Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
54dd1aaadc2c3c4d8dc843dbf24899cd.jpg

Danas stigao paket. Vrenost 49€. Naplacena carina 1300 din
Za 4 dana stigao iz Nemacke i stajao 15 dana na carini

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni paket stigao na 11003 IZMENIČNU POŠTU 24.05., a malopre je prosleđen za Niš. Ne bih ni pogledao na sajtu pošte da nisam video ovaj tvoj post :)

Ako ti je PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED počelo 19.05. onda ga očekuj sutra.
7ffc3e0628e38a2a18ed9c66dc07728f.jpg

Jos ima vremena ali nije doslo do promene u statusu posiljke.
Jedno pitanje za sve: Paket dimenzija oko 40x30x30cm nosi postar ili se podize samo na salteru poste?

Sent from my D5503 using Tapatalk

Moj paket malo manjih dimenzija poneo poštar i maknuli mu iz korpe... Touch i LCD za HTC...

Obradjen je paket. Preuzimanje tek u ponedeljak?

Zapravo necu cekati ponedeljak. Probacu vec sutra da svratim do poste, nadam se da ce me cekati paket na salteru.

Zapravo necu cekati ponedeljak. Probacu vec sutra da svratim do poste, nadam se da ce me cekati paket na salteru.

Ja tako pitao da dodjem u subotu, oni kao nemaju dostavu, niko ni ne gleda tr pakete, moras da cekas postara u ponedeljak.

Imam pitanje... Na broju za pracenje pise da je danas dostavljen paket na moju adresu i pise pod potpisnik moje ime. Pitanja naravno ne bi bilo da sam ja potpisao. Niko kod mene kuci nije primio paket, a nije ni ostavljen u sanducetu. Znaci paketa nema, a potpisnik za preuzimanje sam "ja". Paket nije preterano vredan, 9 dolara, ali sta da radim dalje?

Imam pitanje... Na broju za pracenje pise da je danas dostavljen paket na moju adresu i pise pod potpisnik moje ime. Pitanja naravno ne bi bilo da sam ja potpisao. Niko kod mene kuci nije primio paket, a nije ni ostavljen u sanducetu. Znaci paketa nema, a potpisnik za preuzimanje sam "ja". Paket nije preterano vredan, 9 dolara, ali sta da radim dalje?
Odeš u postu kod kontrolora da vidiš šta je u pitanju, neko je odgovoran, možda je poštar stavio u sanduče, potpisao za tebe a neko marnuo paket, meni se to desilo i poštar mi vratio pare da ga ne bi prijavio, tako da vidi šta se desilo...

Sent from my Oneplus One using Tapatalk

Odeš u postu kod kontrolora da vidiš šta je u pitanju, neko je odgovoran, možda je poštar stavio u sanduče, potpisao za tebe a neko marnuo paket, meni se to desilo i poštar mi vratio pare da ga ne bi prijavio, tako da vidi šta se desilo...

Naravno idem sutra ujutru, nego sam mislio da sam ja jedini maler kome se to desilo pa ajde za svaki slucaj ovde da proverim.... Al znaci desava im se da tako pokradu i nesto sto je na potpis... To mu u principu ne sluzi sigurno nicemu jer je maska za tablet Huawei. Male su sanse da ima isti i da je zato ukrao.

Naravno idem sutra ujutru, nego sam mislio da sam ja jedini maler kome se to desilo pa ajde za svaki slucaj ovde da proverim.... Al znaci desava im se da tako pokradu i nesto sto je na potpis... To mu u principu ne sluzi sigurno nicemu jer je maska za tablet Huawei. Male su sanse da ima isti i da je zato ukrao.
Pa kažem ti, možda nije ukrao, iako mora potpis, mnoge mrzi da se recimo popenju do stana pa ostave u sanducetu, nekima se dešavalo da ostave i ispred vrata, ko će ga znati... Ako je do postara...
Svejedno, kontrolor mora da ti pokaže potpis i ako nije tvoj, prvo vidi sa postarom ako mozes da nadjes njegov kontakt, ako ne, ulozi zvaničnu žalbu...

imao sam isti slucaj,ali nemoj da odes odmah da prijavis coveka,nije u redu da izgubi posao ili da bude kaznjen zbog paketa od par dolara,uvek misli na to,to su sve ljudi sa porodicama i pusti to,gde posle da te bije maler da nosis nekoga na dusi,prvo nadji njega i vidi u cemu je fora,verovatno je neko ukrao ako nisi nasao u sanducetu,meni moj postar sve ostavlja u sanducetu,jednom je bio problem ali srecom bilo je bezvredno tako da smo to resili izmedju nas..

Meni moj poštar to radi redovno. Izađe mi tracking status da je isporučeno uz moj potpis, a u stvari mi dostavi za par dana, verovatno kad sam mu usput.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Ma sta bre porodice deca i ostalo, u ovoj kvazi drzavi svi se na nesto vade kada je posao u pitanju. Ima da ga radis kako valja ili nadji drugi i za dolar bih ga prijavio. Ne razumem zasto se zove postar onda, desavalo se i meni da ga mrzi da se popne 12 stepenika i da zvoni na vrata pa mi ostavi dole ceduljicu da odem u postu po paket koji je tezak 15grama i nije vise od 5x5x5cm(npr). Bilo je i slucajeva kada je lokalni kineski kod za pracenje da nikad ne dobijem paket iako tamo pise da je stigao u srbiju. Mozda ga eto tada ne marne on nego neko drugi ali su sva sreca kinezi bili korektni pa poslali ponovo i pre isteka 60dana i otvaranja dispute-a

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel' se to nesto promenilo pa vam paketi stizu za 15dana od dana narucivanja? Neki specijalni shipping metod?
Takav sam utisak stekao listajuci poslednje strane.. :) (jedino carina zapinje tu i tamo)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ja tako pitao da dodjem u subotu, oni kao nemaju dostavu, niko ni ne gleda tr pakete, moras da cekas postara u ponedeljak.
Bio ja u posti i rece mi sluzbenik da nema paketa. Kasnije moram do grada pa cu opet svratiti i pokusati sa pricom kako idem na letovanje u nedelju i nece me biti dugo.

Jel' se to nesto promenilo pa vam paketi stizu za 15dana od dana narucivanja? Neki specijalni shipping metod?
Takav sam utisak stekao listajuci poslednje strane.. :) (jedino carina zapinje tu i tamo)

ako je kineske ili singapurska posta prosek je od 10 -15 dana u zadnji tri meseca,malo je kocilo posle kineske nove ali sad je sve ok,cak i ovi manji paketi bez koda za pracenje sticu za najvise 20 dana...

Stigla posiljka on 19.05., vrijednost $21 i placeno carini 480rsd. Pocinjem da se nerviram...

Ma sta bre porodice deca i ostalo, u ovoj kvazi drzavi svi se na nesto vade kada je posao u pitanju. Ima da ga radis kako valja ili nadji drugi i za dolar bih ga prijavio. Ne razumem zasto se zove postar onda, desavalo se i meni da ga mrzi da se popne 12 stepenika i da zvoni na vrata pa mi ostavi dole ceduljicu da odem u postu po paket koji je tezak 15grama i nije vise od 5x5x5cm(npr). Bilo je i slucajeva kada je lokalni kineski kod za pracenje da nikad ne dobijem paket iako tamo pise da je stigao u srbiju. Mozda ga eto tada ne marne on nego neko drugi ali su sva sreca kinezi bili korektni pa poslali ponovo i pre isteka 60dana i otvaranja dispute-a

Eto na kraju mi komsija preko puta mene dao paket. Postar doneo njemu i on potpisao nije obracao paznju na ime i malo pre nego sto je otvorio video da nije njegovo i doneo mi. Znaci postar adresu gleda otprilike, ime i prezime ga ne zanimaju, jedino bitno je da ima bilo ciji potpis i da ne nosa previse paketa, jadan.... Sreca komsija mi je normalan pa mi je doneo paket, u ovoj zemlji sigurno mnogi ne bi to uradili vec bi ga samo bacili i radovali se velikom delu.

Eto na kraju mi komsija preko puta mene dao paket. Postar doneo njemu i on potpisao nije obracao paznju na ime i malo pre nego sto je otvorio video da nije njegovo i doneo mi. Znaci postar adresu gleda otprilike, ime i prezime ga ne zanimaju, jedino bitno je da ima bilo ciji potpis i da ne nosa previse paketa, jadan.... Sreca komsija mi je normalan pa mi je doneo paket, u ovoj zemlji sigurno mnogi ne bi to uradili vec bi ga samo bacili i radovali se velikom delu.

Zato sam ti i rekao,ne treba odmah prijaviti coveka,teska su vremena,a kao sto vidis u postovima iznad ima svakakvih ljudi,ljudi je mnogo ali biti covek,takvih je malo...

Ali opet to je neodgovornost postara, ja sam hteo mog da prijavim sto je stavio paket folija ekrana za telefon na moju kapiju, onako na izvolte da samo neko pridje mojoj kapiji pa da uzme. Sreca pa nije bila velika vrednost, ali sta npr. da sam porucio malo nesto kao npr. memorijsku karticu vece novcane vrednosti pa da je to okacio o kapiju? A da ne pricam o tome da moze kisa da padne, da ovlazi paket i kasnije pokupim paket i da se slikam sa njim.

ako je kineske ili singapurska posta prosek je od 10 -15 dana u zadnji tri meseca,malo je kocilo posle kineske nove ali sad je sve ok,cak i ovi manji paketi bez koda za pracenje sticu za najvise 20 dana...
Hvala. :)

Zato sam ti i rekao,ne treba odmah prijaviti coveka,teska su vremena,a kao sto vidis u postovima iznad ima svakakvih ljudi,ljudi je mnogo ali biti covek,takvih je malo...
Brate kako se ti samo proseravas, komsija je ispao normalan covek, on je spasio stvar. Ono sto je za divljenje u Srbiji, u normalnom, civilizovanom svetu je standardna pojava.

