Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Možda 9002 i 9006 modeli na kp
 
Poslednja izmena:
Iskreno. Note 3 je jedan od boljih telefona ikad napravljenih. Za 320e, koliko sam video da se prodaje je zaista fenomenalna kupovina...
 
Ima li neko 9006, sta njemu fali?
 
9006 je radjen za korejsko tržište i nema 4g, sve ostalo ima kao za evropsko.
 
Troši dosta više, u idle mi skine i po 1.5-2%/h, a na 3G+E oko 1-1.5%/h. Nemam uni-fy, koristim dual band ruter.
Mozda imas vise synca od mene, meni jede mnogo vise na WiFi (4% na sat skoro), dok na 3G ide 4h/1% (0.25%/h) u "Idle" (znaci samo Sync, kada ga ne koristim rucno). Sto je bas primetna razlika.

Ovo je neka moja subjektivna procena, ali ponavljam, ovoliki SOT mi se nikada nije desio, a pri tome sam na Stock-u...
Mozda se formirao cache, baterija slicno (ako se nekoliko puta zaredom puni na slabijem punjacu, pogotovu recimo preko slabog USBa na racunaru/laptopu, traje dosta duze - nece od jednog punjenja izgleda)
 
Mozda imas vise synca od mene, meni jede mnogo vise na WiFi (4% na sat skoro), dok na 3G ide 4h/1% (0.25%/h) u "Idle" (znaci samo Sync, kada ga ne koristim rucno). Sto je bas primetna razlika.


Mozda se formirao cache, baterija slicno (ako se nekoliko puta zaredom puni na slabijem punjacu, pogotovu recimo preko slabog USBa na racunaru/laptopu, traje dosta duze - nece od jednog punjenja izgleda)

Verovatno, imam 3 gmail naloga na syncu, i ostalo standardno...
 
I ja vraćam malo priču na ove jeftine varijante; da li je N9002 funkcionalan bez ikakvog root-ovanja, zamene romova itd (u smislu ima playstore, gmail itd)? Treba supruga da menja mob, još je na S3 I9300; pa se sad dvoumim između Note3 N9002 ~270eur (cenim da je sličan/isti UI kao na S3) i Xiaomi Redmi Note 32/3Gb za ~240eur...

Edit: ne treba joj dual sim, već sam taj našao, a N9006 nisam tamo gde sam zvao :) - tako da se pitanje odnosi i na 9006 i na 9002.
 
Super je n9002. Alfa ga je imao (ili ima jos uvek) pa ti moze vise napisati o svemu tome.
 
Isti hardver ima kao i n9005, sako što je dual sim. Svojevremeno je n9002 bio skuplji od n9005...
 
Funkcionalan je i stock, mada SVA pa i kineski romovi donose manje bloata, bolju bateriju i sveukupno bolje iskustvo u korišćenju...
 
Stock je kineski (sa potpunom podrskom za engleski i korejski samo, nista vise). Jedina alternativa mu je SVA ROM, koji je Note 3 sa Dual SIM podrskom ROM.

Dolazi sa ROMom koji ima Google aplikacije, znaci skroz funkcionalan telefon. Ja sam ubacio stock ROM, koji to nema, pa dok sam se snasao, nije bi bilo milo, ali lako se sredjuje i da se zeznes tako.

Ako radis reset fona, ostaju Google apps, sve radi kako treba.
 
Super ljudi, hvala svima! Nemam entuzijazma kao ranije (sa prastarim LG GT540 :D), a ni vremena, pa mi je bilo bitno da znam da sve radi odmah po kupovini.
Još ako imate neku preporuku gde kupiti, nov, po mogućstvu beli, to može i na PM. :)
 
ima na KP kod prodavaca sa puno ocena, nije teško naći

obratite samo pažnju, ako se ne varam i 9002 i 9006 imaju po 16 GB interne za razliku od 32 na 9005
 
Samo da javim da je ono iskustvo sa 5.5h SOT u dva dana bilo ipak jednokratno :(
 
Pazi, tebi je ostalo 1% tog puta kada si imao 5.5h, a 16% kada si imao 4.5h. Sto znaci da i nije toliko nerealno, ali da je ipak teze.
 
Poslednji 1%, je nešto fenomenalno što ima note. Opušteno može doneti 30min sot-a...
 
Da, ali sa min.brightness, meni negledljivo. Inace, da preko pola h SoT je izdrzao i meni na 1% :)
 
Uzet danas N9002. Džaba što je model star 2 godine, telefon je aždaja... došao je sa android 5.0. Sad jedno pitanje, vremenska prognoza, ime grada piše na (valjda) kineskom, da li može da se izmeni? Ne nađoh u opcijama, pa ili ne znam gde da gledam, ili se to tiče one priče da je telefon za azijsko tržište? Inače okruglo 265e.
 
Logicshop.
Nema mnogo jeftinije, tj. ima na KP za 260 na par mesta... bar ja nisam našao. Generalno, ne znam koliko Note može da padne sa cenom više; S3 je ~200e, S4 ~250, ne verujem da Note može značajno jeftinije od ovoga koliko je sada. A npr Note4 je ~440Eur - to mi je baš jaka razlika između 2 stara modela (stara u smislu da ni N4 nije poslednji Note koji je izašao).
 
U aprilu si Note platio 300e???? Pa to je bila extra cena, N9002 je novembra PAO na ~300e, ako se i nasao pre toga jedva je bio 350e.
 
Vrh Dno