Šta je novo?

Rad procesora 100% NON STOP

chavo

Poštovan
Učlanjen(a)
22.07.2014
Poena
69
Naime imam problem koji pokusavam da resim,ali nikako...

Komp upalim,startujem bilo sta,procesor odma 100% usage,o fb i youtube ni da razmisljam.

Ne znam sta da uradim vise,isao sam i preko task managera,gledao koji su procesi upaljeni,ne znam vise sta smem da "killujem"

Evo ovde par ss iz taska
Untitled.jpg
Untitled1.jpg

Radi se o procesoru AMD Sepron(tm) LE1150 2.0 GhZ

Svaka pomoc bi mi dobrodosla
Hvala unapred.

Mozda ti se neko djubre uvuklo, skeniraj komp sa Malwarebytes.

To je free verzija, od toga nema vajde... Odradi sa adwCleaner-om, i posle sa UnCleaner-om.

Edit:
Ne znam u kakvom je stanju sam win, ali proveri da nisi skidao neke drajvere skoro, browsere, i sl. Znaju tu da prikace i razne AntiMalvere, AntiViruse i sl. gluposti koje zaguse komp.

Poslednja izmena:
Na skrinšotu iz task managera je sve ok, on nam nije od koristi.
Daj skrinšotove gde se vidi da nešto okupira procesor (system idle process nije bitan).

Ne može li se nikada videti u task manageru proces koji ti kolje procesor tada prečešljaj i sa antivirusom, pa ako ni on ništa ne nadje tada imaš egzotičnu situaciju koju ćeš najverovatnije moći da rešiš samo sa valjano urađenim reinstalom sistema.

Untitledsssss.jpg Evo ovde se vidi sta ga okupira,varira sa 0% na 100%

Pa taj Sempronac se jedva nosi sa XP a kamoli sa Win7 i to sa AVG-om i YT istovremeno.
A garant mu svchost.exe pumpa ram i cpu.

Da bi ti se pomoglo trebao bi uhvatiti SS kad procesor ode na 100%.
On ako povremeno ode na 100% zauzeca i varira to je jednostavno tako sempron na 2 ghz sta ocekivati.
Ovde koliko se vidi sa ovi slika sve normalno radi, pokreni nesto pa slikaj da vidimo otvorio youtube ili fb pa baci neke slike.
On se sigurno bori sa gledanjem filmova klipova i sl. jer je bas ono kako da kazem slab procesor.

Naime imam problem koji pokusavam da resim,ali nikako...

Komp upalim,startujem bilo sta,procesor odma 100% usage,o fb i youtube ni da razmisljam.

Ne znam sta da uradim vise,isao sam i preko task managera,gledao koji su procesi upaljeni,ne znam vise sta smem da "killujem"

Evo ovde par ss iz taska
Pogledajte prilog 184147
Pogledajte prilog 184148

Radi se o procesoru AMD Sepron(tm) LE1150 2.0 GhZ

Svaka pomoc bi mi dobrodosla
Hvala unapred.

Za Youtube bi bilo dobro da proveris radi li preko HTML 5 ili Flash-a. Desni klik na video pa ces odmah to proveriti (bolje je da je HTML 5), zatim za svaki slucaj uradi deinstalaciju drajvera za graficku i zvezu instalaciju istih. Trebalo bi da ti je HTML 5 za youtube (mislim da je flash napusten - mozda gresim). Trebalo bi da ti grafika dekodira video sa Youtube-a (mislim da ne gresim u vezi ovoga jer meni je CPU usage 1-2%). Proveri da nemas nepotrebih "antivirusa" ili nekih drugih stvari koje ce ti zauzimati procesor do si na netu skenirajuci sve i svasta. Predji na Chrome ili Firefox (ako ti Opera bas nije prirasla za srce). Ako nista ne pomogne, onda cist install Windows-a, drajvera, pa na "ninite.com", skines mozilu ili chrome i Klite i pravac youtube da proversi kako ide. Do pre 4-5 meseci Youtube je imao problema u 1080p za Celeronu G1610, ali je to u medjuvremenu reseno tj. znacajno su umanjili hardversku zahtevnost i zauzece procesora. Recimo da 1080p G1610 celeron "tera" u 30-50% na oba jezgra (pre je bilo 90-99%), sad kako ce AMD single core to "terati" pojma nemam. Moguce je da jednostavno nemoze da izvuce 1080p, sto nije nista neobicno jer se secam da je pre 5-6 godina moj tadasnji slabasni laptop sa singlecore celeronom mogao 720p, a tek 2 core celeron je pustao 1080p filmove. Nije mozda zgodno poredjenje ali eto, ima i to neke veze. Takodje racunaj da dok si na youtube, sve ostale stranice koje su ti otvorene zauzimaju deo resursa, vrte se neke reklame, flash i tome slicno. Slicno je i sa antivirusima. Slabasna masina + antivirus i eto ogranicenja.

Poslednja izmena:
Single core ne moze da tera ni 720p kako treba, a kamoli 1080p. Ali Youtube nije njegov problem. :D
Rece da cim ga upali, bilo sta, odmah ide na 100%. Tako da nije do procesora.

Malwarebytes sken nije nista nasao, pa neka skenira i sa nekim antivirusom, recimo Eset Smart Security.

Poslednja izmena:
Ode prica u off... Ocito da je taj sempron do skoro radio normalno i da nije bilo problema.
Kada otvoriš task manager,klikni na jezicak CPU i sacekaj i vidi koji to proces zakucava na 100%.
Imao sam u skorije vreme tri takva slučaja. I svaki put sam pronašao rešenje tako što sam pitao GOOGLE za konkretan proces i zauzimanje 100% CPU. Ne salim se i nisam sarkastican. Zaista sam našao rešenje. Uvek je trebalo nešto uraditi u registrima i problem bio resen. Jednom mi je update to radio... Jednom sam imao nekog "crva" a treci put se ne sećam ali je rešeno.
Samo postavi pitanje GOOGLE-tu i čitaj forume.

Upaljen ti je svchost.exe ( u procesima) jedno 10 puta, inas virus, reinstaliraj sistem, jedino to pomaze cento-procento

Poslednja izmena:
Najbolje sistem da se radi, i koji ti je win 7 32bit ili 64bit??? To na 64bit ako ti je nema sanse da radi kako treba samo 32bit

Ako vec stavljam opet sistem, preporucujem ti da stavis Win 7 ali Tiny verziju. Prodisace ti komp.

Odradicu sistem danas pa cu da vam javim rezultate,bio sam malo off od kompa pa nisam ispratio blagovremeno. Javljam rezultate cim odradim novi sistem.

ovaj snimak https://youtu.be/d_OeQxoKocU ne mogu da pokrenem na max rezoluciji 2160 (4k) sa mojom konfiguracijom. net 50mb ucitava unapred bas dosta, proc na 100% stalno i gadno zapinje, jel to normalno i trebam da kupim proc od 1000€ da bi tako nesto gledao? kako vama radi? na manjoj rezoluciji radi super. jos da dodam da je klokovan na 4.3ghz

Poslednja izmena:
ovaj snimak https://youtu.be/d_OeQxoKocU ne mogu da pokrenem na max rezoluciji 2160 (4k) sa mojom konfiguracijom. net 50mb ucitava unapred bas dosta, proc na 100% stalno i gadno zapinje, jel to normalno i trebam da kupim proc od 1000€ da bi tako nesto gledao? kako vama radi? na manjoj rezoluciji radi super. jos da dodam da je klokovan na 4.3ghz

evo ja pustio iz hroma, isti proc 4.4ghz, oko 60 posto zauzece, radi normalno, samo sto mi nije pusteno kao 360, nego sve vidim odjednom

Poslednja izmena:
Pustio full screen, proecsor zaboden na 100% 4,4GHz, vrtim se kao cigra kada net od 13MB ucita video nekih 20S, i sve je glatko kao mleko :) Ne valja tebi tu nesto :D Jos mi je i ram na 1600Mhz, CL9.

evo stavio sam na 4.4 i slika je tu, sitno seckanje se javlja

Prilozi

• Screenshot (18).jpg
    Screenshot (18).jpg
    353.3 KB · Pregleda: 149
ne kapiram kako treba da se pusti,moj 2500k na 4,4ghz nema problema nikakvih sa 4k,nemam drugih opcija pod 'quality'.zadnja verzija obicnog hroma je u pitanju.nije zgoreg reinstalirati GPU drajvere,verovatno ti je ili iskljucena ili gpu akceleracija ne radi kako treba.dakle,sa Display Driver Uninstaller-om pobrisi sve iz sejf moda i stavi 16.3 betu,skinutu sa amd-ovog sajta,ako je grafa iz "moja masina".

Pustio full screen, proecsor zaboden na 100% 4,4GHz, vrtim se kao cigra kada net od 13MB ucita video nekih 20S, i sve je glatko kao mleko :) Ne valja tebi tu nesto :D Jos mi je i ram na 1600Mhz, CL9.
Ne valja ni kod tebe nesto...ne prelazi to 30-40% CPU zauzeca.

Lose sam merio, evo opet :)
Screenshot_1.jpg

e sad je pitanje sto kod mene otvara da vidim SVE odjednom, uopste nije 360 stepeni da se vrtim, nego vidim SVE :D

hardver akselerejsn bio iskljucen, provalio :D i dalje je 60 posto zauzece

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno