Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

I onog momenta kada vide da ljudi koriste to kao mTel, pocece da limitiraju kao mTel.
(inace je mTel bio stvarno bez FUPa, dok nisu masovno poceli da budu ser**e korisnici i koriste kao ludi 🙂)

Кад би људи разумно користили, а не иживљавали се чим је нешто џаба, све би било јефтиније и боље.

To kod Vip ne vidim nikakvu posebnu isplativost. Kao prve godine mi treba 50 ili 150GB mesečno, a druge 500MB će biti više nego dovoljno?
U redu je samo kad neko nađe svoju računicu da mu je paket isplativ, a flat internet prve godine lep bonus.

Poslednja izmena:
Već sada ima tako nešto u mts-u, tourist sim kartica. 24 sata 250 dinara,tj za 30 dana 7500 dinara. Do duše jeste brzina limitirana na 10/5 Mbps, ali je flat u pravom smislu 🙂 Mada je opet broj GB ograničen samom brzinom,tako da se zna koliko može da skine korisnik za 24h. Ali je za sada u vipu najpovoljniji flat 4G kad se uzme sve u obzir. Do duše jeste samo prvu godinu,ali je isplativo koliko toliko.

Kod MTS imaš dodatak na pripejdu 24h za 100 din, i nije limitirana brzina.

To kod Vip ne vidim nikakvu posebnu isplativost. Kao prve godine mi treba 50 ili 150GB mesečno, a druge 500MB će biti više nego dovoljno?
U redu je samo kad neko nađe svoju računicu da mu je paket isplativ, a flat internet prve godine lep bonus.
Sacekas drugu godinu kad telenor uvede to isto flat 4g,onda pravac tamo i eto 24 meseca flat interneta.
Naravno mozda sumnjas da ce telenor to uvesti? 😀

Dodatak u mts danas aktiviras i vazi di sutra u ponoc,tehnicki moze da traje 48 sati minus jedna sekunda.
Послато са Lenovo P1a42 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Sacekas da,valjda je prirodno da i telenor ponudi nesto slicno?Mozda cak i 24 meseca zar ne?
Ali salimo se,pre ce telenor zarvoriti radnju,nego da ponudi nesto korisno......

Evo dok pijuckam kafu,gledam ove kataloge sto dele,sta je gde koliko jeftinije,povoljnije.Treba to ispratiti, zanaju oni da zabusavaju (kao telenor i mts),kao na akciji a spuste 4-5 dinara.Mislim ono svi spustaju cene eto na primer praska za pranje vesa,kosta 2000 a na akciji 1000.Odes da kupis a ono nestalo,a sama radnica ti kaze SACEKAJ sledecu akciju komsija ,bice opet po 1000.
Znaci sam radnik te firme ti kaze da SACEKAS i ne vidim nista lose u tome.
Zasto bi mts ili telenor bili izuzetak?E jedino ako zastupas interese telenora-mts onda.......

Poslednja izmena:
Da sačekam 12 meseci na paketu sa ~500MB mesečno? OK za prva dva dana, ali šta da radim od 3. u mesecu? Meni to isto kao kad bih ti rekao sačekaj 12 meseci na paketu koji ima 15-20 minuta. 🙂
Uzmeš ono što ti najviše odgovara u datom trenutku i to je to; nekada će uvek potencijalno biti nešto povoljnije.

Poslednja izmena:
Uzmes prve godine sa neogranicenim netom i ne ukljucujes WiFi.
Druge godine budes razumna osoba i kacis se na WiFi.

BIlo bi lepo da su ovu (prenos) akciju stavili 2 godine sa flat entom, ali nije operaterima stalo da ti daju nesto sto mozes da iskoristis, nego da im na kraju vise placas 🙂
Mozes i ovako da gledas to - preneses broj, placas 12 meseci, onda raskines ugovor, i vratis se u mrezu koju hoces. Platio bi 1090*18 (75% od 1090*24, ako ne uzimas fon) za flat net.
TI vise placas trenutno a imas manje?🙂 50x manje neta i nesto manje minuta/SMSova 😉

Imam neta sasvim dovoljno koliko mi treba, kao i minuta, bez da se ustežem i tražim wifi gde god da sam. Po sasvim korektnoj ceni. A nemam ni neke potrebe ni želje da pokazujem okolo kako skidam film na mobilnoj mreži, gledam film na YT dok šetam i sl. (pre više od 20 godina sam imao 20 godina 😉)
Mozes i ovako da gledas to - preneses broj, placas 12 meseci, onda raskines ugovor, i vratis se u mrezu koju hoces. Platio bi 1090*18 (75% od 1090*24, ako ne uzimas fon) za flat net.
Ja ne vidim poentu u ovome. U mreži sam 12 meseci, pa onda platim 12 meseci penala da odem drugde... :S: Ok, ali ipak svako treba da zna šta mu i koliko zaista treba.

