Šta je novo?

Koliki vam je... saobraćaj (prosek, max)

Sceka222, cim vode statistiku protoka i to je dostupno svakom korisniku, to znaci da im je taj podatak bitan kod svakog pojedinca ponaosob, sto u buducnosti moze dovesti i do ogranicavanja protoka...

Svaki provajder ima Accounting u mrezi. A kad vec ima, zasto ga ne bi ponudio korisniku na uvid kroz veb aplikaciju?! Odavno je prosao period kakda su korisnici download-ovali "ceo internet". Sada su video servisi najzasluzniji za skok saobracaja, YT@4k/IPTV. Promenio se web sadrzaj, sada je gotovo nemoguce surfovati sa 128/64k, kao kad se pojavio ADSL.

@antena

Čemu ograničavanje preuzetih/poslatih podataka? Želiš da se nešto ograniči bez povoda? Ne prenosim terabajte ali zašto bih se ja zalagao da se to nekom uskrati? Ako misliš da će tako mreža bolje i stabilnije raditi, čisto sumnjam, nije to u nekom opštem interesu provajdera. Provajder gleda da zadovolji prosečnog korisnika koji sumnjam da prebacuje 20GB mesečno, a "statistička greška" od možda 1% ljudi koji koriste provajding usluge im ne smetaju toliko.

Upravo tako. Ja licno ne razumem koji su povodi da neko napise ovako nesto:
Pa i treba da uvedu ogranicenja,prosecan korisnik ne potrosi ni 30-40GB a ovi divljaju sa terabajtima! Lepo velika brzina i 50-100GB a sve preko toga extra doplata pa da vidimo!
Narocito ovo na kraju sto sam boldovao (u originalnoj poruci nije boldovano) ne mogu ali nikako da razumem. "Kaznjavanje" nekoga ko ima neku potrebu u odnosu na nekoga ko nema tu potrebu?

I ja ne shvatam zasto neko ima toliko protoka koji po neki ovde navode ali se na tome i zavrsava - na mojem neshvatanju. Ne pada mi na pamet da pozelim neku sankciju takvima jer bi to bilo potpuno suludo po svim osnovama.

Pozdrav!

Slazem se... evo za par dana postajem slobodan u izboru, pa merkam sta je najbolje. Mada mi treba i manje realno...

Slazem se... evo za par dana postajem slobodan u izboru, pa merkam sta je najbolje. Mada mi treba i manje realno...

ja samo na youtube imam vise saobracaja mesecno

prosto mi ne pojmljivo bas toliko malo :)

da si rekao 40-50GB ok za ljude koji ne skidaju nista

После четири месеца паузе опет имам "свој" интернет али се још нисам навикао ... а и већ сам се одвикао од довлачења целог интернета. Или сам већ скоро све довукао. ;)

У марту према статистици провајдера:

DL 366.3GB
UL 66.1GB
Укупно 432.4GB

Интернет 70/7.

To je to svi smo se polako zasitili skidanja raznoraznih potrebnih i nepotrebnih podataka

Drugo za multimediju sada vec ima i razne alternative

Otprilike je 500GB prosek, a uvek ce biti i onih koji mnogo manje koriste ili onih koji previse koriste

Nazad
Vrh Dno