Šta je novo?

Rad procesora 100% NON STOP

ma chrom je extremno djubre, na operi radi mnogo bolje

Prilozi

• Screenshot (20).jpg
    Screenshot (20).jpg
    356.7 KB · Pregleda: 117
100 posto je ugasena akceleracija u hromu,nema sanse da je nesto drugo.

jeste, evo sad je upaljena

Prilozi

• Screenshot (21).jpg
    Screenshot (21).jpg
    386.9 KB · Pregleda: 164
Eto, resen problem :D

E taman da i ja iznesem svoj problem . Konfiguracija iz profila . Ja imam problema kad pustim ovaj video (ili bilo koji drugi 4k) https://www.youtube.com/watch?v=tdwbYGe8pv8 . Kao da ga pusta u 30 fpsa + u nekim momentima secka + se u nekim momentima cepa slika . Proc se opreteri izmedju 90-100 % . Pogledao sam u settings i ukljucena je akceleracija ?!

Poslednja izmena:
reinstaliraj drajvere za GPU (pozeljno ciscenje sa DDU,mada slican posao obavlja i "clean installation" checkbox tokom instalacije nvidia drajvera),ako ne pomogne cekiraj dal' ti nesto jede resurse i dok je racunar u idle-u (u task manager-u) i ako treba precesljaj komp dobrim AV-om i ostalim softverom (malwarebytes,adware...)

Koliko sam upoznat, u svim novijim browserima, na YouTube po defaultu se pustaju HTML5 verzije fajlova. HTML5 koristi VP9 video codec za koji trenutno nije moguce ukljuciti graficku akceleraciju, tj. trenutno dostupne graficke kartice ne podrzavaju dekodiranje ovog codeca u hardveru.

Masina iz potpisa tera 4K 30 fps bez problema, dok 4K 60 fps video trza tu i tamo. Ako se forsira flash, za 4K/30 video cpu usage pada na smesnih 0-7%. Hteo sam da ostavim flash kao default za YouTube medjutim nece da pusta 60fps fajlove uopste a ima problema sa pustanjem jednog broja 4K videa. Kao moze da se bira 4K iz menija, medjutim ne moze da ga pusti - spinning wheel se vrti i nista. Inace koristim Firefox.

Sve je to radjeno relativno skoro . I clean instal drajvera i ciscenje . Sve ostalo meni radi normalno , i igrice rade u fullu , zadnji put kad sam gledao nije bilo problema sa opterecenjem u idlu . Ali pregledacu jos jednom sve kad dodjem kuci . Ja koristim chrome , u firefoxu ni meni nece da pusti video , samo se vrti

Untitled.jpg evo slicice . Skinuo sam taj i na njemu mi isto baguje .. U idlu nema opterecenja . Cim pustim klip , odma skoci preko 90%

Poslednja izmena:
Ashampoo_Snap_2016.03.16_19h39m23s_001_.png Kod mene na Chromu radi normalno. ;) Prečešljaj ti malo disk da nisi neku gamad zapatio.:d Ili ti nešto nije podešeno mada ja nikada ništa u vezi toga nisam podešavo. Samo plug and play.

Poslednja izmena:
Edge...

Screenshot (2).png

Nazad
Vrh Dno