Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da, najlogičnije je da MS Srbija blokira takve oglase
Ma briga ms za online buvljak. Prijavljuju ga neki muljatori, prevaranti i polu svet, tj konkurencija sa sajta.

Mislim da je već dobio jedini mogući savet da se svaki put žali administraciji. Na to još dodati da on treba da prijavljuje one koji krše pravila jer se tako pravi atmosfera bolja za sve poštene.
Da počne da plaća uslugu kp-u i na kraju ako ništa ne pomogne ne ostaje mu ništa nego da promeni kanal prodaje.

Ako može da pređemo na sledeću temu :D
Šta mislite o prodavcu koji ima stotinak pozitivnih ocena i prodaje telefone od trista do četiristo evra a nema tekući račun i insistira na postnetu? Je l to moguće?

Ako traži prethodnu uplatu na račun pre kupovine praktično sam 99% siguran da je prevarant. Ocene i nisu toliko bitna stavka koliko i podatak koliko mu je star profil. Botovi brzo nabiju fake ocene zarad kratkoročnih prevara. U svakom slučaju, pa i da je 10 godina star nalog sa 10.000 pozitivnih ne bih preporučio uplatu na račun pre kupovine...

Dodješ, vidiš, platiš i svi zadovoljni... posle gledaš linije na ekranu :d

Ako će neko da te prevari potpuno je sve jedno da li ćeš platiti pouzećem ili na račun. Tj bolje i sigurnije je platiti na račun. Hiljadu puta rečeno u temi.

Ja ću opet da ponovim da postoje tri segmeta u oceni. Trebao si dati pozitivnu a kod opisa predmeta staviti NE i komentar ispod. To ne bi obrisali..

Ako može da pređemo na sledeću temu :D
Šta mislite o prodavcu koji ima stotinak pozitivnih ocena i prodaje telefone od trista do četiristo evra a nema tekući račun i insistira na postnetu? Je l to moguće?
Da su pare moje ja bih ga preskocio, treba da budes ****** da verujes njegovim ocenama a on da ne veruje tvojim parama.

a zasto mislis da je sigurnije za tebe da prvo uplatis novac na racun nekome, pa da ti on onda posalje paket, nego da paket platis prilikom preuzimanja?

Pa čisto zato što prilikom otvaranja tekućeg računa mora dati neku ličnu kartu.
Naravno da sam odustao od njega, tražio mi pare unapred, tražio preko postneta, tražio da naplati da se nađemo u Beogradu a ne u susednoj opštini iako je napisao da postoji mogućnost da se kupovina obavi u Beogradu.
Mada vidim posle da je registrovan kod nas.
I plus ogromna provizija za cifru od oko 40000 je razlog zašto sam hteo na tekući.

Poslednja izmena:
ma ljudi podjednako je nesigurno uplatiti unapred bilo preko postneta, bilo na tekuci racun... samo licno.

Naravno da sam odustao od njega, tražio mi pare unapred, tražio preko postneta, tražio da naplati da se nađemo u Beogradu a ne u susednoj opštini iako je napisao da postoji mogućnost da se kupovina obavi u Beogradu.
I plus ogromna provizija za cifru od oko 40000 je razlog zašto sam hteo na tekući.

Ako možeš lično da se nadješ i da kupiš telefon to je ok, dokle god ti ne traži pare unapred...

ma bezi,da placas unapred pa da se nalazite,'de to bre ima?to se ni za kola radi ne za malo skuplji fon.

Ne to je za slanje tražio prvo četiri hiljade na postnetu pa onda šalje on postexpressom.
A nalaženje u beogradu naplaćuje deset evra pošto je iz Obrenovca. Tačnije telefon je tada skuplji deset evra.

Klasična prevara, traži mali iznos da ti ne bi smetalo da pošalješ, odradi tako 10x ljudi i eto njemu 40.000...

trebao je i muzicku zelju da trazi. :) sta sve neces cuti danas...

Ne košta ga ništa da proba, iznenadio bi se na kakve sve priče ljudi padaju. Nedavno sam pročitao post na jednom sajtu gde je neka žena bez problema poslala 2000 evra čoveku za kupovinu kola :d

Klasična prevara, traži mali iznos da ti ne bi smetalo da pošalješ, odradi tako 10x ljudi i eto njemu 40.000...
Ne verujem da je prevara. Verovatno je samo bahat prodavac ili je imao loša iskustva. Verovatno i jedno i drugo.
U svakom slučaju, dovoljan razlog da se ne kupi kod njega.

Potpisujem.
Pomiri se sa tim da si prevaren odnosno nisi, i sled. Put malo bolje razmisli.

Ne to je za slanje tražio prvo četiri hiljade na postnetu pa onda šalje on postexpressom.
A nalaženje u beogradu naplaćuje deset evra pošto je iz Obrenovca. Tačnije telefon je tada skuplji deset evra.
Ja sam se preselio iz bg-a u obr(morao zbog roditelja) i preporucujem ti da batalis prodavce odavde. Toliko prevaranata i dilera droge da je to cuvaj Boze.

Ovde koliko vidim niko pozitivan komentar da postavi. Jel moguce da su na kp svi prevaranti. Sta mislite koliko kosta kad se paket vrati posiljaocu zato sto se ovaj predomislio ili nasao isto to za 200din jeftinije. I onda vam cudno sto neko trazi da uplatite bar 1000din pre slanja.

Budi iskren kad prodajes, reci lepo hoću sebe da osiguram. Hoću sebe da osiguram, dešavalo mi se to, to, to i to i niko ti nece reci reč.

Da, stvarno. Ranije je limundo bio sinonim za prevaru, a KP za preporuku. Jel vreme za nešto treće, ili bi definitivno da varamo?

Ako član nije proveren, ne šaljem bez uplate. Ko hoće da trguje uplatiće, ko neće, neće i gotovo. Meni ne trebaju nepotrebne poštarine. A i jeftinije je kad uplati na račun u banci, imam tri banke, tri tekuća, mora mu pri ruci biti bar jedna banka pa da plati bez provizije (ili netbanking) + jeftinija poštarina i svi srećni i zadovoljni. Ako si iskren prodavac i prikažeš predmet kakvim jeste, bez skrivenih mana, nebitno je da li je limundo ili KP, ocene sve govore.

Ocene ne govore nista.
Samo negativne ocene govore nesto, a kad njih nema sve ti je jasno.

znači niko ne valja. ako ima negativnih onda one govore da prodavac ne valja, ako nema, onda je još gore (sve ti je jasno) jer su obrisane u stvari?

haha

Ja sam imao oko 10 do 15-ak prodaja putem KP i oko 5 kupovina. Znaci od jeftinijih stvari(knjiga, futrola, kabl) do skupljih(mobilni, laptop) i u 90% sam imao super saradnju.Nisam neko ko zivi od toga vec mi je to najbolji nacin da nesto prodam/kupim. Imam 3 pozitvne i nijednu negativnu. 1 za kupovinu i 2 za prodaju. Ja vec u toku razgovora mogu da ocenim kakva je osoba sa one strane ''zice''. Naravno da to bude vise od ''Dobar dan, koja je zadnja cena?". I da, uglavnom preferiram prodaju da se nadjemo negde pa da se uverim sta kupujem ili osoba da pogleda sta ja prodajem.

Ne znam da li je ovo prava tema ali je l se meni čini ili su cene starih monitora na kupujem prodajem previsoke?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno