Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

note 5 i note 4 imaju krš kamere sa pirinač senzorom. to je smešno. bolje da nisi pominjao.

dalje, ja recimo svoj dslr nikad nisam mrdnuo u životu od m moda, prosto mi nije jasno da neko slika u auto modu na tako moćnoj mašini.

Prosto, na putovanjima nosimo uvek 35mm i 18-105mm. Ja licno nemam strpljenja za M mod, vec hocu da uhvatim trenutak. Ruku na srce, D5100 uglavnom nosi supruga pa ona koristi dslr kako treba jelte.

Kod kuce, kad koristim 40mm makro, onda koristim M mod, ali logicno, iz potpuno druge potrebe i situacije pa moram da imam najbolji rezultat. Tada npr koristim Color Efex itd.

... osvetljenje loše onda koristim manual mod sa manjim ISO da ne bi slike imale preveliku ekspoziciju

nesto si pobrkao - mali ISO velika ekspozicija - visok ISO mala ekspozicija :-devil-:

nesto si pobrkao - mali ISO velika ekspozicija - visok ISO mala ekspozicija :-devil-:
Pa nisam. Povećanjem ISO-a je veća količina svetla "upijena" pa slike ispadnu bledje ili ti preosvetljene. sa miui aplikacijom na automod ISO pri slabim svetlu bude 2500 a Manuel mod max ISO može da bude 1600
Edit: zaboravio sam da kažem da koristim Manuel mod sa blicom jer je možda blic kriv sto na automod slike budu presvetle

Poslednja izmena:
Kupljeni po redovnoj ceni. Jednostavno kad uporedim sa nekim drugim koje imam, ova kamera je smesna.

Ed, jel ti mene znas licno pa znas sta radim sa fotkama ili samo onako lupetas?
Najbolje bi bilo da napraviš i podeliš u temi o fotografiji sa mobilnih telefona po jednu novu,identičnu fotografiju od rn2 i J1 . Tamo će mnogo veći broj kompetentnih videti te fotografije i dati svoj sud pa ćemo lako rešiti nastalu dilemu o kvalitetu kamere na rn2.

U ovu temu uglavnom zalaze samo ljubitelji kineskih telefona. 🙂

Pošti su ti oba telefona dostupna to neće predstavljati veliki problem.

Izvinjavam se sto upadam ovako kao padobranac u temu. Razmisljam da uzmem RN2 ili RN3, pa da pitam jel istu kameru koriste?
Jel Sony IMX214 mozda kao u vecini slicnih telefona ili je neko OVS/levo resenje? Nigde nisam nasao info. Deluje mi da je malo losija kamera od Meizu N2, ali to po fotki s neta samo.

Meni stiglo danas da platim carinu za moj RMN2, 5000din.
malo ga preterase?

To je to, 32% + 150 din.

Izvinjavam se sto upadam ovako kao padobranac u temu. Razmisljam da uzmem RN2 ili RN3, pa da pitam jel istu kameru koriste?
Jel Sony IMX214 mozda kao u vecini slicnih telefona ili je neko OVS/levo resenje? Nigde nisam nasao info. Deluje mi da je malo losija kamera od Meizu N2, ali to po fotki s neta samo.

M2 Note ima lošiju kameru od rn2.

Nema IMX214 (dobro je, jer ove novije i jeftinije verzije IMX214 koje se nalaze u nekoliko kineza su dno, npr. Jiayu), a nema ni neko levo resenje, ne znam sta si mislio jer uglavnom ima nekoliko igraca, Sony, Samsung, OmniVision, Toshiba. U RN2 i u RN3 se nalazi Samsung senzor S5K3M2. Znaci ISOCELL, pixelsize 1.12um. Koliko znam ovo je jedan od novijih senzora (mislim da je iz 2015), i ovaj senzor se nalazi u nekoliko telefona, oppo r7, oneplus X, letv x500, k4 note.

Meizu M2 note ima losiju na papiru kameru, u pitanju je isto Samsung senzor koji je malo stariji, tj. generacija ispod. S5K3L2, ne ISOCELL vec BSI. U praksi su tu negde, u nekim situacijama je M2N bolje, u nekim RN2. Meizu po meni ima bolji kamera softver, +rucno podesavanje ekspozicije.

I pre nego sto neko uskoci i krene da poredi Sunny i Ofilm, imam dva komada RN2 i jedan ima Ofilm a drugi Sunny i bukvalno prave skoro pa iste slike, kako u kojoj situaciji, nekad jedan promasi malo fokus, nekada drugi. Po meni Sunny verzija ima malu prednost.

Poslednja izmena:
Zahvaljujem na iscrpnom objasnjenju 🙂
Korak blize kupovini RN-a nekog sam sada.

Evo ovako dobio Sam RN2 I posto nista ne znam o njemu, citao Sam celu
temu I nista mi nije jasno . Iz telefona Sam prepisao
Android version 5.0.2
Miu version 6.7.2.0 stable
Kernel version 3.10.61
Interesuje me ako nije problem kakav je OVO Rom I da li postoni neki
noviji I bolji I kako da ga ubacim u Telefon. Sve radi osim mi remote I
baterija kratko traje

Totalni Sam pocetnik I nisu mi jasni izrazi koje koristite pa izvinite zbog teme
mozda nije lose opet na jednom mestu opisati CEO proces

Miu version 6.7.2.0 (LHMCNCH) stabile
Dakle kineska verzija MIUI. Postoji 7.2 pa ako ideš na update izgubices sve jezike osim kineskog i engleskog a pored toga nestaće ti u Google play store.
Ono što ti ja preporucujem je da flashujes novi rom global stable, global beta ili rom sa xiaomi.eu.
Ako hoćeš uputstvo za global stable ili beta pošalji mi mail u poruci na forumu i poslaću ti uputstvo. Ti romovi nemaju srpski jezik ali imaju sve ostalo i rade odlično.
Ako ti treba srpski jezik onda ubaci xiaomi.eu rom al to već mora neko drugi da ti objasni pošto ja nisam to radio.

Opet ja nakon citanja teme shvatio sam da postoji vise nacina updejta roma u telefonu, Jedan mi je objasnio clan Vop, pomocu kompjutera. Nisam siguran kako da sacuvam sadasnji rom iz telefona, jer i on solidno radi pa mi i za to treba pomoc.Postoji i updejt direktno iz telefona, koji po svemu sudeci cuva podesavanja i aplikacije ali sta se gubi,

....Postoji i updejt direktno iz telefona, koji po svemu sudeci cuva podesavanja i aplikacije ali sta se gubi,

Vop je napisao(la):
Dakle kineska verzija MIUI. Postoji 7.2 pa ako ideš na update izgubices sve jezike osim kineskog i engleskog a pored toga nestaće ti u Google play store.

postojeći rom nema potrebe da čuvaš kao i svaki i taj se može skinuti sa neta

sledi uputstvo koje si dobio a ako imaš problema javi se ovde neko će već priteći u pomoć - možda ne odmah ali relativno brzo :-devil-:

Стави xiaomi.eu ROM без размишљања,
http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/
Прво мораш TWRP преко компа. Има детаљних објашњења корак по корак и онда није тешко.
Фабрички ROM се враћа исто преко компа (другим програмом) још простије него TWRP.
Никад га нећеш враћати на фабрички ROM тако да опуштено по том питању.

Zar ne treba, tj zar nije puno sigurnije da ima backup postojećeg rom-a na sd kartici za slučaj da se nešto desi i da ga komp ne prepoznaje i slično?

Ja nikad nisam cuvao stock rom, toga uvek ima da se skine, jedino ima smisla sacuvati svoj backup sa instaliranim app.

LM, stigao i moj redmi note2, moram reci da jako dobro izgleda (imam i x600), kamera izgleda odlicno tako da stvarno ne kapiram onu pricu sa prethodne strane?

Trenutno imam MIUI 7.06.0.0. lhmcnci i potrebno mi je da ga rutujem i u kratkim crtama odakle da krenem?

Remote app imam ali ne vidim kako da dodam novi uredjaj?

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam cuvao stock rom, toga uvek ima da se skine, jedino ima smisla sacuvati svoj backup sa instaliranim app.

LM, stigao i moj redmi note2, moram reci da jako dobro izgleda (imam i x600), kamera izgleda odlicno tako da stvarno ne kapiram onu pricu sa prethodne strane?

Trenutno imam MIUI 7.06.0.0. lhmcnci i potrebno mi je da ga rutujem i u kratkim crtama odadle da krenem?

Remote app imam ali ne vidim kako da dodam novi uredjaj?
Sto bi rutovao taj kineski rom?
Flashuj global beta ili xiaomi.eu rom. Oba dolaze sa rutom

Uradio Sam flash na Hermes ROM, za sada sve radi osim sto za viber ne stize verifikacio mejl i sim2 nema 3G mreze, probao sa zamenom kartica. Telefon je brzi ima vise slobodnog rama i manje trosi bateriju. U cemu je bolji xiaomi.eu rom od ovog. Ako moze neko da objasni kako se bekapuje rom na sd karticu

Uradio Sam flash na Hermes ROM, za sada sve radi osim sto za viber ne stize verifikacio mejl i sim2 nema 3G mreze, probao sa zamenom kartica. Telefon je brzi ima vise slobodnog rama i manje trosi bateriju. U cemu je bolji xiaomi.eu rom od ovog. Ako moze neko da objasni kako se bekapuje rom na sd karticu

Ako si stavio custom recovery tipa TWRP odes u recovery i kliknes na backup, on ce sam sve uraditi ako je recimo 2.8.7 verzija, mozes eventualno u opcijama da postavis gde zelis da uradis tipa sd kartica ili interna memorija. Preporuka je da ne backupujes cash jer se on formira prilikom restore a zauzima bespotrebno mesta.
Na YT imas dosta klipova sa objasnjenjima, to vec spada u neku osnovnu kulturu za rad sa androidima 🙂

Jel ima neka varijanta gde se moze kupiti ovaj telefon (po mogucstvu kod nas) po nekoj povoljnoj ceni? Drugar je zainteresovan

Мислим да ти је далеко повољнија куповина Redmi Note 3 преко огласа.

Шта је боље да се узме сада Редми ноте 2 или на Редми 3? Пошто су сличних цена, а пре ово га сам имао Редми 1s. Хвала.

Ево ти поређење ако ниси гледао,
[YOUTUBE]y4LDqecJN48[/YOUTUBE]

Trenutno u kuci imam oba telefona i da kazem da su poprilicno izjednaceni. Mada mozda je za nijansu za mene bolji redmi 3, ali to je samo stvar ukusa.
Своди се на екран (величина и резолуција) и батерију, различит чип судећи по снимку, не прави разлику. Батерија тј потрошња на Redmi 3 је брутална. 9-10 сати SOT-а што до сада нисам видео на (Android smart). Минус је резолуција и мањи екран (ово друго, како коме) телефону.
За камеру, не знам.

Redmi 3 jeste zanimljiv telefon, mada tesko da moze da se nadje kompletniji telefon od RN2 za ovaj novac.

9-10 sati zvuci malo neverovatno.

Nazad
Vrh Dno