Šta je novo?

LG G3

Evo moj status i to od skoro:
06e8fd120039d6dedfb9e0c0098d5e25.jpg

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Kod mene je ekran najveći potrošač ali nikad mi nije android sistem išao do 20% i primetno mi kraća baterija nego inače. Videću u narednim danima

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Kid mene je trenuto o
vako, malo korišćen v30f sa xceed kernelom
dda0d19313de9027bb2b97979a58a132.jpg

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Ja imam na drugom profilu instaliran viber (za wa sam citao negde da ne podrzava multiprofile, tako da za njega ne znam nisam ni probao). Na dugom profilu je viber registrovan na drugi broj. Kad sam na jednom profilu cujem zvuk za poruku (ili poziv) na viberu kada stigne na drugom profilu. Stavio sam i razlicite zvukove za poruke, da bih mogao da razlikujem na kom viberu mi je stigla poruka. Naravno, jedino sto kad stigne poruka na drugom profilu, dok se nalazim u prvom (i obrnuto), samo cujem zvuk poruke, nema pisane notifikacije, ali ljubicasta dioda zasvetli i moram svakako da se prebacim u drugi profil da bih je tamo u drugom viberu procitao. Ako nekad propustim zvucnu notifikaciju za poruku sa drugog profila, dobro je sto dioda svetli, pa ako nemam poruku u trenutnom profilu znam da je to stigla poruka u drugom. U sustini, svi profili koriste istu instaliranu aplikaciju (ona se u telefon prakticno ne instalira dva puta niti mogu da budu razlicite verzije neke aplikacije na profilima, vec samo imaju posebne data foldere za svaki profil i zato mogu sve posebno da se koriste nezavisno jedna od druge). Ne secam se da sam ista posebno podesavao, jedino u podesavanjima za profile (settings/Users) kad si na primarnom nalogu, ukjucena je opcija da su dozvoljeni pozivi i poruke za drugi profil, ako to uopste ima neke veze sa viberom.
Meni nista od ovoga ne radi.
I WA i Viber su na drugom nalogu prijavljeni sa drugim brojem ali nit stize zvucna notifikacija niti svetli dioda koju sam isto kao i ti podesio u drugoj boji da bih znao na sta se odnosi tj na koji broj/nalog je stigla poruka....

Probao sam nekoliko puta sa nekoliko naloga i uvek isto...nece pa nece.

Beyond Genius Lies Insanity

Meni nista od ovoga ne radi.
I WA i Viber su na drugom nalogu prijavljeni sa drugim brojem ali nit stize zvucna notifikacija niti svetli dioda koju sam isto kao i ti podesio u drugoj boji da bih znao na sta se odnosi tj na koji broj/nalog je stigla poruka....

Probao sam nekoliko puta sa nekoliko naloga i uvek isto...nece pa nece.

Beyond Genius Lies Insanity

U principu meni je i malo bilo cudno sto cujem zvucnu notifikaciju i upali se dioda kad stigne viber poruka na drugom profilu, posto su generalno ti profili npr predvidjeni za dva korisnika istog telefona sa sasvim odvojenim podesavanjima, pa je malo cudno da se cuje kad je stigla poruka na drugom profilu, bez obzira sto da bi je procitao moras da udjes i imas sifru za drugi profil, ako je podesena. Ako je neki bug, meni taj bug sasvim odgovara posto oba profila ja koristim, pa je skroz je zgodno zbog mogucnosti koriscenja dva razlicita broja - vibera u isto vreme;) Btw, probao sam i jos neke aplikacije koje imaju zvucne ntifikacije i takodje iz jednog profila cujem kad stigne neka notifikacija na drugi:)
Inace, imam stock MM 6.0 V30b.

e5e75340a6d313e59842262a4ded7935.jpg
9e8c01d6b59ebac5396acd9a1029497a.jpg

Evo meni je bio neki wakelock, neki *backup* pronasao sam po forumima da je to guglov bekap koji je malo poludeo,pa sam ga iskljucio,pa cu da vidim sta se desava za koji dan... :)

Evo moj status i to od skoro:
06e8fd120039d6dedfb9e0c0098d5e25.jpg

Nije ti dobro ovo, telefon ti ne ide u sleep, imao sam ja isti slucaj pre par dana, instalirao sam BBS ali mi nije nista pametno pokazao neki "backup", ali ja mislim da je bila neka aplikacija. resetovao sam telefon i onda je bilo ok.

