Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Nije tacno. Imam i fb, mesenger, viber, whats up, koristim i kodi za gledanje tv programa i sve radi kako treba. Cak mislim da mnogo njih blate telefon a uopste ga i nemaju. Videli negde, culi od nekog da ne valja i sad pisu ovde.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Upravo najveci problem likova na benchmark forumu. Ocigledno ima bar trojica koji su na apsolutno svim Galaxy X temama i kritikuju telefon sto onda znaci da ili imaju sve komplet Galaksije ikada racunajuci i A seriju i J seriju i Neo verzije i Note seriju i slicno, ili su jednostavno trolovi.

Ne razumem da neko kritikuje telefon koji nije imao u rukama duze od 2 dana. Video u poslovnici nekog operatera pa ajde da pljucne. To mozda moze za ove budzet alkatele, al za brendirane kvaltietne uredjaje moras da ga imas da bi znao sve mane u sitna crevca.

Kad se govori o dizajnu i build-u, S5 jeste plastikaner ali najbolje sto od plastike moze da se napravi. Samsung koristi jako dobar lejerovani polikarbonat sto ima visestruko efekata:

- izuzetno tvrda plastika
- daleko bolji protog bezicnog signala u poredjenju sa metalom, malo vise bolji protok signala u poredjenju sa staklom (Zbog ovakvih stvari je recimo ASUS morao da povuce veliku seriju Transformer-a zbog metalne blokade gps-a)
- savitljivost lejerovanih slojeva PC-a pre pucanja

sve to moze da se dokaze i u praksi, uzmite S5 i uzmite bilo koji metalni telefon, neki app za detektovanje jacine signala wifi/data i izmerite na identicnoj lokaciji. S5 uvek pobedjuje i to ne zbog toga sto ima "super antenu" nego sto metal jednstavno ima svoje prednosti i svoje mane

E sad, sta Sony koristi pa ona plastika deluje crvsce, bolje i jace i od metala a i od kamena, to samo sony zna. Ne moze da se nadje na netu tacan sastav sonijeve formule za telefonske materijale, bar ja ne mogu da iskopam.

Ovo za signal je tačno ali u teoriji. U praksi htc one m7 ima bolji prijem wifi od Nexusa 5, mereno wifi analyzerom

Upravo najveci problem likova na benchmark forumu. Ocigledno ima bar trojica koji su na apsolutno svim Galaxy X temama i kritikuju telefon sto onda znaci da ili imaju sve komplet Galaksije ikada racunajuci i A seriju i J seriju i Neo verzije i Note seriju i slicno, ili su jednostavno trolovi.

Za 10 dana si prošao sve teme na benchmarku i znaš koliko ima kakvih likova. Svaka čast.

Sent from my m2 note

Ovo za signal je tačno ali u teoriji. U praksi htc one m7 ima bolji prijem wifi od Nexusa 5, mereno wifi analyzerom

stvar koja zavisi od internog rasporeda i duzine antene, HTC je poznat po jako kvalitetnim resenjima unutar telefona. U vecini slucajeva metalno kuciste ce da blokira signal u proseku za 20% jacine.

Za 10 dana si prošao sve teme na benchmarku i znaš koliko ima kakvih likova. Svaka čast.

Idu tri zene i prolazi covek pored njih i kaze "Dobar dan zla zeno!" dve se zgledase a ova treca se okrene ka coveku i kaze "otkud ti znas da sam ja zla?"

Zavisi od dosta stvari, zato i kažem. Da je kućište jedina promenljiva (npr baš na ovom S5 promeniš leđa nekim alu i tada ćeš sigurno imati lošiji prijem) ok, ali da porediš dva modela samo na osnovu materijala kućišta jednostavno nije moguće.

Note 4 se ljusti a tvoj mozda ne jer ga pazis bas.
A ovo za signal je zestoka odvala.

Nexus 7
Istina, ali nisam čuo da se nekome ljušti. Jedini problem sa lajsnom za koji znam je da mijenja boju onaj sjajni dio.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

И даље се појављује, рестартовао сам га барем 10 пута до сад. Има неко неки савет? Нмгу нађем ништа на нету..

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
I meni se opet desava nema ga neko vreme pa onda krece serija samo jedno za drugim, mozda bi factory reset resio problem ali ja nmg da to probam jer imam milion stvari koje bih izgubio a i mrzi me da ih sve prebacujem sada

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Note 4 se ljusti a tvoj mozda ne jer ga pazis bas.
A ovo za signal je zestoka odvala.

Nexus 7

ti si zestoka odvala svaki put kad napises nesto

Svako metalno kuciste ostvaruje delimicna stvojstva faradejevog kaveza jer vecina metala ima provodnicka svojstva. Faradejev kavez je konstrukcija od metala koja po svojoj prirodi blokira spoljne elektromagnetne talase po principu stvaranja suprotnog naelektrisanja.

Faraday_cage.gif

kada spoljno elektricno polje (bilo koje vrste) dodje u kontakt sa provodnickim materijalom metalnog kucista, ono tera elektrone da odu na svoju stranu polarnosti, ostavljajuci suprotnu stranu praznom, samim time proizvodeci sopstveno suprotno elektricno polje od onog koje je efekat izazvalo, te se tim efektom postize negacija elektromagnetnih talasa koji ne mogu da prodju u kavez. Ne blokira signal metal jer je "zid" za signal vec zbog efekata faradejevog kaveza koji je svaki metalni telefon delimicno i toga su svesni cak i sami proizvodjaci telefona, bitno je da si ti chnjakstru rekao da je to odvala

https://community.giffgaff.com/t5/Blog/Mobile-Casing-Materials-Metal-VS-Plastic/ba-p/4966232

ti si zestoka odvala svaki put kad napises nesto

Svako metalno kuciste ostvaruje delimicna stvojstva faradejevog kaveza jer vecina metala ima provodnicka svojstva. Faradejev kavez je konstrukcija od metala koja po svojoj prirodi blokira spoljne elektromagnetne talase po principu stvaranja suprotnog naelektrisanja.

Faraday_cage.gif

kada spoljno elektricno polje (bilo koje vrste) dodje u kontakt sa provodnickim materijalom metalnog kucista, ono tera elektrone da odu na svoju stranu polarnosti, ostavljajuci suprotnu stranu praznom, samim time proizvodeci sopstveno suprotno elektricno polje od onog koje je efekat izazvalo, te se tim efektom postize negacija elektromagnetnih talasa koji ne mogu da prodju u kavez. Ne blokira signal metal jer je "zid" za signal vec zbog efekata faradejevog kaveza koji je svaki metalni telefon delimicno i toga su svesni cak i sami proizvodjaci telefona, bitno je da si ti chnjakstru rekao da je to odvala

https://community.giffgaff.com/t5/Blog/Mobile-Casing-Materials-Metal-VS-Plastic/ba-p/4966232
Druze, ne drzis ti golfa u ruci nego telefon. A telefon veze nema sa faradejevim kavezom. Kao ni sto izrada sama po sebi ne doprinosi losem signalu. A kad vec pominjes, taj tvoj s5 zraci i napreze se vise od svih telefona koje si pomenuo da bi odrzavao kontakt sa baznon stanicom. Eto sam pogledaj sar vrednosti.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Djordje, u pravu je on jer je napisao "delimična svojstva" a toga su svesni i proizvođači pa stavljaju bolje, jače prijemnike, antenu...
Ovo za zračenje stvarno nisam znao. Zanimljivo

Zasto se s5 vise napreze i zraci?

Ako mene pitaš ne znam ni kako to može da se više napreže. Za zračenje verujem jer se nadam da je proverio sar vrednosti pre nego što je napisao to

Djordje, u pravu je on jer je napisao "delimična svojstva" a toga su svesni i proizvođači pa stavljaju bolje, jače prijemnike, antenu...

Ode Igorica na wiki i procita, dodje ovde i prevede :d

Pa ko jos pise tolike tekstove? :d

A i nickovi su mu uvek bili originalni :eyebrows:

Zasto ga uopce banuju?

Pa signal je svuda oko nas, zar ne? Zato se na metalnim telefonima ostavlja deo za antenu i nema zime. Sar vrednosti imate na netu, s7 i s5 imaju najvece vrednosti od s serije. Meni stvarno telefon ne smeta, cak sam ga i medju prvima kupio i nosio, ali pricati o njemu kao da je izradjen od dijamanata je skroz glupo. Telefon je izradjen kao kineska igracka. I onda s6,7 nakljukani steroidima :D

Druze, ne drzis ti golfa u ruci nego telefon. A telefon veze nema sa faradejevim kavezom. Kao ni sto izrada sama po sebi ne doprinosi losem signalu. A kad vec pominjes, taj tvoj s5 zraci i napreze se vise od svih telefona koje si pomenuo da bi odrzavao kontakt sa baznon stanicom. Eto sam pogledaj sar vrednosti.

da si procitao link koji sam ostavio video bi da se upravo DELIMICNI efekat faradejevog kaveza javlja u telefonima sa metalnim kucistima samo sto nisi jer te mrzi i ispao si forumski seoski shmeker jer si spomenuo i golfa dvojku.

Dakle rodjo, izvoli pravac na net - PROIZVODJACI su svesni tog problema, uzmi procitaj materiju i ne prosipaj znanje iz dzepa, evo djikosu smeta wikipedija zamisli kako bi covek doziveo srcani udar da procita recimo clanak o fermijevom paradoksu ili o milenijumskim problemima, kapiram da bi umro zovek.

A metallic case essentially works as a Faraday cage. Examples of Faraday cages in daily life include microwave ovens which use a metallic shell to confine the high energy microwave radiation inside the oven. Alternatively, mobile phone manufacturers often use anechoic chambers when testing their phones: it keeps other radio signals outside so the test can occur under controlled conditions. As metallic phone cases act as a partial Faraday cage, they can weaken reception which sometimes means fewer bars of reception on your phone and lower download speeds. Battery life may also be degraded as more energy is required to maintain the connection with the mobile network.

To je on? A pa onda sam ja lud sto komentarisem uopste.

nisi lud, samo nisi dovoljno obrazovan i izucen u poznavanju fizike i sveta oko nas da bi ti objasnjenje cak i sa gifom ista znacilo te ti takve realne stvari deluju kao "odvala". Polako, uzmi prvo njutnove zakone pa natenane ces eventualno da doguras do elektriciteta.

Poslednja izmena:
Neka, uzmi ti S5 ili nesto slicno plasticno i uzivaj u boljem signalu a mi sa staklenim i metalnim telefonima cemo da se patimo.

Nexus 7

Kako na 6.0.1 namestiti da mi je Poweramp default plejer za muziku?

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ja mislim da ne moze,a tesko da ima neki program s kojim bi to uradio,mada sta znam, pogledaj na store nesto tipa default applications set up,mozda ti izbaci nesto.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Meni drasticno smanjeno trajanje baterije otkad sam dobio update na android 6. A ni aplikacije se ne gase prilkom gasenja ekrana. Npr. Snimam nesto kamerom i pritisnem gasenje ekrana, pre bi mi po ponovnom ukljucenju bila ugasena apkikacija a sad bih se ponovo nasao u sred snimanja. Ima li neko ideju o cemu je rec. U pitanju je S5 Duos.

Jel moguce da Samsung i dalje ne odustaje od delivery report-a identicnih kao poruka .. ? to bese njihov stil jos od 2001 ili sta .. ? neverovatno. Postoji li neki tweak da report ne stize/ne cuje se kao poruka ?

Meni drasticno smanjeno trajanje baterije otkad sam dobio update na android 6. A ni aplikacije se ne gase prilkom gasenja ekrana. Npr. Snimam nesto kamerom i pritisnem gasenje ekrana, pre bi mi po ponovnom ukljucenju bila ugasena apkikacija a sad bih se ponovo nasao u sred snimanja. Ima li neko ideju o cemu je rec. U pitanju je S5 Duos.

MM za S5 Duos je i meni skroz out. Gori je od svih 5.0. Ali je 5.0 odlicno radio inace, samo sto neki jure kao da je update svetinja (kao da rade za Crapple :)), pa rekoh da probam..
Vrati bolje BPD3 ili raniji (jedan raniji je meni bolje radio od BPD3) 5.0, nista ne gubis od 6.0 na S5 Duosu (cak dobijas normalnije boje)

Meni na ovom 6.0 fon radi ultra brzo. Brze nego sa predhodnim updejtom. Jedini problem sto ne gasi aplikacije prilikom rucnog gasenja ekrana.

S5 Duos ili obican?:)

Nazad
Vrh Dno