Odlicno, sad bar znam princip
I onako se vec siva boja ogulila na par mesta, daljinac deluje kao da je 5-6 godina star pa i ako pukne nesto nece biti neka steta...
U svakom slucaju planiram kupovinu novog, ali i dalje nigde ne nalazim da li su MR 500 ili MR 600 kompatibilni... ( lepsi su mi od MR 400 a MR 600 ima i numericke tastere pa bih najradije njega kupio )
U specifikacijama kompatibilnih tv modela ne stoji LA serija, i ako ne vidim zasto ne bi radio... ako uzmemo u obzir da recimo aplikacija na LG telefonu radi apsolutno sa svim LG smart modelima.
EDIT:
Upravo otvorio daljinac, ocistio alkoholom, sklopio i sad radi odlicno.. s obzirom da je stapic za usi ostao tamno braon boje, mislim da je posledica loseg reagovanja tastera bila duvanski dim + prasina, prljavstina...
Nisam nasao nista zgodno plasticno, otvorio sam ga malim kuhinjsim nozem... samo polako i oprezno od zabice do zabice.. sivi prsten sa tasterima 123 i 3D se odvojeno skida.
Da kazemo 15-ak minuta posla kompletno ciscenje.
Nakon sklapanja strelica je vukla konstantno u desno ali sam ga prosusio fenom i sada radi normalno.. verovatno je ostalo alkohola ili kap vode..
U svakom slucaju i dalje sam u potrazi dali su noviji mogeli daljinca kompatibilni sa LA660s...
Oggy i Denigaj hvala na pomoci