Šta je novo?

Dobre radne stolice

Mnogo se znoji dupe u ovoj veštačkoj koži, prošla stolica nije imala toliko izražen problem iako je sličan materijal... Jel imate neku ideju kako bi moglo da se ublaži, možda nešto da se stavi od materijala kao podloga, da malo boolja može da diše? :D

Pocetak marta a vec problemi, onda mozes da zamislis kako ce biti u periodu april-oktobar. Vec sam pisao ali meni peskiri, ni frotiri, ni one sundjeraste presvlake za stolice nisu ni malo pomogli, jedino kol'ko tol'ko efikasno sredstvo ali ne toliko prijatno su oni masazeri za sedista, izmedju drvenih kuglica postoji cirkulacija vazduha pa i nije toliko toplo dok kad d*pe sedne diretno na onu kozu nema ama bas nikakve ventilacije i onda nastaju problemi i neprijatnost.
1838035.jpg
Zbog toga i dalje tvrdim da je mreza kao materijal za sedalni i ledjni deo nesto najbolje sto postoji zato sto se tada temperatura tela izjednacava sa temperaturom okoline, jedva cekam da vidim kako ce mi biti u Aeronu kada dodje leto.

Problem je sto je kod mene u stanu prilicno toplo, jako centralno grejanje, dobra izolacija zgrade i alu stolarija ne pomazu :) Otvaram ja prozor cesto, ali ne moze uvek da bude otvoren, tad nastaje problem sa znojenjem. Moracu da isprobam par stvari, valjda cu uspeti barem malo da ublazim. Ja bih najradije uzeo mrezu, ali kad nisam imao budzet za nesto pristojno, nisam hteo da se zezam sa trajnoscu mreze ovih jeftinih modela...

Evo jedna klasicna nasa prica. Porucio u Antaresu pre 2 i po nedelje neku radnu stolicu za 30k. Rekli, 10 radnih dana isporuka. 10. dan istekao prosle srede i nisu se javili. U cetvrtak ih pozovem; samo da pozovu proizvodnju i javice mi se. Zovem ih 3 sata kasnije, jer se nisu javili, bice stolica mozda sutra. Sutra mi se ne javljaju i posle jos jednog poziva svecano mi obecaju da ce doci stolica u ponedeljak u 14h. Juce u 14h ni stolice ni poziva. Vise ih necu zvati a preporucujem i ostalima da Antares u sirokom luku zaobilaze.

Isto iskustvo imam sa Antaresom. Naručila sam stolicu Boston H još 9. februara i još uvek je nisam dobila. Tada su mi u radnji rekli da je rok isporuke 10 radnih dana što je isteklo još 25. februara. Od tada već tri puta pomeraju datum. Svaki put ja moram da ih zovem da vidim šta se dešava. Ostalo je na tome da sam im rekla da ako mi ne isporuče stolicu do 9. marta, žalicu se sedištu firme u Češkoj. Pridružujem sa vašoj preporuci da ih ljudi zaobilaze u širokom luku!!!

Upravo naručio Luxy Overtime. Trebalo bi iz fabrike da krene u sredu (Italija) model koji imaju na stanju (crna alu osnova plastificirana, sedište štof, mrežni naslon, 3d rukonasloni, lumbalna podrška podesiva).
Rok isporuke sledeća sreda. Cena sa popustom od 25% izadje 280EUR. Konačni utisci kad stigne i bude montirana.

I ja sam u subotu uzeo stolicu u Jysku. Opredelio sam se za Tamdurp model i za sada sam zadovoljan. Evo i slike posle sklapanja. Bila je 13500 din taj dan, inace je 19999.

Prilozi

• IMG-20160305-WA0000.jpg
    IMG-20160305-WA0000.jpg
    1 MB · Pregleda: 289
Meni stolica stara 2 nedelje iz forme ideale pocela da skripi i skripuce skoro isto kao stara 5 godina stolica isto iz forme. Tako da navorucenije za izbegavati, jedina uteha je da sam je platio 8000... (bolje nego 12 i vise ) ako je uopste za utehu

Probaj da naprskas sve metalne pokretne spojeve sa wd40 ili necim slicnim. Vise puta sam to radio, i delotvorno je protiv skripe.

Stalno vidim da ljudi to ponavljaju, trebalo - ne trebalo. Mislim, ni dr Igggy nije stvarno doktor, ali to bas i nema mnogo veze sa njegovom kancelarijskom stolicom.

Covek se zali da mu skripi stolica, na wd40 na prvom mestu pise da to otklanja, sto sam i sam utvrdio, i predlozio mu. Cak nije ni neko kratkotrajno otklanjanje, nego kapiram da ima dejstvo preko godinu dana. Mozda i par godina, nisam siguran, ali znam da na istu stolicu ne prskam to cesto, sto definitivno znaci da ima i solidno podmazujuce svojstvo.

A te ucestale komentare kako nije lubrikant ne znam ni kako bih shvatio, nego da ga ljudi maste wd-om, pa nisu bas najsrecniji efektima :D To mu nisam predlagao

Jedna od osnovnih funkcija WD40 jeste i podmazivanje, odnosno, jeste lubrikant.
Parola im je: Known as "the can with thousands of uses," WD-40® protects metal from rust and corrosion, penetrates stuck parts, displaces moisture, and lubricates just about anything.

Da ne sirim dalju raspravu o WD40, pogledajte bilo koji mehanicarski portal, pa procenite sami. Evo i random link sa testom. Naravno da ce negde i WD40 "zavrsiti posao", ali to nije poenta.

Pa niko nije ni rekao da je najbolje sredstvo za podmazivanje, ali reći da nije lubrikant je jednostavno netačno. Dosta je čest preparat, pa ga je sasvim OK preporučiti.

Da ne sirim dalju raspravu o WD40, pogledajte bilo koji mehanicarski portal, pa procenite sami. Evo i random link sa testom. Naravno da ce negde i WD40 "zavrsiti posao", ali to nije poenta.

I upravo u tvom linku na kraju kaze :

"Despite the final tally, WD-40 is not a complete zero. What it lacks in job-specific excellence it makes up for with across-the-board flexibility. In addition to being serviceable in a wide range of tasks (Bob Cornwell uses it to drive moisture from the electrical connectors between trucks and trailers), it is also good at cleaning (Jacques Gordon confirms that it's aces at removing bumper stickers). But its best ability may be discouraging rust. After all, it was first used in the 1950s to prevent corrosion on the Atlas missile. If it's good enough for an ICBM, it's good enough for those garden shears."

Dale sto bi se reklo - jack of all trades , master of none ... Sto smo znali i pre ove bespotrebne rasprave. No navedeno je da nije lubrikant - sto nije istina.

Upravo naručio Luxy Overtime. Trebalo bi iz fabrike da krene u sredu (Italija) model koji imaju na stanju (crna alu osnova plastificirana, sedište štof, mrežni naslon, 3d rukonasloni, lumbalna podrška podesiva).
Rok isporuke sledeća sreda. Cena sa popustom od 25% izadje 280EUR. Konačni utisci kad stigne i bude montirana.

posto vidim da si probao gomilu stolica, jel moze kratko poredjenje overtime-a sa bilo kojom od sledecih (ako si ih probao):
- steelcase leap, think i/ili gesture
- hm mirra 2
- merryfair exact / astra O111
- eventualno antares omnia koju si isto pominjao

znam da steelcase/hm nisu istog cenovnog ranga, ali su ovo stolice koje sam ja probao - probao bih i overtime, ali sam daleko od Bg pa samo povremeno imam priliku da probam neku stolicu

prvenstveno me interesuje lower back support, u uspravnom polozaju i prilikom reclining-a (ima stolica koje su u potpuno uspravnom polozaju solidne, a cim se malo zavalis, lumbalna podrska nula)
i kako otprilike radi synchro mehanizam - recimo kod steelcase stolica sedalni deo ne menja ugao (ili menja vrlo malo) prilikom recline-a, kod O111 se vrlo malo menja ugao tela (sedalni deo se podize dosta) prilikom recline-a, dok je kod mirra 2 cini mi se negde u sredini (za overtime bih rekao da je isto ovde negde na osnovu podataka sa sajta, a za omnia-u ne znam jer ni nju jos uvek nisam probao - a ni za jednu ne mogu da nadjem neki video da proverim)

i reci mi molim te gde si porucio stolicu i da li je cena koju si naveo sa ili bez PDV (moze i na PM)

hvala unapred :)

Kad smo vec kod Wd40 :D:
Otvorite se recimo za Wurthov silicone fluide za podmazivanje. (imate onu varijatnu sto moze da se koristi cak i u prehrambenoj industriji pa udrite po kuci)
Wd je ok za usput nesto da se odmasti, ocisti, odvije ili podmaze. Univerzalac. Medjutim, podmazivanje mu je kratkrotrajnog efekta, izbegavajte nezniju plastiku i gumene povrsine jer moze da ih degenerise.

Poslednja izmena:
Još pogotovo Wurth bela mast u spreju. Poslušao sam ortaka podmazao šarke na vratima kola, i dan danas posle 2 godine ne mogu to đubre da skinem, očistim. Pragovi su malo prljavi, užas šta sam napravio od vrata.

To je heavy-duty, nije to za sarke od auta, silikon ti je za to kewa al' odosmo u off :)

Jel taj silikon sprej ne ostavlja neke fleke i slično?
Pošto ako je providan ne bi trebalo

Kako si uspeo da usvinjis toliko? Ne bi trebalo samo nemoj previse da prskas, kao i sa bilo cim. Jeste providan.

Pocetak marta a vec problemi, onda mozes da zamislis kako ce biti u periodu april-oktobar. Vec sam pisao ali meni peskiri, ni frotiri, ni one sundjeraste presvlake za stolice nisu ni malo pomogli, jedino kol'ko tol'ko efikasno sredstvo ali ne toliko prijatno su oni masazeri za sedista, izmedju drvenih kuglica postoji cirkulacija vazduha pa i nije toliko toplo dok kad d*pe sedne diretno na onu kozu nema ama bas nikakve ventilacije i onda nastaju problemi i neprijatnost.
Pogledajte prilog 194563
Zbog toga i dalje tvrdim da je mreza kao materijal za sedalni i ledjni deo nesto najbolje sto postoji zato sto se tada temperatura tela izjednacava sa temperaturom okoline, jedva cekam da vidim kako ce mi biti u Aeronu kada dodje leto.
A gde moze da se nabavi ovo sa kuglicama nisam uspevao da nadjem.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Naručena Vertagear VG-PL6000 stolica sa caseking-a, nadam se da neću zažaliti...

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Kako si uspeo da usvinjis toliko? Ne bi trebalo samo nemoj previse da prskas, kao i sa bilo cim. Jeste providan.
Pa lepo ostalo je na limu i kad sam prao i brisao kola to đubre se non stop razmazuje, a ne možeš ga skinuti jer ne možeš prići. Srećom da je beli auto pa se ne vidi toliko.

Обећао сам да ћу написати пар реченица када добијем столицу коју сам узео, а неко је питао за пар слика. Mladen_Brabus чини ми се.
Пишем овако месец дана касније зато што сам имао чак два пута рекламацију на столицу и замену нове, јер је свака од њих била по фазон 1 - 1,5цм укриво.. седећи положај.. дакле једна страна је вукла 1цм ниже од друге.
Добио сам на крају трећу столицу, и задовољан сам на крају...:D Неозбиљно је што је било толико цимања око столице.. али осим те "фабричке грешке" која може да се деси столица је стварно супер и мислим да је супер куповина до 100е.

Дакле још једном, то је ова столица, узета у Матис-у: rj-7307.jpg

Еко кожа, и за дивно чудо колико сам се бојао да ћу се знојити, то уопште није случај. Јако је пријатан материјал, и ја се ових прољећних дана са сједењем 2+ сата у њој нисам знојио. Љети ће бити могуће другачија прича, али кад је превише вруће знојим се у свакој столици. Доста је чврста, 19кг има, када се узме у руку даје доста већи осјећај квалитета него све остале столице реда до 100е које сам имао прилику да пробам по БГ-у, а пробао сам их доста.
Има доста солидну лумбалну подршку и генерално сједећи угао и облик ове столице и удобност ми је била такође у самом врху од свих осталих столица које сам пробао. Људи нижи од 190цм могу да дохвате и наслон за главу који је такође ок.

Све у свему то је то... ако је неко заинтересован да мало ризикује и добро пази при куповини да не забоде примјерак који је мало укриво... мислим да за 100е неће погријешити ако узме ову.
Ево линк за још 2 слике сликане уживо, мада нису нешто испале слике, слаба осветљеност http://imgur.com/a/Kr12b

Poslednja izmena:
Obrisi to staklo od kamerice na telefonu necim kao finom cistom microfiber krpicom :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Deluje mi kao da ces se zapaliti u njoj cim jos malo otopli i stigne se do 30 stepeni.

Vrh Dno