Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ti onda nemoj kupovati, ko je lud da da velike pare za polovnu stvar za koju je vrlo teško utvrditi pravo stanje.
Moje iskustvo sa kp je ok, kupio sam par stvari, dve malo skuplje i sve je bilo ok. Ali da ima ludaka to je normalna stvar. A sve bi se to moglo da reši na način na koji radi aliexpress. Pola njih bi zatvorilo naloge.

Kucas monitor na pretrazi i upises pare do kojih si spreman da ides!

Pa baš to zato što ima dosta monitora očekujem da cene budu relativno niske.

Poslednja izmena:
Ja sam gledao dell u2414h na oglasima. Nov 270eur, polovan 240eur

Ne znam koliko nisku cenu ocekujes, ali meni se cine prilicno realne cene za polovnu robu.
vec za 20e ima da se kupe 18" monitori.

Haha da taj :)
Koja je razlika izmedju u i p serije?
Edit
Izguglaću. :)

Mislio sam da 20 inča wide monitor sa je bagatela jer su neki i osam godina stari. Ali dobro meni se čini da je jaka cena tebi se ne čini i to je to.

LOL ja pre 2 godine kupio nov za 150e :) EXTRA :) Nisam ni znao da cene skachu kad ja neshto koristim :)

Ti imas P2414H, ne U2414H :) ali stoji da je precenjeno, i da su cene monitora preterano skocile. Treba samo pogledati U2412M, bio je oko 220 ako se ne varam, sad je vise od 100e skuplji

Pre godinu dana je ortak kupio neki EIZO fhd monitor sa sve DisplayPort konektorom, VGA, usb hub, moze vertikalno da ase podesava, znaci pandan Dell Ultrasharpovima, za cca 80-90e, sto najgore lik je imao vise takvih i trebalo mu je par meseci da ih rasproda (mislim da je oko 7-8 komada imao). Sve KP, prodavac oko 30ak pozitivnih imao, bez negativnih, sve regularno.
Mada kod nasih ljudi i dalje pali marka i brend.

Cenu određuje tržište, nikakve zavere tu nema.

Ne mora nuzno biti ista cena po kojoj se oglasavaju i po kojoj se prodaju.

Navescu jedan licni primer da se vidi samo jedna dobra strana (ima i negativnih) takvog pristupa od oglasivaca. Kad sam kupovao polovnjaka gledao sam oglase (svi znamo koje). Cena polovnjaka kod fizickih lica se formirala oko cene zvanicnog distributera koji prodaje i polovne automobile. Pogledam prvo automobile od fizickih lica iako je kod njih oglasena cena je bila veca. Na kraju odem kod distributera. Odmah mi je spustio ~900€ i ruka ruci. Dosao moj majstor, nasao par falinki koje njihovi majstori nisu videli. Ponudili mi opravku ili rezervne delove. Ja uzeo delove. Presao sam ~40.000 s njim bez problema, dakle nije bilo da se rastosiljaju krsa.

Po mom iskustvu, retko se desi da neko krene sa realnom cenom. Ako je gde vidite, morate biti brzi ;) Pogledajte koliko ima oglasa za fotoaparate. Nedavno se pojavi d7000 sa malo okidanja za 350€, otprilike 80€ ispod ostalih oglasenih i otisao u roku veceri. Covek ujutro javio da je prodat. Mozda i neko da 400-450 za aparat koji moze kupiti za 530€ nov sa dve godine garancije ;)

Nije se to moglo predvideti. Trend je bio pad cena i suludo je bilo to uraditi.

znam,ali je lepo sanjati... :'( tripl eizo fHD setap,pa to bi bio praznik za oci...

Za sta si ga prijavio? Covek ne razbija sifre, nego ti pomaze da u kuci pronadjes papiric gde si zapisao svoju sifru.

Haha, nema veze.
Oglas je obrisan pa ga je opet postavio.

Ja trazim da kupim neku graficku, vec 2 meseca pratim kupujem prodajem. Do sada sam sreo tri vrste trgovaca:
1. trgovce koji traze nerealno mnogo para za grafiku kojoj je najcesce istekla garancija a cena priblizna novoj u radnji.
2. preprodavce koji u startu imaju vecu cenu od realne, *** moraju i oni ljudi da zarade.
3. prevaranti.
Naleteo na dvojcu, stavili su obojca grafiku po nekoj realnoj ceni i cim im kazes da hoces licno da prezumes grafiku i da je testiras pre kupovine kazu moze ali sledece nedelje posto su u nekoj guzvi :) Posle jednog dana su bili banovani ali ako je verovati onim ocenama prevali su bar po 2-3 ljudi.

Poslednja izmena:
Ti si i dobar, ja se dogovorim sa jednim i kazem da hocu licno da dodjem, kazem dolazim iz jagodine (za beograd) kazi mi kako i sta da ne dolazim dzabe, kaze e ne mogu sutra javicu se, dogovorimo se posto sam bio u bg zbog nekih obaveza i naravno nije dosao :) vidim izbrisao stari i postavio opet isti oglas, smehoteka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno