Šta je novo?

Windows (phone) 10

Da, kupi Nexus umesto Samsung a.

Može li neko da se konektuje na N standard Wi-Fi? Dakle, samo Lumia 550 neće da mi de poveže. Do nje je. Ne znam zašto. Čipset koliko sam video podržava.

Upravo sam pricao da kupujem andorid samo zato sto nema windows telefona koji izgleda prelepo kao pravi flagship.
6P mi je preveliki a i nije bas nesto premium flagship.
5x to tek nikako nije i pre bih uzeo lumiu.

Ako andorid na S7 radi "lose" onda ja ne znam odakle bilo kome pravo da prica kako windows radi lose. Ako mislite samo u odnosu na stock andorid ona pricajte i o realnom market share tog andorida. Ja ne verujem da je stock andorid vise od 1-2% andorida.

Uf puno si otkucao, svaki android je bolji od windowsa, samo u tom svetu imas bolje i jos bolje. Simple as that

Uf puno si otkucao, svaki android je bolji od windowsa, samo u tom svetu imas bolje i jos bolje. Simple as that

Oky, drago mi je. Jer stvarno ako na S7 budem imao lose iskustvo na andoridu posle windowsa na 640 onda bi to bio veliki problem za andorid. Nadam se da to nece da se desi i skoro sam siguran da nece.

Btw ovo sto se tice notifikacija u cloudu za android i windows je mnogo dobra stvar. I drago mi je sto to prave za andorid , uradili bi i za iOS ali ne mogu jer je previse zatvoren. Naravno to rade iz interesa jer veci broj android korisnika koristi windows PC nego korisnika windows10M .

Vizuelna razlika između L950 i L650 jeste u lajsni... Meni po dizajnu L950 nije toliko loš... E sad... Ja preko svakog imam nillkin, tako da ne vidim telefon...
Ne znam... Uskoro uzimam L650 za ženu, pa ću staviti fotke... VS.
Sledeći telefon mi može biti sam iphone...

Vizuelna razlika između L950 i L650 jeste u lajsni... Meni po dizajnu L950 nije toliko loš... E sad... Ja preko svakog imam nillkin, tako da ne vidim telefon...
Ne znam... Uskoro uzimam L650 za ženu, pa ću staviti fotke... VS.
Sledeći telefon mi može biti sam iphone...

Iskreno da je L950 spakovana u kuciste L650 ne verujem da bih razmisljao o samsungu.

Ali L950 ne znam ne svidja mi se sivo oko kamere ne svidja mi se kako je ekran izdvojen od ostatka kucista, dok je L650 prelepa.

Btw futrlole i case i folije ne nosim nikad ni na jednom telefonu niti cu ikad.

Možeš da kupiš one high end zamene za zadnji poklopac. I rešeno.

Možeš da kupiš one high end zamene za zadnji poklopac. I rešeno.

Nije reseno. Jer ako kupis MOZO case , i dalje imas sivo oko kamere, plastika imitacija metala sa strane i umesto windows loga tu je Mozo logo kao da je to neki kineski proizvodjac telefona.

Eto... a ja nisam hteo uzeti XL jer mi se baš sviđalo to al. oko kamere...
Hehe...

Oky, drago mi je. Jer stvarno ako na S7 budem imao lose iskustvo na andoridu posle windowsa na 640 onda bi to bio veliki problem za andorid. Nadam se da to nece da se desi i skoro sam siguran da nece.

Naravno da ces da imas, Touch Wiz UI je nesto najgore sto postoji u svetu androida, od 1000 androida koji su mi prosli kroz ruke, ja samo za Samsung morao da guglam gde im se nalaze odredjene opcije/podesavanja. To je toliko "intuitivno", da se ni najveci mozgovi sveta ne bi snasli. Nadji telepove prethodne postove, mislim da je on negde kacio sliku koja objasnjava TW UI.
Naravno, pricam za sebe, ali opet sve preporuke za 6P, 5X ili sacekaj LG G5. :)

/offtopic

I ajmo dalje! Ovo me sve više podseća na iskustvo sa Androidom iz ICS doba...
Listam 6tag i u jednom momentu prestane scroll da reaguje. Kontam, zveknula app pa ću da je isključim na back... Kako sam tapnuo back tel. zavibrirao i nastavio da vibrira u kontinuitetu. Da. Samo je konstantno, bez prestanka vibrirao u nedogled...
Pokušao sam da uradim soft reset, ali to je samo dovelo do toga da je ostala crna slika sa i dalje uključenim osvetljenjem ekrana i gorepomenutom vibracijom. Čupanje baterije rešilo problem.

Naravno da ces da imas, Touch Wiz UI je nesto najgore sto postoji u svetu androida, od 1000 androida koji su mi prosli kroz ruke, ja samo za Samsung morao da guglam gde im se nalaze odredjene opcije/podesavanja. To je toliko "intuitivno", da se ni najveci mozgovi sveta ne bi snasli. Nadji telepove prethodne postove, mislim da je on negde kacio sliku koja objasnjava TW UI.
Naravno, pricam za sebe, ali opet sve preporuke za 6P, 5X ili sacekaj LG G5. :)

/offtopic
Na Marshmallow je bolje, po meni sve ok jedino što mi Samsungove gluposti idu na nerve, Health i slično

Inače
http://www.benchmark.rs/vesti/cak_s...eri_odustali_od_windows_phone_platforme-64027
Gotova priča

Poslednja izmena:
Šta je tu nelogično? Win Phone se vezuje za verzije 8 i ranije. Sad sve ide ka Win 10. Univerzalni OS, univerzalne aplikacije...
Nemoj misliti da sam ja baš toliko naivan. Ni ja im više ni reč ne verujem, ali im želim sve najbolje.

Na Marshmallow je bolje, po meni sve ok jedino što mi Samsungove gluposti idu na nerve, Health i slično

Inače
http://www.benchmark.rs/vesti/cak_s...eri_odustali_od_windows_phone_platforme-64027
Gotova priča

I pominjali su o kontinuumu, tako da nije da nisu pominjali ili pričali o Windows 10 Mobile. Ovo je sad savršen trenutak za one koji pljuju po Microsoftu da raspale paljbu dok se platforma još razvija i dok se dovode u red osnovne stvari.

I ajmo dalje! Ovo me sve više podseća na iskustvo sa Androidom iz ICS doba...
Listam 6tag i u jednom momentu prestane scroll da reaguje. Kontam, zveknula app pa ću da je isključim na back... Kako sam tapnuo back tel. zavibrirao i nastavio da vibrira u kontinuitetu. Da. Samo je konstantno, bez prestanka vibrirao u nedogled...
Pokušao sam da uradim soft reset, ali to je samo dovelo do toga da je ostala crna slika sa i dalje uključenim osvetljenjem ekrana i gorepomenutom vibracijom. Čupanje baterije rešilo problem.

Yup, to se i meni desilo 4-5 puta...

Uskoro se vraća Swype navigacija sa IE u Edge!!

To da donesu, da sad stranice ne učitavaju svaki put, i da ponovo imamo smanjivanje slika... U gradu je Edge ovako svakako neupotrebljiv sem ako imam milion megabajta.:)

I pominjali su o kontinuumu, tako da nije da nisu pominjali ili pričali o Windows 10 Mobile. Ovo je sad savršen trenutak za one koji pljuju po Microsoftu da raspale paljbu dok se platforma još razvija i dok se dovode u red osnovne stvari.
Platforma se "razvija" evo godinu dana ima a neke 4 godine od pojave WP. Konkurencija izbacuje NOVE verzije sistema, ne večite bete na godišnjem nivou. Ne pljujem ja W zbog članaka nego zbog toga kako radi.

Platforma se "razvija" evo godinu dana ima a neke 4 godine od pojave WP. Konkurencija izbacuje NOVE verzije sistema, ne večite bete na godišnjem nivou. Ne pljujem ja W zbog članaka nego zbog toga kako radi.

Slažem se, mada ipak gledajući kod sebe razliku između decembra i sada mogu samo reći da će to uskoro biti skroz kako treba. ***, imali su izbor - da li da unaprede postojeću platformu ili da rade nešto manje bezbolno, a bolje na duže staze...

Vidi, 164 jeste stabilan (a i to kako vidim kako kome), ali dok nema novih i ljudski odrađenih aplikacija - to nije sistem. Slabo je upotrebljiv i gotovo, koliko god da se meni ili tebi dopada...kako radi Viber - ne mogu sa Android Vibera na W8.1 da šaljem video, plus što se benavi... WA isti q... One Drive slaže fotke i fajlove kako njemu prdne... Na Storeu drevne verzije aplikacija i gomila beskorisnih a i lažnih. Znam da sam ko papagaj ali eto - Edge ne valja ništa. A godinu dana razvijaju sistem, ej?!? Koji Continuum i ostali bakrači bre kad im osnovne stvari ne rade. Koje Cortane... Koja je to privatnost ili bezbednost ako mi drugarov PC svuče kontakte iz fona kad priključim na PC punjenja radi, i nabije ih u Skype, bez pitanja?! Oni nikad nisu bili bahatiji i bezobrazniji prema kupcima/korisnicima. PC ili Mobile, oba krajnje nedovršena. Po meni, svako ko kupi njihov uređaj ili plati Windows biva prevaren, onako pijačno bezobrazno. Ljudi naručivali 950 unapred i krvavo plaćali i šta sad?! Hvala bogu što nisam naseo... Možda, jednog dana... Kad budu imali Chrome, FF, YouTube kako dolikuje i slično. Sad bih kupio taj 950XL da vozim Bentley otprilike pa bacam pare okolo...

Poslednja izmena:
Vidi, 164 jeste stabilan (a i to kako vidim kako kome), ali dok nema novih i ljudski odrađenih aplikacija - to nije sistem. Slabo je upotrebljiv i gotovo, koliko god da se meni ili tebi dopada...kako radi Viber - ne mogu sa Android Vibera na W8.1 da šaljem video, plus što se benavi... WA isti q... One Drive slaže fotke i fajlove kako njemu prdne... Na Storeu drevne verzije aplikacija i gomila beskorisnih a i lažnih. Znam da sam ko papagaj ali eto - Edge ne valja ništa. A godinu dana razvijaju sistem, ej?!? Koji Continuum i ostali bakrači bre kad im osnovne stvari ne rade. Koje Cortane... Koja je to privatnost ili bezbednost ako mi drugarov PC svuče kontakte iz fona kad priključim na PC punjenja radi, i nabije ih u Skype, bez pitanja?! Oni nikad nisu bili bahatiji i bezobrazniji prema kupcima/korisnicima. PC ili Mobile, oba krajnje nedovršena. Po meni, svako ko kupi njihov uređaj ili plati Windows biva prevaren, onako pijačno bezobrazno. Ljudi naručivali 950 unapred i krvavo plaćali i šta sad?! Hvala bogu što nisam naseo... Možda, jednog dana... Kad budu imali Chrome, FF, YouTube kako dolikuje i slično. Sad bih kupio taj 950XL da vozim Bentley otprilike pa bacam pare okolo...

A šta radiš na ovom formu onda? Lepo odeš na android forum i miran ti, a mirni i mi.

Sa dobrim Edgeom ti dodatni pregledači neće biti ni potrebni, mada jeste bolje kada imamo izbor.

WA ne koristim, a za Viber - kad nisam kod kuće i neko mi nešto na njega pošalje zaista bi mi se sve smučilo kada bih pokušao odmah tako da odgovorim... Vidim poruku u obaveštenja, pročitam je tamo, a kada bi išao u Viber još - ko da prođe gladna godina dok on ne učita ti novu poruku. Ipak, radio bolje to na WiFiju, pa bio radilo bolje i u gradu da imam signal bolji, ali baš jeste krš. Jedino što za to krovim ostatak ljudi kod nas koji koristi tu krš aplikaciju i razvijače iste - samo zbog žutog mačka...:)

Za OneDrive ne znam, meni on sve lepo radi, ali neću te ubeđivati da to sve radi savršeno.:) Ja samo za sebe.

To za Skype jeste bezveze ako je tako...

Samo se ipak ne slažem da je Lumia 950 pijačna prevara, ko bi je naručivao ipak je undo da je to moj sistem i da ne može da prođe bez bagova. I u kući kad je izašla desetka ja sam na poslu govorio "ne treba sačekati mesec dana(kako je neko negde čuo), nego bar pola godine, ako ne i godinu dana". Isto i za mobilni... Jedino bi bilo glupo ako je neko isto taj telefon po preporuci, ali i tu je kriv i taj što se nije malo suzdržao dok je preporučivao.

@niki999
Ja tebe ne pitam šta radiš ovde pa se uzdrži, jesi video naslov teme? Odavno pratim ovo za razliku od tebe i znam šta pričam a i mnogi se slažu, tebi ako se ne sviđa, ne čitaj i miran si.
@gari
Imam mnogo fajlova, fotki itd, da ti pokažem kako O. Drive to haotično slaže video bi[emoji14]

Poslednja izmena:
@ivan975 Pa super što pratiš odavno ali ništa novo nisi rekao što mi svi ne znamo već godinama. Jel Android bolji što se tiče softwera jeste i šta sada jedino što sam zaključio iz tvog posta je da si ispao mnogo pametan što nisi kupio Lumiu 950 pa ok eto pametan si a čemu to služi temi?

Poslednja izmena:
8.1 radi ok i dalje, za moje potrebe. Ne vidim razlog da pređem nazad na android, doduše poslovni mi jeste android 4.4.4 Sasmusng J1 ali mi je onako, šuntav kao i pre dok sam imao HTC tatto i Android 2.3 ili tako nešto.
Andorid u ovoj verziji nekad samoinicijativno napuni memoriju i vuče se kao mrcina, iako je nov telefon.
8.1 radi ok, i to na lumiji 625 staroj podosta i to kupljenoj u Singapuru il tako nege.

Za 10 treba čekati, nije to još to. Osim ako ne žurite negde. Ja lično ne žurim, a nemam ni novca da kupujem bilo koji noviji flegšip telefon.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno