Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ko još radi nepremium nexuse osim LGa [emoji16]
Pa da nema LG nexus telefona nexus serija bi imala 0.0001% tržišta :D

Nexus 4 i nexus 5 su ubedljivo najprodavaniji nexus telefoni ...

Bilo bi dobro da ostave ovako - 2 nexus telefona (jedan premium, drugi budžet) pa neka kupuje ko šta voli i može ;)

Poslednja izmena:
Ljudi je l' 5X premium? Meni bas djeluje beton tel, svidja mi se materijal, i ono fino je utegnut, djeluje izdrzljiv. Tesko je naci tel sa jedinom manom vibracija.[emoji106]

Poslednja izmena:
Iz istog razloga je i sam HTC u problemu danas, sve se svelo na marketing.

A cena budućih Nexus telefona nema nikakve veze sa dosadašnjom HTC politikom, kao što neće imati ni dizajn.

Sve to će 99% Google da odredi i isplanira, a ja bih bas voleo da vidim i 100% Google varijantu.

Prosto mi je neverovatno koliko proizvođači telefona nekad ne mogu da procene neke najosnovnije stvari.

Kao da nemaju zaposlene profesionalne dizajnere.

cIg8SQqE.png

http://www.androidpolice.com/2016/0...ly-doubles-to-2-3-lollipop-continues-to-grow/

Marshmallow na 2.3% - koja sprdnja :)
Tu ulaze svi nexus telefoni + dosta drugih koji imaju v6.0 softver ...

Zasto sprdnja ? 2.3% od 1.500.000.000 uredjaja.
Kada se podignu s6,note5 i ostali kinezi na 6.0 bice ta cifra blize 10% :)

Edit: mada tu je problem sto veliki broj ljudi nece da updejtuje software.. Zbog cega je tako stvarno ne znam.

Poslednja izmena:
Moguće da Danilo poredi sa iOS, na koliko uređaja je poslednja verzija iOS, na koliko uređaja poslednja verzija androida, podrška.

Da malo bolje osmisle ceo taj sistem, ne bi se to dešavalo.

Ispada da su svi osim nexusa uvek na prethodnoj verziji androida, a veliki broj na onoj pre toga.

Mnogo glup sistem, koliko bi bolje bilo da se Android isporučuje nezavisno, pa nek posle šminkaju proizvođači šta hoće.

Malo standardizacije je za to potrebno, ne mnogo .

Poslednja izmena:
U nezgodno vreme predstave novu verziju pa onda treba dugo da uhvati zalet.

Da li u ovu statistiku ulaze samo oficijalne verzije androida ili se računaju i flešovanja romova?

Moguće da Danilo poredi sa iOS, na koliko uređaja je poslednja verzija iOS, na koliko uređaja poslednja verzija androida, podrška.

Nemoguće je porediti Android sa iOS-om (što se tiče update-a), ali da bar ima 10% udela posle pola godine od predstavljanja je moguće ...

Poslednja izmena:
Pa da.. Ali ce se dici kao sada lollipop. Jeste sa dosta kasnjenja ali loli sada ima 35% sto nikako nije za salu ako se pogleda broj android telefona u svetu :)

Iskreno ja ne vidim kako bi ovaj proces mogao da se ubrza..

Poslednja izmena:
Ma yebo ti njih i njihovu podrsku i sistem, lik na XDA iz hobija portuje za 10ak dana, a oni ne mogu za pola godine, jos im to posao i placeni. Dokaz ozbiljnosti. Da im dajem 500+e i da mi okrenu ledja posle prvog updatea, dobice qc, taj film nece ni nexus gledati od mene.

Gledam 'vamo nexus dizanje sa 5ice na 6icu i sad na 7icu, promjene na kasicicu a racunaju kao veliki skokovi. Kad se sjetim skoka sa 4ke na 5icu i sl. Sa 5ice je islo na 5.1 pa 5.2, sad nisu ni 6icu izbacili kako treba odma' 7ica, nista 6.1. Tugalji...ta dva major upgradea proleti, nisi ni osjetio.

Poslednja izmena:
Mozda se bude zvao 6.1 umesto 7 :) videcemo za 2,3 meseca

Pa promenili su strategiju, sad ide novi Android svake godine.

A i ne može velika promena sa svakom verzijom, ne ide to tako u oblasti gde ima ovako mnogo korisnika.

Treba da se poveća prodaja nexus telefona (dostupnost, marketing) i da se zabrani da posle izlaska nove verzije androida dolaze novi telefoni sa starom verzijom...
Pogotovo što je za te jeftinije uređaje taj početni softver i krajnji :)

Poslednja izmena:
Nexus realno ne može da ima neki veliki uticaj u svetu ako nastave ovako.

Ako promene priču i maksimalno napumpaju marketing kao Apple i Samsung, promene naziv u Google phone ili GPhone, možda bi nešto i moglo.

Metalno kućište i dobar dizajn plus ovo gore bi bilo dovoljno bez obzira na specifikacije. Cena kao i svi ostali.

Poslednja izmena:
Dobra zamisao.. Gphone/google phone x :)
Problem je sto se googlu skoro isto isplati 5mil prodatih s7 i teoretski 5mil prodatih gphona :)

Poslednja izmena:
Njah...sve je to prolazno...interesantno do sledece prezentacije...jedino sto ostaje je nokia 3310 s vibracijom koja ce zagarantovati zadovoljstvo svakoj devojci..[emoji1]

Tako je loznice. Mnogo vise zarade od jedne reklame i kontrole, nego od tog jednog prodatog premium telefona. Hocu reci bolje kvantitet nego kvalitet.

Googleu jos bolje dodje, Samsung daje pare na marketing, a Google mlati lovu. A najpametniji od svih njih je Apple. Google placa za njegovo ime na iPu, a Samsung izvor sirovina koje se dobro naplate. *** treba biti i pametan i imati smisla za biznis. Samo glupi ljudi mogu misliti da je samsung keva jer jabuka nabavlja od njih dijelove. I u zivotu uvijek neki direktor ili menadzer bolje prodje nego neki tesla ispod koji donosi lovu i pravi proizvode, kad ovaj nejgovu pamet komercijalizuje.[emoji16]

Poslednja izmena:
Odlično vam je pamćenje, kao da Google nije hteo da proizvodi telefone.

Upisujem se sa Nexus 5x 32gb black. Juce sam ga uzeo, nov 320eur. Utisci su i vise nego pozitivni. Malo me drma paranoja zbog 2gb rama, ali sa mojih oko 50 aplikacija instaliranih, bar za sada, radi odlicno. U velikom sam iskusenju da ga rutujem jer dosta dobijam, ali me nervira onda sto nema OTA, pa svaki put moram da se cimam za update i instaliram ga rucno. Fingerprint odlican, kamera takodje, vanila android je pravo osvezenje nakon tw-a. Stavio sam Nova launcher i vertumusove ikonice, mada jos vagam, mozda se vratim na google now. Imate preporuku za usb c data kabl, a da nije sa nekog od stranih sajtova? Nasao sam u bg jednog prodavca, 5e, ali je juce prodao poslednji. Nova tura 'uskoro', a meni treba sto pre jer necu biti u bg duze vreme.

Vrh Dno