Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Ne isplati se tel na rate, i neke ugovorne obaveze, nije ovo stan i slicno. Dok ga isplatis zastario je i pozeleces zamjenu i uvijek ces ga preplacivati. Ni ne treba uzimati skupo ako nemas pare. Ama bas nikad ne bih kupio telefon na neke rate. Nije to roba koja se kupuje jednom u 10, 20 godina. Ali znam da ljudi ne razmisljaju racionalno kod nas, to je posebna sorta. Zato se u valjaju po dugovima, ratama, problemima...[emoji23]

Poslednja izmena:
^ To znaci da ako uzmem telefon u inostranstvu,ne dobijem ugovor i garanciju? Ajte,molim te. Uvek cu tu garanciju iskoristiti u ovlascenom servisu,gde god uzeo telefon

Ovde neces.To vazi za zemlje eu, sem ukoliko nije naznaceno posebno.Zbog nasih propisa iz kamenog doba, dvogodisnja garancija vazi samo za telefone kupljene kod nas.

Ne nego mail
Na kraju krajeva ovo je nebitna info i da može da izgubi posao ne bi mi rekao
Navukao te da kažeš kako ste komunicira li. Stani. I dao ti je dobar savet, nije ti sigurno dao da bi širio po netu.

Navukao te da kažeš kako ste komunicira li. Stani. I dao ti je dobar savet, nije ti sigurno dao da bi širio po netu.
Nebitna je info i mislim da nema potrebe da se raspravlja o tome [emoji1]
Imao sam i ranije drugih informacija pa ih nisam širio po netu[emoji1]

Blago nama sa današnjim nepogrešivim mladim garancijama, koje ni jedan običan savet na mogu da prihvate. Ne treba se bojati za budućnost Srbije :D

Mada ja cisto sumnjam da provajderi nasi placaju s7 700e. Pa kad naruce nekoliko hiljada komada i plus imaju ugovor sa samsungom sigurno dobijaju popust. Tako da se ne ugradjuju 220e nego nekih 400e sigurno.

Pa normalno, ugradjuju se debelo, to prolazi glat i prolazice dokle god ima ovaca koje trce da kupe "premium" u radnji.

Veliki plus za S7 je što počinje da se prodaje mnogo ranije od drugih flagshipa - LG u aprilu, HTC verovatno u aprilu/maju, Sony u junu...
Praktično Samsung ima mesec dana na tržištu samo za sebe :)
S obzirom da je i konkurencija zasnovana na S820, ne znam da li je to možda razlog što je S7 ranije dostupan? Bilo je priča prošle godine da će imati privilegije zbog činjenice da ga proizvode za Qualcomm i da će Snap 820 biti ranije dostupan za S7 nego za konkurenciju.
S druge strane tu je i Exynos 8890, koji se može nazvati semi-custom dizajn ;) Pored standardnih A53 jezgara, Samsung je izašao sa sopstvenim Exynos M1 jezgrima, ostaje da se vidi u kojoj meri su modifikovana u odnosu na referentni ARM-ov A57 dizajn.

Na Anandu su naveli da se i Snap 820 i Exynos 8890 dosta greju u testovima. Sama činjenica da je heat pipe spomenut u prezentaciji je neobična.
Ostaje da se vidi da li su ovim podatkom samo hteli da "umire" one koji se pribojavaju problema sa pregrevanjem kao na Snapdragonu 810 kao prošle godine ili možda postoji potencijalni problem.

Zanimljivo. Samo ne znam ko im je rekao da je S820 slabiji.
Verovatno se radi o rezonovanju tipa "8 jezgara je 2x jače od 4 jezgra" :d Snapdragon je definitivno jači procesor i to se vidi i na preliminarnim testovima koje su radili na Anandu.

Poslednja izmena:
Mi5 ima 820 a biće u prodaji i pre S7 ako se ne varam

Najavljena cena u CH je oko 700fr ili 630-40€ i nije strasno. S7e je 100fr skuplji. Ali zato je s6 pao odmah na 399fr ili oko 360€. Da isprazne zalihe :D

Bio da bacim pogled na telefonu.
Srebrna definitivno najlepsa boja.
Crna lepa s prednje strane samo, nazad nista specijalno.
Sto kaze Gizmo, neverovatno kako 5.5 inca lezi u ruci dobro i uopste nije velik telefon. I dalje me odbijaju te edge ivice al nadam se da cu se navici, vise ne sece ruke na bokovima kao na s6 edge.
Uglavnom telefon je ono sto je S6 treba da bude, ali mora samsung da proda maglu iz godine u godinu. Osakate jedne godine da bi sledece izbacili revoluciju vidjenu 2 godine ranije.

U svakom slucaju zadovoljan sam ponudom koju sam dobio za telefon. Vratim im S6 i za 13$ vise mesecno na 24 rate(312$ i S6) dobijem S7 edge plus sam dobio free Gear S2 3g. I nadam se da cu uspetu i od samsunga da izmuzem free VR, no videcemo kad stigne mob.

^ zato kazem da se S7 isplati da se uzme i sledeće godine, jednostavno sa S8 ne mogu nista revolucionarno da naprave sto ovde vec nisu, eventualno da stave izmenjivu bateriju ili srede tw :)
Bice ovo vrlo popularan telefon sa velikom prodajom jer ce se dugo kupovati. Jel je njima bese S3 najprodavaniji? Ovom slutim jos jacu prodaju.

Mislim da je S4?! Što je meni neshvatljivo, najgori S ikada [emoji58]

S3 najvece smece iz S serije bez premca.

Ne znam zasto, meni je i dan danas to odlican telefon. Za 5 inca displej ima vrlo male dimenzije, full hd, dobru kameru i sve ostalo generalno.

Kad već idemo u off : originalnu bateriju koja često zna da se naduje i amoled displej sa dominacijom plave i zelene... Stock sw na vrhuncu bloatware-a itd...

Ništa ja od svega ovoga što vi ovde nabrojaste ja ne vidoh. I506 Black Edition, izuzetan telefon, kako god da okreneš.

^ zato kazem da se S7 isplati da se uzme i sledeće godine, jednostavno sa S8 ne mogu nista revolucionarno da naprave sto ovde vec nisu, eventualno da stave izmenjivu bateriju ili srede tw :)

Uvek mogu apdejtom da ga osakate pred izlazak s8..a kad tw nije bio sredjen do sada, nece ni tada.[emoji1]

Kako radi citac otiska na S7. Prevlacenjam ili na dodir?
Nemam mogucnosti da gledam prezentacije gde se trenutno nalazim. Placam internet po mb.

Na dodir, sumnjam da bi bili toliki dripci da vrate na onaj ocajan pokusaj prevlacenja sa s5 i n4 ;)

Drug ima s5, i koja je komedija taj otisak prsta. Umirao sam od smeha dok ga otključa.

Je li aktivan kao na huawei ili mora screen on, pa tek onda otisak?

Pritisak pa otkljucavanje. Da ima dupli tap na ekranu kao kinezi moglo bi verovatno i bez pritiska home dugmeta

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno