Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
A što ti je magic toliko smetao? Evo ja ga koristim pune dve godine i dalje mi je ludo zabavno pisati brojeve po ekranu. Ti onda nisi trebao uzimati ovaj TV. Samsung i ostali krševi imaju klasičan daljinac,trebao si nešto od toga uzeti. Magic i pasivni 3D su bili presudni zbog čega sam se odlučio baš za ovaj model. Šta to ima klasičan daljinski što magic nema?

Meni je ovaj magic ekstra stvar,jedino mu je mana sto ždere baterije, ali obične baterije koristi pa nije problem, a imam i obični daljinac pa nekad i njega koristim

I opet se svodi na "sto ljudi, sto ćudi". Neko pizdi što nema magic daljinski pa ga dodatno kupuje, neko ga imao, pa ga bacio kroz prozor.:wall::D Meni je sasvim ok, sve ostalo se slažem sa Denigaj.

Ja sam kupio Sanyo Eneloop punjive baterije i veruj mi po dva meseca traju u magic daljincu. Napunim ih za 16 sati i ponovo dva meseca. Jesu malo skuplje baterije,ali se isplate.

Šta to ima klasičan daljinski što magic nema?
Jedan klik za:
Listu programa, EPG, snimanje, prebacivanje kanala(dva klika ako je dvocifren ;-) ), listu ulaza, aplikacije/smart world...sve se u principu brze obavlja.

Magic je bolji za kucanje po tastaturi na YT npr. i igrice.

Kad sam gledao TV i kupovao ga taj magic je nosio neku tezinu u izboru, ali ubrzo sam video da je samo fora...da su ga napravili sa par dugmica jos bio bi extra i ne bi kupovo obican.

Ја са мојим ЛГ37лс570с, који је лошијанкласа али смарт на исти фазон, никада update-ом нисам ништа добио, само се пар пута десило дс ми је медија сервер знатно лошије радио. Кад су то опет закрпили, искључио сам надоградње. Ју тјуб ми је апсолутно неупотребљив... Спор до зла Бога...

Jedan klik za:
Listu programa, EPG, snimanje, prebacivanje kanala(dva klika ako je dvocifren ;-) ), listu ulaza, aplikacije/smart world...sve se u principu brze obavlja.

Magic je bolji za kucanje po tastaturi na YT npr. i igrice.

+1, a dodao bih još i prebacivanje između dva poslednja birana kanala na jedan taster. U suštini, magic je bolji samo za smart deo, a njega skoro i da ne koristim. LA660 sam uzeo zbog 3D i kvalitetnijeg panela (IPS) i zvuka u odnosu na slabije modele.

Kamera za skajp

Kad sam kupovao TV pre tri godine jedva sam skupio pare pa je kamera izvisila. Od tada povremeno gledam cene i vidim da se nova i dalje drzi oko 80e, ima i povoljnije ali sve je to mnogo pogotovo sto svi kazu da ne vredi ni upola. Skajp skoro da i ne koristim.
Ali sta to vredi kad me povremeno hvata inat da kompletiram TV (da imam, mozda nekad i zatreba).
Pitanje: da li se jos uvek moze koristiti samo orginalna kamera (LG An-VC400 ili 500) ili je neko u medjuvremenu uspeo pokrene nesto kvalitetnije, npr. logitech?

Pozdrav,

Moj magicni je poceo da zeza... kao sto sam pisao ranije, imam LA 660s...
Naravno, daljinac je MR400 koji je i dosao uz TV.. dugmici za menjanje kanala i pojacavanje bas bas slabo reaguju (nije do baterija) i pretpostavljam da je u pitanju prljavstina koju bi trebalo ocistiti alkoholom ali nigde nisam uspeo da nadjem kako se daljinac otvara... gledao sam i sam daljinac, nema srafove... pa se ne bih upustao u to da ne polomim :)
Da li je neko vec pokusavao da otvori ?

I jedno pitanje... vidim da za 40ak eur moze da se kupi MR 600 magic remote... koje je zbog tipki sa brojevima mnogo prakticniji... ali nigde nisam uspeo da nadjem za njega da li je kompatibilan sa LA660s...
Ili MR 500...

EDIT: sad naleteh na neki Francuski forum gde diskutuju da je MR500 kompatibilan sa novijim verzijama SW... ali niko nije napisao da je probao i da to radi...

Poslednja izmena:
Na 93 strani član Oggy kaže da ga je otvarao. Mogao bi da napravi neki video tutorijal kako

Nije komplikovano ali su jake zabice koje ga drze jer nema ni jedan sraf. Uzmi staru kreditnu ili nesto slicno, skines poklopac baterije i odatle odvajas crni deo od gornjeg srebrnog. Kad ga otvoris dalje je lako. Pazi ima sitnih delica unutra.
Ne znam sta bih jos dodao. Treba polako i pazljivo, posebno ako nikad niste otvarali mobilni i sl. Ako pukne zabica nema nazad :(

Odlicno, sad bar znam princip :)

I onako se vec siva boja ogulila na par mesta, daljinac deluje kao da je 5-6 godina star pa i ako pukne nesto nece biti neka steta...

U svakom slucaju planiram kupovinu novog, ali i dalje nigde ne nalazim da li su MR 500 ili MR 600 kompatibilni... ( lepsi su mi od MR 400 a MR 600 ima i numericke tastere pa bih najradije njega kupio )
U specifikacijama kompatibilnih tv modela ne stoji LA serija, i ako ne vidim zasto ne bi radio... ako uzmemo u obzir da recimo aplikacija na LG telefonu radi apsolutno sa svim LG smart modelima.

EDIT:

Upravo otvorio daljinac, ocistio alkoholom, sklopio i sad radi odlicno.. s obzirom da je stapic za usi ostao tamno braon boje, mislim da je posledica loseg reagovanja tastera bila duvanski dim + prasina, prljavstina...
Nisam nasao nista zgodno plasticno, otvorio sam ga malim kuhinjsim nozem... samo polako i oprezno od zabice do zabice.. sivi prsten sa tasterima 123 i 3D se odvojeno skida.
Da kazemo 15-ak minuta posla kompletno ciscenje.
Nakon sklapanja strelica je vukla konstantno u desno ali sam ga prosusio fenom i sada radi normalno.. verovatno je ostalo alkohola ili kap vode..

U svakom slucaju i dalje sam u potrazi dali su noviji mogeli daljinca kompatibilni sa LA660s...

Oggy i Denigaj hvala na pomoci ;)

Poslednja izmena:
Odlicno, sad bar znam princip :)

I onako se vec siva boja ogulila na par mesta, daljinac deluje kao da je 5-6 godina star pa i ako pukne nesto nece biti neka steta...

U svakom slucaju planiram kupovinu novog, ali i dalje nigde ne nalazim da li su MR 500 ili MR 600 kompatibilni... ( lepsi su mi od MR 400 a MR 600 ima i numericke tastere pa bih najradije njega kupio )
U specifikacijama kompatibilnih tv modela ne stoji LA serija, i ako ne vidim zasto ne bi radio... ako uzmemo u obzir da recimo aplikacija na LG telefonu radi apsolutno sa svim LG smart modelima.

EDIT:

Upravo otvorio daljinac, ocistio alkoholom, sklopio i sad radi odlicno.. s obzirom da je stapic za usi ostao tamno braon boje, mislim da je posledica loseg reagovanja tastera bila duvanski dim + prasina, prljavstina...
Nisam nasao nista zgodno plasticno, otvorio sam ga malim kuhinjsim nozem... samo polako i oprezno od zabice do zabice.. sivi prsten sa tasterima 123 i 3D se odvojeno skida.
Da kazemo 15-ak minuta posla kompletno ciscenje.
Nakon sklapanja strelica je vukla konstantno u desno ali sam ga prosusio fenom i sada radi normalno.. verovatno je ostalo alkohola ili kap vode..

U svakom slucaju i dalje sam u potrazi dali su noviji mogeli daljinca kompatibilni sa LA660s...

Oggy i Denigaj hvala na pomoci ;)
Uvek mozes da kontaktiras LG korisnicku podrsku: http://m.lg.com/rs/podrska/pristup-korisnickoj-podrsci

Meni su npr. odgovorili kada sam im poslao pitanje koja je bezicna tastatura kompatabilna sa ovim modelom TV-a.

Mislim da i meni sledi otvaranje i ciscenje daljnca. Zeza me skrol tockic vec neko vreme...

Poslednja izmena:
Ne isplati se pitati podršku, jer su velike šanse da odgovore kako fabrika propisuje - za taj tv predviđen je model taj i ćao.

Idealno bi bilo probati neki od tih novih modela.

@roadracer,

slazem se u potpunosti...
i ja mislim da bi dobio odgovor po specifikaciji daljinca...
Za MR500 nije navedena LA serija, ali sam na nekom Francuskom forumu nasao da sa novijim SW radi... ne znam FR pa sam preko google prevodioca tumacio...

Najbolje bi bilo probati, ali je to tesko izvodljivo... s obzirom da ne znam nikoga ko ima MR500 ili MR600...

Pošto ovaj moj LG 55ub850 ima očajan zvuk razmišljam kako bi to rešio sa nekim soundbar ili kako ih već zovu. Imam Logitech Z5500 u blizini, ali to mi je prejako.
Dajte neke predloge i koliko ti barovi koštaju uopšte?

Mislim da je red 70-80e, ovi iz Subotice sto prodaju, tj. roba iz Madjarske...

Ne znam gde si ti video i šta za 80e, ali ja sad gledam i vidim da nema ništa ispod 150 evra.
Ako vidiš nešto što ja ne pošalji mi molim te likove na PM.

Informacija jeste malo bajata, mozda godinu i jace, ja sam dobio uz tv soundbar pa sam ga prodao, tad sam gledao kolko kostaju...:(

Društvo,imam ozbiljan problem.
Koristim HDMI kabl zbog 3D filmova i 3D prevoda....već pune dve godine bez ikakvih problema.
Odjednom mi se dešava da kad upalim Tv ne mogu da ostvarim konekciju Tv-PC. Upočetku sam problem rešavao tako što iščupam HDMI iz grafičke pa ponovo uštekam,a sada više ne može ni tako. Menjao sam grafičku i idalje isti problem. Ne mogu više da koristim Tv kao monitor. Zna li ko kako ovo da popravim?:wall::wall::wall:

Ako imas vise HDMI ulaza na TV-u, a imas, probaj u neki drugi, mislim da cak imas bas za PC input

Imam 3 ulaza. Probao sam u sva tri i bez uspeha. Dve godine ga nisam pipao iz ulaza 2. I sada odjednom....

Proveri u drajverima za graficku takodje. Proveri da li dobijas signal uopste iz GPU. Neki je zaglup samo vidi gde je

Društvo,imam ozbiljan problem.
Koristim HDMI kabl zbog 3D filmova i 3D prevoda....već pune dve godine bez ikakvih problema.
Odjednom mi se dešava da kad upalim Tv ne mogu da ostvarim konekciju Tv-PC. Upočetku sam problem rešavao tako što iščupam HDMI iz grafičke pa ponovo uštekam,a sada više ne može ni tako. Menjao sam grafičku i idalje isti problem. Ne mogu više da koristim Tv kao monitor. Zna li ko kako ovo da popravim?:wall::wall::wall:

Meni se to desavalo pre. Moja procedura je bila gasenje kompa. Izvadim, pa vratim hdmi u grafiku, upalim komp i povezem tv.

Strašno,za tako nešto mi treba 10 min. To nije rešenje. Sa tri grafičke kartice sam probao i ne mogu da rešim problem. Kada odem na screen resolution-multiple display nema drugog displeja. Samo 1. Ubiću se majke mi. Da li to Tv polako riknjava šta li je?

Ima li opcija da umanjim napadnu crvenu boju? Ja ne umijem naći u meniju.

Vrh Dno