Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo upravo ponovo zvao carinu Beograd. I nesto su se ulenjili nenormalno. Danas rade 6 Maj posiljke. Kilavo nema sta. Moj paket je stigao na carinu 11na12, tako da drzim palceve da bude do kraja nedelje odradjeno, ali nesto cisto sumnjam. Toliko info od mene, pa se cujemo.

Sto rekla moja staraaaa baba : ''cuti djete ne slusaj lazi''.

Kakav crni 6 kad ni od par dana ranije nisu ljudima prosle posiljke sve.

Evo upravo ponovo zvao carinu Beograd. I nesto su se ulenjili nenormalno. Danas rade 6 Maj posiljke. Kilavo nema sta. Moj paket je stigao na carinu 11na12, tako da drzim palceve da bude do kraja nedelje odradjeno, ali nesto cisto sumnjam. Toliko info od mene, pa se cujemo.

Hvala na informaciji. Imam dve posiljke koje su pristigle 6. Ako rade taj dan trebalo bi bar jedna da promeni status danas.

Takođe čekam od 11. maja da mi stigne paket. Prvi put naručujem nešto preko interneta, em sam kupio telefon i ako mi carine više nego što treba popizdeću. Jer koliko sam shvatio oni mogu da roknu cenu carine koliku oni hoće. Nadam se da će stići ove nedelje jer mi je crkao stari telefon, a potreban mi je pristpun emailu non-stop zbog posla tako da mi je telefon potreban.

Ja narucio homtom preko gearbesta, 10og stoji dabje poleteo ka Srbiji. S obzirom kako rade dobicu ga do jula. :) NS je u pitanju.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

Ja narucio homtom preko gearbesta, 10og stoji dabje poleteo ka Srbiji. S obzirom kako rade dobicu ga do jula. :) NS je u pitanju.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

Ja sam naručio Xiaomi Redmi Note 2, 27. aprila sam naručio 5. maja je krenuo ka Srbiji, a 11. maja je stigao u Rijeku, 12. je već bio u Srbiji. Sad čekam carinu da obavi svoj posao...

Dosla posiljka, vrednost 48€, samo pdv obracunali i 376 dinara placeno :D
Puno pozdrava za carinarku, onu sa sedam patuljaka, a preziva se na M. :) :) :D

Sta mislite koliko ce meni naplatiti carinu i pdv za rebrusiran iphone 5s placen 178e ?

Guglao sam ovaj tvoj izraz "rebrusirani" i čim google ne zna šta je to znači da tako nešto ne postoji, predpostavljam da misliš na termin "Refurbished" ili "Refurbishment" koji se u srpskom jeziku može prevesti kao "obnoviti" ili "reparirati" aka vratiti u fabričko stanje.
Uglavnom, da li se taj telefon po bilo kojoj vidljivoj karakteristici razlikuje od ne-repariranog telefona, dakle kad staviš jedan pored drugog ima li razlike?
Nema.
Dakle carinici ga vide kao iphone 5s i to je to.
Net kaže ta iphone 5s ide kod nas za nekih 400-tinja evrića, dakle, 400€+32%=528€ znači kao što reće zeljko, oko 128€ ti izađe PDV + carina.

Istini za volju, carinici ne gledaju cenu kod nas, posto je u toj ceni već uračunata i carina i porez i marza prodavca, već za ove porudzbine iz Kine kao orjentir koriste cene sa popularnih sajtova poput Aliexpress-a.
Naravno, sve zavisi i od samog carinika, ali mislim da je veća verovatnoća da će za osnovu koristiti tu cenu od 175-200 evra, koliko se kreću cene na Aliju, nego cenu kod nas od 400.

jedno je kinesko djubre sto vecina kupuju i za isto se koristi pretraga na aliexpressu, za brand stvari naravno koriste EU/US sajtove od amazona, itd

i meni kad sam zvao za opcom da vidim zasto je vracen za kinu, samo su rekli on kosta 1000$ sta nas briga sto si ti kupio kineski klone koji krsi vec neciju licencu koja iako ne postoji kod nas oni se drze ko pijani plota....
Tako isto i za ovaj iphone, bas njih briga sto je ilegalno skinut sa mreze i otkljucan i zato je ta cena

Poslednja izmena:
Danas ni update statusa. Poslednji update je 14. V...

Vec sam par puta rekao da to sto nekome kazu na telefon ili kako god jednostavno nije tako, kakav crni 6 danas.
Update statusa ce ti doci sutra ujutru za ponedeljak, dakle dan kasnije.
6 bi trebalo da se radi prema nekim procenama tek prekosutra.

Ja molim Boga da carinici budu realni i proceni mi iphone kao sto i jeste 179eura. To bi bilo nekih 55e carine, sto je sasvim OK, i ne bezim od toga da platim. Ali ako bude 100+eura, ne pada mi napamet da placam i da preuzmem paket, jer imam fakturu sa Aliexpressa koliko sam platio i zelim da mi se toliko i naplati carina. Ne bih ja da placam vise carinu nego sto sam telefon kosta. Nadam se realnosti carinika.

Drugari,

Posle 4 dana za redom da status bude: 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
Danas se promenio na: 61200 CARINA GPC BEOGRAD - Otprema
Jel to znaci da mi sutra / prekosutra stize paket?
Hvala :)

P.S. paket je na carinu stigao 12tog / u izmenicku postu 11tog.

Poslednja izmena:
Drugari,

Posle 4 dana za redom da status bude: 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
Danas se promenio na: 61200 CARINA GPC BEOGRAD - Otprema
Jel to znaci da mi sutra / prekosutra stize paket?
Hvala :)

P.S. paket je na carinu stigao 12tog / u izmenicku postu 11tog.

Da, stiže ti najkasnije sutra paket.
I meni je stigao isto 11. na 12., ali još nema nikakve promene statusa paketa. :(

Hmm, nema sanse da nisu.. Paket je na 222 Eura, DHL-om je stigao do Srbije.. Mislim daj Boze da si upravu :)
Jos sam pricao sa prodavcem iz Nemacke, morao je da stavi full cenu na paket jer im je sistem u radnji direktno povezan sa DHL sistemom, ne moze da laze za cenu.. :p
Hvala na brzom odgovoru, znaci sutra / prekosutra da pokupim u posti posto nisam preko dana tu jer radim, najs :)

Vrlo moguce da je prosao carinu brzo jer je preko DHL, a sanse su 1% da ti nisu carinili, razlog DHL-a!

Ako je DHL posta nemacka onda OK platit ces samo taj 31%, ako je pravi DHL nakalmit ce ti i spediciju, ali neverujem svabe kad kazu DHL to je njihova posta, a prodje ranije jer je iz EU i prihvata se racun koji je po PS-u u koverti sa posiljkom

Vrlo moguce da je prosao carinu brzo jer je preko DHL, a sanse su 1% da ti nisu carinili, razlog DHL-a!

Tako sam i ja pomislio nesto.. Ma nije problem da ocarine, to sam i ocekivao kada sam kupovao nego me sada zaintrigiralo ovo da ce mozda proci bez. :p
Hajde da nema cenu tj vrednost, nego znam da je lik stavio full vrednost jer ide preko DHL paketa. :)

Ako je DHL posta nemacka onda OK platit ces samo taj 31%, ako je pravi DHL nakalmit ce ti i spediciju, ali neverujem svabe kad kazu DHL to je njihova posta, a prodje ranije jer je iz EU i prihvata se racun koji je po PS-u u koverti sa posiljkom

Pa DHL je, dao mi je tracking br od DHL-a, i na njihovom sajtu isto mogu da pratim status - kao kod poste. :)
A to za spediciju mi nije jasno, ovo mi je treci put da preko DHL uzimam i nikada je nisam platio. Pre podosta godina sam iz Engleske uzeo za 400e i isto toliko i platio (+cardina pdv) ali nije bilo spedicije.
Pre 10 dana mi je stiglo iz kine isto preko DHL-a, samo sam platio shipping 20e preko neta na cenu robe i nista vise. Value paketa je bio mali doduste. U oba ta slucaja paket mi je doneo kurir DHL-a na kucnu adresu, nikakve veze sa nasom postom nije bilo..
I da, mala pohvala za DHL - iz Kine do stana mi je stigao paket za 5 dana :)

Poslednja izmena:
preko 50e ide spedicija kod DHL internacinalnog, DHL svapska posta nema spedicije jer je posta
proveri ponovo koji je DHL logo kompanije je slican skoro isti :)
DHL iz nemacke stize za 2 dana, a posta DHL stize za 6-9 dana i donosi postar a ne kurir DHL-a

Poslednja izmena:

Hvala za info, moj paket je pristigao 6. maja, ali je imao LZ*********US broj koji nije moguće pratiti kod nas, samo do carine. Ja cimnem poštu danas i kažu mi da su mojoj pošiljci dodelili drugi broj za praćenje u Srbiji RR*********RS, ako bude sreće eto ga do petka... :D :D :D Mada je i dalje status PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED :mad:

Evo ja sam uzeo klincu tablet sa Alija

06.05.2016 11:53:26 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
06.05.2016 13:19:50 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
16.05.2016 12:35:56 62200 CARINA GPC NOVI SAD - Otprema
17.05.2016 22:51:02 20200 PC Novi Sad - 24200 PC Subotica Otprema

danas mu stize jupiiiii

Treba da častiš što je tablet prošao bez PDVa, nejasno kako ali eto, omaklo im se.. :)
A ovo za DHL, željno isčekujem nodijev update danas :D

Ne verujem da mu je prošlo bez pdv, jer je paket 6. stigao, a tek danas pušten, a koliko sam primetio po postovima forumasa, novosadska carina uopšte ne izbacuje one 10200 statuse.

U pravu si, nisam obratio pažnju na razliku u datumima, izbacio je ono "PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED"...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno