Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Evo ovako, flesovao linksys ruter na poslednju verziju, jos gore je bilo, u proseku 10 vise.
Ali namestio sam Google DNS-ove 8.8.8.8 i 8.8.4.4 i evo rezultata :D
ping2.jpg

Evo ovako, flesovao linksys ruter na poslednju verziju, jos gore je bilo, u proseku 10 vise.
Ali namestio sam Google DNS-ove 8.8.8.8 i 8.8.4.4 i evo rezultata :D
Pogledajte prilog 194701

Nema na cemu ;)
Nadam se da ce ovo resiti taj famozni ping.

Sto se signala tice obojici vam je to u granicama normale. Postoji jos jedan parametar koji vi ne mozete da vidite na modemu, a ume da pravi velike probleme.

Mali savet, kada merite ping gadjajte google DNSove, to je najmerodavnije jer kao sto vidite ovako gadjate stalno razlicite adrese. Ovako samo jednu ili dve, 8.8.8.8 ili 8.8.4.4 :)

Da, google DNS smanjuje ping, ali, ja i dalje imam isti "omer" problema:

http://prntscr.com/acicib

Samo što nije više 26-60ms nego je 8-30ms

Da li Ikom daje novim korisnicima sada i ruter i modem i ako da koje ste dobijali ? Ja sam njihov korisnik od 2005 i imam glupi CBN modem

Ide samo modem. Zasto je glup? Modem ko modem, ne znam sta bi ti zeleo od modema? Osim ako imas neki stari model CBN koji podrzava samo DOCSIS2.

Zeleo bih ruter modem je lep, mogu zurku uvece da pravim ne trebaju mi reflektori
Pitam zato sto mi je prijatelj rekao da mu je dolazio lik iz ikoma jer je potpisao sa njima ugovor ne znam tacno koji paket , na sta mu je ovaj rekao da je sada doneo samo modem a ruter ce naknadno jer nisu stigli da ga programiraju i da ce oni da postave sifru za wifi, ne dozvoljavaju korisnicima da sami menjaju jer kad se restartuje on se vrati na neka njihova default podesavanja.
Cela prica mi je cudna pa zato pitam

Poslednja izmena:
Ne znam da li vrse zamenu, mozda da okrenes KS i pitas da li moze zamena za drugi model ako ti bas toliko smetaju LED, ali svaki modem ima LED (uvek mozes da zalepis izolirku preko LED)... Poslednje sto su delili je Cisco EPC3208G.

Kad je taj prijatelj potpisao? Ako je u neko skorije vreme, onda je moguce da dele i rutere (neko je skoro ovde na temi rekao da su dobili informaciju da ce uskoro da krenu da dele i rutere, pa su neki zvali KS i dobili informaciju da oni nemaju rutere u ponudi) novim korisnicima. Ti ako zelis ruter, odvojis 20eur i imas svoj ruter i podesavas ga kako hoces.

Potpisao juce prekjuce, sad cu da proverim koji imam pa ti javljam, ovo je onaj sto nema normalne led nego plave i zelene kocke, mislim da je to taj

Thompson verovatno..

1ad5309348ffbf91eefe021cdcf8536e.jpg

Cbn ipak

To je taj standardni CBN, i u pitanju je DOCSIS3, znaci nema nista "bolje". Ovaj Cisco ima manje "prozorcice" za LED i 4 (ili 5 ako imas telefon) zelene boje, a 1 je narandzaste.

Sto se tice tvog prijatelja, moguce je da su krenuli sa ruterima onda, ali ne verujem da ce to biti i za nas starije... Mozda uz neku doplatu? Nista te ne kosta da ih okrenes i pitas.

Mozda bude ako se obavezes ugovornom obavezom sa njima, posto je meni odavno istekao ugovor, hajde obojica da nazovemo :D

Zvao bih da mi treba, ali imam 3 rutera :d A i volim da imam pristup svom ruteru + openwrt/ddwrt.

Imam i ja jedan ali hocu da ga menjam da uzmem neki archer tipa c2 :D
Nego hocu i ruter da im uzmem, sve!

Ni kod SBB-a nije bolja situacija sa pingom(a mozda je cak i gora). Pogledajte kakav je meni ping i to do Default Gateway-a!!! Pogledajte samo te varijacije pinga! Testirano preko kabla.

Ping ka SBB-ovom Default Gateway-u i Google-u, preko kabla:

ping_sbb.JPG

Ping ka Google-u na Telekom ADSL-u (Channel Type = Fast):

ping_adsl.jpg

Generalno, nisam zadovoljan. ADSL/VDSL su MNOGO bolja opcija za online gaming od Ikoma i SBB-a, pod uslovom da je Channel Type = Fast.

Poslednja izmena:
Potpisao sa IKOMom danas ugovor.Uzeo neki Flat 4 extra paket.

Instalacija za 7-10 dana,od opreme dobijam samo modem?,pošto im ruteri rade na 25mbs :D

Fazon,mogu da mi daju,al neću videti 100mbs nikad :D

Ne zanima me brzina,ni tv,samo da radi konst. :)

Dobices samo modem. Mada sumnjam da ces cekati 7-10 dana da ti banu terenci.

Dobices samo modem. Mada sumnjam da ces cekati 7-10 dana da ti banu terenci.

Što se tiče toga jedno 3-4 ugovora sa IKOM-om sam potpisao za internet i uvek je bilo u tom periodu izmedju 7-10 dana. Nikada pre, nikada kasnije.

Za Božije čudo stabilni su od subote uveče kad su imali nekoliko ispada modema sa mreže u različitim vremenskih intervalima i dobima dana. Lokacija B. Brdo

ako uopšte izdržim kod njih par meseci :D

Deluju mi jako neozbiljno,jadno u odnosu na primer Vektor,a da ne govorim o SBB :)

Videćemo ;)

Da li neko ima informaciju, da li IKOM daje neke pogodnosti za placanje racuna unapred ?
Kod V..T-a je ranije bilo 5+1, pa me zanima da li ima neka slicna ponuda.

Da li neko ima informaciju, da li IKOM daje neke pogodnosti za placanje racuna unapred ?
Kod V..T-a je ranije bilo 5+1, pa me zanima da li ima neka slicna ponuda.

Ovde se oduvek plaća unapred.

ma mislio sam platis 5 mes. unapred i 1 dobijes gratis, ili nesto slicno.

Ne. Ali ulazis u izbor za neku nagradnu igru gde najsrecniji dobijaju tehnicke uredjaje ( za ovo verujem da je namesteno da dobijaju prijatelji i rodbina Ikomovaca :D) a ovi ostali majice Nacionalne Geografije i ne znam sta jos :)

Ne. Ali ulazis u izbor za neku nagradnu igru gde najsrecniji dobijaju tehnicke uredjaje ( za ovo verujem da je namesteno da dobijaju prijatelji i rodbina Ikomovaca :D) a ovi ostali majice Nacionalne Geografije i ne znam sta jos :)

Meni je mnogo to para da im toliko dam unapred,a veoma često ima problema,tako da plaćam po jedan mesec,a za nagrade,i to verujem da je namešteno,samo navlače ljude da plaćaju više pretplata unapred.Sve su to prevaranti,ni hemisku za ovih preko 10 i više godina nisam dobio,a o "nagradama" da ne pričam.

Evo da se i ja pohvalim svojim pingom. Ovako je od jutros... :mad:

VxH6zVT.png

Prilozi

• ikom ping.PNG
    ikom ping.PNG
    141.7 KB · Pregleda: 107
Kod mene varira ping od 8 - 99 ms, a brzina od 9 - 30 Mbps... Uzas

Ljudi, katastrofa prekidi kod mene, negde od 11 sati ne mogu da radim uopšte...

Nazad
Vrh Dno