Pa mozes ti da se sprdas ali ako ti informaciju prenesu kredibilni ljudi iz it sveta onda valjda to ipak shvatis malo ozbiljnije.
Kao sto rekoh, nista nije potvrdjeno, ne mora uopste da bude tako, ko zna i kako ce na kraju biti, kakve ce promene da se dese i tako dalje.

Sto se mene tice nek bude 200 evra model od 8gb ja sam srecan ali to je zaista previse optimizma u ovoj situaciji, nerealno je.

Sacekacemo pa cemo videti.

Gde ces vise ljudi iz IT-a,nego sto ih ima na ovom forumu..mada,to nije sasvim sigurno. ;)

ja sam protiv da uzimam komponente preko, bolje ovde, ali bih bas voleo da zacepe tu cenu e pa onda moj dinar da vide vise nece ma koliko da budu jeftiniji posle

Pomeren je i taj odnos dolara i evra i to utice na finalne cene za evropsko trziste.
Samo posmatram koliko ljudi ulazu entuzijazma i optimizma u ove Polaris kartice kao da ce dzabe dobiti.

Prosto ne verujem da moze da se desi 250$-250 evra. To je nekad bilo pre svega. Drugo, cak i da se desi a po meni sanse su nikakve, kod nas ce biti bar za 50 evra skuplje, i vise.

Jasan vam je primer GTX 1080 koja je sa preporucenom cenom od 700$ i toliko se i prodaje u Americi. U Evropi je 790 evra.
I AMD ce da gubi kada bi drugacije pozicionirao svoje karte u odnosu na valutu. Ali ok, ja opet kazem, hajde da vidimo. Nek se nesto lepo desi, nada je uvek prisutna.

P.S. Govorim o modelu od 8gb. Ovaj drugi je jeftiniji, 200$.

Poslednja izmena:
ne verujem u te tvoje informacije iz it sveta dok ih reviewsrb ne izrazi u procentima.

^

Vrh. U pravu si :d

P.S. Zaboravili smo da u pricu ubacimo nereferentne modele. Oni ce biti jos skuplji ali i nesto brzi.
Performanse ce dosta uticati na krajnji ishod.

Taman eto zadatka za rivjuvera, ima da racuna do mile volje :D
A overklok? :d

Vidim da su mnogi istog misljenja kao ja, da to nece biti ispod 300 evra kod nas.
Taj model po toj ceni nece biti mnogo zanimljiv. Vecina ce ici na 4gb verziju.

4gb --- 31999din
8gb --- 34999
potvrdjeno inside info

Jel imas info kako majnuju :p

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

4gb --- 31999din
8gb --- 34999
potvrdjeno inside info

Pa to je okej, verovatno ce biti 240 evra ova jaca kod dobavljaca sa Severa kada se ponuda malo sredi. Onih 40 hiljada vec nije okej. Mada vas dvojica ste mi insajderi nivoa goldija i pcbeasta ali ajde da vam verujemo za sada.

32,000d. oko 250E, kod nas.
1080 kod nas oko 820E, u Evropi 790E, razlika 30E, ocekivano malo skuplje kod nas. Uzmes tih 250E minus ovih 30E, oko 220E u Evropi.;)
U Americi 1080 je 700$, Evropa 790E, po toj razlici, USA vs Evropa cena, 480 u Evropi oko 225E . Na KP bi trebalo da bidne, valjda oko ove cene..
Dajte, bre, AMD-ovci, malo optimizma......:guitar:

Poslednja izmena:
Koji si trol, kao da si nekad bio PCBeast. Nije svaka 1080 tih 790 evra u Evropi i ti to vrlo dobro znas nego se pravis blesav da bi tu svoju bebicu koju ocajnicki pokusavas da prodas predstavio u sto boljem svetlu. Nismo svi sisali vesla...

Edit: Nije tema ali evo 1080 FE cena u Svabiji: https://geizhals.de/palit-geforce-gtx-1080-founders-edition-neb1080015p2f-a1441887.html

Ko sto se vidi iz prilozenog, trziste tamo postoji pa ima i boljih cena od pomenute. Nas problem je sto je trziste potpuno monopolizovano pa vise nema razlika u cenama.

Poslednja izmena:
Nemoj molim te da opet radi ovu njegovu matematiku... zadnji put me tako zabolela glava kada je goldi pokusao nesto da izracuna, ono na nivou treceg razreda. Naravno da je bilo potpuno pogresno. Ne znam samo kako im te ideje padaju na pamet. Covek izracunao fiksnu razliku u ceni grafickih izmedju Njemacke i Srbije, mo's misliti :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno