Šta je novo?

iOS 9

Ma nemate vi pojma :D

Kako god, kvari utisak o opstoj upotrebljivosti platforme.

Ne moze ni da se tapne na sliku i odabere send to Dropbox, vec samo iz aplikacije. Programeri bas spavaju.

Pored unread topica stoji plava crtica ( ja sam na dark temi), nisu bold-om podeljene teme

Hvala puno, baš je neupadljivo bilo. Sad je već druga priča.

Zato je tapatalk pro mama i tata... Ali nazalost vise ga nema na app store...

Poslednja izmena:
Jel se vama dogadja da kad upalite 3G, zabode sve? Ne mogu nazad da idem jedno sekund, dva sigurno, samo home dugme regauje. iPhone 5S, 9.2.1 Beta 2

Na 9.2 final sve radi normalno na 5s.

Pa sad....

Na 5S, iOS 9.2, dva puta mi se desilo da izgubi cellular mrežu, i da ne može da se nakači opet. Kad isključim automatic, vidi sve četiri mreže, ali ne reaguje. Restart i odmah se nakači. Sa 6S mi se isto desilo jednom. Da ne ispadne da samo pljujem, barem "duplo" bolje radi nego sa 9.1, ali i dalje daleko od iskustva sa 8.3. I 6S još ne može da dođe na nivo obične šestice sa 8.3. Čekamo i ovde trojku. :)

Kako god, kvari utisak o opstoj upotrebljivosti platforme.

Ne moze ni da se tapne na sliku i odabere send to Dropbox, vec samo iz aplikacije. Programeri bas spavaju.

Jesi li ovo trazio
0ff1a3dbcb703d70a0c54b9ccd5cebb7.jpg

Nikako ne mogu podesiti da me obavestava o rodjendanima iz kalendara ... radi se o Google kontaktima. Ukljucio sam i pod Notifications i pod Mail,Contacts,Calendar. Malo sam googlao, javljali su se i drugi sa tim problemom , ali ne vidim kako bi ga resio? Ima li neko iskustvo sa tim?

Danas se pojavila prva beta iOS 9.3.
Izgleda da se ne radi samo o ispravkama bugova, nego o većem apdejtu koji donosi nekoliko novina:

- Night Shift - noćni mod koji automatski menja kalibraciju boja ekrana u večernjim satima ka "toplijem" delu spektra, kako bi se smanjilo izlaganje jarkim plavim tonovima koji navodno ometaju spavanje ;)
- Secure Notes - podrška za privatne zabeleške u Notes aplikaciji koje će biti dostupne samo uz pomoć Touch ID
- podrška za više korisnika (multi user) na jednom uređaju - ovo će za sada biti dostupno samo za uređaje koji se koriste u obrazovanju, ali pretpostavljam da će ova funkcija postati dostupna i za ostale korisnike u nekoj sledećoj verziji iOS-a. Uz to dolazi i nova Classroom aplikacija za nastavnike:
7CMOF7T.png

- unapređenja u News, Health aplikaciji, Carplay interfejsu
- podrška za nove jezike za Siri
- dodatak 3d touch opcija za neke aplikacije (Weather, Health), itd.
- iCloud sinhronizacija za iBooks
Više detalja o 9.3 možete pročitati ovde:
http://www.apple.com/ios/preview/

Night Shift - noćni mod koji automatski menja kalibraciju boja ekrana u večernjim satima ka "toplijem" delu spektra, kako bi se smanjilo izlaganje jarkim plavim tonovima koji navodno ometaju spavanje ;)
Ovo im je vrhunska stvar. Inace vec godinama imam aplikaciju koja mi regulise temparaturu boje na monitoru u zavisnosti od doba noci/dana.

Postoji li aplikacija nalik tviku BioProtect, za iOS?

Aplikacija koja će se moći jedino otvoriti uz pomoc TouchID ili šifre, od jb i dalje ništa, tako da nisam uspio nešto tako naći.

Ako sam otišao u off, izvinjavam se, može brisanje.

Da li neko koristi iOS 9.3 na 6s? Sinoc sam ga instalirao čisto da probam sa idejom da vratim ujutru na 9.2, međutim do sada nisam primetio apsolutno nikakav bag pa se razmišljam da li uopšte da se vraćam na stari. Zanimaju me vaša iskustva.

Druze moj 9.3 beta 1, do sada najsavrseniji ios od kada imam ipad sa a7 procesorom radi nikada bolje, brze fluidnije. Sve je zakrpljeno i radi savrseno zaista sve pohvale za ovaj izuzetan update...

I meni se čini, ali aj da proverim...

Do sada najolja devetka a za ipade sa A7 cpu najbolji ios ikada...

Postoji li aplikacija nalik tviku BioProtect, za iOS?

Aplikacija koja će se moći jedino otvoriti uz pomoc TouchID ili šifre, od jb i dalje ništa, tako da nisam uspio nešto tako naći.

Ako sam otišao u off, izvinjavam se, može brisanje.

I ja sam jedno vrijeme trazio upravo to ali izgleda nema... Osim ako ides na jailbreak naravno.

1Password mozda?

@K e n z o, sve moguće sam pretražio ali od toga ništa, ovo veoma nedostaje na iOS-u, bar sudeći po foruma jer dosta ljudi traži istu ili sličnu stvar. JB jest jedino rješenje, očigledno. U zadnje vrijeme sam uzeo četiri nova iPhone 6S, nebi li me zapao sa sistemom, do 9.0.2. Prvi mi je bio na 9.0.1, al sam ga prodao zbog 16gb, te sam uzeo vakum 6s 64gb, onda je nastao ''haos'' (9.1) i tako redom do ovog zadnjeg, 6S Plus koji je na 9.2.

@Falcon, 1Password, ne služi za aplikacije, većinom za čuvanje šifara za e-mail, plaćanje itd...

Poslednja izmena:
Nazalost nema nista slicno. 1 password ne radi to sto tebi treba:(

Nema i ne moze biti nista slicno bez JB, jer tako nesto se ne moze isprogramirati da radi pod non-JB iOS-om...

@n1tr0, uz dužno poštovanje ali to što ste rekli nema baš smisla, napravili su iOS skoro pa perfekcija a da ne mogu napraviti softver koji će se zaključati aplikacije i otvarati iste putem Touch ID-a ili lozinke. Čak šta više takvo nešto su uradili u iOS 9.3 beta, da bi otvorili nešto u Note (za napomene ili šta već) potreban je otisak prsta ili šifra.

Samo je pitanje zbog ejplove politike, što nema toga još a od velikog je značaja.

@cod3r ne treba da mi persiras druze... Pogresno si me razumeo - ja ne kazem da Apple to ne moze da omoguci, vec da sam framework ne dozvoljava tako nesto. E sad, zasto to nije omoguceno, to je druga prica. Da li dati vecu kontrolu aplikacijama nad samim OS-om i time ugroziti bezbednost i privatnost podataka i eventualno maliciozni software - to vec treba dobro osmisliti za razliku od Androida...

Nazad
Vrh Dno