Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Ma nema potreba za tim. Snimak i ako nesto nije u redu na paypalu otvori slucaj i cao.

ja imam pozitivna iskustva sa prodavcem craiyit,uzeo sam vise telefona od njega pa mozda zato meni odgovara,mada ga ja nesto ni ne cimam jer znam proceduru i da mora da se ceka.
Za ovog ewwoa...dobro da nas je blokirao koji je prevarant da ne duzim sad...ali jeste prevarant

Ja sam poslao JDu mail da nisam banka i da mi vrate pare, necu da dajem kredit hebenom kinezu, sad cu da vidim kad ce da mi odgovore,

Neka mi kaze neko samo da li da idem na cancel? Da li cu moci daa ocenim kineza posle toga?

Zte Nubia z7 max. Hw greska sa kamerom. Pitam IH da mi posalju samo kameru I ako moze partial refund I natezemo se vec nedelju dana. Sutra ga saljem. Inace I meni je panda zajedno sa gearbestom najbolja....

@sre10 obavezno u posti I tamo snimaj. Tako ja radim...

po pravilniku poste u posti nije dozvoljeno snimanje

vecina postanskih sluzbenika odbija da prisustvuje otvaranju paketa vec samo uzme pare i dalje ih nista ne interesuje,uz komentar ako nesto ne valja "vidi ti sa prodavcem"

Pa koliko sam ja procitao na postinom sajtu, ako nesto nije u redu kad se otvori paket onda se obracamo posti i moraju da naprave zapisnik. Jedino ne znam kako ide u toj situaciji ako se vraca telefon i prodavac vrati pare pa je na prodavcu da uzima povracaj od prevoznika. Kako se onda dobija povracaj carine i pdv-a?

sve to stoji samo sto postu zabole sta je sa telefonom ili bilo cim,beze svi od odgovornosti,meni je radnica bezala pre smene kad sam otvarao telefon,druga nije htela ni da gleda,a snimanje u nekim postama dozvoljavaju a u nekim ne,mada po pravilniku je u svim postama zabranjeno i snimanje i slikanje

recimo ostecen je telefon koji si uzeo u drugoj smeni kad nema upravnika,neces naravno dobiti nikakav zapisnik

ovo za carinu i pdv je dobro pitanje na koje verovatno ne postoji odgovor,kad ti jednom uzmu pdv i carinu ne verujem da mozes dobiti povracaj,da ne pricam o tome kako je pdv obicna pljacka,recimo za pdv koji platis ne dobijas fiskalni ili bilo kakav drugi racun ili potvrdu

ne radim sad,na odmoru sam,ali cim dodjem na posao odmah cu da pitam za taj "pravilnik".
video sam puno puta da ljudi snimaju kada se komisijski otvara paket,ja sam i sam vise puta snimao sebi kad otvaram paket a pritom sacinjavamo zapisnik.
u svakom slucaju kada je EMS(inostrani) paket u pitanju posta ti tu nista nemoze pomoci realno gledano.
ti moras da platis pa ga ti otvaraj i u posti i van nje,posti je sve jedno.

Jutros je bio postar da donese paket, ali nisam bio kuci, tako da cu posle 17h ici da podignem. Dazbine 4699.

Za taj model konkretno ne znam, ali vise od dve godine koristim THL T11, te za tu firmu preporuka, sve radi odlicno i mislim da su im telefoni sasvim odlicni u smislu ulozeno/dobijeno

Pa recimo možeš ti meni da zabraniš da snimam dok se nalazim npr. u tvom stanu ili kući. Imaš pravo na to. Tako može i firma ili ustanova da zabrani snimanje u svom objektu.

Edit: Znam da verovatno nisi tako mislio, ali to "bilo šta da mi zabrane" može da bude malo široko; npr. ulaz sa druge strane pulta, kod sefova sa novcem i sl. :)

Poslednja izmena:
Mi5 je bruka tel. Jedva cekam da vidim full video review. Necu ga kupiti, jer je preskup za mene, ali verujem da je sa S7-icom barabar, a kosta duplo manje.

Kupio bih Redmi 3 ili neki tel. u tom rangu, vidim da je na aliju 135$, a na PW 170$, malo jaca cena, PW mi je sigurniji jer ima onaj Insurance Policy, neko vreme ne pratim, da li jos ima nekih kupona ili da li ima nekih popusta povremeno na PW? jos neka prodavnica koja ima Insurance ?
ili imate neku bolju preporuku u tom rangu cena, da je 5 ili 5.5", bar 2GB, sa jacom baterijom 3-4000mah?

PW je sranj*. Meni posle godinu dana nakon kupovine stize poruka kao skinuto 2 eura od pandawila. Aliexpress pruza najvecu sigurnost. Samo kupi telefon kod prodavca koji ima najvise ordera i to je to.

Pa to osiguranje se placa 20%, siguran si da se isplati?

Za sad je bila neka praksa da se skuplji telefoni "jeftinije" carine nego sto jesu :)

A za jeftine telefone se desavalo da naplate vise.

Mozda ta zastita nije losa za telefone od 50-80 dolara, gde bi carina cenila 100-120 i vise..

Aliexpress pruza najvecu sigurnost. Samo kupi telefon kod prodavca koji ima najvise ordera i to je to.
Aliexpress ne daje garanciju, pa u slučaju kvara zavisiš od dobre volje prodavca. Na aliexpressu 15 dana posle prijema nemaš više zaštitu.
Kod ostalih sajtova garancija je najčešće 6 ili 12 meseci, a u slučaju da ne ispune paypal ti može vratiti novac 180 dana posle plaćanja.

Imas i na aliexpressu da doplatis za garanciju. Meni je sad na mx5 nudilo devet dolara za godinu, nijesam siguran koji prodavac bjese.

Aliexpress ne daje garanciju, pa u slučaju kvara zavisiš od dobre volje prodavca. Na aliexpressu 15 dana posle prijema nemaš više zaštitu.
Kod ostalih sajtova garancija je najčešće 6 ili 12 meseci, a u slučaju da ne ispune paypal ti može vratiti novac 180 dana posle plaćanja.
Da ali kad prodavac napise recimo garancija 6 mjeseci. Mora li da je ispostuje?

Nazad
Vrh Dno