Šta je novo?

Microsoft Lumia 550

Evo posle nekoliko dana ''normalnog rada'' (bez restartovanja i sa retkim iskakanjem app. iz rama) od danas je os odlepio i izbacuje iz memorije prakticno sve aplikacije.
Restart (obican naravno) resava problem na neki kraci period.. nista mi nije jasno.

Evo probao sam opet, ne vredi.. posle restarta samo nekoliko minuta radi dobro i onda krece da cisti aplikacije iz rama..

Poslednja izmena:
To se meni na 640ki dešavalo isto. Posle HR radi neko vreme i onda počnu app da pucaju i neke čak ne mogu ni da pokrenem. Restart pomogne na par sati i onda opet ista priča.

Meni isto nece da pokrene neke aplikacije na l640. Ne pomaze ni restart, a mrzi me da radim hr.

@ Psyhound, mihajlosd

Da li ste primetili probleme sa tastaturom u smislu da krene ludacki da laguje, bukvalno sa nekoliko sekundi kasnjenja? Najcesce se desava u fb/vb/onom ''veverica'' pretrazivacu.. restart resava problem ali se posle nekog vremena vraca.

Pisao sam već. ;) Ume da uspori nekad tako da ako brže kucam ne registruje po neko slovi ili razmak, a nekad toliko da otkucam reč i čekam da se pojavi. :d

To znam, lag u razlicitoj meri sam odavno primetio ali da tastatura ovoliko laguje.. bukvalno cele reci ispisuje posle par sekundi.

Ipak, ne desava se toliko cesto ali se desava i potreban je restart. Moracu izgleda da probam ovaj poslednji build pa da testiram sta valja a sta ne, samo da se ne ponovi onaj bag kada fon ne prepoznaje usb port ali cim se niko ne zali znaci da su male sanse za tu glupost.

Nego dobro su podesili auto. brightness, inace ne podnosim automatsku regulaciju osvetljenja na telefonima (uvek vise volim sam da podesim) ali na ovom telefonu to radi bas dobro, mozda nekima to i nije bas najbolja regulacija ali meni odgovara :)

Imao sam ja taj lag sa tastaturom na jednom buildu, ali se ne secam kom. Par restarta telefona je to resilo. Bag sa usb portom je bio na prvom redstone buildu, posle je ispravljeno. Ako si mislio na .164 build, on radi ok.

Fala, a jel taj .164 neki redovan apdejt ili ''insajder''? Posto sam obrisao insajder app pa ne znam sta se desava..

Redovan, zar ti nije sam telefon skinuo i obavestio te? Mozda ti je vec i instalirao. Ja za sad ne primecujem neke razlike, videcu u prevozu hoce li Deezer pustati pesme regularno.

Instalirao sam najnoviji redstone build sinoc i po prvi put nemam seckanja u animaciji kada izlazim iz aplikacija... :)

Redovan, zar ti nije sam telefon skinuo i obavestio te? Mozda ti je vec i instalirao. Ja za sad ne primecujem neke razlike, videcu u prevozu hoce li Deezer pustati pesme regularno.

Ma jok, na .1004 je fon i dalje ali nudi apdejt .1000 (uz noviji fw valjda). Kako li radi ta verzija?

Ma 10586.164... Vidi u sistem... Podešavanja, info...
To što si ti napisao je firmware...

Njegov telefon je na Redstone tako samo te buildove dobija. Meni 14283.1000 radi vidno tečnije. Baš sam pozitivno iznenađen. Jedino što je par stavki u glavnom meniju na engleskom iako je telefon na srpskom. Cenim da bi HR rešio to ali nije vredno...

Da li je "normalno" za ovaj telefon da se baterija isprazni za 10ak sati? A za to vreme obavljena su 2-3 poziva od po par minuta, i mozda nesto malo surfa. Telefon uzet kod mtsa.
Telefon je azuriran na poslednju verziju firmware-a preko WDRT-a i posle toga na poslednju verziju softvera .164 preko OTA update-a i nakon toga je odradjen hard reset.

Nikako... Meni uz dosta igrica i muzike traje barem ceo dan, ako se ne igam, samo pozivi i malo neta, izgura i 2 dana.

Ja ne mogu da potrosim bateriju bukvalno, tako da nije normalno. Koliko me nervira sto nikad ne mozes znati sta uzrokuje drain-ove, i totalno su random. Uvek sumnjam na one 'battery' programe koje ljudi skidaju, ili na ne gasenje tab-ova u edge-u. Na 10-ci nijedan drain do sad nisam imao, na 8.0/1 jesam u pocetku, i nikad nisam saznao zbog cega i zasto su prestali..

Kad kažete jedan dan, da li mislite na 24 časa ili na svetli deo dana, od jutra do večeri?

Ja ne mogu da potrosim bateriju bukvalno, tako da nije normalno. Koliko me nervira sto nikad ne mozes znati sta uzrokuje drain-ove, i totalno su random. Uvek sumnjam na one 'battery' programe koje ljudi skidaju, ili na ne gasenje tab-ova u edge-u. Na 10-ci nijedan drain do sad nisam imao, na 8.0/1 jesam u pocetku, i nikad nisam saznao zbog cega i zasto su prestali..

Jbote, pa ti imas neki ''limited'' primerak L550 :)

Autonomija je jedva prosecna u odnosu na kapacitet baterije i hardver. Moze da izgura od ujutru do uvece neke prosecne upotrebe ''od svega po malo'' uz 30 min razgovora i to je to. I to kada je fon pretezno na wifi, uz 3G/H+ potrosnja je primetno veca ali tako je kod vecine telefona.

Ali ipak mislim da ovo sto je naveo Recoba20 nije bas normalna potrosnja baterije.

Inace fon je na .1000 vec 2 dana i nema tu nekih pomaka, isti k sto bi se reklo. Aj malo je sve fluidnije ali se i dalje desavaju iznenadna usporenja, seckanja, loading gluposti, nema random restartovanja ali i dalje aplikacije iskacu iz rama. Nekada se cak desava da sve pogasim u task manageru a da obicno zumiranje necega u pretrazivacu dovede do pucanja app iz rama.

@tomic

Uglavnom na "svetli" deo dana, ali ako se "normalno" koristi, par poziva, IM, malo neta, izgura npr od 9 ujutru do ponoci sledeceg dana, bude na 15-30%, zavisi sve... Nije nikakva katastrofa od baterije.

Meni nece da se upali fon samo zavibrira kad stavim punjac, sta li mu je, na njemu je build .107..?

Kad kazem jedan dan, mislim na od jutra do mraka. Ujutro telefon se skine sa punjaca i ne puni se u toku dana. Uvece pred spavanje se opet stavi na punjenje.
Od programa nije nista posebno instalirano. Blic, B92, Novosti, Horoskop, Messenger, ToolkitPro, Video Poker, Texas HoldEm, CandyCrush Saga i jos par MS Nokia programa. Nikakvi battery saver-i i slicne stvari. Primetio sam da prilikom izlaska iz aplikacija na back (strelicu), iste ostaju u pozadini, tj. nema potpunog izlaska. Da li je to normalno za Win10? Kod mene na 8.1 (L920) se samo pojedine aplikacije tako ponasaju, ostale normalno se gase kad izlazim na back (strelicu).

A gde ima aplikacije Blic i Novosti? Ja ih nemam na Store-u.

Sent from mTalk

Ima ih u pretrazi ,region usa .

Sent from mTalk

He, eto sad. :) Koje prednosti onda ima stavljati naš region? Ja sam baš iz tog razloga ostavio Srbija, misleći da ću do naših aplikacija doći pre.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Pocelo mi se desava da otkljucam telefon i stoji par sekundi samo crna slika (upaljen ekran ali prazna crna slika). Ili ovako recimo bez sata, samo datum.. Deluje da ovom win10 treba restart jednom u dve tri nedelje, na 8.1 nije moralo da se razmislja o tome..

wEzC0Fo.jpg

Sent from mTalk

Ta prazna crna slika posle otkljucavanja je ''feature'' koji mi je prakticno pozeleo dobrodoslicu na W10m :) Onako po otvaranju kutije i posle prvog paljenja i podesavanja..

Vrh Dno