Šta je novo?

SUPERSET = SBB + Telenor ("quad-play" usluga)

Ма јок, није нека понуда, ја имам Теленор са 50% цене, од СББ-а сам отишао и уопште ме не погаћа ово. Ово што имам је много боље.

Apsolutno se slazem sa tobom ovo je jedna velika sarena marketinska laza

Ma da...

@armor- - Upravo tako. Sto se tice SBB-a ovo je uz dodatke za Telefon od pre neki dan bukvalno izgovor za NE povecavanje Internet brzina i za NE uvodjenje novih TV kanala u nekom duzem periodu. Pa ko ukapira - ukapira a ko ne ukapira nije ni bitno jer vecina ionako ne kapira nista.

Pozdrav!

Ово је замена за неулажење у обећану мобилну телефонију, престанак рада на оптици, неспремност да се повећају брзине, нарочито upload мада су скоро све конкуренције отишле далеко испред. Ипак, главна конкуренција је мтс а они због лоше инфраструктуре и не могу много да побољшају понуду а друге конкуренције су (углавном) територијално ограничене. Осим ове на коју сам прешао, они се шире свуда где их позову. ;)

@armor- - Upravo tako. Sto se tice SBB-a ovo je uz dodatke za Telefon od pre neki dan bukvalno izgovor za NE povecavanje Internet brzina i za NE uvodjenje novih TV kanala u nekom duzem periodu. Pa ko ukapira - ukapira a ko ne ukapira nije ni bitno jer vecina ionako ne kapira nista.

Pozdrav!

Ово је замена за неулажење у обећану мобилну телефонију, престанак рада на оптици, неспремност да се повећају брзине, нарочито upload мада су скоро све конкуренције отишле далеко испред. Ипак, главна конкуренција је мтс а они због лоше инфраструктуре и не могу много да побољшају понуду а друге конкуренције су (углавном) територијално ограничене. Осим ове на коју сам прешао, они се шире свуда где их позову. ;)

Mozda smo nas trojca kontrasi :D ali ja za ukupan novac koji se daje ovim operaterima vidim jedno pravo mazanje ociju upravo iz razloga koji ste naveli

Удруживање компанија у Србији у разним делатностима је увелико почело (2015), а у 2016 години ће бити још израженије. Једноставно недостатак финансија корисника услуга је довело до овог потеза, или боље речено психологијом до укрупњивања и довлачења/привлачења нови корисника уз манипулативну медијску кампању. Ово је само привид да за мање новца добијеш више "као" добијеш више, а при томе одржаваш постојећу инфраструктуру без "великог" улагања јер за тим реално нема потребе.

Садашње брзине које оператери нуде задовољавају потребе 70-80% корисника. Хајде да кажемо да је у великој мери мањина која интернет користи 24 часа дневно. Јасно је да данас просечни корисник било које услуге (мобилна телефонија, пружање интернет услуга) жели да прође што јефтиније уз разне погодности и додатке, јер се то и највише користи уз разне промоције.

Да ли просечном кориснику завршава посао 10 мегабитна конекција, може да скине филм, може да гледа онлине, може да посећује друштвене мреже, уз то може и да користи WiFi на свом мобилном телефону и шта треба више од тога за просечног корисника, а плус ако је на некој мрежи коју већ користи може бесплатно као што каже промоција да узме додатке и добије на постојећу цену додатно, ништа не плаћа и не потписује, ствар веома јасна.

Одлично припремљен терен и добра маркетиншка фора, на уштрб оних 20% корисника који желе више :D

Auuuuuuuuu stigao i 4 kontras :D:d

Одавно већ рекао за манипулацију :D тј. мазање понуде на хлеб и продавање магле http://forum.benchmark.rs/showthrea...quot-usluga)&p=4571871&viewfull=1#post4571871

Још само негде да прочитам наслов "Корисници у Србији неће веровати шта су урадили Теленор и СББ" или "Погледајте зашто Теленор и СББ корисници обожавају" или "СББ и Теленор оставили кориснике без....) и онда даље наставак... "Теленор и СББ објавили неодољиву понуду" и још боље "Постоји само 1 разлог да пређете у Теленор и СББ" "СуперСет понуда која даје више, као и ваша девојка".... "Ваши родитељи знају најбоље, Суперсет"... "Новчаник у служби СуперСет понуде"....

ПС. Ако маркетиншке агенције "мазну" који од ових слогана, да се одмах јаве рачун спреман :D

Poslednja izmena:
Necemo mi docekati kvalitetnu telekomunikacionu infrastrukturu ni za milion godina, a ovaj "tehnoloski otpad" placacemo i suvim zlatom da bi njihove svilene guzice ostale debele i site

Cek, zar nisam ja ovo rekao jos pre nedelju-dve kada je neko prvi put pomenuo ovu akciju? :D
Vi prvog kontrasa od pocetka ne racuante :D

Одлично припремљен терен и добра маркетиншка фора, на уштрб оних 20% корисника који желе више :D
Sve to stoji, ali koliko ljudi je spremno da plati za više i bolje? Ja lično smatram da je to mnoogo manje od 20% korisnika.
Primer: provajder A standardno nudi npr. internet 25/2 za ~1200din, a provajder B uloži novac i u celom gradu (regionu, državi) ponudi ftth internet 100/100 za ~3000din. Čije će usluge u velikoj, ali zaista velikoj većini ljudi da koriste? Opet, moje mišljenje je da će se bar 90% zadovoljiti sa 25/2, prosto jer je jeftinije. Zbog tog nedostatka finansija kod ljudi, odnosno što je u većini slučajeva najbolje samo ono što je najjeftinije, nisam siguran koliko se ovde isplati investirati u bilo šta novo i bolje. Glavni konkurenti se lepo prate, ni jedan tu mnogo ne odskače i tako ne moraju mnogo ni da investiraju...

Sve to stoji, ali koliko ljudi je spremno da plati za više i bolje? Ja lično smatram da je to mnoogo manje od 20% korisnika.
Primer: provajder A standardno nudi npr. internet 25/2 za ~1200din, a provajder B uloži novac i u celom gradu (regionu, državi) ponudi ftth internet 100/100 za ~3000din.

Ja bih platio i 100000din. samo da mi omoguce takav vid kvalitetnog pristupa internetu

Pismeni ljudi bi znali takav resurs da maksimalo iskoriste i izvuku lepe pare i da vrate svoju investiciju

Samo jos kada bi takva vrsta resursa konacno postojala kod nas

Poslednja izmena:
Pa da, ali sam hteo da kažem da bi bio jedan od jako retkih. Pa masa ljudi kupuje u hipermarketima "kompjuter za fejsbuk" od 200eur. Nažalost...

Primer: provajder A standardno nudi npr. internet 25/2 za ~1200din, a provajder B uloži novac i u celom gradu (regionu, državi) ponudi ftth internet 100/100 za ~3000din. Čije će usluge u velikoj, ali zaista velikoj većini ljudi da koriste? Opet, moje mišljenje je da će se bar 90% zadovoljiti sa 25/2, prosto jer je jeftinije. Zbog tog nedostatka finansija kod ljudi, odnosno što je u većini slučajeva najbolje samo ono što je najjeftinije, nisam siguran koliko se ovde isplati investirati u bilo šta novo i bolje. Glavni konkurenti se lepo prate, ni jedan tu mnogo ne odskače i tako ne moraju mnogo ni da investiraju...

Ти постављаш ситуацију из два различита угла и убацујеш "трећу опцију тј. Б опцију" о којој нико није писао као што ни моје писање није било усмерено на ту страну него на постојеће провајдере који су присутни на тржишту и који већ поседују техничке и друге капацитете да за тих 20% корисника услугу пруже, 20% условно речено не и буквално. Опција Б нигде није споменута и као таква на овом приказу и сагледавању ситуације не долази у обзир као параметар одређивања или дискусије.

Као што у тих 20% корисника имаш на пример људе који зарађују од постављања видео материјала (каче своје снимке и од тога зарађују), обрађују видео материјал и пружају услугу клијентима у иностранству и сличне делатности које раде преко интернета, њима је битан уплоад да брже материјал стигне до клијента. Е сада када говоримо о заради то је једна варијабилна опција која може на неколико начина да се схвати "Шта је за неког оптимална зарада" можда 500$, можда 100$ па да пружи себи бољу услугу, а не да се игра са "администрацијом" која га условљава за тако нешто отварањем фирме да би имао 50/50 конекцију, а већ то ради и плаћа од зараде коју прими.

Једноставно постојећи провајдерима у складу са својим техничким могућностима могу да понуде такве пакете, па ко жели може да плати и да користи услугу, рачунајући да СББ скоро 70% чворишта је пребацио на оптику, па ако желиш одређени пакет уз услов трошкови стварања техничке могућности на терет наручиоца услуге или на терет провајдера зависно од пакета.

Другачије је када СББ директно оптички кабл спроведе до "оптичке мрежне картице", а другачије је када СББ захтева и друге техничке параметре да се испуне, ту је одмах трошак већи и сама цена услуге према крајњем клијенту неће више бити иста због трошкова. Једноставно да би имао 100/100 конекцију за неких 200 еура месечно ти мораш да имаш фирму, да имаш сертификате, опрему и све што тражи на пример СББ, плус трошкови материјала што је наравно оправдано, али та конекција не мора нити сме бити да је баш неко узима за "комерцијалне сврхе" итд...

Ја због те администрације и мноштво изговора директно од компаније СББ користим алтернативне начине, РДП и сличне сервисе како би извукао максимум и испоштовао клијенте, о оптици и комерцијализацији услуге када буде СББ флексибилнији у погледу реализације услуге неће бити проблем да се плати 500/500 конекција, док за неких 150е месечно имам РДП од 1/1gbps + графика...

Poslednja izmena:
Primer: provajder A standardno nudi npr. internet 25/2 za ~1200din, a provajder B uloži novac i u celom gradu (regionu, državi) ponudi ftth internet 100/100 za ~3000din. Čije će usluge u velikoj, ali zaista velikoj većini ljudi da koriste? Opet, moje mišljenje je da će se bar 90% zadovoljiti sa 25/2, prosto jer je jeftinije.
Grdno gresis. Nece se "zadovoljiti", vec im je vise nego dovoljno.
Mada da si rekao 5/1 i 100/100, sta mislis koliki bi bio odnos?

Hajde sad ovako pojašnjenje nekome sa strane: da li je ovo u najavi neka zajednička varijanta Box paketa (tipa da Telenor i SBB nude istovremeno sve 4 usluge, da će se potpisivati samo jedan ugovor i sl.), ili je samo reč o saradnji, u smislu da će samo korisnici usluga oba operatera moći da ih objedine?

Ako si korisnik oba operatera i odredjenih paketa kod oba operatera, bices nagradjen nekim dodacima...

Nisam korisnik nijednog. Ali ova ponuda mi izgleda kao jedno veliko- ništa.

Koliko sam shvatio, ne mora broj kod Telenora i ugovor kod Sbb-a da budu na isto ime? (ili sam pogrešno razumeo)
Ako je tako, onda mogu da sa kolegom aktiviramo ovu ponudu? On ima Sbb trio gold, a ja Telenor broj...

Dal exe-net ima optiku u dve cele opstine u Nisu?

Jel pokrio opstinu Mediana konacno celu?
Не раде кампањски и не покривају општине, колико ја знам. Питао сам их за сестричину која живи у другом крају града и рекли су ми да скоро сигурно може, само нека затражи па ће да решавају проблем. Сестрићу (трећи крај града) су већ понудили да му уведу неки пакет али он узима нешто јефтино код Јотела па му се не исплати, ионако није неки корисник. Мислим да су за моју и зграду преко пута довукли оптику из далека.

@Džontravolta - Pa u sustini i jeste jedno veliko nista. Postoji samo jos jedna stvar da bi to bilo definitivno. Od ponedeljka je i zvanicno a obzirom da je nekoliko zvanicnih ljudi izjavilo "Sacekacemo da zvanicno najavljenog datuma pocne pa ce se znati sve prednosti i benefiti...", parafraziram ali samo malo jer se uglavnom bas to i moglo cuti/procitati, postoji neznatna mogucnost da ce jos nesto isplivati, mada ja licno sumnjam.

@desp - mora. "1,000 minuta za pozivanje sa SBB broja na svoj Telenor broj", sto je u sustini glupost. Da keva zove decu (ili cale) ili obrnuto... ali od kuce... i da za to ima 1,000 minuta... besmisleno samo tako.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Не раде кампањски и не покривају општине, колико ја знам. Питао сам их за сестричину која живи у другом крају града и рекли су ми да скоро сигурно може, само нека затражи па ће да решавају проблем. Сестрићу (трећи крај града) су већ понудили да му уведу неки пакет али он узима нешто јефтино код Јотела па му се не исплати, ионако није неки корисник. Мислим да су за моју и зграду преко пута довукли оптику из далека.

Pa jel to vuku svoje kablove ili Telekom do cvorista pa onda njihovi do korisnika?

postoji neznatna mogucnost da ce jos nesto isplivati, mada ja licno sumnjam.
Можда исплива неки нови услов који није помињан? Било је приче о фрај разговорима између два броја а ваљда је сада 1000 минута.
Pa jel to vuku svoje kablove ili Telekom do cvorista pa onda njihovi do korisnika?
Колико знам, до моје улице су довукли оптику из суседне паралелне а немам појма одакле иде до ње. Не знам откуд Телеком у причи.

I 1,000 minuta i bezbroj minuta ne vidim svrhu toga. Da neko od kuce zove nekoga na mobilni, samo ako je isti vlasnik oba ugovora sto ogranicava sa jedne strane imaoca mobilnog broja kao jedinog koga je moguce pozvati i, doduse, "sirok dijapazon onih koji od kuce tog istog coveka mogu da sa tim istim jedinim covekom da čavrljaju do besvesti". Znaci uslov je da neko bude kuci kod tog imaoca broja a on sam moze da bude pored njega ili se "pogodnost"ogleda sto moze da bude u klonji pa ga zena zove da ga pita nesto, ili u liftu da ga smara sa "kupi mi jos i tampone" ili dok ide ulicom "u povratku mi kupi omeksivac" ili na sastanku da ga dete cimne zeljno tate i razgovora sa "tata, tata, da te pitam nesto, aaa sta su to zvezde..." ... i slicno. A?!

Pa i americke tinejdzerke koje vise na telefonu satima ne bi videle smisao a ovde je to "obnarodovano" sa velikim ponosom... :)

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Не знам откуд Телеком у причи.

U tvojoj ulici ili negde u okolini postoji cvoriste koje se dalje "grana" do svake kuce ili stana.

Od cvorista do tebe ide optika ali od njihovog servera koji izlazi na internet do cvorista isto optika samo je pitanje da li su postavili svoje kablove ili iznajmljuju tudje najcesce Telekomove zbog razgranate mreze

I 1,000 minuta i bezbroj minuta ne vidim svrhu toga. Da neko od kuce zove nekoga na mobilni, samo ako je isti vlasnik oba ugovora sto ogranicava sa jedne strane imaoca mobilnog broja kao jedinog koga je moguce pozvati i, doduse, "sirok dijapazon onih koji od kuce tog istog coveka mogu da sa tim istim jedinim covekom da čavrljaju do besvesti". Znaci uslov je da neko bude kuci kod tog imaoca broja a on sam moze da bude pored njega ili se "pogodnost"ogleda sto moze da bude u klonji pa ga zena zove da ga pita nesto, ili u liftu da ga smara sa "kupi mi jos i tampone" ili dok ide ulicom "u povratku mi kupi omeksivac" ili na sastanku da ga dete cimne zeljno tate i razgovora sa "tata, tata, da te pitam nesto, aaa sta su to zvezde..." ... i slicno. A?!

Pa i americke tinejdzerke koje vise na telefonu satima ne bi videle smisao a ovde je to "obnarodovano" sa velikim ponosom... :)

Pozdrav!

ahahahahahahahaa nasmeja me do suza :D:d

crni humor *** :S:

Nazad
Vrh Dno