Poslednja izmena:
Brate kako se ti samo proseravas, komsija je ispao normalan covek, on je spasio stvar. Ono sto je za divljenje u Srbiji, u normalnom, civilizovanom svetu je standardna pojava.

ja ne pricam o komsiji vec o postaru,dakle,da si prvo nasao postara on bi ti rekao gde je paket i sve bi proslo kako treba,najgore od svega je sto ima ljudi koji misle da postaru treba paket od par dolara ili nesto slicno,poenta moje price je da prvo razgovarate sa njim pa tek da prijavite,uostalom,uvek je dobro biti u dobrim odnosima sa svojim postarom,evo primera kod mene,donese mi kaznu ili neki poziv od suda,da mi da pogledam sta je i ako mi se ne svidja ja mu vratim a on napise da me nije nasao...i jos nesto,cela drzava je u rasapadu,nista ne radi kako treba,svi kradu a ti si nasao da prijavis postara zbog par dolara...razmisli malo o tome...

Planirao sam u ponedeljak da ga sacekam i vidim da li bi doneo paket i ako ne bi da ga pitam sta se desilo, pa bi onda na osnovu njegovog odgovora odlucio da li da prijavljujem ili ne... Sada necu sigurno prijaviti, ali opet nije normalno da imas ime, prezime, telefon i adresu primaoca i da paket das coveku koji nema ni priblizno slicno ime mom, ali zivi tu preko puta pa ajde...

Nemoj nista da pricas, sledeci put kad ga vidis pravi se lud i pitaj ga gde je tvoj paket, pa vidi sta ce ti reci.

ja ne pricam o komsiji vec o postaru,dakle,da si prvo nasao postara on bi ti rekao gde je paket i sve bi proslo kako treba,najgore od svega je sto ima ljudi koji misle da postaru treba paket od par dolara ili nesto slicno,poenta moje price je da prvo razgovarate sa njim pa tek da prijavite,uostalom,uvek je dobro biti u dobrim odnosima sa svojim postarom,evo primera kod mene,donese mi kaznu ili neki poziv od suda,da mi da pogledam sta je i ako mi se ne svidja ja mu vratim a on napise da me nije nasao...i jos nesto,cela drzava je u rasapadu,nista ne radi kako treba,svi kradu a ti si nasao da prijavis postara zbog par dolara...razmisli malo o tome...

Pa bas zato sto svi kradu treba svi da cutimo i da podrzavamo jer eto tako je u drzavi i svi to rade, sto ja moram da budem svi? Dosao sam u postu i pitao ne znaju gde je, sad ja treba da vijam postara i da se zamlacujem sta je on i gde ostavio, sta ce mi postar onda ? Da idem bolje sam iz GPC-a da podignem posiljku. Hahah, pa valjda znas kakvu si kaznu nacinio i koji poziv ocekujes, nema sta postar da te podseca. Zbog takvih kao ti koji cute i trpe pa makar i za dinar se raspadamo, jer su od sitnih dolara svi i poceli da kradu.

Stigla posiljka on 19.05., vrijednost $21 i placeno carini 480rsd. Pocinjem da se nerviram...

Zasto se nerviras, sto ti je naplaceno manje nego sto treba? PDV 20% od 21$ je 4.2$ sto je 466din + 150 otvaranje paketa = 616din.

Ja pevam od srece kad mi procene realno ili malo preko, btw...

Prvo, ne zivimo u Japanu, i niko postara nece otpustiti zbog jedne prijave. Verujem da otpustaju samo one najcrnje lopove na koje postoji 900 zalbi. Nema sta da se neko sekira za porodicu postara koji je napravio jednu gresku, jer se to nece desiti, i da se time vise ne zamlacujemo.

E, sad, da li nekome od njih treba da krade pakete od par dolara...verovatno retko kome. Preptostvaljam da je aljkavost u pitanju u vecini slucajeva.

Inace, ja sam gotivio sto je stari postar kod mene nosio one kljuceve za otkljucavanje grupe sanducica, pa ni ne nosi nista na vrata, nego otvori lepo sanduce i ubaci. Lakse i njemu i meni.
Ovaj sada nema te kljuceve, i ako ne moze da stane u prorez, proba jednom da dostavi na vrata, pa ako nisi kuci donese posle neki dan kad se seti, jer ga izvestaje mrzi da pise. I to je po meni isto aljkavost, ali necu da ga mrcvarim zbog toga bas... Meni bi bolje bilo da sve to ostane u posti, a da samo dobijem cedulju, nego tako. Uopste me ne mrzi da odem da preuzmem, a ova fora sa cekanjem me prilicno iritira.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno