Šta je novo?

SUPERSET = SBB + Telenor ("quad-play" usluga)

Zovi ih da proveris.

Da li može da se koristi ova akcija ako uzmem u Telenoru telefon na rate bez kamate jer time dobijam 30% popusta na pretplatu? Na sajtu Telenora piše da treba da ispunjavam tj. da nemam:
Bilo koju promociju koja obezbezbeđuje popust na mesečnu pretplatu. Telenor zadržava pravo da u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima korisniku odobri aktivaciju promocije uz zadržavanje popusta na pretplatu.

@Bad Habbit

Kažeš da si dobio 50% popusta zato što si lojalan korisnik. Recimo da je to tako. Moraš da shvatiš da se nalaziš u grupi ne baš tako lojalnih korisnika, jer si ti verovatno jedan od retkih. Hoću da kažem da su većina korisnika koji imaju 50% popusta ostvarili to pravo tako što su "pretili" odlaskom kod drugog operatera. Tako da se nalaziš u grupi sa manje lojalnima. Barem mislim da tako operateri gledaju na to, i mislim da su im bitniji korisnici koji više troše, i imaju više brojeva na svoje ime, od onih koji su tu dugo, ali sa manjom potrošnjom. Možda i grešim, ali to je moje mišljenje. Možda bi trebao da im se obratiš mailom, da im lepo objasniš da si dobio popust zbog lojalnosti, a ne zbog pretnji odlaskom iz mreže, i da smatraš da bi bilo pravedno da ti dozvole da koristiš superset. Možda i upali, ko zna.

Da li može da se koristi ova akcija ako uzmem u Telenoru telefon na rate bez kamate jer time dobijam 30% popusta na pretplatu? Na sajtu Telenora piše da treba da ispunjavam tj. da nemam:
Bilo koju promociju koja obezbezbeđuje popust na mesečnu pretplatu. Telenor zadržava pravo da u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima korisniku odobri aktivaciju promocije uz zadržavanje popusta na pretplatu.
Možeš. Ja imam isto to na paketu Play Plus duo, telefon na 24 rate i 30% popusta na pretplatu , i aktivirao sam bez problema.

Mislim da je prilicno jasno zasto neko dobija 50% popust, a neko ne. Jednostavno ako si korisnik u kontinuitetu dugi niz godina i ako nisi pravio nikakva ******, dobices popust, ako im se naravno obratis sa tim zahtevom. I licno sam preporucio isto nekolicini svojih prijatelja koji su dosta krace na mrezi od mene i svi su bili odbijeni. Neki su probali i da "prete". Prosto sumnjam da te pretnje imaju veze sa tim, a mozda i imaju, nemam pojma. Ja nisam pretio, vec sam ljubazno pitao i ljubazno dobio potvrdan odgovor. I nije to nikakav spektakl. U celom zapadnom svetu kompanije, bez obzira na oblast delovanja, gledaju da lojalnim korisnicima omoguce neke pogodnosti i olaksice. To je prosto tako. I u lokalnu prodavnicu ako dolazis svakog dana, dace ti nesto na crtu, ili ti oprostiti neki dinar i slicno. To je prosto tako. Drugar mi kaze da je u VIP-u isto dobio neku jos bolju ponudu. Ako sam ga dobro razumeo placa 25% pretplate i to mu se nesto progresivno tokom godina smanjuje. Rastao mu je valjda popust i sada su to ponudili. Ne znam bas detalje, tako da ne bih o tome, ali ocigledno da svi daju lojalnim korisnicima nekek pogodnosti i to je po meni krajnje logicno.

Ovo za superset, prosto ne moze i to je tako. Cak mi je i to donekle jasno, sa strane Telenora. Samo mi nije jasno da ne mogu da dobijem neku modifikovanu varijantu toga, kod SBB-a, sa kojima takodje imam visegodisnju uspesnu saradnju, mozda vec i 10 godina i da to ne moze nekako da se prilagodi postojecim korisnicima. Ali verujem da ce i to da se vremenom resi kada ukapiraju kakve sve situacije postoje.

Poslednja izmena:
Ne koristim nikakve nestandardne popuste u Telenoru, ali svejedno se slažem da bi bilo lepo da su bez obzira na popuste dali svima mogućnost da aktiviraju ovu opciju.
Sa druge strane, deluje mi besmisleno rasprava šta je bolje i povoljnije (u smislu 50% popust kod Telenora ili ova opcija). Svako može lako da dođe do svoje računice šta mu više odgovara; zahtevi različitih ljudi su uglavnom dosta različiti.

Poslednja izmena:
Zasto brojke. Ako ja plaćam za jednu cenu nesto do sada telenoru i sbbu, a oni mi daju tu promociju besplatno....? Zar nemam vise svega za istu cenu?

Zasto brojke. Ako ja plaćam za jednu cenu nesto do sada telenoru i sbbu, a oni mi daju tu promociju besplatno....? Zar nemam vise svega za istu cenu?

Prijatelju ako sam nešto za mojih trideset i kusur godina rada sa telekomunikacionim operatera naučio to je da ništa nije kako piše već kako brojke to pokazuju.

Veruj mi pre nego što su bilo šta krenuli brojke su im pokazale veoma zabrinjavajuće stanje pa će tako te brojke u budućnosti morati da ih izvuku

A svima vama prodaju ovaj lažni marketing kako bi dobili ono što hoće.

Ko shvati shvatio je ko ne žalim slučaj.

Pa ja ti napisah "brojke" ali dzabe. :) Ti znaci ne znas tacno sta tu ne valja, ali si siguran da nesto muvaju. :)

Covece, placas paket kod Telenora, placas paket kod SBB-a. Radis to svakog meseca, mesecima ili godinama. Dodje neko i ponudi ti za iste pare gomilu pogodnosti, pritom te cak ni ne uslovljava potpisivanjem ugovora ili bilo cega, sto znaci da mozes da otkazes kad hoces. Kako je to prevara? :)

Ti ili znas nesto sto mi ne znamo, ili nas prosto zezas...:)

Ovo su uradili samo zato sto je to trend, koji prate ostali. Telekom ima svoje box-ove, prica se da se Orion i Vip isto udruzuju, tako da je ovo prosto tendencija koju prati i Telenor i Sbb.

Ko je kvalifikovan da dobije ovu pogodnost, ponuda je odlicna.

Poslednja izmena:
@Bad Habbit - Znas u cemu gresis? U tome sto hoces da dobijes i mogucnost benefita u vidu "SUPERSET"varijante na vec dobijen benefit u vidu 50% umanjenja kinte na mesecnom nivou - ignorisuci taj benefit od 50% kao da to nije nista navodeci razlog "kao stari korisnik" sto nije tacno jer ne dobijaju svi stari korisnici to po difoltu nego pojedinacno a u zavisnosti od mnogo cega. (pa i da je po difoltu vazece za svakoga - to je benefit koji se ima, sve drugo je NA TO!)

Znaci - dobio si benefit pre postojanja/uvodjenja "SUPERSET" usluge. Iskoristio si benefit koji Telenor daje. Ali ti hoces jos vise od toga iako ne spadas u one koji po pravilima igre ostvaruju mogucnost za "SUPERSET" - i na sve to se zalis "kako to sto neki drugi mogu a ja ne mogu" > opet zanemarujuci vec dobijeno jer smatras da je to nesto sto je tebi Bogom dano i pripada ti po genima, valjda (da ne ulazim vise u varijanu tvog rezonovanja, dovoljno je i ovo).

Znaci 2 - ako bude jos nesto za neko vreme (par meseci, pola godine, godinu...) ti ces opet da trazis "tvoje pravo koje je ugrozeno" i da spocitavas drugima njihova prava koja imaju? Dokle tako?

"Verni korisnik" - uporebljavas kao da je ratno stanje pa si veran otadzbini u najmanju ruku. Nisi veran Telenoru nego ti se isplati da koristis stari paket koji vise ne postoji i to je jedini razlog (prvi, najbitniji, najisplativiji, tebi najlogicniji najprioritetniji... razlog).

I jos nesto je tu umesano - zasto bi menjao broj koji svi sa kojima si u kontaktu znaju jer ako promenis sam broj (dovoljno je i predznak) morao bi da obavestis... a to je posao... sta ce ti to... da ne pricam o promeni paketa jer to iziskuje kintu vise...

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ili nisi procitao sta sam ja pisao, ili nisi razumeo. Uglavnom sve sto si napisao je pogresno.

Ma tako je, nemam ja pojma. Iz stranice u stranicu se upinjes dokazujuci "pravo steceno vernoscu" i iskazivanjem zaljenja sto neki drugi dobijaju a ti ne... Ma, kazem, u pravu si ti. Samo sto koliko si u pravu tako i imas - a nemas SUPERSET.

Pozdrav!

Ako te zanima moje misljenje, onda procitaj prethodnih par strana, sta sam pisao. Ako ne, onda nemoj da komentarises nesto sto ocigledno nisi razumeo ili procitao. Ja da ti pisem i objasnjavam nesto sto sam vec pisao i objasnjavao, nemam vremena zaista.

Pa i ne moras. Ja iznosim svoja zapazanja koja se podudaraju sa zapazanjima nekih drugih i to je to. Nista vise od toga. Ti se ne slazes i "mirna Backa". Nisam sklon raspravi sa tobom. Ende.

Pozdrav!

Korisnik sa Telenora sa paketom Prenesi i surfuj L, a i korisnik Duo Gold TV+Net kod SBB-a. Prosto pitanje imam li prava na Superset?

Hvala. :)

Ja sam taj slucaj :D
Nemas prava, moras da promenis paket u Telenoru. Ja idem sutra da promenim. Treba da predjem na prenesi i surfuj standard posle cega cu moci. Igra reci. Standard je nova varijanta tog paketa. Cena je ista.

Hvala na brzom odgovoru, e mogu da se nose, ne menjam ime paketa z'inat. :D

Ozbiljno, da li moraš da potpišeš novi ugovor ili samo promeniš ime, a ostaje onaj tekući koji sam potpisao pre 1,6 god.?

Poslednja izmena:
Mislim da se ne menja nista. Mogu sutra da ti javim. Meni je ostalo 6meseci i necu menjati ako se potpisuje uo.
Bilo bi suludo jer je ista cena.

Poslednja izmena:
Mene odbija jer imam PiS S, a ne novi PiS Start.
Košta 100din više i jedina razlika je dodat Capture koji ne radi na WinPhone koliko znam.

Jel uspeo ko sa licnom onog na kog mu se vodi sbb i ovlascenje da odradi ovo?Kao sto sam reko ,iz sbb su mi bili odgovorili da odem sa licnom ocevom(jer se na njega vodi sbb a na mene telenor)u poslovnicu i podnesemo zahtev.I naravno ovi nasi ovde neupuceni kazu mora otac licno..Jel neko od vas uspeo sam da odradi ovo ?

Moze sa licnom kartom al moras da popunis saglasnost koju on mora da potpise. Ima na sajtu da se skine i istampa.

Hvala na brzom odgovoru, e mogu da se nose, ne menjam ime paketa z'inat. :D

Ozbiljno, da li moraš da potpišeš novi ugovor ili samo promeniš ime, a ostaje onaj tekući koji sam potpisao pre 1,6 god.?
Potpisao sam promenu paketa i uo ostaje ista. Sad sam sve to zavrsio.

Nazad
Vrh Dno