Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kolko si uspeo da je klokujes i da dobijes veci hash?

kod mene su sve 8 elpida...

Poslednja izmena:
Bacite neki screenshot gpu-z temp i brzine ventilatora na Asusima ?

Ma na tim Asusima je profil podešen da se vrti vent što manje. Inače rade ok grafe ne greju se i cooler je najveći naspram svih ostalih 380 tica, osim što su djubre ovako. Sad se pitate zašto??? Ukratko imaju konflikte u rigovima,ne odgovaraju im sve ploče ne vole druge grafe a ne vole ni iste ASUSE doduše to zavisi od ploče. Ukratko zaobilazite ih... par mojih drugara i ja smo imali ogromne muke sa tim Asus 380 Strix modelima.
Problemi kažu mogu da se reše sa bios fleshom na tim Asusima ali REALNO ko hoće da kupi nešto za mining i da se bavi time.

@salecz
kod mene su 4gb sve hynix, nema neke velike razliku u hashu kad se klokuje

Na koliko obrtaja se vrte ventovi na 27 posto ?

Sent from my D2403 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li neko ima iskustva sa ovom karticom od ranije ? ,Gigabyte 7950 GV-R795WF3-3GD.
kakva bi bila za eth ?

Za eth je odlična, pogotovo ako ima hynix memoriju, i ako je V1, tj da ima otkljucane napone. Ako je v2, onda joj fleshuj modifikovani bios koji joj snižava napon na 1.07V, ali ti nece raditi hdmi :)
Što kaže kolega Phoenix, vole da crknu :D ali dok kopaju, kopaju za sve pare. Obezbedi im lepo hlađenje.

Ljudi, treba mi pomoc. Stigle mi dve 380ke, nakacio sam ih na zasebno napajanje. Na prvom je moja 280x sa plocom i molexima na extenderima. Detektovalo odmah 3 kartice kao basic adapter(pre kacenja odradjen ddu), dve sa uzvicnikom. U pola instalacije drajvera, restartuje se. Pokusam opet,zabode crna slika i stane hdd sa drljanjem. Probam jednu 380 i 280x, instalira iz prve,minovalo pola sata. Probam drugu 380 sa 280x, ne detektuje 380ku... Probam samo nju, nema slike... Rasturim sve,probam je direkno u plocu,nema slike.... Probam onu koja je radila, radi. Probam opet tu sto zeza,radi.... Namontiram opet sve i molim se da si samo gremlini, Sad detektuje samo dva basic display.... Ostavim samo dve 380ke,detektuje jedan basic display....
Ja pojma nemam sta da mu radim. Imam 3 obicna 1na16x molex extendera,menjao sam ih medjusobno,ali nista....

zar te masine nisu probirljive sa grafama? ili te hebe extender ili ploca, kod nekih ploca x16 slot gasi jedan x1 slot

Obrisao sam avast jer me je nervirao kod dizanja sistema,hdd mi je uzas spor... Sad je detektovalo 3 grafe iz prve, evo instaliralo drajver regularno...sve tri grafe... Ili gremlini ili avast...

A zašto bi držao antivirus softver (i to prilično lošeg kvaliteta) na mining rig-u?

A zašto bi držao antivirus softver (i to prilično lošeg kvaliteta) na mining rig-u?

brate pojma nemam, znas da sam mahinalno kliknuo na ninite kad sam dizao sistem....
stavljao sam pdf reader, notepad ++, i slicne sitne programe sa ninite (jer mi je najlakse) i iz navike kliknem i avast...

evo cepa 60MHs, nego me sad strah da ugasim, da lepo poredjam grafike i namestim neke ventilatore.... neka ga ovako do sutra, da vidim da nece da prekida slucajno....
pa sutra da sredim napone na ove dve nove...

znaci nista jos uvek od editovanja biosa? mora u afterburneru samo -xxx mV?

Samo usput da kazem, temperature su ok na stock, 65 stepeni, a kartice su VRELE... sto znaci kuler radi posao opasno, upericu neke ventove u backplate i u dupe da im duvaju. Kad skockam sve, slikacu za onu drugu temu :)

Undervolt za sada samo i AB-a na MSI gaming.
Kod mene su se super pokazale, 4 kom temp do 60C a ventovi 27-28%.
Undervolt -90mV.

100 je bilo do avasta jer hoce nekad tako da zeza. Sa njim nema pravila. Moze da te zeza na cistoj istalacija a moze da radi bez problema dugo. Inace sto rece omnik nema razloga da drzis av na minig rigu samo ce ti praviti probleme.

ma znam za AV, kazem, ostao po navici... nisam ni obracao paznju na njega jer sam u rig gledao jednom dnevno i sve je radilo perfektno sa jednom grafom...

Nadam se da ce raditi lepo i sa tri :)

Jos da nabavim ovih dana onaj merac potrosnje, pa da vidim koliko trose ciste dve grafe na jednom napajanju (bez icega drugog).

pitao je neko pre par strana... msi 380 4GB koje su meni stigle imaju elpida memoriju. Još jedan info: Asrock H97 Anniversary radi sa zelenim ekstenderima koji imaju crni pcie (verzija 3), ne mora da se bode grafa u 16x slot.

Zašto je bitno ko je proizvođač memorija na 380?

Zbog latencija...

Poslato sa P6-U06 uz pomoć Tapatoka

Jel neko imao problema sa nicehash na 290, kresuje mi sistem cim pokrenem nicehash

Stavio sam u afterburneru -60mv za 380ke. Temperature se nisu promenile uopste, na def ventovima oko 63-65c. Podigao sam ventove na 35 posto cisto da vidim razliku. Prva karta je pala na 52, druga na 58 (logicno vise zbog polozaja u rigu).
U gpuz za prvu (hladniju) pokazuje oko 1.080v sa variranjem, dok je druga toplija na malo jace od 1v i ne mrda skoro. I primetio sam na grafikonu u AB da im usage na svakih 10-20sek padne na 50-70 posto na sekundu (Ili krace). To je izrazenije kod prve karte.

Dok 280x stoji na 98-99 posto i ne mrda.

Vrh Dno