Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ti zavrsi sa carinom bas u subotu, stici ce u ponedeljak. Meni je bilo tako da je na carinu stiglo nedelju, sledeci dan je bio status da je zavrsilo sa carinom i u utorak rano ujutro je postar doneo. Tako da cim dobijes status da je otpremljeno iz carine sa onim 61200, ocekuj paket narednog radnog dana. Tu sam i ja negde narucio oko slicnog datuma, ne znam sad tacno kada, ali mi je oko tog datuma poslalo. I trebalo je dosta da se pojavi prvi status jer je bila guzva u kineskoj posti zbog nove godine i onda je posle prvog status proslo 12 dana do mene.

E da nisam imao u obzir to za kinesku novu zato je i trebalo dugo da stigne iz hong konga a i meni je stigla posiljka na carini u Nis ja je cekam na Kosovu pa zbog toga mislim da ce trebati druze da stigne.
Ali hvala ti na infromaciji :D

Stigao mi je paket sa patikama, ali nisu patike koje sam ja hteo, već su mi uvalili neke druge.

Šta mogu da uradim ako je ikako moguće bilo šta da uradim povodom toga?

RI863670159CN

Zavisi odakle si naručio!
Imaš sreće što si prošao bez poreza na tako veliki paket kao što su patike...
Najbolje rešenje ti je da ih prodaš ovde pa kupiš ponovo one koje si hteo...

Iz Kine preko nekog random sajta.

Pa nema ih po Evropi, samo po Americi, a tu se puca dosta na shipping. Ne znam gde da ih uvalim i za koje pare.

Pa onda odeš na taj random sajt i vidiš kakva im je procedura za slučaj da nisi zadovoljan robom koju si dobio ili
ako postoji neslaganje između naručenog i dobijenog, sve zavisi od tog sajta, ako si platio paypalom možeš tražiti i
povrat novca ali tu su ti šanse jako slabe, moraćeš da dokažeš da ono što si dobio ne odgovara naručenom a
najverovatnije i da vratiš patike nazad.
Najbrža varijanta prodaje ti je po ceni koju si ti platio, izvučeš svoje pare, okačiš oglas na KP i to je to, nekome
se možda i svide u suprotnom je ono gore, kontaktiraš prodavca, vratiš patike oni tebi vrate pare ako im je to
poslovna praksa, ako nemaju negde napomenu "no returns"...

Još bolje ako si platio PP, i imaš dokaz da ti nisu poslali ono što si kupio, obavezno dispute, možda dobiješ i jare i pare.

Ma ovo su neke prevare. Slao sam im poruke, odgovarali mi nakon tipa nedelju dana. Mislio sam da mi ni neće poslati patike uopšte. Naručio sam VANS ERA GALAXY, oni mi poslali one obične crne VANS. Plus, nisam plaćao preko PP nego karticom. Kad ne umem. Patike su plaćene negde oko 70 dolara. Ne verujem da će iko izdvojiti 7000 dinara na KP, mada što ti kažeš, vredi pokušati.

Pa koji sajt, sto narucujete od noname kineskih sajtova??

Ma ko zna koji je to pilicarski sajt..... zali se na patike pa vidi da izvuces delimican povracaj para a patike prodas ovde za 50% ako i toliko dobijes

Ako posaljes nazad, slanje ce te sigurno kostat ~15e, a lepo vidis da na sajtu nema ni jedna informacije ko su oni... mozda su i pred bankrotom :)

Poslednja izmena:
Au lebe dragi, 70$ za starke i to od nek pilićara što kaže zeljkov, de li si ih iskopao da mi je znati i još pored svega platio karticom a ne paypalom c...c...c...
Šta da ti kažem drug, pucao si sebi u noge, i nisi promašio, prepušten si na njihovu milost, ako ti vrate i 50% biće to premija a mogu i da ignorišu poruke pošto im ništa nemožeš...

Au lebe dragi, 70$ za starke i to od nek pilićara što kaže zeljkov, de li si ih iskopao da mi je znati i još pored svega platio karticom a ne paypalom c...c...c...
Šta da ti kažem drug, pucao si sebi u noge, i nisi promašio, prepušten si na njihovu milost, ako ti vrate i 50% biće to premija a mogu i da ignorišu poruke pošto im ništa nemožeš...

Pa brate, neiskusan sam što se tiče onlajn kupovine. Prvi put pazarim na taj način. Izabrao sam ovaj sajt zato što je imao jeftini shipping. Ni zbog čega drugog.

A ***. dešava se i najboljima, nekome škola izađe jeftinije, nekome skuplje a neko nauči na tuđim greškama :D
- skači im po glavi dok ne dobiješ neki odgovor od njih, po sistemu APP a ako te olade onda jedino da staviš u oglase i probaš da izvučeš koliko god možeš ili da ih nosiš takve kave su...
Ne vidim šta bi drugo mogao da preduzmeš a da bude bolja varijanta od pomenutih.
A ubuduće prvo proveri sajt pre no što pošalješ pare (i obavezno napravi paypal nalog, direktno plaćanje karticom izbegavaj a od western uniona beži kao da imaju aids) vidi dal je još neko kupovao sa tog sajta koji te interesuje, kakva su iskustva, pominju li se po forumima na netu itd, možda ono što te interesuje može da se nađe recimo na ebaju ili aliexpresu, tu ti je mnogo bolja zaštita ako nešto pođe sajdvejs...

Sada sam probao da naručim, ali Price: $16.49 + $46.09 Shipping & Import Fees Deposit to Serbia
46,09$ za isporuku? :p To je jedina opcija za isporuku :p

Imas na Aliju zvanicnu Adata prodavnicu, znam da nije ovo sto si trazio, ali je dosta jeftnije nego ovih 46$ za shipping plus carina i porez.

Znači, nameračio sam se da kupim ove patike i kupiću ih. http://www.amazon.com/gp/product/B00JZZ3GEI/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A14QIM9392S15T

E sad, kao prvo, složićemo se da je amazon kredibilan i pouzdan sajt. Pogledao sam ocene prodavca i dobro je ocenjen. Ima veličina za mene. Cena je pristupačna, ali ne piše ništa koliko će iznositi shipping. Da li znate možda kako da vidim to na amazonu?

Btw, ove što sam kupio, moraću da ih prodam. E sad, pitam vas na kom sajtu bi mogao to da uradim pošto do sada nikada nisam prodavao onlajn, nemam nikakvih recenzija, pa ne znam koliko bih bio uspešan u tome.

Koliko su tike tu negdte ti je i sipping samo ga dodaj u korpu i kreni da placas pa ces ga videt :d

Carinska ispostava Nis izgleda da je ubrzala postupak carinjenja Capture.PNG .

A je l moguće da ja platim odavde karticom preko amazona, da stavim adresu u Americi, i da stigne na tu adresu i da platim samo originalnu cenu pa da mi ta osoba donese patike?

Da

Prosao mi paket u subotu carinu. Juce poslat u lokalnu postu. Danas nije dolazio postar i ako sam bio kuci i sad vidim da pise da je uruceno. Ovo je za poludeti. Sutra cekam do 12 ako ne dodje idem u postu da vidim kako su

Jel se pošiljke poslate DHL-om carine na vrednost koja stoji na paketu ili i te pošiljke carinici otvaraju i procenjuju kako njima odgovara?

Mozda je offtopic, tj svakako jeste, ali porucio sam sociva sa sajta u poljskoj i ****** umesto -2.25 porucim +2.25 acuve oasys i sad evo imam ta sociva, pa ukoliko neko nosi sociva ove marke i dioptrije neka se javi u inboks da vidimo nesto...

Pozdrav,
Naručio bih memorijsku karticu i intervalometar sa amazon.com ( vrednost 34.5$ ).
Zanima me kolika bi carina bila na ovu vrednost? :)
На Гирбесту имаш гомилу оригиналних картица познатих брендова по финој цени, без поштарине.

У скорије време сам неколико поручио и прошао без икаквих додатних трошкова овде.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno