Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

I od celog dana,sad mi izbacuje neku gresku kad hocu da gledam Arenu i LS. Platis govnarima i opet im ne radi! Grrrrr

Cam modul ili STB?

STB je meni pravio problem, pa sam ga bez problema zamenio.

U svakom slučaju pozovi njihovu podršku, za divno čudo
uglavnom su ljubazni i gledaju da pomognu.

Cam modul. Sutra zorom ih zovem.
Tv izbacuje gresku kao da nemam pretplatu za kanale,a naravno imam. Bukvalno 3min pre pocetka utakmica mi se to pojavilo. Na svakom kanalu iz PayTV ponude pise ta poruka.

Moraćeš da ih pozoveš, dešavalo mi se to par
puta, onda bi trebalo da ti "resetuju" paket, tj.
puste ponovo isti paket...

Na kraju sta je ispalo - iskljucili me. Nasli mi neka dva racuna iz 2014. da nisu placena i 5 dana nakon sto sam uzeo PayTV kanale, ugase me skroz, i osnovnu ponudu i PayTV kanale. Celo jutro se svadjam sa njihovom sluzbom da je to nemoguce,ali ne slusaju, jer nisam placao preko njihovih racuna, vec preko uplatnica, pa sam nekad platio po dva meseca unazad ili ne pun iznos i slicno. Idem sad da im nabijem u nos pare, koji su to smecari.Dok nisam uzeo CA modul, sve bilo OK, sad odjednom me gase. Smradovi.

Znaci bolje da platim ova tri dinara sto mi stigao racun, nego posle da me iskljucuju zbog toga ovi pilicari[emoji16]

Na kraju sta je ispalo - iskljucili me. Nasli mi neka dva racuna iz 2014. da nisu placena i 5 dana nakon sto sam uzeo PayTV kanale, ugase me skroz, i osnovnu ponudu i PayTV kanale. Celo jutro se svadjam sa njihovom sluzbom da je to nemoguce,ali ne slusaju, jer nisam placao preko njihovih racuna, vec preko uplatnica, pa sam nekad platio po dva meseca unazad ili ne pun iznos i slicno. Idem sad da im nabijem u nos pare, koji su to smecari.Dok nisam uzeo CA modul, sve bilo OK, sad odjednom me gase. Smradovi.

Ako se ne varam da ako te ne utuze u godinu dana od dana zadnjeg neplacenog racuna, nisi u obavezi da platis.

To mi kaze i radnik,kao obicno ne gasimo ali eto,desi se. Ne bih placao,nego ce mi propasti tri meseca PayTV kanala za 1 din. Sad samo ako nestane slike na sekundu,zovem ih. Ako cemo da drzimo nivo,onda da ga odrzimo i po pitanju usluge.

Pomaže.Hvala još jednom.
Sada je sa FTA liste izbačen KANAL 3 a ubačen Boomerang i na listi zaštićenih kanala je dodat VH1 Classic.

To je skeniran onaj njihov cenonvnik i spisak..ides na njihovu stranicu. postanet izabers svoj grad i izajde ti trenutna lista..azurni su i obaveste o novim kanalima.

Jeste, sve sam to video na sajtu ali nigde nisam našao ovakav spisak u pdf-u koji je postavio stefan2.
Na njemu je sve preglednije i jasnije (mogli bi da na sajtu stave link za preuzimanje ovakvog spiska).

Poslednja izmena:
Imam problem.
Uzeo sam Cam modul za drugi televizor sa sport paketom.
Kada prebacim na neki od kanala za koji mi je potreban modul nemam slike i izlazi mi poruka:
Proces autentifikacije u toku.
Molimo Vas sačekajte...
Zvao sam podršku, oni su mi savetovali da probam da zamenim module iz prvog televizora (na kome sve normalno radi) i ovog drugog, a ako opet ne radi problem je sa drugim televizorom (probao, prvi radi drugi opet ista poruka).
Drugi tv je FOX LED TV 40LE 370.
Da li je još neko imao ovaj problem?

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumeo; na prvom TV-u rade obe kartice, a na drugom neće ni jedna? Ako je tako, onda je moguće da je problem do tog drugog TV-a.

Imam ja isti problem. Samsung 55 H6500, probao vise kartica, i nece da radi, kao da TV nije kompaktibilan sa karticom. A na drugom Samsungu, starijem modelu iz 2011, radi. Kontam da je problem do TV-a, plus sto je TV iz Madjarske, pa mozda ima neka podesavanja koja su drugacija, al nisam imao vremena da se posvetim tome...

Kada je posta net omogucio docsis 3.0 ? Vidim modem na svih 8 kanala ,i 1 upload

Postavio pitanja, a odgovara od posta neta nema...eto

Postovanje!

Korisnica sam vaseg kablovskog distributera u Subotici, postavljam sledeca pitanja:

1. Koji je razlog da se sledeci kanali reklamiraju ili ti daje se do znanja da su u osnovnom paketu, ali se nemogu gledati u Subotici?

Televizor SAMSUNG najnovije generacije

Fashion TV
Bloomberg Television
Das Erste
ARTE
FRANCE 24
N24
Pro Sieben
RAI UNO
RAI DUE
TV5 Monde
TVE
ZDF
NEMACKI RTL
SAT 1

To je sve ukupno 14 kanala, da su pinkovi kanali pa dobro, ali molim vas ovi navedeni su najkvalitetniji kanali

2.Ako je razlog CA modul, pitanje je sledece! Digitalni kanali su pusteni u Subotici 2014 februara meseca, kada su pusteni digitalni kanali gore navedeni kanali na istom to TV prijemniku su svi do jednog bili gledivi. Zasto je to onda bilo moguce, a sada nije na istom tom TV prijemniku, a da se i dalje daje do znanja da su ti TV kanali u osnovnom paketu kablovskog distributera?

3. Ako je odgovor CA modul i ako se za isti placa odredena suma, onda mi je sve jasno pa cemo znati nas preko 20 sta da preduzmemo u tom slucaju

S postovanjem, i hvala vam na sto skorijem odgovoru.

Da ne bi cekao na postu,ja cu ti dati odgovor.
Uzimanjem bilo kojeg pay paketa,ti kanali ce ti biti dostupni.Na prethodnoj strani imas moj post sa specifikacijom i cenovnikom u pdf fajlu.
Da ti bude jasnije uzmes Arenasport paket,a te kanale onda dobijas u ceni osnovnog paketa+Arenasport paket 1.096,00+240,00=1.336,00 dinara.
Tako mi rece ona gospodja sto tamo radi.Nadam se da ce ti biti od koristi.
Pozdrav

Poslednja izmena:
ja bi reko da je to bilo 'retoricko' pitanje.

Hvala ti na odgovoru
Znaci ispade da hoce da nagovore coveka...stvarno neozbiljno
Mislim nije samo sto se mene tice, ali eto ko zeli da bude na primer novi korisnik i ode na njihov sajt i vidi ponudu kanala u osnovnom paketu a na kraju cvrc kada bude korisnik a ne zeleo ni jedan pay paket.
Ovo samo kod nas moze da se desi ovako nesto nazalost

Poslednja izmena:
Negde oko 30 kanala iz osnovne ponude ne moze da se gleda bez uredjaja, znaci mora doplata minimum 180 rsd za isti ili bilo koji pay peket.

Ni danas nisam dobio odgovor od Poste...:) E zbog ovoga nece videti pare ni za jedan pay paket, ne samo od mene nego i od vecine u mom delu grada.
Zaista su bezobrazni, hoce da prevare ljude od kojih zive...

Kada sam ih pitao što nemam sve kanale iz digitalne ponude, odgovor je bio da ja imam stari ugovor na analogne programe i da moram da potpišem novi za digitalne, uzmem (i plaćam) STB ili CA modul i onda ću imati sve besplatne digitalne kanale. Dok imam ugovor samo na analognu oni nisu u obavezi da mi daju digitalne a ovo što imam(o) to je eto kao njihova dobra volja.

Pa onda sta placam ja sad 1090 dinara? Znaci ja placam samo analogne? Pa kolka je cena za digitalne?:) Sta ce mi set top box kada ima 2 Tv-a u kojima vec postoji DVBC player.

Nazalost, generalno kod svih operatera, poenta digitalizacije je upravo pay tv, a ne bolja slika (koja moze cak biti gora od analogne ako se previse kompresuje).
Odnosno da operater kontrolise ko-sta-kad gleda. Kod SBB-a npr. ima svega 16-ak 'besplatnih' digitalnih kanala.
Digitalizacija kosta, a uslovljavanje pay paketima izmedju ostalog sprecava divlje kacenje.

Pa onda sta placam ja sad 1090 dinara? Znaci ja placam samo analogne? Pa kolka je cena za digitalne?:) Sta ce mi set top box kada ima 2 Tv-a u kojima vec postoji DVBC player.

Da to placas analogne kanale.
Box ti treba da bi gledao kodirane-placene pakete a preko dvbc mozes samo da gledas free kanale. Ili ako ti televizor prima CI modul onda se kartica stavi u njega i ne treba ti set top box ni dva daljinska.
Dakle ukoliko hoces pay kanale ide box ili modul ako ima ISP i ako ima tvoj tv mogucnost za istu.

Da to placas analogne kanale.
Box ti treba da bi gledao kodirane-placene pakete a preko dvbc mozes samo da gledas free kanale. Ili ako ti televizor prima CI modul onda se kartica stavi u njega i ne treba ti set top box ni dva daljinska.
Dakle ukoliko hoces pay kanale ide box ili modul ako ima ISP i ako ima tvoj tv mogucnost za istu.

Pa jasno je to meni, al mi to nije jasno zasto se reklamira nesto da je free, ili ti u osnovnom paketu a u stvari nije
Kanali koje sam naveo gore se reklamiraju da su u osnovnom paketu
http://www.postanet.rs/lat/struktura/televizija/televizija-spisak-digitalnih-kanala-subotica.asp
Jel placam 1090 za osnovni paket? Placam...mislim ovo je stvarno nevideno
Sada mi je eto jasno na sta se ide, i da je u pitanju manipulacija...produzavanje ugovara znaci da ze vezes novih 2 godine za njih, isto tako podmukao nacin sto je i gore pisano da se kupi neki pay paket, pa ces i dobiti i one kanale koje sam ja napisao a trebalo bi da ti slede jel lepo pise da su osnovnom paketu a ne u pay paketu

Tačno tako da te vežu ugovorom i da im plaćaš mesečno i STB (CA) da bi mogla da gledaš kompletnu osnovnu ponudu digitalnih kanala.

Nazalost, generalno kod svih operatera, poenta digitalizacije je upravo pay tv, a ne bolja slika (koja moze cak biti gora od analogne ako se previse kompresuje).

Svasta prijatelju..gora od anolgnee?! ))
Kazi mi koji kanal u PTT il iSBB digitalinom obliku je gori od anlognog?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno