Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam isto 3928s V2 i nikakav problem mesecima (push, odziv itd), tj od kad sam ga dobio. 3925 pravio problem, ovaj ne, mada najbolja kombinacija modem + svoj ruter neki kvalitetni se kupi i mirna Bosna.

Код мене је 3925 радио без грешке, могуће је и да зависи од чипсета мобилног, углавном сам пробао поменуте апликације и никад кашњења а wireless је гађао неколико метара кроз зид и лаптоп је ладно имао фул (~77) брзину.

Ja imam isto 3928s V2 i nikakav problem mesecima (push, odziv itd), tj od kad sam ga dobio. 3925 pravio problem, ovaj ne, mada najbolja kombinacija modem + svoj ruter neki kvalitetni se kupi i mirna Bosna.
Hvala druze moj, nadam se da si ok...
Код мене је 3925 радио без грешке, могуће је и да зависи од чипсета мобилног, углавном сам пробао поменуте апликације и никад кашњења а wireless је гађао неколико метара кроз зид и лаптоп је ладно имао фул (~77) брзину.
Pazi ovo je totalno ludilo, nije meni puno problem viber, lag...
Vec ocajan domet, bukvalno na 4-5 metara od modema desava se da se samo izgubi wifi (konekcija sa mobilnim, TVom) na par sekundi onda ponovo nakaci... varira 1 crta, 3 pa pukne veza. Bez ikakvih zidova i prepreka. Sobna vrata ponekad.

Ovo je speed test na 1m od njega sa N3.
b5791fed207672c2b87e9124f13ffa02.jpg

Јеси ли пробао да нађеш канал који је најмање оптерећен? Успут укључиш WMM Support или како се већ зове. Ја сам без тога имао осредње слаб wireless а са тим је лаптоп у другој соби, на 4-5м и са дебелим зидом ладно гурао скоро пуну брзину тј ~75-77.

...pikiram Ubee da mi daju ;)

Ubee je tek smeće od HGa. Resetovanje traje večnost, nema mogućnost isključivanja WPS-a a da se pri tom totalno ne isključi i wireless funkcionalnost na uređaju itd. To čudo u moju kuću ulaziti neće, bar dok ne reše problem sa WPS-om, ako je uopšte moguće tako nešto na tom uređaju...

Poslednja izmena:
WPS se iskljucuje software-ski preko web pristupa, tacno je da dugme nema funkciju. Reset jeste trajao vecno ali je, bar kod mene, taj problem prevazidjen zamenom uredjaja.

Sve sto vec postoji na portalu...

Pre 10 dana sam postao SBB korisnik Dva dana kasnije se registrovao na portal koji od tada radi polovično, neke funkcije imam, a neke ne, "Serverska greška. Izvinjavamo se, došlo je do greške na serveru. Problem će uskoro biti rešen." Kontaktirao više puta SBB, znaju za problem, izvinjavaju se, itd itd ali ja i dalje ne mogu da koristim portal kako treba. Isto i na Android aplikaciji.

Vrlo moguce da je dobio neku softversku ispravku pa je sad sve ok,ja sam pricao od pre godinu dana kako je bilo ;)
Mada nesto pikiram Ubee da mi daju ;)
Nije bilo novih softwerskih ispravki, već se kašnjenja dešavaju na uređajima sa Qualcomm SoC, ako ima neki drugi, uglavnom nema tih problema.

WPS se iskljucuje software-ski preko web pristupa, tacno je da dugme nema funkciju. Reset jeste trajao vecno ali je, bar kod mene, taj problem prevazidjen zamenom uredjaja.

Pa dobro. Znam to. Nego su se ljudi žalili da kad isključe WPS na tom Ubee-u, da se automatski isključi i wireless, i da ne može da se aktivira bez ponovnog uključivanja WPS-a. To ne bi bio prvi noviji wireless uređaj koji koji se tako ponaša, jer su neki Indijanci skontali da je WPS mnogo dobra stvar, a ustvari je velika bezbednosna rupetina.

Pa ja imam pomenuti uredjaj sa ugasenim WPS-om a upaljenim WIFI, navedeni problem se desava kada neko pokusa da upari uredjaj preko WPS-a stiskanjem tastera na kucistu uredjaja.

Poslednja izmena od urednika:
Ubee je tek smeće od HGa. Resetovanje traje večnost, nema mogućnost isključivanja WPS-a a da se pri tom totalno ne isključi i wireless funkcionalnost na uređaju itd. To čudo u moju kuću ulaziti neće, bar dok ne reše problem sa WPS-om, ako je uopšte moguće tako nešto na tom uređaju...
Jel' ti imas UBEE ili pricas napamet? Da... napisao si da "To čudo u moju kuću ulaziti neće"... znaci napamet, samo mi nije jasno zasto.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Da li ovo funkcionise: uzmem sa gajbe SBBov uredjaj D3mini i ruter i odnesem ih na vikendicu gde postoji osnovni SBB prikljucak, imam TV i NET kao kod kuce?

Koji to bitrate i kompresiju koristi SBB D3? moram priznati da sam razočaran slikom većine kanala, zamrljano, kao loš divx od pre 10 godina, kad 320x240 raširiš na 1080 na 37" TV-u. Kod PTT KDS, a mislio sam da to neću reći, je bio mnogo bolji kvalitet slike, koristio sam CAM. Kvalitet signala je uvek bio od 75-100, na D3 kvalitet signala varira od 50-60%. jačina je -3dBmV. Monteri su rekli, merili su sve signale, da je sve ok.

Jel' ti imas UBEE ili pricas napamet? Da... napisao si da "To čudo u moju kuću ulaziti neće"... znaci napamet, samo mi nije jasno zasto.

Pozdrav!

Sćeko, ti si upravo bio jedan od onih koji su se žalili na problem sa WPS-om i wireless-om kod SBB-ovog Ubee-a, i to na više foruma... Da li si u međuvremenu rešio problem? Inače, ne žale se samo forumaši na Ubee. Mnogo se više jadaju SBB-ovi monteri. :) U suštini ne mirišem "residential gateway" uređaje. Više volim da ruter bude moj, a kablovski modem može da bude iznajmljen od provajdera zbog specifičnosti podešavanja koja ne može da izvrši sam korisnik zbog CMTS-a i ostalog. Međutim ruter kao uređaj više volim da ja biram nego da budem stavljen pred svršen čin. Pre ovog modema koji su mi dali sam imao Ciskov EPC3928S HG koji se brzo pokvario. Ne bih imao ništa protiv ovakvih kablovskih home gateway uređaja da imaju "bridge mode", ali je to izgleda popularno da se izostavlja u zadnje vreme kod kablovskih HG-a. ADSL home gateway uređaji još većinom imaju "bridge mode" kao opciju što je dobro. Elem! Ciskov gejtvej koji sam dobio od SBB-a, i dok je bio ispravan nije hteo da pamti neka podešavanja tako da me je jako nervirao. Wireless signal mu je bio preslab za moje potrebe. Sve u svemu to je bilo stavljanje pred svršen čin. Mogu reći da sam progledao otkako se pokvario Cisco EPC3928S, i otkako sam dobio Cisco EPC3208.

Nisam se zalio nego konstatovao da fizicko dugme WPS ne iskljucuje WPS nego WiFi, konstatovao. Ja nisam imao problem...

UBEE radi mnogo bolje od bilo kod prethodnog HG-a koji je SBB davao korisnicima. WiFi radi mnogo bolje, a to je "rak rana" svim korisnicima i to je jako bitno. Sam uredjaj je visoko kotiran u svetu.

Reagovao sam na to sto pises o uredjaju koji nemas licno nego samo iz necije price. A raznorazne price se sire, kao i tvoja prica o uredjaju koji nemas i nemas nikakvo licno iskustvo sa njim. Kapiras?

Pozdrav!

Ma protumaci ti kako god hoces (ali pogledaj datum tog citiranog, ima veze). Ja sa tim nemam problem, niti cu imati. Kad budes imao UBEE i imao problem vezan za to napisi pa ces dobiti odgovor/resenje. Sve ostalo je mlacenje prazne slame.

(ende u vezi toga sa moje strane)

Pozdrav!

Delimicno tacno. Prvi deo tacan, drugi deo - zavisi da li je argument validan a apriori odbijam " argument" svakoga ko pise o nekom uredjaju a ne poseduje ga.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Znaci Sceka222 po tebi je ovaj Ubee najbolji?
Pitam jer razmisljam i ja da ih cimam da im taj trazim

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Daleko najbolji. Od mene minus samo zato sto ne moze DNS da se promeni..

Da li neko zna gde sada proveravati na ovom njihovom novom sajtu mojsbb kolika je potrosnja interneta? NE mogu nigde da nadjem

Sceka argumentovan kao i obicno, i pri tom obavezno prihvata tudje argumente.
A mene čudi što Sceka, večiti advokat i japajac, nije upotrebio frazu "ad hominem" koju često koristi kao argument kad "gubi"...

Nego, ne znam da li je neko primetio - Telemach je povećao brzine i to fino, pa bi bio red i SBB da se pokaže...

Sent from my C5503 using Tapatalk

majka se čula sa kumom koji živi u hrvatskoj i ima samo mobilni (t-mobile). zvala je jutros sa sbb fiksnog i 14 minuta razgovora je:

http://postimage.org/index.php?lang=italian

da li postoji neka caka da bude jeftinije? ako zove preko mobilnog (telekom/telenor) verovatno je roming pa će skidati i sagovorniku. zvao sam sbb i rekli su mi da nema nikakvih dodataka za jeftinije pozive prema hrvatskoj. iako majka ima skype nalog, fb i sl, kuma koristi samo najobičniji mobilni pa zato pitam da li ima neka caka da bude jeftiniji minut od 56 dinara.

:wave:

Da li neko zna gde sada proveravati na ovom njihovom novom sajtu mojsbb kolika je potrosnja interneta? NE mogu nigde da nadjem
Stavka/opcija postoji ali nije aktivirana pa se ne vidi. Imaju neke "tehnicke probleme" i kazu da ce "uskoro biti aktivirano". Ma sta to "uskoro" znacilo.

Pozdrav!

A mene čudi što Sceka, večiti advokat i japajac, nije upotrebio frazu "ad hominem" koju često koristi kao argument kad "gubi"...

Nego, ne znam da li je neko primetio - Telemach je povećao brzine i to fino, pa bi bio red i SBB da se pokaže...

Sent from my C5503 using Tapatalk
"ad hominem" pominjem ne cesto nego uvek kad se to radi. U nasem okruzenju je to omiljni "argument" svake diskusije, licni napad. Uglavnom ga koriste svi koji nemaju nikakav drugi argument. ("nisi u pravu jer imas klempave usi" ...)

Bice uskoro promena kod SBB-a, ne samo u vezi brzina Internet-a a brzine ce da budu, izgleda, kao kod Telemach.ba

Pozdrav!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno