Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Prilicno glup test i bez semplova u LL uslovima (ili uopste u raznim svetlosnim uslovima) koji najvise zanimaju sve potencijalne kupce.

Ovde nijedan senzor ne vuce u zuto (nema klasicnog tinta) ali ima vrlo malih razlika u toplini boja, sve ostalo je veoma slicno s tim sto u nekim semplovima malo vise detalja hvata sony a u nekim samsung (nijanse su u pitanju).

Na osnovu ovog sakatog testa prosecan korisnik tesko da moze da primeti razliku izmedju senzora, mozda je tako i najbolje :)

@ Vojkan

To sto si postavio.. odlican klip, nisam znao da pocketnow snima uopste ozbiljniji materijal o kamerama, lik je sve lepo objasnio :)

Poslednja izmena:
Taj lik je od skoro u pocketnow, ranije je imao svoj kanal, odlični su mu bili testovi, baci pogled. Mislim ima kanal i dalje, samo ne znam koliko će ga sad ažurirati, verovatno se to prebacuje na PN kanal...

https://www.youtube.com/user/JuanBagnell?

Pa kada su sutnuli onog fishera oslobodila se lova za pojacanja :)
Mada je on bio njihov najbolji clan..

Rečeno mi je direktno iz Samsunga da hoće, kao što rekoh kraj aprila početak maja kako sam čuo, ali da li će to ispoštovati Samsung kod nas i koliko će trebati operaterima da ga nabave, to može predstavljati problem, da jednostavno kasne...
Krajem Aprila... i poštuje Samsung ovde operatere isto kao i bilo gde u svetu ;).

Poslednja izmena:
AP u svom testu:

So, are the S7 and S7 edge with Snapdragon 820 processors fast? I mean, I guess? Here’s the thing: these phones don’t feel any faster to me in day-to-day usage than a Galaxy S6 on Marshmallow. I mean that with complete sincerity. The only areas I really notice speed improvements are the camera and 3D performance (i.e., gaming). And in some areas, they actually seem slower sometimes.

On the Exynos version, though, I do feel things are faster. Apps load more quickly. Web pages scroll more fluidly. Hell, even the lockscreen feels more responsive. None of this is particularly encouraging for those of us with the Snapdragon 820 version here in the US. That feeling appears to be increasingly corroborated by informal testing.

Ne znam sta su uradili ovi iz Qualcomm-a i Samsung. Ali SD verziju za sad definitivno ne treba uzimati za ozbiljno jer ne pokazuje sta je S7 i sta moze. Steta ali ovo je bas lose, cudi me da je Samsung ovo dozvolio sebi. Ovakve razlike na istom modelu telefona...

Koga zanima full review:
http://www.androidpolice.com/2016/03/17/galaxy-s7-and-s7-edge-review-an-iteration-but-one-samsung-can-be-proud-of/

Poslednja izmena:
Now, to the speaker. Remember that whole waterproofing and bigger battery thing? Yeah, well, waterproofing is generally going to be bad for speakers. By sealing the speaker housing up with gasketing and also placing said gasketing all around the phone, you can end up deadening the sound the speaker produces. And by sticking a bigger battery in the device, you potentially reduce the amount of empty of space for a reverb chamber. Compared to an S6 or Note 5, the S7 and S7 Edge’s speakers are noticeably quieter and sound slightly muffled, and it’s very obvious in a side by side comparison. This is a definite downgrade from the previous devices, and given that Samsung is already disadvantaged by using a single, down-ported driver (the top grille speaker being used for a “stereo” effect rumor did not pan out, by the way), this may well create the weakest point of the S7’s hardware.

kamera

So far, my experience with the new camera has been great at best to OK at worst. It honestly is in need of some tuning.
The one issue I had consistently is that the camera errs pretty generously on the side of overexposing in dark or high-contrast shots in an attempt to increase visible contrast, and sometimes the images just come out looking unnaturally bright and weird. You can adjust the EV on the fly in the viewfinder by tapping to focus and then using a slider that pops up, but that’s far too much annoyance for your average smartphone camera user like me.

Svakako zanimljiv review. Nisu zadovoljni sa kamerom i sa zvukom.. Zanimljivo da im vise ne smeta tw iako svi furaju stock android :)

Poslednja izmena:
On the Exynos version, though, I do feel things are faster. Apps load more quickly. Web pages scroll more fluidly. Hell, even the lockscreen feels more responsive. None of this is particularly encouraging for those of us with the Snapdragon 820 version here in the US. That feeling appears to be increasingly corroborated by informal testing.

Ovo je slicna situacija kao sa S810 - aj razumem da su htc/sony pa cak i nexusi imali po neki bag na pocetku prodaje ali kako to da sa S810 koji je zver na papiru ti telefoni ne cesto ne rade mnogo brze (ili cak rade malo sporije) od telefona sa S801? Cak i Nexus 6P koji ima savrseno ispeglan android pa ne moze da napravi razliku u brzini (ne pricam o fluidnosti) kakva se ocekuje na osnovu ''snage sa papira'' S810 a da ne pricam sto su M9, Z5 dugo radili malo sporije od prethodnika iz serije.

Ovaj fail sa S820 iz S7 je izgleda jos jedan dokaz da je trzistu potreban neki novi soc, Samsung bi mogao da razmisli pa da se upusti u masovnu proizvodnju Exynos-a, svakako bi zaradili dosta a i dalje bi mogli da izdvoje modele iz svoje ponude sa najboljim amoledima, kamerama, edge ivicama i ostalim karakteristikama koje vec imaju a mogu da smisle i nesto novo.

Poslednja izmena:
Mislim da je tu samsung nesto zakinuo.. Procitaj review gsmarene za mi5,oni su prezadovoljni s820.

Ali svakako se ipak ceka anandtech

Poslednja izmena:
Samsung nije dobro optimizovao S820, tako mi deluje, a i vecina primecuje to isto.

Ovaj fail sa S820 iz S7 je izgleda jos jedan dokaz da je trzistu potreban neki novi soc, Samsung bi mogao da razmisli pa da se upusti u masovnu proizvodnju Exynos-a, svakako bi zaradili dosta a i dalje bi mogli da izdvoje modele iz svoje ponude sa najboljim amoledima, kamerama, edge ivicama i ostalim karakteristikama koje vec imaju a mogu da smisle i nesto novo.

Zašto bi to radili? Ovako ce proizvoditi praktično sve SoC - eve za svaki Android flagšip telefon ove godine, plus dobar deo jabukinih procesora. Rasturice se od para, a to je najbitnije za kompaniju

Nisam dugo pratio ništa na yt, tako da nisam bio u toku. Šteta, odlične su mu recenzije.

Bzv, jedan od omiljenih likova za recenzije, pored Hajmea, Flosija i onog Azijata iz android authority...

Mislim da je tu samsung nesto zakinuo.. Procitaj review gsmarene za mi5,oni su prezadovoljni s820.

Ali svakako se ipak ceka anandtech

[YOUTUBE]wRc5JzpbfSs[/YOUTUBE]

Odgledajte do kraja obavezno :trust:

@ Vojkan

Fala, pratio sam taj kanal odavno ali nisam imao pojma da sada radi u PocketNow

Pa eto. S820 kida :) manje obara performanse a greje se skoro isto

Odgledajte do kraja obavezno :trust:

Kod ovog Samsunga sve radi po principu drz' vodu dok majstori odu :d

Nego @hsv, sta ti treba da se kompromitujes i za dz botujes za S7 ko placeni botici i testeri sto ih je pun internet? Pusti Emixa i njemu slicne da se time bave, ionako ce sav hajp oko ovog telefona da umre za par meseci a onda ce sve ono lose i ruzno da iskoci na povrsinu ;)

Ako ikada odlucim da predjem antutu 5 puta za redom bicu u problemu... fak moram da kupim iPhone to je jedino fon, ili windows on sa snap 400 radio kao ovi sa 820. :d Bench logika

Kod ovog Samsunga sve radi po principu drz' vodu dok majstori odu :d

Nego @hsv, sta ti treba da se kompromitujes i za dz botujes za S7 ko placeni botici i testeri sto ih je pun internet? Pusti Emixa i njemu slicne da se time bave, ionako ce sav hajp oko ovog telefona da umre za par meseci a onda ce sve ono lose i ruzno da iskoci na povrsinu ;)
Pa svidja se coveku Amoled i brutalan hardver. A on se nada da ce srediti softver pa ga razumem. :)

Pogledaj klip koji sam postavio MI5 vs. Exynos S7. Kako se S820 i MI5 ponasa. Ali to niko da prokomentarise... bas me "cudi".
Gledao sam taj klip jutros.. Mi5 ne moze da se stavlja u te speed testove jer ne poseduje mt. Jedini skin koji je gori od tw po tom pitanju :)
Plus im taj ufs2.0 radi kao prebijena macka(iskreno ne znam iz kog razloga..)
Def su morali da ustekaju negde lovu da bi imali makar neku zaradu ( samo raspali s820 kosta oko 60$ [emoji102] )

Poslednja izmena:
Ma ko yebe glupi antutu nego ne mogu da verujem da smo toliko nahajpovali taj Exynos a prema tom testu ispada da se pri malo vecem opterecenju raspada kao S810 :d

@ G@W

Vidis, meni je S7E ubedljivo najzanimljiviji novi android fon trenutno, hardverski. A isto toliko odbojan softverski. Ipak i tako nedovrsen je bolji od G5 koji je za sada jedini pravi konkurent ovim sedmicama a da nije Nexus.
Kakvo crno botovanje pa jos za Samsung, samo me zanima sto vise detalja od Edge-u :)

Gledao sam taj klip jutros.. Mi5 ne moze da se stavlja u te speed testove jer ne poseduje mt. Jedini skin koji je gori od tw po tom pitanju :)
Plus im taj ufs2.0 radi kao prebijena macka.. Def su morali da ustekaju negde lovu da bi imali makar neku zaradu ( samo raspali s820 kosta oko 60$ [emoji102] )

Ne kazem da je to katastrofa lose, meni ni takve performanse ne smetaju da budem iskren ali ucitao je opet skoro sve, i mnogo sporije otvara aplikacije. Samo kazem koliko su neki komentari "realni". To sto je jeftiniji nije opravdanje da tako radi po mom misljenju.

Jedan funfact.
Moj S7 Edge sa Exynosom je snimao 4k bez vremenskog limita, a vidim da je ovaj Američki sa SD820 sa vremenskim limitom od 10 min.

Mada mi je već po samom broju jezgri to nekako naginjalo na Exynos. Snap bi mogao jedino biti jači u grafici, no opet..
4 ove Mongoose jezgre su neke modificirane A72 koje su trenutno najjače od ARM-a. Uz jos 4 ove i Android koji ih može i 16 iskoristit ako ih ima, odmah sam bio skeptičan prema tom Snapdragonu..

Ne kazem da je to katastrofa lose, meni ni takve performanse ne smetaju da budem iskren ali ucitao je opet skoro sve, i mnogo sporije otvara aplikacije. Samo kazem koliko su neki komentari "realni". To sto je jeftiniji nije opravdanje da tako radi po mom misljenju.

Mislim da recima ne moze da se opise koliko je MIUI ocajan softver. Jedini losiji od tw-a. MT je skoro kao na samsungu do pre tri dana, nepostojeci.

Ma ko yebe glupi antutu nego ne mogu da verujem da smo toliko nahajpovali taj Exynos a prema tom testu ispada da se pri malo vecem opterecenju raspada kao S810 :d

@ G@W

Vidis, meni je S7E ubedljivo najzanimljiviji novi android fon trenutno, hardverski. A isto toliko odbojan softverski. Ipak i tako nedovrsen je bolji od G5 koji je za sada jedini pravi konkurent ovim sedmicama a da nije Nexus.
Kakvo crno botovanje pa jos za Samsung, samo me zanima sto vise detalja od Edge-u :)

Pa nismo od juce. Naprzio si se na S7E samo zato sto ima 3600 mAh :) Kao sto se @fkloznica primao na svaku najavu telefona koji ima S820 u sebi. Do sada smo naucili sta su kome prioriteti. Nego me zanima kako ti sada ne smeta staklo, a do sada si iskljucivo gledao rugged varijante poput Active serije?

Sto se S820 tice, svasta sam se nalupao na ovom forumu za proteklih devet godina, vecinu stvari me blam da citam. Ali sam jedno ubo u metu, a to je kada sam pre dve godine sahranio Qualcomma. I corava koka neko zrno ubode :d

Edit: LG G5 je fejl sto se mene tice ali nesto ne vidim kako je S7 mnogo bolji.

Poslednja izmena:
@ G@W
Pa brate ne moze sve idealno, ne volim staklena kucista pa ipak koristim Z2 jer nisam nasao bolji fon za te pare kada sam kupovao. I evo ga, kao nov je, mada nijednom nije ispao do sada, kvasen je na desetine puta.
A S6 Active je USA only i preskup je, bilo bi cimanje da mi neko donese a i nisam vise mogao da cekam.

I nije samo baterija na S7E - i dalje verujem da je Exynos odlican, amoled je skoro pa perfektan sto se prikaza tice, aj te ivice smaraju ali je6iga. Uz to ima i bolesno brzu memoriju, odlicnu kameru cije sw mane mogu da eliminisem koriscenjem RAW-a ako hocu, kamkorder brutalno dobar, zvuk preko slusalica verovatno super.. i na kraju ta 3600 mAh baterija uz koju je S7E jedan od retkih telefona koji bi mogao da izdrzi ''od jutra do veceri'' uz gps, cesto koriscenje kamere/kamkordera itd a uz jako osvetljenje displeja.

Znaci u tom smislu S7E mi je vrh, najbolje sto moze da se kupi trenutno od Android telefona. Ali.. za TW treba imati bas jak stomak. I biti tolerantan na cinjenicu da si 500-600-700e platio vrhunski hardver sa jednim od najlosijih android interfejsa.

A G5 nije fail vec nije nista preterano bolji od G4 a i inace mi nesto ne leze LG telefoni, V10 bi bio izuzetak da ima jedno 4000 mAh :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno