Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Strašno,za tako nešto mi treba 10 min. To nije rešenje. Sa tri grafičke kartice sam probao i ne mogu da rešim problem. Kada odem na screen resolution-multiple display nema drugog displeja. Samo 1. Ubiću se majke mi. Da li to Tv polako riknjava šta li je?
Da bi PC video TV kao monitor TV mora biti upaljen...mozda si to prevideo ;)

Ja sam imao isti problem pre par dana. Upalim PC, upalim televizor, koji mi služi kao monitor, u pozadini čujem one zvuke kad se diže sistem, sve se završi, ali slike nigde. Piše da nema dostupnog signala. Pokušavao sam da menjam HDMI ulaze ali ništa. Menjao HDMI kabel, opet isto. I onda sam se setio da sam u opcijama uštede energije menjao parametre i stavljao da PC ide u mod spavanja a monitor(televizor) u mod gašenja nakon određenog vremena. To sam vratio na "nikad" i taj problem mi se više nije pojavio. E sad šta je kod tebe, ne znam, eto ja napisah svoje iskustvo.

Interesantno da se to svima nama dešava tek posle 1-2 god. Mislim da to ima veze sa nadogradnjama za TV. Trebalo bi problem nekako javiti LG Electonics-u da izbace neku nadogradnju koja će to popraviti.

Ja sam imao TV LG 37LH3000 i AMD grafičku i da bih dobio sliku na TV-u, morao sam prvo da uključim TV, pa onda PC. Sad imam Samsung UE40H6200AK i daje sliku i ako je bio ugašen dok je PC radio. Pojma nemam o čemu to ovisi, nikad nisam provalio...

da li neko zna koja je najnovija verzija plex-a koja može preko fleša da se instalira i odakle da skinem?

da li koristite plex za gledanje filmova/serija na la660s i koje su mu prednosti i mane?

ja sam pokušao bez fleša, instalirao sam sa lg app store-a plex aplikaciju ali neće da pokrene film.

da li možeš da mi kažeš odakle si skinuo serviio pošto ga nema u lg aplikacijama i da li se plaća?

Sa sajta. Nema veze sa LG-ijem. Instaliraš na PC, prebaciš ulaz na TV na Serviio i ferceraš. Prvo podesiš Serviio, naravno. Izabereš library i te varijante.

...zaboravih da kažem da ću gledati preko nas-a (qnap) pa sam mislio preko dlna.

uspeo sam da instaliram plex aplikaciju ali neće da pokrene film, sve se lepo vidi poster i ostalo ali izgleda da treba novija verzija preko fleša.

sredio sam ja preko dlna serviio, plex i twonky i to pušta bez problema mkv+dts+žćčšđ titlove+poster ali želim da pustim preko lg aplikacije a tamo od ova tri ima samo plex koji može da se instalira ali ne može da pusti film pa zato jurim noviju verziju. lg aplikacija bi donela šmekerski interfejs sa gomilom informacija o filmu. kada puštam preko dlna tada je interfejs nikakav sve sami folderi pa uđi u jedan, pa uđi u drugi, pa uđi u treći, pa uđi u četvrti da bi pustio film.

...zaboravih da kažem da ću gledati preko nas-a (qnap) pa sam mislio preko dlna.

uspeo sam da instaliram plex aplikaciju ali neće da pokrene film, sve se lepo vidi poster i ostalo ali izgleda da treba novija verzija preko fleša.
Problem ti nije u Plex aplikaciji za TV(klijent strani) nego u Plex serveru koji se vrti na tvom qnap uređaju. Plex server, kada mu se obratiš sa tvog TV, pokušava da uradi transkoding videa. Za ovaj posao tvoj qnap nema dovoljno procesorske snage (osim ako ga nisi platio 1000+ €).
U Plex serveru imaš opcije da isključiš transkoding, i onda je zauzeće procesora minimalno, ali... problem ostaju titlovi.
Naime, kada Plex pušta titlove on bez obzira na tvoja podešavanja radi transkoding jer "lijepi" titlove na video.

Rješenje je da obrišeš Plex i koristiš tau qnap Media server i onda biraš njega za input signala.
Gubiš fancy izgled Plex-a, ali dobijaš to da NAS lagano odrađuje onaj posao zbog koga je kupljen ;)

stigao je novi update, koji je vjerovatno kao i obicno "popravio" neke unutrašnje stvari

koja je to najnovija verzija kod vas?
kod mene je 4.28.12 a ne sećam se da sam radio apdejt u poslednje vreme.

Ej drugari, da li se i vama dešava da pukne veza sa serviio i plex serverima. Gledam film preko serviio servera i odjednom se prekine veza,ugasi se film i za minut se ponovo poveže sam,samo moram da pustim film iz početka pa da premotam tamo gde je stao. Probao i sa plex,isto. Promenio sam ruter,misleći da je do njega,ali opet isto.

Mnei se to dešava a takođe ista stvar i kada gledam filmoviziju ili popcor.rs.Jedino što je moj model televizora 620s ali kapiram da su jako slični i da isti dan dobijaju update.

Imam LA620s model, imam problem sa premotavanjem filmova na Serviio-u, po par sekundi moze, ali sve preko toga se zapuca i onda izbaci gresku da ne moze da odradi. Gledaju se iskljucivo 720p ili 1080p ripovi.
Da li neko ima ideju sta bi mogao da bude problem?

Primjetio sam da miracast radi bez problema, prije je štekao video i znalo je da zaglupira sve. Sada radi fino.

Ćao društvo!
Nikada nisam koristio onaj slot za karticu iza TV-a. Može li neko da mi objasni čemu služi i kako se pokreće.
Da li ima negde da se kupi i da li ima nešto za ,,DŽ,, ili neki sitan novac. Interesuju me sportski kanali najviše.
Hvala unapred!

Tu se stavi modul, kod mene je Conax (red velicine do 50eur) u njega ide kartica za dekodiranje kao u topbox risiverima. Za dz tesko da moze nesto, jer bi trebao neku kloniranu karticu.
Ja sam preko IKOMa dobio modul za dz ali su mi uzeli risiver, mislim da je tako jos uvek kod njih.
Prednost je sto sve upravljam preko TVa, najvaznije imam snimanje, i daljinac manje(posebno sto je sam hd risiver od ikoma glup do bola)
Sam modul nema nikakvo podesavanje ili sl. samo kanali koji su bili kodirani postanu gledljivi ;)

Hvala druže.
Koliko sam skapirao,sa tim samo mogu da otključam zaključane kanale,ali opet ništa bez odobrenja mog kablovskog operatra.

Možda nije prava tema, ali ako neko može da odgovori. Imam ovakav tv 42" razbijen je panel, nude mi 50e za njega. Da li delovi vrede možda više?

Da li se vama dešava da kod gledanja YT stane i pojavi se poruka "učitavam"? Kad se to pojavi jedini lek je da izđem iz YT-a i ponovo ga pokrenem, nakon čega radi jedno izvesno vreme i ponovo tako!
Zna li neko u čemu je problem i može li se to "srediti"?

Nazad
Vrh Dno