Šta je novo?

USB 3.0 Flash stikovi

Jedino da polomi kuciste i da ga fura onako golog :d

Pod dobrim usb3.0 flesom podrazumevas sta?
Ako su to oni sto imaju znatno vece brzine od USB2.0 fleski onda evo ovaj gore Kingston Data Traveler Ultimate G3 usb3.0

Da, to podrazumevam pod "dobar", da ima neke vajde od USB3.0. Znači bar 40MB/s sekvencijalnog upisa i stotinjak MB/s sekvencijalnog čitanja. Hvala na predlogu, ali taj fleš nema šanse da stane u moj port. :( Eventualno bi stao ovaj DataTraveler Mini 3.0, ali je on prespor. Bukvalno ne moze da stane fleš većih dimenzija od USB konektora na kraju kabla.

Da li ima smisla kupovati neki od ova dva drajva: 100 G3 ili G4?

Ne treba mi nešto ekstra brzo.
Za G3 piše da mu je brzina upisa 10 MB/s, ako je tako to bi mi bilo sasvim dovoljno za ovo što meni treba. Da li neko zna koji je od ova dva brži, jer za G4 ne piše na sajtu ništa? I da li neko zna neki drugi flash od 16 GB za slične pare, a da je brži?

U prevodu koji je najbolji flash za 2.000 do 2.500 din? Ne mora ni da bude USB 3.0, samo da mi ne kopira seriju od giga pola sata.

Prelistah poslednjih par strana, ali mi ipak treba kratka konsultacija :)
Naručio bih danas/sutra sa eBay-a neki 3.0 16Gb flash. Ne treba mi "vrh-vrhova" koji moram tako i da platim; ali želim neki solidno brz flash. Npr, imam stari Corsair Voyager 2.0 2Gb, koji je u svoje vreme bio odličan ali ne i najbolji - navodim čisto kao neki primer šta bih da kupim.
Sad, da li da idem na ovaj Sandisk Extreme koji ste spominjali, ili nešto koji $ jeftinije?

Edit:
I kako stoje stvari sa tim USB 3.0 "ekstenderima", imam staro kućište koje napred ima samo 2 USB 2.0 porta, u šta se uključuju, da li zavise od ploče ili?

Poslednja izmena:
Gde ima, u Srbiji, da se uzme sandisk extreme 32gb? Kod ovih u gigatronu nema niti ce biti, iako model stoji na sajtu...

Za tomiidora:
Preterao si sa perfidnim pisanjem i navodjenjem na reklamiranjem za prodaju svojih proizvoda. Prvo si predstavljao kao neki lik prodaje, pa link na KP, pa je zavrsilo sa tvojim oglasom sa istim telefonom kao taj lik. Ako budes raspolozen za druzenje (ne iz koristi) mi smo tu, ali samo nemoj vise na ovaj nacin, jer ce kraj biti identican.
Uzdravlje

A i broj telefona mu je ovde na bench oglasima sasvim slučajno identičan kao na linku od "lika" koji prodaje na KP.

Kakva muljara.

Ovo je na obicnom USB3 portu?? Holy shiite... dokle je stigao USB3 za ltency :)

Provrti malo po ovoj i onoj drugoj temi, iznenadices se rezultatima... ima skorova koji su i po 50-100% bolji od ovoga ;)

Medju USB 3.0 fleskama ima stvarno opasnih zverina... a ovaj pomenuti SanDisk Extreme je definitivno jedan od njih.
Sad bas gledam Pegin screen, izuzetne vrednosti po svim poljima... onaj od 64GB je jos impresivniji, mada realno prakticno samo za sekvencijalni upis.

Ne, impresionira me koliko moze da se postigne na USB3. Ubacivao sam SSD u USB3 enclosure, i nije uspevao ovoliko da dosegne. Napredak je sigurno i u samom USB disku (naspram ranijih flash diskova, ne SSDa :D), ali i u USB3.

O, da... uznapredovalo se poprilicno. Sto na polju samih fleski, sto na polju kontrolera i drajvera za iste.

Trenutni plafon za USB 3.0 fleseve, koliko je meni poznato, jeste na ~450MB/s (u odredjenim situacijama, jel'te :p)... sa Mushkin Ventura Ultra modelom.
Sto i nije neko cudo, s obzirom na SandForce FSP pod haubom.

To mi lici na plafon samog interfejsa, a ne neceg drugog :)

Nije taj deo ni bio problem, radio mi je SSD dovoljno brzo po pitanju seq. Fora je bila da 4K random nikad mi nije dobro radio na USB3 - imao sam utisak da je u rangu Raptor disk u najboljem slucaju.

Zar na našem tržištu nisu manje više u tom rangu?

Pa jel salju ove stvari sa Amazona u Srbiju. Mislio sam da salju samo knjige i diskove. Mozda se nesto promenilo u medjuvremenu.

Sve zavisi šta kupuješ - u principu sve što ima tamo ima i na ebay-u ...

reader_laptop-560x342.gif

http://www.meenova.com/st/p/m3r.html
Danas mi je stiglo ovo i hteo bih da kupim jednu SanDisk Extreme Plus 32 GB microSDHC Class 10 UHS-I karticu ali me brine što je interfej ovog card readera USB Micro-B, USB 2.0.
Kartica ima deklarisane brzine - Speed Performance: Up to 80/50MB/s read/write speed pa nisam siguran da će ove brzine biti ostvarive preko USB 2.0 interfejsa ...
Jel može neko ko više zna o ovome da objasni situaciju i da li će card reader biti usko grlo za ovu karticu ?

Poslednja izmena:
To mi lici na plafon samog interfejsa, a ne neceg drugog :)
Nisam siguran... mislim, jos uvek :)

Licno mislim da tu ima jos malo lufta, ali dok ne vidimo jos koji fles sa ovim (odnosno vecim) brzinama, ne mozemo da znamo ;)
Nije taj deo ni bio problem, radio mi je SSD dovoljno brzo po pitanju seq. Fora je bila da 4K random nikad mi nije dobro radio na USB3 - imao sam utisak da je u rangu Raptor disk u najboljem slucaju.
To pricas za SSD... na USB 3.0? U takvom scenariju, podbacivao je sa 4K brzinama?

Bilo kako bilo, kada je rec o random brzinama *upisa*, sto se sveta USB 3.0 fleski tice - kao sto rekoh, SanDisk Extreme/Extreme Pro je neprikosnoveni lider. I dalje.
Kada je pak rec o random brzinama *citanja* - tu vec vladaju Lexar JumpDrive P10 i Corsair Flash Voyager GT (mada nesto cenim da je i ovaj novi GS - tradicionalno - dobar na ovom polju). Doduse, i onaj A-DATA Nobility N005 je prilicno jak, valja reci. Ali njemu manjka sekvencijalnih brzina.

Naravno, i *OVO* bi moglo doci u obzir, ali lakse je ubosti sedmicu na Lotou nego naci ovaj fles u nekoj radnji :d

Prilozi

• Corsair Voyager GT Turbo 2.png
    Corsair Voyager GT Turbo 2.png
    49.8 KB · Pregleda: 100
  • Corsair Voyager GT Turbo.png
    Corsair Voyager GT Turbo.png
    50.5 KB · Pregleda: 83
To pricas za SSD... na USB 3.0? U takvom scenariju, podbacivao je sa 4K brzinama?
Da, i to prilicno. X25-E sam isprobavao, znaci i dalje vrh SSD. I nije mogao ni 10% random brzine, koju postize preko SATA interfejsa, da predje preko USB3. Mislim da je bilo do kontrolera, ja sam to koristio na prvim USB3 AMD plocama i na laptopu preko EC34 kartice. Po rezultatima ovih fleski, garant je do samog USB kontrolera, jer sam SSD i dalje shisha sve u ovoj temi :)

Naravno, i *OVO* bi moglo doci u obzir, ali lakse je ubosti sedmicu na Lotou nego naci ovaj fles u nekoj radnji :d

Ma ubacim M500 od 1TB u USB3 rack, i vozi misko :)

narode, nemojte da me bijete, probao sam da citam unazad, al mnogo toga ima! :wall:

koja je trenutno pouzdana fleska ~32Gb (po mogucnosti jeftinija), ne interesuje me brzina, sluzice da se na nju natrpa mjuza i da sa nakaci na stariji Clarion u kolima koji vidi samo 1.1 i 2.0?
Extra je povoljan Kingston 32GB DataTraveler 100 Generation 3 za malko jace od 1800 din, al kolko vidim ovde nije bas voljen :trust:

fala unapred!

P.S. sad vidim da svi bas zesce pljuju jeftine Kingstone, izgleda da je Kingston USB 16GB DTR30 mnoooooogo bolja stvar, al ga nalazim samo u 16Gb varijanti :(

Poslednja izmena:
Meni je jedan suvozač slučajno zakačio i polomio fleš. Zato sam kupio onaj što minimalno viri iz porta i sad nemam problema :) Vodi računa i o tome. Ne znam samo šta će ti 32 GB? . Imam 4 GB i ima sasvim dovoljno muzike ;-)

A ne moraš ni da slušaš sa usb-a muziku, snimi lepo na cd...

Nazad
Vrh Dno