Šta je novo?

Diablo 3

Prestao sam da igram odavno D3, pretezno jer ne postoji nacin da se vratim na svoj account vezan za Blizzard.

Ali cesto gledam Gabynatora na twitch, onaj covjek nema granica :D

Par strana unazad procitah da vam smetaju streameri koji vicu, gledajte njega onda :)

U sustini to bjese onaj tip sto je prvi dostigao Paragon 1000 , poodavno. Ali rijeci ne progovara jer mu engleski slabo ide valjda. Nema vike, nema dranja :)

gaby boter ostavi preko noci kad spava da mu bot igra.

Patetika opsta, Botinator je dobio drugi account ban za godinu ipo dana, i opet ce da se vrati.Sta je 35$ za novi account sica.Uostalom, taj bot koji koriste je overlay bot, koliko god da iza njega stoji matematicki genije, previse mana ima(ulazenje u igru direktno preko exe-a,logovanje u igru preko windows Guest accounta,teleport u gradu kao osnovica waypointa,cekanje tacno 5sec posle skidanja rift guardiana da se tp u grad,itd itd).Dovoljno im je 2-3flaga, kao osnovica da postoji pattern i da opale jos jedan banwave/zavrse jednom zauvek sa njima.Samo mi nije jasno zasto blizz nije ocistio sljam kompletno_Ocistili su leaderboard i toliko.Ljude koji botuju 24/7 i to je to. Tj jasno mi je svakako, demonstracija sile(da zaplase ljude) ciscenjem leaderboarda, da dokazu da umeju i mogu, jer ljudi generalno i dizu frku zbog leaderboarda,(kontam da im ne bi smetali botovi da nisu na leaderboardu kako stvari stoje, tj koja se atmosfera stvorila).
Uostalom pravi ga ekipa dev-ova koja je zasluzna za banwave-u u WoW-u kad je banovano oko 200k accounta pre par godina.Ali ljudi imaju amneziju izgleda.

Sramna prica, sorry .Digao mi se pritisak samo :crash:

Meni zasto do sada nisu izbacili external software kao protekciju. Bot po bot to bi se vremenom sredilo i bar bi sprecilo ove "casual" botere sa free sajtova da ne rade to. I sam sam probao 2-3 dana, video kako funkcionise, medjutim smesno. Zasto onda igram igru ? Ali okej streamer pa ono ajde da se probije i napravi frku oko sebe pa privuce paznju. Ali bi 50% botera saterali u cosak jer vecina ne zeli da ulozi u to a opet izvuce par sati dnevno koliko neko ne moze da odvoji putem bota.

Mazi7 vecina botuje da sami ne bi radili dosadan deo posla kao sto su skupljanje kljuceva, bauntiji i sl. Ja sam igrao sa velikim brojem ljudi koji igraju griftove 10-15 sati dnevno a ostatak dana pustaju bota da odradi posao. Recimo mozes i zelis da danas igras 10 sati. Jedno 3 sata ti ode na skupljanje kljuceva i ostaje ti 7 sati za griftove + sto si ubijen u pojam jer skupljanje kljuceva smara ( ne lete paragoni pa nemas utisak nagrade). Boter samo udje u igru i igra griftove 10 sati. Sustina je da vreme provedeno u igri koristi mnogo efikasnije od tebe. Na to dodaj software za pripomoc igranju kao sto su d3helper i thud -> ovo koristi pola servera i to podrzavam, i u odnosu na nekoga ko je skroz legit dobija se nenormalna prednost

znaci pola servera banovati?

Ima li nekog novca za sav taj trud? Ja mislio ovo igra :D

ima, blizzard :)

Nije lose za casual nooba kome su gemovi i parogan dosta niski. :)

f30pa11.jpg

Nije lose za casual nooba kome su gemovi i parogan dosta niski. :)

Pogledajte prilog 197955

Ebem li ga.Posle 17 banwave-ova, i ne zna se neki indirektni requirement za top 20.Cenim da izmedju 1800-2000 para moze da se istera top 20 cak i vise.Ne znam sto mislis da su gemovi niski.100-110lvla je neki range top 20.A Dex/Stats gem ti je 100 na svakom skoro itemu sto je cak i odlicno, videh da prvih 10-20 imaju i 90 95, al ih cupa paragon tj dmg.Za taj paragon lvl rank je odlican.

A pisem ti ono sto vec znas jelte :)

Ebem li ga.Posle 17 banwave-ova, i ne zna se neki indirektni requirement za top 20.Cenim da izmedju 1800-2000 para moze da se istera top 20 cak i vise.Ne znam sto mislis da su gemovi niski.100-110lvla je neki range top 20.A Dex/Stats gem ti je 100 na svakom skoro itemu sto je cak i odlicno, videh da prvih 10-20 imaju i 90 95, al ih cupa paragon tj dmg.Za taj paragon lvl rank je odlican.

A pisem ti ono sto vec znas jelte :)

Ma opusteno moze on to top20 100% :)

Ima li informacija kada počinje šesta sezona? Video sam samo da su najavili kraj pete uskoro.

Nisam još uvek probao poslednji veliki patch, a glupo mi je sada da igram bilo šta osim sezone.

trebalo bi 28-og da pocne sezona 6

29. u 17h

Rekoh na pocetku prosle sezone da ogromna kolicina ljudi botuje, bas me zanima kakav ce biti pocetak ove sa svim silnim banovima.

Zasto bi bio drugaciji od ostalih. Veliki broj D3 igraca udari nolife ili barem sto se vise moze, paragoni ce ici istom brzinom bez obzira na botere.

Da je stvarno takva situacija, onda ovih 5 ban wave-ova ne bi imalo tolikog uticaja na community i boteri ne bi se uopste primecivali... Nije samo pitanje paragon levela.

Da je stvarno takva situacija, onda ovih 5 ban wave-ova ne bi imalo tolikog uticaja na community i boteri ne bi se uopste primecivali... Nije samo pitanje paragon levela.

Moja poenta je bila da su tu streameri koji guraju dosta brzo paragone a onda i igrace koji ih prate ili barem pokusavaju. Boteri pocinju malo kasnije, a i verujem da svi koji su popili banove ponovo ce samo pazljivije. Videcemo.

Meh.Ti banwave-ovi su napravili do jaja "konfiguraciju" tj dodali su jos jedan flag za sledeci banwave.

Primeri :

Battle.net account DIablo only u igrama - Banovan account - kupljen novi key.Krece s6 .. playtime recimo 16h+ dnevno - automatski je flagovan.(Tipa sta nov si u diablu i 16dnevno igras savladao gameplay za 10-15dana imas paragon 1500 jeste jeste :D ) pod znakom pitanja si naravno.

Battle.net account sa jos po nekom igrom - Diablo ti je banovan uzmes novi key( ista radnja 16h+ dnevno) - manje vise si opet pod znakom pitanja - flagovan si svakako imas ban na accountu.

Opet je pitanje banwave-ovi sta tacno konfigurisu za pojedinca - mogu/verovatno je tako da configurisu neku vrstu ID-a (Glup primer - PunkBuster) - HDD serial number i HDD Volume ID ban.

Itd itd..

Sad su dobili debelu bazu sa flagovanim ljudima, verovatno ce ljudi/deca manje koristiti botove, i zbog fear faktora banovanja brda strimera(donekle je usadjeno u glavu indirektno..kad vec "autoritet'(strimeri) dobijaju banove, dal da se zezam opet ili ne(dovoljan je mali procenat sumnje kod ljudi da se odluce za Ne).

I opet imas deo gde koliko god pokusavaju da naprave humanlike bota, bot opet mora imati smernice od tacke do tacke, mora imati start - break - stop vremenske intervale koji se ponavljaju.I opet ce svi 3rd party programi morati da idu u FullScreen(Windowed) mode-u jer su overlay.(I opet dovoljno za flag-ovanje accounta).

Aj jos jednom da ponovim : "Najpolularniji bot, koji je shatro(Sad vec bio) bulletproof pravi ekipa dev-ova koja je zasluzna za banwave-u u WoW-u kad je banovano oko 200k accounta pre par godina.Ali ljudi imaju amneziju izgleda"

Uostalom evo ga momak cist primer IKA90, da je efektivnije igrati 4man par sati dnevno i gurati high grift, nego botovati 10h solo.Koji paragon level a koje mesto na leaderboardu. U fazonu : E a za sta vi ono koristis taj bot? :D

Ne igraju svi za leaderboard. IKA90 je odigrao sezonu casual i uz dobar gear prosao dobro. Ja recimo planiram da igram 18h dnevno jedno prvih 5 dana minimum. Zasto ? Zabavno. Posle se ohladim pa smanjim, ako imam dobru grupu nastavim pa guram tako nedeljama. Ocigledno time postajem sumnjiv. Ali verujem da se banovi rade na osnovu samih intervala koje si naveo i princip po kome odredjene akcije ponavljaju, drugog nacina nema.

Ne igraju svi za leaderboard. IKA90 je odigrao sezonu casual i uz dobar gear prosao dobro. Ja recimo planiram da igram 18h dnevno jedno prvih 5 dana minimum. Zasto ? Zabavno. Posle se ohladim pa smanjim, ako imam dobru grupu nastavim pa guram tako nedeljama. Ocigledno time postajem sumnjiv. Ali verujem da se banovi rade na osnovu samih intervala koje si naveo i princip po kome odredjene akcije ponavljaju, drugog nacina nema.

Ma za tih prvih 5dana hvala k, da niko nece praviti manju minutazu.Uostalom nagledao sam se pro-ova ove sezone i tih sa 16h+ u igri svakog dana tokom sezone..Tj vise ih ne gledamo jelte.90% su isparili u banwave-u.

- Pa ce ove sezone opet da dodju sa novom licencom, da mrse m*da kako su pre-skillovani, bez da imaju problem sto su banovani zbog citovanja i sa pricom da kako su oni "competitive".

Uostalom, kad gledam video-e kako ljudi topuju leaderboard-e, vidim da par ljudi znaju sta rade i da se vidi da su skilovani.Ostalo klasicni spam-button spameri sa prepucanim paragonom, pa love density,jer boze moj skill nema daj da se cupam na density.

Pa mi neko dodje sa pricom kako je D3 Solo itekako "competitive", a 99% zavisi od group-playa.Dodje mi da ih pljunem keve mi :)

samo hardcore ostalo je sve boranija

Nazalost i hardcore je pun botova, zato sam prvi put ovu sezonu igrao SC kad vise nema razlike, a makar ima ljudi.

Ma za tih prvih 5dana hvala k, da niko nece praviti manju minutazu.Uostalom nagledao sam se pro-ova ove sezone i tih sa 16h+ u igri svakog dana tokom sezone..Tj vise ih ne gledamo jelte.90% su isparili u banwave-u.

- Pa ce ove sezone opet da dodju sa novom licencom, da mrse m*da kako su pre-skillovani, bez da imaju problem sto su banovani zbog citovanja i sa pricom da kako su oni "competitive".

Uostalom, kad gledam video-e kako ljudi topuju leaderboard-e, vidim da par ljudi znaju sta rade i da se vidi da su skilovani.Ostalo klasicni spam-button spameri sa prepucanim paragonom, pa love density,jer boze moj skill nema daj da se cupam na density.

Pa mi neko dodje sa pricom kako je D3 Solo itekako "competitive", a 99% zavisi od group-playa.Dodje mi da ih pljunem keve mi :)

Taj solo aspekat su sjebali totalno. 3 sezone failam da nadjem grupu koja bi igrala konstantno bar 10 dana da se stigne do p1000 pa da moze da se nadje lako community a ne da se zaostaje. Kad me sjebu u prvih 5-7 dana za****m sezonu. Samo pazi, neko mozda i igra 16h+ u igri, ne tokom cele sezone ali recimo prvih mesec dana, bilo bi glupo da se popije ban ukoliko blizzard ne radi to po nekoj mehanici tj proracunici uzevsi u obzir celokupnu aktivnost na serverima a ne samo broj sati po danu.

Taj solo aspekat su sjebali totalno. 3 sezone failam da nadjem grupu koja bi igrala konstantno bar 10 dana da se stigne do p1000 pa da moze da se nadje lako community a ne da se zaostaje. Kad me sjebu u prvih 5-7 dana za****m sezonu. Samo pazi, neko mozda i igra 16h+ u igri, ne tokom cele sezone ali recimo prvih mesec dana, bilo bi glupo da se popije ban ukoliko blizzard ne radi to po nekoj mehanici tj proracunici uzevsi u obzir celokupnu aktivnost na serverima a ne samo broj sati po danu.

Ista prica.Svi hoce da guraju sezonu i ohlade se posle 5-7dana.Cupaju mozda malo oni Rift-It-Forward i sl. public community-u, ali i oni su mi se smucili.Jer treba li reci nesto osim "public". Taj solo aspekat su toliko unakazili(Najgluplji primer) da ti treba paragon 800 da bi krenuo da igras u opste.Do 800 si samo u minusu.

A sto se tice famoznih 16h, razumem sta hoces da kazes.Prvih tih 800-1000para da se nagura pa se polako spusta tempo.Zaleteo sam se ja malo sa izjavama, 16h je okej moze da se gura(pitanje za pojedince koliko vremenski).Sve u podsvesti imam ovu citersku sezonu gde ljudi mesec dana pre kraja sezone imaju po 1400-1500h ingame (kad skupis solo+supp+farm char. playtime naravno).

Do duse kad bolje razmislim, igrao sam zadnji "session" moj, Wow konstantno 16h jedno 10ak meseci do kraja TBC-a.Dalje nisam isao jer nije bilo alternative za HC igranje.Bilo je lepo to neko vreme, do duse izgubio sam se na republickom nivou, mislim da me ni policija u to vreme ne bi nasla.(ustani igraj par sati ..trcanje 1h pa opet nazad na igranje i tako).Ali brate mili taj Wow je imao contenta sirokog na daily nivou. Nemam pojma izgubih se u prici, htedoh reci da iskreno, na duze staze D3 da igram u toj kolicni,da imam toliko slobodnog vremena kao tad, opet mislim da se nebi desilo.***a D3 ima toliko suzen kontent, Bounties/rifts/Grifts/Hellfire amulet(aj da kazes i da je 4man mozda jos jedna kategorija) da brzo moze da dodje do prezasicenja i da ti se zgadi.Bar kod mene.Moguce da je do godina, 33god mi je pa ono, s obzirom na gaming staz, kao i svima, organizam sve manje i manje manje trpi repetitivna ****** (Iskren da budem imam osecaj da postajem biljka da mi pada IQ) Jedini vrhunac ti je kada predjes neki Grift visoki, ali to traje citavih 10min, pa onda aj opet u krug(Auff :D ).Mada to je to.Kako se matori tako postajes dzangrizav, sve ti smeta :D

Poslednja izmena:
ali kad imas ekipu za igranje onda nista nije dosadno bez obzira na godine :)

upravo :)

Ljudi ja vas razumem za godine i sve.Al postoji onaj drugi deo koji je offtopic, a gde svi cute i kriju ko zmija noge i "hendluju" kako znaju i umeju.Sve ja kapiram, svi imamo u gamingu verovatno duzi staz to nam je hobi.Ali sa 30god+ verovatno zivis sa ribom, zivot ide svojim tokom.Radis(predpostavka) 8h dok dodjes i odes sa posla jos recimo 2h.
10h si "odsutan" sa gajbe.Jedes,tus, i sednes da igras recimo 6h.to je 16h dnevno si odsutan, a pored sebe imas jos jednu dusu, koja nije panj pa da mozes samo da zaobidjes i da te je briga.8h ti treba za odmor tj spavanje.Nije ni bitno nek bude i 6h.

- Objasni ti ribi(ne nisu sve zainteresovane za gaming,sta vise mozda 10% njih), zasto si uzeo GPU,Mouse/Keyb(Bilo sta sto ti nije neophodno za zivot), zasto je na "ignore" mode(indirektno) po ceo dan,zasto si nezainteresovan da izadjes bilo gde sa njom, jer eto trebas svaki dan da igras 6-8h D3(nebitno bilo koja time-consuming igra).
Pocinje s6 uskoro.Petak-Sreda su slobodne,pa objasni zasto ces da budes 8-10-12-16h dnevno za kompom svih 5-6dana jer pocinje sezona pa bi da zapnes za paragone?(Like wtf? u njihovoj glavi), a prvi je maj je, svi su slobodni, treba da se rostilja, da se ode negde(personal time).Sta kao, neko ce da dodje i da ti kaze da si papuca, a ovamo isprada da si prvo nezainteresovan prvenstveno za licni, pa za zajednicki zivot.No no :)
Sreca mi je u nesreci da radim od kuce, pa stignem sve da zavrsim, sto radim za strance pa ih bas i ne zanima uskrs/prvi maj(jedino da trazim dane off), sreca pa njena starija sestra je dugo igrala WoW,(u vreme dok je zivela kuci, tj kod matoraca)pa donekle razume gaming i sve.

Nemoj da zezate, tj budite objektivni u vezi sa godinama, pa mnogo pre D3-a, su pucale veze brakovi zbog gaminga, ljudi dobijali nervne-slomove u sred partija na TS-u, uzimali slobodne dane da bi otisli na teren navodno pa se nabiju kod drugara par dana da bi se "zapelo" u sezoni/raidu/sampionatu(a kuci zena i dete), potkradale se donacije koje su sluzile za placanje okupljanja tima(jer je covek izgubio posao zbog gaminga), da bi se prehranio.
Najstrasnije je sto se vecina tih stvari desavala na domacem terenu.Stranci ko stranci, s*ebu stvar, svakako bolje uslove imaju od nas, pa se "oprave", pauziraju malo(kad naprave s*anje haha) pa se vrate.

Uglavnom, Steam,Battle.net,Origin friend lista polako ali sigurno, mi nestaje/proredjuje se piramidalno, svake godine sve vise i vise.Naravno neki su nasli alternativu, ali u vidu Battlefield-a,CS:GO i manje time consuming igara. :D

Ubo si poentu. Mislim da na kraju imamo sledeći izbor: Posao+Gaming ili Posao+Devojka. Sem ako devojka nije gamer ali koja je verovatnoća za to :)

^
Mislim da je ovo drugo onaj pravi realan zivot pogotovo sa 30+!Prosto nema sanse da uskladis gaming,devojku,brak i obaveze koje imas uz sve to!Po meni kada predjes tridesetu(kao ja),gotovo je sa igranjem barem igara ovog tipa,gde nema kraja.Gledao sam nedavno stream-era koji je objavio da napusta gaming zbog problema u braku i koliko treba puno vremena za montiranje i upload snimaka.Lepo je sve to,ali sva desavanja u zivotu prolaze pored tebe,ali treba se jednom i probuditi i poceti ziveti u realnom svetu!Kasnije ce verovatno biti i kasno za bilo kakvo kajanje!

Poslednja izmena:
Vrh Dno