Poslednja izmena:
Cim nesto nije u Telenoru odmah ne valja 😉
A to koliko nudi je nebitno 🙂

Kad sam napisao da ne valja?
Insistiram samo na ovome: "U redu je samo kad neko nađe svoju računicu da mu je paket isplativ, a flat internet prve godine lep bonus." Šta tu ne valja?

Izbegnuta je poenta da budemo precizniji:12 meseci x 500gb = 6000 gb bonusa.
Poenta,trebalo bi drugi da se otvore....mislim jesu sa 1gb,nije ni smesno vec zalosno.....

Kad sam napisao da ne valja?
Insistiram samo na ovome: "U redu je samo kad neko nađe svoju računicu da mu je paket isplativ, a flat internet prve godine lep bonus." Šta tu ne valja?
Pa nije samo bonus, vec na onaj nacin moze biti pravi paket te prve godine, a druge se snadji drugacije. (ili dodas tada Online 6/9/15 pa imas vise GB)

Sutra idem u CG pa me interesuje ako je neko koristio MTS roming paket u mtel mreži plus 10 ili plus 30,da li je internet moguć u 4G mreži ili je limitirano na 3G mrežu?

Ja koliko znam oni i nemaju 4G mrežu u Crnoj Gori.

Poslednja izmena:
Moguće,prošle godine nije bilo.

Nisam koristio njihovu mrežu, ali kad sam uključio telefon da pretraži mreže jednom prilikom u PG, samo je 3G pokazao za njih. T-com i Telenor imaju 4G. Pre tri, četiri dana je to bilo.

Pa i ovde na tourist sim kartici je limitiran protok, sa tom brzinom za 24h može da se skine 84GB. Tako da je opet povoljno 250 din za 84GB. E sada jedino što traje 24 sata,ali je opet bolje nego taj 1GB za 100 din.

Аух 84ГБ, па просечан корисник толико скине за пола године, рачунајући и адсл и кабловски 😉

Ali ovaj Tourist SIM je 250din/dnevno, tj. oko 7000-7750 mesecno 😉 Jeste da je upload brzi nego sto nude nasi provider i na kablu i na DSLu, ali je download ipak ogranicen na 10 ili 15.
Nijedan nije namenjen da zameni kucni net.

Super Tourist SIM ima 30GB mesecno za 1800, 4G, mada je i on ogranicen na 10-15/5, ali on vec moze vecini da zameni i kucni net.

Теленор поставио нешто нових БС, највише у Нишу, затим Београд, Крњача, Котеж, Карабурма, Вишњички венац, Панчевачки мост, Центар, Земун, Медаковић 1, Бањица 1 и 2, Нови Сад, северни Телеп, Сајлово, Индустријска Зона југ, до аутопута бивши Родић ваљда, Спенс.

Poslednja izmena:
Jel znas mozda jel 3g ili 4g?

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Па тема је 4Г 🙂
За 800 је 100% сигурно, за 1800 - 90%.

Poslednja izmena:
Nisam ni gledao,mislio sam da si u Telenor temi ovo napisao 😉 Mada Karaburma im je pokrivena sa 4g odavno,ja sam pre par dana gledao i to pun 4g signal. Ne znam kojom logikom pokrivaju,ali mi nema smisla da deo oko bazena Olimp,Cvetkove pijace i doma zdr. na Zvezdari nema 4g,a neka manje promenta mesta dobila.
Cak sta vise svi okolo imaju 4g,jedino je taj deo ostao bez 4g
Sto se tice Nisa red je bio da pokriju jos sta,jer je ono bila smejurija od pokrivenosti.

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Односно Сланачки пут, то је даље ваљда од Карабурме. А поставили су и између Ђерма и Лиона на 1800, можда сад добацује до Цветка 🙂 до Олимпа тешко.

И Вип се пробудио (док Мтс још увек - сном мртвијем спава или ради без знања Ратела 😉 )
Вип покривао јужне и југозападне делове, не Србије, већ Београда 😉
Велики Мокри Луг, Кошутњак, Церак, Жарково, Вилине воде, Видиковац, Железник, Макиш, Сурчин. У Новом Саду, Петроварадин, Сремска Каменица, Телеп, Ветерник, Футог, Руменачка, Сајлово, Клиса.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno