Šta je novo?

Kingdom Come: Deliverance

Uloguj se na sajt i preuzmi klijent, ako cekas steam kljuc neces ga docekati, ne salju za ovu betu. Potvrdili na forumu.

Ne, nemam ja pristup beti, uzeo sam jeftiniju varijantu na Kickstarteru koja ne uključuje pristup beti.

Jel probao neko betu na boljoj mašini? Kod mene na konfi iz potpisa na tv-u 1366*768, sve low FPS ide 25-30. Nije baš igrivo, ali dobro izgleda ovo što sam probao.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg
.. i ovde podigli ograde :D

Poslednja izmena:
Šumu su odlično uradili. Možda je ovo i najbolje urađena šuma u open-word igrama. Ovako na prvi pogled ovo može da bude igra koja će postaviti nove standarde.

Jašta, a nakon toga usmeriti zarađeno u pravljenje City of Lost Heaven 2: The Roleplaying Game.

Imaju bas impresivan dizajn i to ih vadi, a jako mi se svidja i ovaj inventar i prozori koji me podsecaju na Heros of Might & Magic, sto je plus.
Dakle taj neki realan dizajn sveta i arhitekture daju jako lepu notu ovoj igri, nekako mirise ko da ima dusu.
Jedino sto ne znam jeste dal cu uspeti da se naviknem na te borbe, jer su dosta drugacije od onoga sto smo navikli.

Videćemo, jer džabe vrhunski dizajn okruženja, grafika i mehanika igre ako bude prazna, slabog sadržaja i linearna.
Pored ovakve zahtevnosti ne znam kako će raditi one masovne borbe i opsade zamkova koje su najavljivali... tu će verovatno morati na low i na top hardveru. Na prethodnoj strani lik na klipu ima gtx 980 i klokovani i7 pa mu radi 30fps-s na high.

Poslednja izmena:
Tako je, izgleda da se Cryengine ne slaze bas najbolje sa open world dizajnom.

Napisao je to čisto da eto nešto napiše, +1 na broj poruka.

Borba nije loša. Meni inače nikako ne leži melee iz prvog lica ali ovde mi je ok. Sa više protivnika je još zanimljivije, 3 na 2, ili 2 na 1 pa menjaš protivnike u toku borbe. Jedino to selektovanje i menjanje protivnika malo teže ide.

Što se tiče kvestova za sada je ovo kao u trećerazrednim rpg-evima. Ja ne znam na šta su mislili pod 'quests with multiple solutions' ?... jedini je tu izbor u dijalogu da l' da uzmeš kvest ili ne, da l' da se boriš ili ne, ubiješ nekog ili pustiš da pobegne. Obilaziš čekpointe i klikćeš tako A ili B.

Samo da dopunim.. Kad se uzme diplomata i krene da se rešava glavni kvest situacija sa multiple solutions je dosta bolja. Veća je sloboda u rešavanju i možeš da se ubeđuješ sa seljanima.

2500k na 4,4ghz,2178ish mhz ddr3 cl10,270x 4gb na 1150mhz na koru (ali na x4 2.0 slotu...) 1080p,sve na medium (sama igra namestila) padovi u dvorcu ispod 20,napolju stabilno preko 30 sa pikovima na 40 i nesto fps.malo je bilo povuci-potegni u pocetku (ostao chrome upaljen) tako da igra ocigledno voli RAM,istestiracu zauzece posle.realno,oseti se da nisu ni poceli sa optimizacijom,ali ovo sad mi izgleda kao Oblivion svojevremeno...ne secam se kad me je igra odusevila ovoliko izgledom,samo lutanje sumom je dovoljno...(baj d vej,cemu ograde,bas mi uHenjalo trip :'( )

Igra je graficki na istom nivou i radi kao Star Citizen, s tim sto ima daleko manje bagova. Krivac je ocigledno CryEngine.

Iako bi meni odgovaralo da ovo znam pre igranja ipak ću staviti u spoiler:
razvoj događaja ili splet dešavanja zavisi i od brzine rešavanja kvestova. Ne verujem da je za sve tako, ali u ovom glavnom na početku ima razlike.

Poslednja izmena:
Igra je graficki na istom nivou i radi kao Star Citizen, s tim sto ima daleko manje bagova. Krivac je ocigledno CryEngine.

Tako deluje, osim toga uzasno me nervira sto nije fluidna, nekako imam utisak da sve konstantno trza, cima, kida, laguje i na sve to onaj mulj preko grafike... Ali suma, suma je neprevazidjena, kako ono izgleda :guitar:

do tebe je buraz,meni je standardno tecno cim se priblizi i/ili ode preko 40fps,a inace sam bas osetljiv na frametime.

Performanse i nisu toliki problem ako može da se natera fps na tu oko 30, pogotovo ako se igra gamepadom. Problem može da bude ovo što su najavili da igra izlazi na leto. Nešto mi je to malo vremena da se sve ovo iz bete dopuni, ispegla i završi... Greota bi bilo da zbrzaju i izbace neki poluproizvod kao što je svojevremeno bio G3.

A odakle to da izlazi na leto? još kad je bila KS kampanja pominjao se kraj 2016, očekujem da može samo da kasni, nikako da bude ranije? :trust:

verujem da ce im zeleni i intel skoce na vrat da izbace ovoliko neoptimizovanu igru,ja prvi sad imam crv da ovo poteram na high bar u 1080p...

A odakle to da izlazi na leto? još kad je bila KS kampanja pominjao se kraj 2016, očekujem da može samo da kasni, nikako da bude ranije? :trust:

Ja sam negde pročitao summer 2016...

The plan is for Kingdom Come: Deliverance to launch on PC in summer 2016 and then appear on PS4 and Xbox One a couple of months later
http://www.eurogamer.net/articles/2015-12-16-kingdom-come-deliverance-gets-a-beta-date
edit; isti link je i dovla gore okačio.

Poslednja izmena:
*** PC je super i sve to, ali pare su pare :). Čim se to i pominje očekujte izlazak krajem godine na sve tri platforme u isto vreme. Da bi na PC-u osigurali sigurnu zaradu moraju ili Denuvo da ubace, ili da igru ubace u onaj Windows Universal program pa samo preko Store-a :D.

sad sam malo pikao,RAM usage ostaje tik ispod 6 gb ali pagefile puni do maksa,oko 10gb-a.sad dal' je jer ja imam 8gb RAM-a ili tako je igra napisana,nemam pojma...

Uh ali dobro izgleda....ali i zahtevna ubi boze...2-3fps razlike imedju min-max podesavanja.
16-19fps na mojoj kantici...nema ovde igranja na slabim masinama.

^Koji to build zapravo igras, onaj stari ili ovaj najnoviji?

da,tebe ubija cpu ovde,kapiram da ti se GPU smara do daske...kod mene je GPU zakucan,ali ume i da preznoji 2500k na 4,4ghz,mislim da je ukupan avg cpu jusidza oko 70tak cak.i da,mislim da bi bilo poprilicnog benefita od ssd-a,a bas me zanima da neko sa 16gb RAM-a i izgasenim pagefile-om javi kako radi...

Vrh Dno