Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ja sad opusteno na Beti oko 6 i po h prosek,pre 5/6 dana sam izvukao 8h,a juce 7h.
Koristi li neko oficijalnu FB aplikaciju.Jel vam vuce dosta baterije ponekad?Ja je nisam neko vreme koristio pa razmisljam sad opet da install.I messsenger isto.

@Batak
Dobra baterija.

Meni je izgleda baterija oslabila, prije sam lagano imao 6ipo-7 sot a nekad i preko 7 pa cak i 8 a sada je oko 5, 5ipo, a 6h vrlo rijetko. Jeste da koristim sve moguce zderace baterije, ali sad moram u toku dana da pripunjavam tel da mi izgura. Ima li dje da se naruci originalna baterija za z2?

Mozda CT Computers.

Ako mislimo na istu radnju u Pg u dalmatinsku ulicu?
Edit..ima li preko interneta da se naruci?

Poslednja izmena:
Ima na Ebay sigurno.

Posle skoro 8 meseci sam promenio launcher u smislu da planiram da ga koristim malo duzi period.

Instalirah ovaj: xMarshmallow Concept Launcher
http://www.phonearena.com/news/Ported-version-of-Sonys-Marshmallow-Concept-launcher-works-on-all-Android-5.1.1-phones_id78016

Konacno mogu da kazem da sam prezadovoljan kako radi fon, fluidnost je malo bolja nego na stock launcheru i u kombinaciji sa 0.5x animacijama iz dev. moda ovo sad ujeda koliko odlicno radi :)

E ali.. sad treba sve podesiti a to me zesce mrzi :d Zato sam i koristio samo stock sve vreme.

Aj' to cu sutra polako nego me zanima kako da dobijem ovakav nav. bar? xMarshmallow-Concept-Launcher-2-315x567.png

Trazio sam u podesavanjima i nema.. da li je to vezano za neku temu (i koju) ili mozda za icon pack, neki poseban mod?

Poslednja izmena:
Taj launcher Sonijev novi je zakon :) I ja sam samo njega koristio sem onog starog.
Sto se tice nav bara definitivno je do teme,ali sad napamet ne znam.

Sto ne rutujes i probas ovu Betu MM.Odusevio bi se zvukom na sluskama :)

Trebalo mi je 8 meseci da promenim launcher a predlazes mi da rutujem fon i testiram MM betu? :D

Aj ako se setis kako da promenim nav.bar a da izgleda ovako javi..

Sto ne rutujes i probas ovu Betu MM.Odusevio bi se zvukom na sluskama

I ovako sam prezadovoljan zvukom (uz in ear), ne treba mi jaci izlaz :) Mada voleo bih da cujem tu betu.. samo sam ubedjen da je izlaz pojacan bas zato sto je beta u pitanju, u finalnoj verziji ce limitirati 99%. Ali ce verovatno opet naci nacin da se uz root i jednostavnu modifikaciju nekog fajla ponovo otkljuca pojacalo.

Poslednja izmena:
Posle skoro 8 meseci sam promenio launcher u smislu da planiram da ga koristim malo duzi period.

Instalirah ovaj: xMarshmallow Concept Launcher
http://www.phonearena.com/news/Ported-version-of-Sonys-Marshmallow-Concept-launcher-works-on-all-Android-5.1.1-phones_id78016

Konacno mogu da kazem da sam prezadovoljan kako radi fon, fluidnost je malo bolja nego na stock launcheru i u kombinaciji sa 0.5x animacijama iz dev. moda ovo sad ujeda koliko odlicno radi :)

E ali.. sad treba sve podesiti a to me zesce mrzi :d Zato sam i koristio samo stock sve vreme.

Aj' to cu sutra polako nego me zanima kako da dobijem ovakav nav. bar? Pogledajte prilog 196117

Trazio sam u podesavanjima i nema.. da li je to vezano za neku temu (i koju) ili mozda za icon pack, neki poseban mod?

http://repo.xposed.info/module/com.gzplanet.xposed.xperianavbarbuttons

:) budi malo kreativan ;)

Ja sad opusteno na Beti oko 6 i po h prosek,pre 5/6 dana sam izvukao 8h,a juce 7h.
Koristi li neko oficijalnu FB aplikaciju.Jel vam vuce dosta baterije ponekad?Ja je nisam neko vreme koristio pa razmisljam sad opet da install.I messsenger isto.
Zna da povuce dosta, pogotovu zaglavljuje na 3g mrezi. Ali i sa njim i messengerom mi izgurava odlicno.

Telefon i dalje normalno zvoni, nakon fact reset nijednom se nije zglupeo, pritom sam instalirao dosta aplikacija, igrica, zamrzao servise za update, adaway...
Koju aplikaciju za kameru koristite, koju preporučujete i da li ima veze kvalitet fotografija sa instaliranim romom?
Totalni sam amater, odnosno baš se ne razumem (niti me je do sada nešto interesovalo) u fotografisanje, ali me je prijaelj pitao koju aplikaciju da koristi na mob, imamo isto z2, jedino što on za razliku od mene nešto i zna oko fotografije i često fotografiše.

Poslednja izmena:
@ Dex

Hvala ali trenutno je ovo komplikovano za mene :) A znas da me mrzi da ucim ove xda fore.. cak nesto nigde i ne vidim soft.tastere kakve sam ocekivao? :D

Nemoguce da ne postoji neka tema..

Koju metodu mi preporucujete za root? Tako da kasnije mogu da zakljucam bootloader i vratim sve na fabricko :) Ako moze neki link za ostalo cu se snaci sam nisam pocetnik :D
Mislio sam da izbegnem Kingsroot ako bas ne moram...

Poslednja izmena:
Koju metodu mi preporucujete za root? Tako da kasnije mogu da zakljucam bootloader i vratim sve na fabricko :) Ako moze neki link za ostalo cu se snaci sam nisam pocetnik :D
Mislio sam da izbegnem Kingsroot ako bas ne moram...

Vrati ga na 5.0.2 i opali mu rootkitXperia_20150926.zip (nadji na XDA) i ja ne gotivim te King metode za root...

Evo da se ne mucis :D https://xq55.app.box.com/s/8g04jkmbzq685cl4cthfvrz8sqwcef22

http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/root-how-to-root-5-0-lollipop-t3212108

Poslednja izmena:
Ne fali nista kingu. Ja uvek s tim radim. 10 puta jednostavnije. S ovom metodom iznad moras bar 2 puta da flesujes sa kingom 0

Poslednja izmena:
Hvala dejane.
Nema veze. Neću da mi se imei salje kinezima...

Ovaj z2 je neunistiv :D Telefon je sedeo jedno 3-4 dana u pirincu i sve normalno radi sem vibracije i klackalice za pojacivanje-smanjivanje zvuka(kao da se je zaglavila).Ali pri dnu ekrana imam one water dots i one mi stvaraju ghost touches ponekad.Gledao sam na netu klipove i te tackice neki strucniji serviser moze da isusi.E sad,da li neko takav postoji u Bg-u,da mi sredi vibraciju,klackalicu i tacke?Ne pitam koliko kosta :D

Ova tema ima te navbars https://play.google.com/store/apps/details?id=beautifulsunset.com
Da li može kao na lejerima samo oni da se primene to vec ne znam

Hvala, nasao sam u medjuvremenu jos jednu temu sa takvim soft.keys ali osim toga ostalo mi ne odgovara.

Ne vredi, ipak cu sacekati MM pa cu onda konacno da rutujem i bacam se na modovanje. Layers Manager, ikonice.. jeste da me smara sve to ali hocu konacno da zbudzim interfejs po sopstvenom ukusu, sve do sada je bilo polovicno i uvek me je nesto nerviralo kada je izgled u pitanju.

Inace fon sa tim xMarshmallow launcherom i 0.5x animacijama stvarno radi munjevito i skoro maksimalno fluidno, sad sam stvarno prezadovoljan sto se toga tice. Jeste da je ovaj launcher siromasiniji opcijama od Nove ali koristicu ga neko vreme pa kad malo udjem u fazon sa modovanjima kupicu Novu Prime jer realno ne postoji bolji launcher :)

Instalirao i izbrisao. Čekam da dođe ceo M u paketu.

Fabricku u manual modu + Google camera za panorame.

Hvala, evo skidam google camera. Jel verziju 2.7.008 koristite (za 5.1) ?

Video sam neku app DSLR Camera Pro, mada ne znam da li ima neke bitne razlike u odnosu na ovu fabričku app. Neki su ovde na forumu spominali da im DSLR Camera Pro troši puno baterije, ali pitanje je da li je i to tačno :p

Poslednja izmena:
Te aplikacije sa glupim dslr nazivima mozda imaju smisla na novijim telefonima koji vec fabricki imaju otkljucana odredjena rucna podesavanja (uglavnom odredjeni telefoni koji su se pojavili 2015/2016) tako da nemoj gubiti vreme na istu uz Z2.

Kao sto je batak napisao - stock sony kamera app u manual modu (makar nista ne podesavao, samo nemoj koristiti Superior Auto) a za panorame i lazni bokeh efekat google kameru. Mada za ovo drugo imas i sony stock app u okviru kamere - background defocus koja snima u 8MP rezoluciji dok je gugl kamera u tom modu ogranicena na 3.2MP.

Ali zato Gugl panorame kidaju, odlicna kolicina detalja, solidno ''spajanje'' i rezolucija koja ide od 10 do cak 55MP (sony stock panorame su samo 5MP i cesto ih lose spaja).

Super, hvala!
Koju verziju google kamere koristiš obzirom da nisi na MM?

Ne znam, ***a.. neku poslednje apdejtovanu verziju za LP..

Ja se vratih na stock LP poslednji ponovo i ne diram nista dok ne izadje taj apdejt.
Od svih romova koje sam probao kamera je najbolja na stock romu i zato ostajem na njemu.Bas cu da mu testiram posle MT da vidim dokle mogu da mu popunim Ram.

Uglavnom moj S5 Plus sa 2 GB rama kesira dosta bolje od Bete MM.Na Beti nisam mogao da dodjem do 300 mb a pogledajte S5

uploadfromtaptalk1458908961648.jpg

Ako S5 ima manje rama logicnije je da ce ti popuniti pre tih 2GB nego na Z2 3GB :)

Ja mislim da ne mora da znaci da je tako ako je samo kesiranje u pitanju.

Vrh Dno