Šta je novo?

iOS 9

Sad sam instalirao najnoviju betu i ne mogu da otkljucam sim karticu!!!

Ja ne znam da li je to do software-a, mislim, nisam lud ali lepo pise na kartici koji je pin, a i znam ga napamet i kucam to i evo nije mi prihvatio po ko zna koji put, iPhone is disabled for 15min... Sta mi je ciniti?

Poslednja izmena:
vrati finalni 9.2.1

Kako? Preko iTunes?

Ne mogu da pristupim telefonu i da iskljucim find my iphone

Poslednja izmena:
Ako imas stariji telefon, ubaci tamo karticu, upisi pin i u podesavanjima onemoguci pin. Ubaci karticu u iPhone i probaj onda.

Ja ne razumem kako to mogu da urade, da se ne priznaje sifra za pin... Evo sad sam probao na drugom telefonu, sve radi normalno

EDIT: Na 5s nemam opciju from sunset to sunrise

Poslednja izmena:
ubaci ga u dfu mod, skini ipsw i drzi shift+restore i odradi, trebalo bi da prodje...
jesi li potrazio tu opciju u Display & Brightness?

Ma otkljucao sam telefon, uradio sam ovo sto je @Vukmon predlozio.

Da, imam opciju flux, al nema da se podesi from sunset to sunrise. Ima custom da se stavi u koliko sati, al me mrzi svaki put da menjam kako dan postaje duzi

image.png

Poslednja izmena:
Moras vremensku zonu da podesis i stavis na auto ;-)

U listi aplikacija imam prvu koja izgleda kao prazna. Nema imena, nema ikonu i nema podesavanja. Zna li neko o cemu se radi?

d7b7c2bb50373d709488b00882adad01.jpg

Mozda si nesto obrisao. Jel se vidi i posle restarta?

Vidi se i posle restarta. Kada udjem u Manage Storage i onda u tu aplikaciju bez naziva i ikone, dobijem ovo:

ae5b4f350c3a61e193c93713738cfc75.jpg

U listi aplikacija imam prvu koja izgleda kao prazna. Nema imena, nema ikonu i nema podesavanja. Zna li neko o cemu se radi?

d7b7c2bb50373d709488b00882adad01.jpg

Ja bih rekao da to ima veze sa jednim bugom koji je ispravljen u 9.2.1 - ispravili su nesto slicno - znaci update odradi, a ako si vec uradio to znaci da su ispravili taj problem, a napravili ovaj novi. :)

Odradio sam update. Fantomska aplikacija je nestala :)

Imam iPhone 6s 64gb i to mi je prvi iOS uređaj, presao sam sa Androida koristio sve i svasta, tako sam malo juce guglao i naletim na neki preporucen video 30 saveta zasto uraditi JB, pogledah par videa i vidim da je prejednostavno naspram androida, jedino mozda Nexus moze isto tako da se rootuje a za Samsung treba dusu ispustiti.

Sad me interesuje sta sve treba da znam osnovno o JB:
1. da li se stvarno instalira pritiskom na jedno dugme,
2. da li se isto tako lako vraca sve na fabricki,
3. da li negde ostaje bilo kakav trag,
4. da li moze nesto da pođe naopako kao kod androida bootloop

I naravno sta god jos mislite da bi bilo korisno da znam, koliko sam video na iOSu nema brickovanja i ostalih zezancija, odradi se backup i sta god da se desi uradi set up as new zatim sve restoujes i to je to. Ako sam dobro primetio restore je jako dobro odradjen i vraca bukvalno sve ?

1. Stvarno je tako (ako je tvoj iOS podrzan)
2. Radis restore preko iTunes (komp) par koraka ispratis
3. Ne ostaje nikakav trag
4. Ne mozes ga zeznuti nikako

Ima veoma dobrih tweak-ova i ako zelis otvoren sistem i bezbroj korisnih opcija preporuka za jb.

Poceo sam i ja da razmisljam o JB. Zanima me sta se gubi sa JB, sem toga da ne mogu redovno da updatujem software?

ne smes ni reset all settings i erase all content and settings i to je to, sve ostalo dobijas...

ako imas noviji iOS od 9.0.2 neces moci JB.

Znam da ne mogu, video sam da je zadnji JB za 9.0.2. Pa nista onda, ostacu na 9.3 i cekati da izadje JB za njega. Nista ne gubim, a u svakom trenutku mogu da uradim restore ako sam dobro razumeo. Mislio sam da nema nekih problema sa karticom/signalom zbog JB, pa zato pitam.

jedan na levoj, jedan na desnoj ruci?

Po levoj ruci presao 500m, a po desnoj (mora da stoji sportski model :p ) 200 km :D .

Poslednja izmena:
@Prisic_Futog
U vezi JB, treba ipak da se vodi racuna sta se instalira sa Cydia, jer ako instaliras redom sve sta stignes mozes da naletis na neki program koji ce ti dati glavobolje. Najbolje je da se ubace proverene stvari.

@Prisic_Futog
U vezi JB, treba ipak da se vodi racuna sta se instalira sa Cydia, jer ako instaliras redom sve sta stignes mozes da naletis na neki program koji ce ti dati glavobolje. Najbolje je da se ubace proverene stvari.

Cydia mu dođe kao SuperSU na Androidu ?

Ne, Cydia je app, slično kao google play, ali za tweaks i iphone.

Otprilike nesto slicno jer JB-om dobijas root i instalira se Cydia, samo sto je Cydia ujedno i jedna vrsta Appstore pomocu koje ubacujes tweak-ove i razne programe koje apple ne dozvoljava na Appstore.
Uglavnom vecina kod nas uradi JB da bi ubacili AppCake ili vShare. ;)

Poslednja izmena:
Kome smeta zatvorenost ios-a, jb ce mu doneti slobodu (kao sto mu ime kaze)
Ko dolazi na ios sa androida, a voli da podesi svaku sitnicu, ce jos vise ceniti jb

Nazad
Vrh Dno