Da... to mi je jsano, to sa torrent-ima. A da nije takvih kao ti ne bi imalo svega dostupnog... i to mi je jasno (nije mi jasno da neko ima toliko vremena jer znam da je to porpilican posao za odrzavanje azurnim osim ako nema neku koristi, znacajnu a ne mora biti finansijska, ali nije bitno..). Da nije toga tesko da bi se imalo potrebe za tolikim protokom.
Zahvaljujem, bar delimicno kapiram.
Pozdrav!
Nesto gledam ove ludacke cifre, i sve mi se cini da ce provajderi u buducnosti verovatno napustiti tzv flat rate te da ce naplacivati po utrosenom mb. Kao struja po kw. A protok ce svima da odvrnu na 200 mb/s, pa ti samo cepaj torente. Moze da se napravi prosta racunica koliko je preneto mb/din u zavisnosti od jacine paketa. Ili ce uvesti striktnu fair usage policy, jer nema smisla da domacica koja koristi za skype, face i recepte, placa slicno kao komsijin mali koji leechuje kao da ne postoji sutra.
Ја сам се одувек чудио провајдерима који ограничавају брзину пакета где се плаћа по потрошњи. Ваљда зато да се корисници не изненаде, мада је то супротно од жеље провајдера да узме што више пара.Nesto gledam ove ludacke cifre, i sve mi se cini da ce provajderi u buducnosti verovatno napustiti tzv flat rate te da ce naplacivati po utrosenom mb. Kao struja po kw. A protok ce svima da odvrnu na 200 mb/s, pa ti samo cepaj torente.
Mts 50/5 Prosek 5-7 TB mesečno a najviše 14 TB za mesec dana.
Da nisi sekunde pauzirao za 31 dan i da je konstatno full speed, ne bi mogao ni teoretski da skines preko 12.96tb, prosta matematikaMts 50/5 Prosek 5-7 TB mesečno a najviše 14 TB za mesec dana.
Da nisi sekunde pauzirao za 31 dan i da je konstatno full speed, ne bi mogao ni teoretski da skines preko 12.96tb, prosta matematika![]()
U pravu si, moja greska, odradih racun jos jednom. Izvinjenje kolegiJa sracunao 16TB proste matematike(6.25×86400×31)
Tako nešto slično. 1-2, maksimum 3TB ako je frekventniji mesec. 2 kompa, 1 laptop, jedan tablet i 2 fona.
Pa i treba da uvedu ogranicenja,prosecan korisnik ne potrosi ni 30-40GB a ovi divljaju sa terabajtima! Lepo velika brzina i 50-100GB a sve preko toga extra doplata pa da vidimo!Sceka222, cim vode statistiku protoka i to je dostupno svakom korisniku, to znaci da im je taj podatak bitan kod svakog pojedinca ponaosob, sto u buducnosti moze dovesti i do ogranicavanja protoka...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari