Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Poslednja izmena:

Ne lozi se, to je vec kontrukcioni problem Samsung inzenjera za koji niko nije ni znao do skoro a ti si odmah po predstavljanju S7 pljuvao Samsung i staklo samo zato sto si clan LG balkanbot sekcije :)

Pricao si da ce kao kod svih ''staklenih'' telefona zamena tog parceta stakla pozadi biti 250e na sta su se svi smejali jer to prosto nije istina e sad to sto su u Samsungu otezali rasklapanje i popravku S7 to je neka druga tema i te intervencije bi bile podjednako komplikovane i da je telefon pretezno od plastike ili metala a uz ovakvu konstrukciju, cak bi mozda sve to bilo i malo komplikovanije da je full alu kuciste u pitanju kao kod htc M serije ;)

Nego kad vec pominjes sintelan, zasto G5 ima displej sa sintelan lepak flekama ispod? A da, to je samo test primerak :d :d

Poslednja izmena:
Sila je u tebi jaka :D
Ni manje zemlje ni više stručnjaka po glavi stanovnika, samo ništa ne proizvodimo...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

^ Slazem se, a jos vise je losih proroka koji ponekad nesto ubodu a onda imaju cime da na'rane ego :)

@ hunder

Ako te ne mrzi okini ovih dana neke landscape u 9MP wide, bas me zanima kako deluje ta default obrada vs RAW feat PS/LR & tvoji skillovi :)

Video sam neke bas unakazene semplove sa S7 u 9MP wide u poslednje vreme..fazon da ti ne bude dobro cim ih vidis koliko sve sece oci. Preterali su sa obradom, sto kaze vojkan full NR + ultra-full ostrenje i udri. Morao bi tu raw da radi..

Poslednja izmena:
Heheh kakva zamena teza - ti si poznati smartphone prorok :)
HTC M10 propo na prvih 100 stranica, da li se mišljenje promenilo ?
Ovi sa berze pitaju - čekaju tvoje mišljenje :)

kako cudno izgledaju ove kockaste slike :D vlasnici TFT 19ica sa pocetka ovog veka i vlasnici katodasa ce biti odusevljeni :smoke:

Video sam neke bas unakazene semplove sa S7 u 9MP wide u poslednje vreme..fazon da ti ne bude dobro cim ih vidis koliko sve sece oci. Preterali su sa obradom, sto kaze vojkan full NR + ultra-full ostrenje i udri. Morao bi tu raw da radi..

dodaj na taj spisak i full saturation kao što vidimo gore :D

haha, LG ih je opet izhebo sa kamerom kao i u prosloj generaciji ali dobro, pogledas u amoled i to je to, caozdravo :)

Heheh kakva zamena teza - ti si poznati smartphone prorok :)
HTC M10 propo na prvih 100 stranica, da li se mišljenje promenilo ?
Ovi sa berze pitaju - čekaju tvoje mišljenje :)

Covece ne ''zamenjuj teze'', naravno da je htc m10 propo - na osnovu prvih glasina kada je vecina nas bila razocarana, ovo u poslednje vreme obecava pa su se svi opet odusevili, tako to ide u ''glasina'' periodu, sta je tu cudno? :) Ako te poslednje info ne budu tacne i ako 10 bude fail naravno da ce ga opet svi pljuvati.

Sreca pa ovaj raw radi posao.Koga mrzi da odvoji par minuta da ih sredi po svome ne treba ni da ganja dobru kameru na telefonu.Automatika je jako losa u zatvorenom i sa vestackim svetlom pa su fotke takve kakve jesu.Al generalno bolje kamere nema i to je to.Sad je pitanje koliko ko moze da izvuce iz nje. Auto fokus je bruka dobar.Sve je u delicu sekunde. Takodje pohvale za audio out i bateriju koja je nestvarno dobra.

nexus ima primetno bolju kameru sa hdr+

Izgleda da po prvi put Nexus pored softvera ima i kameru kao ogromni +
Ako nije bolja onda sigurno ne zaostaje kao sa N4/N5/N6 za konkurencijom .

nema veze, tu je hebacki S6 koji ce uskoro biti 3 glavice pa ce da se ubere :)

Kupi Nexus 6P i pevaj, vidiš da je i kamera bolja :)

Poslednja izmena:
Sta su radili sa baterije, ovo nije normalno. Iz dana u dan sve bolja ***... Posle teske upotrebe i akanja cijeli dan
uploadfromtaptalk1460142284281.jpguploadfromtaptalk1460142289198.jpguploadfromtaptalk1460142293440.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Izgleda da po prvi put Nexus pored softvera ima i kameru kao ogromni +
Ako nije bolja onda sigurno ne zaostaje kao sa N4/N5/N6 za konkurencijom .

Kupi Nexus 6P i pevaj, vidiš da je i kamera bolja :)

pa da skakucem iz app u app i stiskam ga ispod stola jer se ni jedna ne reload-uje i da brojim (ne)kesirane MB? neka hvala, mene nexus zanima koliko i Kostunicu Hag :)

^ S810 je ''hladniji'' i od S800/801/805 pa u proseku ima daleko vece padove performansi/probleme.. e sad vecina tih problema se javlja posle bench/cpu/gpu stress testova ili duzeg igranja, u normalnoj upotrebi bi trebalo da je sve ok.

Jos malo hvalospeva i to od ovog sajta:
The Galaxy S7 edge: A second opinion

Pa ti posle pljuni 700e za Huawei P9 ili Large Gap G5 :)

Poslednja izmena:
Ajmo nešto drugačiju priču od kolege Hundera - mrak, S7 Edge Auto 9.1MP 16:9 koji mi nije jasno zašto vam je "bolji" vs 5D Mark III JPEG 3:2 sa 28mm na F1.8. Šta profi aparat misli da je pravilan WB za uličnu rasvetu, i šta S7 misli da je pravilno na Auto, pa posle diskutujte i dalje o piss filteru i previše žutim fotografijama. Ljudi ne kapiraju kako tačan WB treba da izgleda noću, iz mog primera smatram da je S7 čak i nedovoljno "topao" kada je temperatura boja noću u pitanju...

Drugo, zašto vas buni taj 4:3 odnos, kad je na profi telu difoltni 3:2 i tu isto je "kockastija" fotka? Treba se držati native odnosa senzora i to je to, ko se iole malo više razume u fotografiju zna zašto se ne koristi 16:9 za fotke ili bilo koji drugi odnos koji nije native... Mogu i druge kombinacije sutra da pravim, RAW obrada, itd. Nego, muljavi S7 po mraku, nisam oduševljen, mada nijedan smartfon nije tu išta bolji, svi gube detalje. Ne možeš protiv fizike, veličina senzora na smartfonu vs veličina senzora na FF DSLR-u.

20160408_221933 by Dragoljub Radovanović, on Flickr
H83A0809 by Dragoljub Radovanović, on Flickr

Drugo, zašto vas buni taj 4:3 odnos, kad je na profi telu difoltni 3:2 i tu isto je "kockastija" fotka? Treba se držati native odnosa senzora i to je to, ko se iole malo više razume u fotografiju zna zašto se ne koristi 16:9 za fotke ili bilo koji drugi odnos koji nije native...

Objasni ti to nasim ''strucnjacima'' :)
***a, nije multi-aspect senzor ali eto, isto vazi i za Nexuse pa sta sad, te kamere kidaju a i iz ove sa S7 ko zna moze da izvuce vise uz RAW i obradu dok je za kojekakve mreze i tako te insta potrebe vise nego dobra.

Moglo je mozda i do 7h sot.
Wifi i data mobile, gmail, prognoza, auto osvjetljenje, viber, wats, chrome, youtube, music player, 3x antutu, instal 15 tak aplikacija, upload na one drive, kamera, tapatalk, olx.ba ... sve u svemu, fino terorisanje za ovih 16h.
uploadfromtaptalk1460180601459.jpguploadfromtaptalk1460180606211.jpg

@whiplasher citam i ne verujem; ti na s7 izvukao skoro 7h sot!?...izgleda mi nerealno.

Pitanje za s7(e) korisnike; da li i vama google play services ima bas veliki procenat u praznjenju baterije kada ste na mobile data ceo dan? To me nerviralo na n4 sa Lp i sada na n5 sa Mm (samo sto je u prvom slucaju moglo da se iskljuci)!

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Vjeruj da i ja ne vjerujem. Ovo nisam dozivio jos od lumia 1520. Bolja mi je i od Z3 koji je bio ono wow sto se tice baterije. Stvarno sam prezadovoljan baterijom.
Na pitanje u vezi mobile data ne znam dati odgovor, nisam pratio to. Mada je ovo sto sam okacio koristenje na 80% wi fi.

Drugo, zašto vas buni taj 4:3 odnos, kad je na profi telu difoltni 3:2 i tu isto je "kockastija" fotka? Treba se držati native odnosa senzora i to je to, ko se iole malo više razume u fotografiju zna zašto se ne koristi 16:9 za fotke ili bilo koji drugi odnos koji nije native...
Odogovr:
kako cudno izgledaju ove kockaste slike :D vlasnici TFT 19ica sa pocetka ovog veka i vlasnici katodasa ce biti odusevljeni :smoke:

Ne pričamo o profi upotrebi, ovo je mobilni telefon. Godinama slikam u 16:9, godinama! Slike i uspomene gledam preko televizora 50" ili monitora 22", koji su kao što predpostavljaš wide 16:9. Treba li da kažem kako izgleda iphone kocka slika kada naleti u 4:3? Odvratno.

Objasni ti to nasim ''strucnjacima'' :)
Kad već prozivaš onda očekuješ i odogovor. Ovde si ti najveći stručnjak, sve znaš u teoriji sa YT klipa, ali praksa nula. To je tako i nemaš kud to da demantuješ, tako će biti dok ne kupiš neki telefon i napišeš nešto o njemu iz svog korisničkog ugla! Do tada, molim te pusti ostale koji znaju šta žele u životu da napišu ovde šta im se sviđa a šta ne, ako kažem da mi ne odgovara iphone kocka slika 4:3 onda mi ne odgovara, kapiraš stručnjak :trust:

Zivio 4:3. Stotinu ljudi, stotinu ćudi i misljenja ;)

Nije mi jasno zašto toliko kukate na 4:3 odnos? Zašto jednostavno ne prebacite u 9mpx 16:9 i to je to, fotografije će i dalje odlično izgledati na bilo kom tv-u ili monitoru.
Realno, 4:3 je native odnos, i tako se max iskorišćava senzor, ali to ne znači da su fotke u 16:9 manjeg kvaliteta, samo su malo cropovane gore i dole :)

Odogovr:

Ne pričamo o profi upotrebi, ovo je mobilni telefon. Godinama slikam u 16:9, godinama! Slike i uspomene gledam preko televizora 50" ili monitora 22", koji su kao što predpostavljaš wide 16:9. Treba li da kažem kako izgleda iphone kocka slika kada naleti u 4:3? Odvratno.

Kad već prozivaš onda očekuješ i odogovor. Ovde si ti najveći stručnjak, sve znaš u teoriji sa YT klipa, ali praksa nula. To je tako i nemaš kud to da demantuješ, tako će biti dok ne kupiš neki telefon i napišeš nešto o njemu iz svog korisničkog ugla! Do tada, molim te pusti ostale koji znaju šta žele u životu da napišu ovde šta im se sviđa a šta ne, ako kažem da mi ne odgovara iphone kocka slika 4:3 onda mi ne odgovara, kapiraš stručnjak :trust:

Ti stvarno ne znas 'de bijes :)

Evo Gizmo ti je odgovorio a vidim ni to ti nije dovoljno. Nista, onda idi u foto temu i pitaj ljude sta misle o pikselmasturbaciji, nativnim rezolucijama, senzorima itd. Pitaj ih i da li je 9MP 16:9 malo za tvoj ili bilo ciji monitor ili tv. Isto vazi i za Nexus.

Ne brini se ti za moju ''prakse'', daleko su opsirnije od teretana-ada-cevabdzinica (random fotka dorucka via flickr to bench) radijusa kretanja/interesovanja ;)

Ne znam zasto pominjes te YT klipove, svi to gledamo i pratimo, nista cudno. Imam ja sasvim dovoljno prakse sa raznim uredjajima i znam o cemu pisem, bolje malo razmisli sta je na ovom serveru od tvojih umotvorina sve ostalo sacuvano a ima ih na desetine, da ne nabrajam sad ali mnogi su upoznati sa tom komedijom :d

9MP 16:9 na S7 je daleko manji problem od preagresivnog postprocessinga, srecom tu je RAW podrska i onda nema problema ;)

Na kraju stvarno me zabole sta ces ti da koristis za voayerske slike sa ade i fotkanje cevapa, savrseno mi se hebe ali prosto ne mogu da verujem da neko ko se poziva na nekakvu ''praksu'' kuka na 9MP 16:9 aspect ratio jedne od zvanicno najboljih kamera na svetu :d

Poyy :*
Nije mi jasno zašto toliko kukate na 4:3 odnos? Zašto jednostavno ne prebacite u 9mpx 16:9 i to je to, fotografije će i dalje odlično izgledati na bilo kom tv-u ili monitoru.
Realno, 4:3 je native odnos, i tako se max iskorišćava senzor, ali to ne znači da su fotke u 16:9 manjeg kvaliteta, samo su malo cropovane gore i dole

Gresis brate, vidis ti si fotograf i ne znas nista, bolje slusaj random tech masturbatore iz kladionica i teretana, mozda i naucis nesto novo i korisno :) :)

Poslednja izmena:
Šta ti je kriva Ada? Ili ćevapi? Pokušavam da te shvatim, ne znam, valjda si ljubomoran, sve ti smeta ko rđavom kurcy. Možda ne znaš da plivaš pa te nervira Ada, ili si gey pa te nerviraju slike sa Ade, yebem li ga, samo da nađeš nekog da ti pomogne da se osećaš društveno, ne da se iskaljuješ po internetu dizajući e penis.

Nazad
Vrh Dno