Šta je novo?

USB 3.0 Flash stikovi

Na bilo koji USB flash stane više nego na CD. Gledaj da kupiš neki USB koji što manje štrči. Idealno ovako nešto, ako uspeš da pronađeš kod nas (u attach.)
Ja sam koristio ovaj pljosnati, ne viri mnogo iz slota, preporuka.

Prilozi

• fathers-day-photography,N-C-296328-13.jpg
    fathers-day-photography,N-C-296328-13.jpg
    13.2 KB · Pregleda: 192
  • Buffalo-microSD-card-reader-+-USB-flash-drive-300x198.jpg
    Buffalo-microSD-card-reader-+-USB-flash-drive-300x198.jpg
    15.5 KB · Pregleda: 191
sproveden mi je kabl u pretinac za rukavice, tako da to nije uopste problem ;)

a treba mi veci kapacitet jer je dosta kvalitetna mjuza u kolima, tako da sam kompresovao na 256-320kbps, onda se jako brzo izede 16GB :,,:

Poslednja izmena:
narode, nemojte da me bijete, probao sam da citam unazad, al mnogo toga ima! :wall:

koja je trenutno pouzdana fleska ~32Gb (po mogucnosti jeftinija), ne interesuje me brzina, sluzice da se na nju natrpa mjuza i da sa nakaci na stariji Clarion u kolima koji vidi samo 1.1 i 2.0?
Extra je povoljan Kingston 32GB DataTraveler 100 Generation 3 za malko jace od 1800 din, al kolko vidim ovde nije bas voljen :trust:

fala unapred!

P.S. sad vidim da svi bas zesce pljuju jeftine Kingstone, izgleda da je Kingston USB 16GB DTR30 mnoooooogo bolja stvar, al ga nalazim samo u 16Gb varijanti :(

Mislim da ti nije dobra logika. Jeftini USB stikovi su uvek brljali po kolima, bar meni. Uzmi nešto kršteno. Ja u kolima "vozim" LaCie Cool Key trenutno - nije se desilo da mi zabaguje ili sl. A to što si promašio temu ti opraštamo :p

Ne slažem se sa Falcon-om, ti adapter brljaju u pm..

Poslednja izmena:
Evo samo da bacim ss Transcend jetflash 700 USB 3 64 gb uzet od jednog clana foruma.Deklarisana brzina na pakovanju read 80 write 25.

http://imgur.com/TezMSya

Super score.

Poručen flash sa linka (190/110), stigao drugi sa 245/100 brzinama. Probao sam AS SSD i max što sam dostigao je 140MB/s za read. Ne znam da li sam dostigao limit ploče, USB kontrolera ili ovaj USB stvarno nemože više. Probaću ovih dana na nekom drugom računaru da budem siguran...

Ipak je limit do moje ploce, probao na MacBook Air i brzine su kako treba :)

Prilozi

• DiskSpeedTest.png
    DiskSpeedTest.png
    717 KB · Pregleda: 169
43 USD i free shipping, nasa carina nije uzela svoj deo :)

Poručen flash sa linka (190/110), stigao drugi sa 245/100 brzinama. Probao sam AS SSD i max što sam dostigao je 140MB/s za read. Ne znam da li sam dostigao limit ploče, USB kontrolera ili ovaj USB stvarno nemože više. Probaću ovih dana na nekom drugom računaru da budem siguran...

Isti je to fles, samo je SanDisk u medjuvremenu promenio specifikaciju, tj. podigao je... ***, videli da flesevi bacaju vise i da im se jednostavno moze, pa sto da ne. A nisu ni prvi ni poslednji koji su to uradili, isto su cinili i Patriot i Corsair sa svojim - brzinski ekvivalentnim - modelima.
(verujem da ti je jasno sve ovo, nego eto, cisto nije zgoreg pomenuti ako je neko mozda bio u nedoumici - niko nije nista podvalio, to je ta fleska :d)

P.S. Neverovatno mi je da toliko podbaci kontroler za read... i to bas za read.

Poslednja izmena:
Care, njegova P55 ploča nema Asmedia kontroler već NEC! A to je ubogo... ;)

Ma znam da nema (pogledah po netu na brzaka da vidim koji je kontroler :p), ali nisam ocekivao da ce *tolika* razlika da bude... ono, 30-40 mega da podbaci, to je jos i OK, to mogu da prihvatim, ali celih 100...

Kingston DTR3.0 G2 32GB exFAT
Prva slika je sa prednjeg panela, druga direktno u ploči, razlike su na nivou odstupanja od testa do testa.

CDM.png

CMD 2.png

Molio bih za savet za kupovinu USB 3.0 flash-a od 64GB. Ograničen sam na kupovinu u Tehnomaniji zbog načina plaćanja. Tamo ima nekih desetak memorija ali ne znam da li neka uopšte vredi da se uzme. Takođe nemam ploču koja ima USB 3.0 u sebi već sve ide preko NEC kontrolera koji pretpostavljam nije sjajan i verovatno ne bih mogao da ostvarim pune brzine. Ima li tamo neki model koji je korektan?

Izbor kod njih je očajan koliko vidim.

Pretpostavljao sam pa zato i pitam, ima li uopšte za nekih 30-35€ pristojan flash od 64GB u našim prodavnicama?

Izvinjavam se što odgovaram sa malim zakašnjenjem, hvala vam puno na odgovorima i savetima. Kako stvari stoje prištedeću malo i naručiti SanDisk Extreme. Kada budem imao pare naći ću nekoga ko to može naručiti i završiti posao. :)

To je mnogo jeftino za 128GB, može li da se naruči ovde a da ne bude preskupo?

Nazad
Vrh Dno