Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Ne skrnavi buraz nego pomozi, ako mozes, ako ne ne lupetaraj. Ako ne znam nije razlog da mi ovde ispiras mozak...

Oke, hvala

Poslednja izmena:
Ja koliko znam ni jedna kopija ne samo da nema zakrivljen ekran, nego nema amoled uopšte, niti 2K rezoluciju ili kvalitetan senzor za otisak. Sve mogu da iskopiraju, ali Edge nema šanse, bar ne da iole liči na original

@AcikaBg vec smo ti objasnili sta je bitno i na sta da obratis paznju. Na oglasima imas telefona za 730e sa garancijom operatera od 2 godine. Uvek mozes da probas i samsung service menu sa *#0*# i testiras ispravnost svake komponente u telefonu. U krajnjem slucaju ako ti ni to nije dovoljno, evo ja cu da se iscimam i idem sa tobom kad budes kupovao da ti ne uvale kopiju (mada kao sto covek rece mislim da ni nema jos kopija sa zakrivljenim ekranom).

Čovek je bzv izvređao Loznicu i uvek dolazi sa nadrkanim stavom... :D Ja mu neću pomoći...

Acika,ubaci program Aida64 i sve ce ti biti jasno kao dan ;-)

Nakon VR i Gear S2, stigao ostatak.
0a635d311d56e2c28a1352605f6dee86.jpg

Poslednja izmena:
Kakav si ti entuzijasta pa ja ne verujem!! Neka te sluze

Kakav si ti entuzijasta pa ja ne verujem!! Neka te sluze
Nisam mogao da odolim ponudi za Wireless charger, portable battery pack, i fast car charger za 99$, a puna vrednost im je 175$, eno cak i stoji nalepljena puna cena na njima. Gamepad uzeo iskljucivo da ga probam na VR-u [emoji4]

Au bas gresis, masovni potrosaci su odlepili za selfi kamerama i primarnim kamerama koje imaju unapredjeno snimanje u LL uslovima, to je sada glavna tema po celom netu - koji fon snima bolje low light fotke :)
Razumljivo je zasto je tako - odavno telefoni snimaju odlicne fotke pri povoljnom svetlu a mnogima je bitno da imaju sto bolje ''slike'' iz provoda, klabinga, sa koncerata, festivala itd.

OIS, ''krupniji'' pikseli, otvorenije blende.. sve to je vec neko vreme magnet za kupce i pri vrhu liste na osnovu koje zasnivaju marketing smartfona.

Znaci mislio sam na ono sto prati ''masa'', naravno koga stvarno interesuje LL fotografija nece ni razmisljati o nekakvim kamerama sa telefona vec ce kupiti minimum 1'' senz. kompakt za dzep a realno bar neki pristupacniji mirrorless/crop dslr :)

@ Gizmo

To ti je ona boja koja se menja u zavisnosti od svetla.. vrlo lako moze da postane kulovska na dnevnoj svetlosti :D Sacekaj ti ipak onyx black/silver titanium ;)

Poslednja izmena:
Hmmm, sad sam video zlatni s7 edge uzivo pod nekim normalnijim svetlom u telenoru u knezu i uopste nije toliko "seljacki zlatan" kao na fotkama vise je braonkasto srebrn, skroz je ok :)

Prilozi

• IMG_20160318_171132.jpg
    IMG_20160318_171132.jpg
    785.5 KB · Pregleda: 219
Vrlo moguce :) Najradije bih sad uzeo crni i zavrsio sa tim, ali srebrni... Sto nisam u Americi :)

^

[YOUTUBE]qpe2Mv8eKCk[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]TodYtUqsg4U[/YOUTUBE]

Ovako rade prakticno svi telefoni sa IPxx sertifikatima, ocekivano i ne vidim ovo kao manu.

Poslednja izmena:
Probao danas telefon u mm, lepo izgleda. Prva operacija koju sam odradio (zoom slike u galeriji) je lagovala. To već nisam očekivao.

Kao sto sam ocekivao : Samsung Galaxy S7 edge Mobile Review: A new champion

DxO mark test :)

Mane kamere (foto)

Cons

Under a tungsten light source, a warm/yellow cast is visible.
In very high dynamic scenes, brightest tone parts are clipped / lose detail.
Ringing is visible.

Ne bih da se hvalim :d ali upravo ono o cemu sam pisao cim su se pojavili S7 semplovi :)

Taj ''topliji cast'' koji moze da se javi na nekim fotkama (mi smo to ovde krstili kao piss filter mada uopste nije toliko izrazen problem, zavisi od vestackog svetla), preeksponiranost u nekim uslovima i sprzeni hajlajti i taj ''ringing'', da li je to isto/slicno kao halo efekat ne znam ali sam primetio da se javlja na nekim fotkama. Ali tu je raw.. ko hoce i ume moze da ispravi vecinu mana.

U svakom slucaju odlicna kamera kojoj je dodatne bodove u odnosu na Nexus 6P obezbedio kamkorder i dosta bolja stabilizacija video snimanja :)

texture.jpg

fine_detail_lowlight.jpg

Definitivno odlicna kamera za low light.

Poslednja izmena:
HSV, ovo je skroz ok. Znaci moze da radi sa mokrim rukama i to je dovoljno, za razliku od Z2 koji poludi odmah.

Probao danas telefon u mm, lepo izgleda. Prva operacija koju sam odradio (zoom slike u galeriji) je lagovala. To već nisam očekivao.

Kako nisi ocekivao, ma sta god revieweri rekli tw je jos uvek prozet lagom, i bice dokle god ne odluce da srede svoj softver.

jel si im javio da spreme sad 200-250€? :)

Poslednja izmena:
Koja je se maska najbolje pokazala za s7 edge kao i folija za ekran.

Kako nisi ocekivao, ma sta god revieweri rekli tw je jos uvek prozet lagom, i bice dokle god ne odluce da srede svoj softver.

Nisam jer je hardwar odličan. Uzmi u obzir da gledam iz ugla ios korisnika. Obican mi nije nesto, ali edge stvarno izgleda mocno.

Nazad
Vrh Dno