Šta je novo?

Video player- web sajt

filipfg

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2007
Poena
320
Pozdrav svima,

Da predjem odmah na stvar pravi se neki sajt preko http://www.wix.com/ , u svakom slucaju ljudima je potrebno da se kaci dosta video materijala na sajt, ali ne bi da kace na youtube nego bi da to kace na neki server koji moze da skladisti te fajlove ali koji ce imati ponudjeno da se to pusta preko svog video playera.

Sto znaci da kad si na sajtu i pustis video ne vodi te youtube nego ostajes na sajtu koji ima ugradjen video player.

Ako ima neke preporuke i kako se to radi pricajte 🙂

Hoce da fajlovi idu preko njihovog licnog playera? Ili je cilj da se video pusta u okviru njihove stranice?
Za prvu opciju zakupis svoj server sa povecim hdd, za drugu embeded youtube/vimeo player radi posao...

Cao, cilj je da se video puta u okviru njihove stranice znaci ne da vodi na youtube niti da se postavlja na youtube. Ne znam da li moze solucija da se koristi obican HTML player a da se fajlovi svi negde kace na neki server koji bi se zakupio?

HD ce raditi na racunarima, ali ne znam da li svaki telefon moze da pusti HD. Mozes da napravis vise video fajlova sa razlicitim rezolucijama, 480p, 720p, 1080p.

Obzirom da je u pitanju HD video, imaćeš problem prilikom serviranja HD materijala na nekim uređajima koji će imati dropovane frejmove zbog nemogućnosti procesiranja streama. To možeš da rešiš na tri načina (ili da ih iskombinuješ u jedan).

1) Smanjiti bitrate videa.

2) Proverom veličine ekrana tj. rezolucije tj. viewporta serviraš video različitog kvaliteta (prethodno mora biti rekompresovan).

3) Testirati brzinu konekcije, browser i uređaj, i u zavinosti od povratnih informacija, servirati adekvatan video.

Pozdrav svima,

Da predjem odmah na stvar pravi se neki sajt preko http://www.wix.com/ , u svakom slucaju ljudima je potrebno da se kaci dosta video materijala na sajt, ali ne bi da kace na youtube nego bi da to kace na neki server koji moze da skladisti te fajlove ali koji ce imati ponudjeno da se to pusta preko svog video playera.

Sto znaci da kad si na sajtu i pustis video ne vodi te youtube nego ostajes na sajtu koji ima ugradjen video player.

Ako ima neke preporuke i kako se to radi pricajte 🙂

Ja koliko znam Wix nema neki poveci prostor tako da im za hostovanje treba dodatni server na kojem bi se nalazili video fajlovi..
To uglavnom nije previse jefteno resenje..
Mada zavisi koliko prostora treba..Da li je video materijal ogranicen na odredjenu kolicinu tipa 1TB MAX ali ce stalno da se menja ili je tipa 10GB novog materijala na dnevnom nivou?
Ne znam da li bi se hostovanje ovolike kolicine materijala kosilo sa pravilima nekog unlimited shared hostinga kojih ima vec od 20e godisnje...

Pa ovde ce server koji sve to treba da isporuci verovatno biti veci problem od samog koda (mada to naravno zavisi od broja fajlova i posete). Vecina jeftinih hostinga ima fair usage klauzulu koja kaze da ako uzimas previse resursa (a video streaming ce svakako to biti) mogu da ti suspenduju nalog ili ga ogranice na neki nacin.

Hvala svima na odgovorima. Procenjuje se da bi na kraju trabalo biti sigurno preko 1000-1500 Hd snimaka od duzine 3-4 minuta. Na nedeljnom nivou bi verovatno bilo kaceno po 10ak. Definitivno bi se uzeo neki hosting, a mozda varijanta pravljenja svog servera? Ne znam kakva internet konekcija je potrebna, s obzirom da se video strimuje, kapiram da je neophodan veliki upload?

Max broj korisnika u istom trenutku * bitrate video klipova. Npr.. 50 korisnika * 4mbit je 200mbit.
Može i malo da se tweakuje, npr korišćenjem HLS, server može da pošalje više paketića punom brzinom klijentu, pređe na drugog klijenta, itd. pa se posle izvesnog vremena vrati na prvog klijenta i pošalje mu još paketića. Paketići su kratki klipovi dužine 10-20sec. Browser kešira npr 3 paketa i može da pušta npr 30 sekundi pre nego što mu stigne novi paket. Sve je to rešeno u HLS (http live streaming)

Poslednja izmena:
Max broj korisnika u istom trenutku * bitrate video klipova. Npr.. 50 korisnika * 4mbit je 200mbit.
Može i malo da se tweakuje, npr korišćenjem HLS, server može da pošalje više paketića punom brzinom klijentu, pređe na drugog klijenta, itd. pa se posle izvesnog vremena vrati na prvog klijenta i pošalje mu još paketića. Paketići su kratki klipovi dužine 10-20sec. Browser kešira npr 3 paketa i može da pušta npr 30 sekundi pre nego što mu stigne novi paket. Sve je to rešeno u HLS (http live streaming)

Kao i sto sam i mislio potreban je ograman upload, to nasi provajderi ni ne nude, ili mozda nude za neke nenormalne pare. Cak i da nema 50 korisnika nego 10*4(da kazemo da je to neki minimalni bitrate) to je upload 40mbita.

Hvala yoyo

Zašto bi nešto tako hostovao u Srbiji? Hetzner, AWS, DigitalOcean iz datacentara u Nemačkoj/Holandiji i bog da te vidi.

Nazad
Vrh Dno