To je onaj Googlov bekap iz settingsa, mnogima je poludeo ovih dana, nešto je do njihovih servera sigurno

Sent from my Nexus 5X

Od juče mi ne radi wifi, radi na kratko i onda piše da je povezano i ne radi, pa onda uopšte ne radi, odem kod komšije ne mogu ni na njegov wifi da se povežem, menjao sam i romove i factory resete radio. Sad je radio na 15 minuta kad sam mu instalirao novi rom, i odjednom prestalo da radi ne može da se poveže, piše optaining wifi adresss i onda samo piše Saved, nikako neće da ga konektuje. Mobilni internet lepo radi, a wifi nije zezao normalno radi već godinu i po dana. jel mi neko može pomoći

Ima li dobrih romova sa G5 UI? Bez bugova drainova itd :)

Sent from my Nexus 5X

Nisam pratio na xda,nemam nesto vremena...Jel popravili one decje bolesti tipa sporo punjenje i jos par bagova koji su bili na pocetku?

Послато са LG-D855
Sacekaj update 5.1 koji ce ubrzo doci pa onda flešuj...
Bagovi su da nemas kameru,koju posebno moras da flešujes,koja je kao fix pored roma.Smart notice je cas providan,cas zamagljen...to su bagovi sto se tice 5.0 kod mene sve ostalo super.

Mene jako nervira što nema favorites u phone app-u, nije mi jasno zašto bi to izbacio... To sam i na xda pitao i dobio samo jedan odgovor da je spojen sa kontaktima što nije tačno..

Mene jako nervira što nema favorites u phone app-u, nije mi jasno zašto bi to izbacio... To sam i na xda pitao i dobio samo jedan odgovor da je spojen sa kontaktima što nije tačno..

Sto je tacno, spojen je sa kontaktima :):) Prvo krece favorites,pa onda nastavljaju kontakti...

Sto kod mene nije slucaj, odmah mi krecu kontakti... Nema favorites-a nigde... Mogu i SS da postavim.

Sto kod mene nije slucaj, odmah mi krecu kontakti... Nema favorites-a nigde... Mogu i SS da postavim.

Idi na settings pa na edit tabs, možda ti je favoritesi tab samo isključen.

Kad klikneš na edit tabs, videćeš da samo favorites i groups možeš da štikliraš ili deštikliraš, ostalo mora uvek da ti se prikazuje u phone app.

I kod mene i kod žene ide dial, pa call logs, contacts, favorites, groups, ali možeš da biraš redosled tabova kako tebi odgovara.

Idi na settings pa na edit tabs, možda ti je favoritesi tab samo isključen.

Kad klikneš na edit tabs, videćeš da samo favorites i groups možeš da štikliraš ili deštikliraš, ostalo mora uvek da ti se prikazuje u phone app.

I kod mene i kod žene ide dial, pa call logs, contacts, favorites, groups, ali možeš da biraš redosled tabova kako tebi odgovara.

Evo postavicu SS-ove, nemam opciju ni da menajm mesta tabovima, niti se bilo gde spominje favorites, sve sam opcije prosao vise puta i proveravao u svim podesavanjima...

Screenshot_2016-05-07-18-28-46.png Screenshot_2016-05-07-18-29-09.png
Screenshot_2016-05-07-18-29-20.png Screenshot_2016-05-07-18-29-32.png Screenshot_2016-05-07-18-29-54.png

Evo postavicu SS-ove, nemam opciju ni da menajm mesta tabovima, niti se bilo gde spominje favorites, sve sam opcije prosao vise puta i proveravao u svim podesavanjima...

Pogledajte prilog 199744

Naravno da imaš, samo što ti malko promiče pred oči, što bi neki rekli.

Da li vidiš ove tri tačkice ispod procenta potrošenosti baterije, a iznad groups?

Probaj njih da pipneš kažiprstom... možda dođe do nekih promena. ;)

Pa odatle su mu iskočila ova podešavanja.

Naravno da imaš, samo što ti malko promiče pred oči, što bi neki rekli.

Da li vidiš ove tri tačkice ispod procenta potrošenosti baterije, a iznad groups?

Probaj njih da pipneš kažiprstom... možda dođe do nekih promena. ;)

Pa odatle su mu iskočila ova podešavanja.

@Pavlony: Tako je. @Kobayashi Maru: To ti je prikazano na prvoj slici druze... Nisam bas toliki ***** :) Svaki SS prikazuje sta mi daje kad kliknem na opcije (tri tackice :) ) u svakom od tabova, mislio sam da je to ocigledno da ne moram da pisem ;)

Poslednja izmena:
Koliko kosta zamena ekrana? Da li postoji neki pouzdan servis u Nisu?(ako neko zna, ako moze na pp).

I je l' se isplati kupovina G3 16GB sa pokvarenom maticnom? Posto bih mogao da premestim maticnu iz ovog G3 32GB u taj sa citavim ekranom...

Sent from my HTC One M8 using Tapatalk

Koliko kosta zamena ekrana? Da li postoji neki pouzdan servis u Nisu?(ako neko zna, ako moze na pp).

I je l' se isplati kupovina G3 16GB sa pokvarenom maticnom? Posto bih mogao da premestim maticnu iz ovog G3 32GB u taj sa citavim ekranom...

Bolje da prebacis nego da stavis neku kopiju ekrana.

Sent from my Nokia 1110

Samo da taj neispravan ima dobar ekran :)

@Pavlony: Tako je. @Kobayashi Maru: To ti je prikazano na prvoj slici druze... Nisam bas toliki ***** :) Svaki SS prikazuje sta mi daje kad kliknem na opcije (tri tackice :) ) u svakom od tabova, mislio sam da je to ocigledno da ne moram da pisem ;)

U pravu si. :lupko:

Bacio sam pogled na moj i ženin telefon, otkucao post, a nisam dobro ni pogledao šotke, majmun. :d

Ali evo sad, na primer, u dial tabu pored "edit tabs" opcije imam i "one handed operation" opciju koju mogu da štikliram.

U contacts tabu imam pored "edit tabs" i "send message" i "send email" opcije.

Bedak je što nemam ništa pametnije da ti kažem, a voleo bih da mogu da ti pomognem nekako.

Možda zvuči banalno, ali jesi li probao možda da odradiš factory reset?

Deluje šašavo, ali nakon factory reseta mnoge telefone leđa više ne bole. :d

Voleo bih da ovog puta bude nešto tako jednostavno u pitanju na kraju, pošto znam koliko može da bedači kad imaš neki tako opskuran problem.

Koliko puta sam se tako nešto nervirao i na kraju je bila neka glupost u pitanju, ali meni nije odmah pala na pamet.

Poslednja izmena:
Pozdrav narode, imam jedan specifican problem i kapiram da cu ovde da dobijem prostiji odgovor jer na XDA ocigledno ne mogu da se snadjem a ono sto sam probao ne pomaze.

Upao sam u "Secure booting error" problem kada sam na CloudyG3 2.4 ROMu pokusao da preko skrivenog koda i pritiskanja HW testa ili device testa (test telefona je u pitanju kako god) sredim proximity sensor jer je odlepio i odmah sam dobio crveno i plavo blinkanje led lampice i pomenutu gresku nakon restarta.

Imam ubacen TWRP 2.8.6.0 i mogu da udjem u njega, odradio sam backup svega sa CloudyG3 2.4 i prebacio u komp, odradio factory wipe (normalan) a zatim pokusao da flesujem CloudyG3 i neki stock Marshmallow preko TWRP i nista nije pomoglo.

Ono sto sam nasao kao resenje jeste da preko LG Flash Tool 2014 flesujem Lolipop KDZ, s tim sto ne znam koji da flesujem, pa ako neko moze da mi pomogne s ovom pricom bio bih zahvalan i vodio bih na pivo bar ako nista drugo ako se sretnemo.

Pozdrav narode, imam jedan specifican problem i kapiram da cu ovde da dobijem prostiji odgovor jer na XDA ocigledno ne mogu da se snadjem a ono sto sam probao ne pomaze.

Upao sam u "Secure booting error" problem kada sam na CloudyG3 2.4 ROMu pokusao da preko skrivenog koda i pritiskanja HW testa ili device testa (test telefona je u pitanju kako god) sredim proximity sensor jer je odlepio i odmah sam dobio crveno i plavo blinkanje led lampice i pomenutu gresku nakon restarta.

Imam ubacen TWRP 2.8.6.0 i mogu da udjem u njega, odradio sam backup svega sa CloudyG3 2.4 i prebacio u komp, odradio factory wipe (normalan) a zatim pokusao da flesujem CloudyG3 i neki stock Marshmallow preko TWRP i nista nije pomoglo.

Ono sto sam nasao kao resenje jeste da preko LG Flash Tool 2014 flesujem Lolipop KDZ, s tim sto ne znam koji da flesujem, pa ako neko moze da mi pomogne s ovom pricom bio bih zahvalan i vodio bih na pivo bar ako nista drugo ako se sretnemo.
Idi na lg firmware i skini za tvoj model bilo koji kdz tipa neki europe open, obicno su tako oznaceni. Ili imas zemlja Srbija pa skini bilo koji. Ako ti nije telefon za nase trziste posalji samo model pa cu ti poslati linkove.

547c76481eefd2574d1673fdf70dfcb5.jpg

Sent from my Nokia 1110

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno