Šta je novo?

LG G5

Pa jednim delom to bas i nije nova pojava, odavno to postoji u mob. industriji :)
Npr Samsung i LG su oduvek imali dumb/feature telefone slicnog dizajna (pretezno je LG kopirao Samsung mada je bilo i obrnutih primera) ali i materijala/zavrsne obrade, na slican fazon kao sada G5, ko je imao priliku iole duze da koristi takve telefone zna o cemu pricam. A i ostali su koristili slicne fore samo dosta redje.

Ali sve to iznad je proslost a i ti telefoni nisu bili ovoliko skupi niti su se proizvodjaci koristili lazima za reklamiranje.

Vec vidim da ce ovaj G5 biti novi best buy za Balkance, brzo ce biti ''350e iz oglasa'' i onda ima da se brani i hajpuje kako je najbolji smartfon na svetu :)

Poslednja izmena:
Ono razlivanje boja pri normalnom koriscenju deluje strasno. Po meni je to najgora stvar na ovom telefonu, ovaj ce definitivno biti najslabije prodavan iz g serije.

Au sunce ti.
Jeste ova Erika smaracica i ume da davi oko totalno nebitnih stvari (pa i da izmislja mane) ali ovo je smesno u 2016. godini pa jos na telefonu od 700e+. A vidim kaze i da telefon u ruci deluje suplje, kao da je u pitanju jeftina plastika sa nekakvom ''metalik'' zavrsnom obradom.

Koliko god ne podnosio strokavi TW meni su S7/Edge pa cak i S6e+ visa faza uredjaja u odnosu na ovaj G5.. bar za sada. Pa cak mogu da kazem da bih kada je hardver u pitanju pre izabrao ''obican'' S6.

I posle neko pljuje onaj V10 tenk..
Erica jeste mali dragudravac ali je detaljna. o
Odradice sigurno detaljno. Lepo je uporedila i rekla da je v10 daleko čvršći...g5 deluje dosta "mekanije"...

Poslednja izmena:
Erica stalno "dobije" neki felerični primerak, i ona i android central su dobili od tmobile telefone...
Ovo probijanje svetla je katastrofa, ali je sigurno pojedinačni primerak ;)

Što se tiče metala biće da je ovo slučaj:

The phone is a metal unibody, with a layer of plastic over the top almost certainly do house the antennas, with a final finish on top.

Cena je problem i to što ne vuče izgledom na prvu loptu, ne vidim kako će prosečan kupac kupiti G5 pored S7 edge ako je cena slična - realno stanje na tržištu.

Sony almost dead
HTC almost dead
LG digging his own grave
Moto is raped by Lenovo
Samsung is fine
Apple is Apple
Huawei is meh

Ima i ova vest:

LG G5 launch day sales are three times greater than the LG G4
http://www.androidauthority.com/lg-g5-launch-day-sales-683469/

[YOUTUBE]tOpsnNf9Wj0[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Hehe pa da, otkrila toplu vodu :D

PA mnogo realniji review :

bRiKAeXs.jpg
BirPC24b.jpg

http://www.phonearena.com/reviews/LG-G5-Review_id4181

Poslednja izmena:
Grozan telefon u svakom smislu, osim tog iskoraka ka modularnoscu. Ali se prvi macici u vodu bacaju tako da ni to nije bitno. Kada bude standard dogovoren izmedju proizvodjaca mobilnih i tih modula onda ce vredeti da se to uzme.

Izbacivanje app traya je samo slag na tortu glupih dizajnerskih odluka a ona prezentacija je pokazala u kom smeru ovo ide. Valda ce da se spametuju i izbace na jesen neki V20 sa ogromnom baterijom, boljom kamerom i pojacanim specifikacijama. Mada mi ni to vise nije dovoljno, od sada samo klot Android kupujem. Skinovi me ne zanimaju.

Ma ima opcija za app drawer ...
To su bile demo/test verzije, a ne finalni softver ...

[YOUTUBE]5IEDszelLv4[/YOUTUBE]

App drawer je najmanji problem ovog telefona.

A koji je problem ovog telefona? Mislim ok je telefon, ipak treba da prodje neko vreme da bi se videlo da li ima nekih problema. Za sada su cena I nedostupnost najveci problem

Poslednja izmena:
Interesantna konverzacija, ako nije fake :)
Taj jerry je beše savijao i 6P ako se dobro sećam ...
Clickbait sadržaj što bi rekli Ameri :D

Imam velika ocekivanja od HTC-a. Ok ne mogu da se takmice sa Samsungom i Apple ali mogu konacno nakon par fail-a sa kamerom i krsa zvanog S810 da ponude dobar, kompletan uredjaj, a konkurencija realno ne briljira...

I P9 ce biti zanimljiv ali nisam siguran da bih se usudio da ga uzmem nakon P8, mislim da ne bih.

Ipak cu da preusmerim pare na novu grafiku iz 1000 serije nego na telefon od metala koji je ustvari poluplastika. G3 može itekako još da služi, a i tako i tako da sada iako je ekstra očuvan ne mogu da dobijem više od 200e za njega.

Dobar je G3 ali ekran taman, nije letnji telefon, vozim skuter napolju, stigne poruka, naočare za sunce, gledam preko njih, ne vidim ništa. :)

Ali ko voli i ima novca, nek' kupi Hi End, telefon ili bilo šta drugo od tehnike. Za one druge, jos su G2, S4 sasvim zadovoljavajući telefoni a to je tri godine ili tri generacije razlike. Tako da ti novci mogu da se preusmere u grafiku, letnje gume, pivo, ili već po zelji. [emoji4] [emoji4] [emoji4]

Slažem se sa vama, ni ja moj Z2 ne mogu prodati za više od 200€.
Šteta LG je sa ovim telefonom unazadio sebe, ne vredi uraditi "upgrade" kada to baš i nije.
Bombarduju nas reklamama za novu tehnologiju a ovamo u praksi nisu ništa bolji od prethodnog, kako vidimo G5 ima dosta mana ali su bar pokušali da urade nešto novo, a to je teško jer smartfon tehnologija stagnira u zadnje dve godine.

[YOUTUBE]z-kqCyeJeG4[/YOUTUBE]

Evo je naknadna pamet :D

LG:
Hey, this is Ken from LG. What you're seeing there is primer, not a plastic cover. As you know, primer is used to get paint to bond to aluminum, which is what we used for the G5's body. The aluminum alloy we sourced is known as LM201b (patent pending) and was developed at the Korea Institute of Industrial Technology for use in automobiles and aircraft. LM201b, unlike the aluminum used in other smartphones, is diecast unibody which makes it very sturdy while still maintaining lightweight properties. We figured out a way to integrate the antenna bands into the aluminum seamlessly so you can't feel the lines and covered the LM201b with primer and paint using a process called microdizing which means that tiny particles of metal are infused in the coating and bonded to the aluminum. I think it's incorrect to say that a product isn't all metal if paint is involved. That's like saying cars and airplanes aren't metal because they're also painted. For the record, even metal that's anodized will scratch off. Our process may be different but it achieved what we were aiming for, which is a smooth, seamless metal finish that's durable and lightweight. We weren't interested in doing what has already been done. When did this become a bad thing? All we have ever claimed is that the G5 features a metal uni-body, nothing more, nothing less. Some people have a tendency to assume certain things (such as metal having to make contact with skin for a product to be considered made of metal) which is unfortunate and we chose not to play that game. And nowhere on the G5 does the primer touch skin so whatever side effects there may be, it's due to something other than the primer.

Poslednja izmena:
Da li su sastavili jedan telefon da nije felerican? Koji god unboxing da sam gledao zale se na nešto. Sramota za LG ovakvi propusti u izradi.
Deluje kao da su hteli da zbrzaju proizvodnju, ne znam. Das 600 evra za telefon i treba da strahujes sta ces da zateknes u kutiji.

Da li su sastavili jedan telefon da nije felerican? Koji god unboxing da sam gledao zale se na nešto. Sramota za LG ovakvi propusti u izradi.
Deluje kao da su hteli da zbrzaju proizvodnju, ne znam. Das 600 evra za telefon i treba da strahujes sta ces da zateknes u kutiji.
Tih 600 eu I jeste krucijalna činjenica. Da je fon 300 eu, niko se ne bi žalio... ovako, da nije samsung izbacio s7 sa 9.1 mpx u najzastupljenijem 16:9 modu, ne verujem da bi se ljudi toliko interesovali za G5.

Sent from my Passport using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima po malo i preterivanja cini mi se. Posebno na YT-u.
Probijanje i ovo sto zadnja strana izgleda kako izgleda mi nije jasno iskreno. Ali ovo za gap je preterivanje, nije to sad neki ogroman razmak pa da se pravi problem. A i svako ko kupi G5 bolje neka se navikava na to. Telefon se razdvaja bukvalno na 2 dela, nemoguce je da sve to izgleda savrseno a posebno nakom duzeg koriscenja. Ali slazem se da je nedopustivo da telefon od 700e iz kutije bude u ovakvom stanju.

Iskreno da imam gap kao sto je erika izvukla onaj iz kutije smetalo bi mi,bukvalno vidis kroz telefon [emoji3] neki i nisu toliko strašni ,vise bi mi smetalo ovo sto ovaj lik prica,kad predjes prstom preko tog dela gde se sastavlja ,ono sto ne leze lepo moze da zulja dlan.
I ja bih se zalio za 700 evra,nisam dao 100 evra da dam dobijem ovakve propuste u izradi.
Da ne zaboravimo kako je iphone svojevremeno bio pljunut sto izaziva cupanje kose,sto bi kod devojaka i ovde moglo biti problem sa tim razmakom.

Sent from my iPad using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno