Šta je novo?

USB 3.0 Flash stikovi

Ja imam sandisk od 32gb i ne mogu da izvucem ni priblizno deklarisanu brzinu :(

Jel ti imaš SanDisk Extreme 32GB (SDCZ80-032G)?

Ako da, jel možeš da postuješ kompletan AS-SSD ili CDM benchmark za njega? Zanimaju me random brzine, treba mi za jednu manju VM koja bi stajala na sticku, pa se po potrebi poketala sa više računara.

Poslednja izmena:
Lexar S23 64gb placen 34 CAD na laptopovom USB 3.0

Prilozi

• Lexar S23 64gb USB 3 CDM.JPG
    Lexar S23 64gb USB 3 CDM.JPG
    48.2 KB · Pregleda: 140
Lep test:

http://www.tomshardware.com/reviews/usb-3.0-thumb-drive-review,3477.html

Sad znam da moram da uzmem SanDisk Extreme SDCZ80-064G, čisto da CAR-u i P307 pravim zazubice :d

4K random rezultati - ko bi rekao da je to USB drajv? Za 4K i 512K random testove:

Dobro bre, majku mu, tebi je treb'o Toma i njegov test od 21. jula da utvrdis to... a to sto mi pricamo o tom istom SanDisk-u ovde vec mesecima, sto ima ljudi koji su ga vec uveliko kupili, testirali, podelili svoje rezultate i iskustva (i to svih verzija, 16/32/64 giga) - to nista? :)
Sto utvrdismo da je to, realno, najbolja all-round fleska (za onoga kome treba tako nesto, tj. kome trebaju *i* random brzine pored onih standardnih sekvencijalnih)... koja je surova na polju tih random brzina i mnooogo je ispred svih (osim Voyager-a GT za 4K read, koji pak pere sve redom tu, ukljucujuci i Extreme-a)... i koja ima tek poneku sitniju manu i to je to. I ti sada tek dolazis da nam "otvaras oci"? :d:d:d

Idi bre, Branimire... :D
BTW, meni neces praviti zazubice, jer sam ja svoj fles birao iskljucivo prema sekvencijalnim brzinama, to je ono sto meni treba, samo sto brze prebacivanje isoa i HD filmova i za to mi ova fleska i sluzi... 4K random rezultati mi zaista nisu bitni ni najmanje, ne planiram da drzim operativni sistem na flesu :p

2 Monk Psycho:
Na kom polju ti ne ispunjava specifikaciju, citanju ili upisu?

I pretpostavljam da pricamo o sekvencijalnim brzinama, zar ne?

Poslao sam moj Flash Kingston DTR 3.0 16GB na reklamaciju i ako mi odobre za nov rekose mi da mogu da ga zamenim za bilo koji mislim normalno uz doplatu, pa bih da pitam da li da uzmem isti ili da uzmem Sandisc Extreme 16GB? u pitanju je ComTrade?

Transcend JetFlash 810 16GB USB 3.0

Poslao sam moj Flash Kingston DTR 3.0 16GB na reklamaciju i ako mi odobre za nov rekose mi da mogu da ga zamenim za bilo koji mislim normalno uz doplatu, pa bih da pitam da li da uzmem isti ili da uzmem Sandisc Extreme 16GB? u pitanju je ComTrade?

Interesantno neso07! I meni je pre skoro mesec dana crko moj Flash Kingston DTR 3.0 16GB ( ne prepoznaje ga WinXP/7/8) koga sam i testirao u ovom postu i tek sam sad za vikend bio u BG ( da nebi gubio pare na postarinu) i reklamirao ga. Odmah su proverili i dali mi bez doplate drugi. Posto vise na stanju nisu imali isti dali su mi Transcend JetFlash 810 16GB.

Prilozi

• DSC09890.JPG
    DSC09890.JPG
    350.1 KB · Pregleda: 120
  • DSC09883.JPG
    DSC09883.JPG
    477.1 KB · Pregleda: 131
  • DSC09887.JPG
    DSC09887.JPG
    328.9 KB · Pregleda: 124
  • DSC09888.JPG
    DSC09888.JPG
    501.8 KB · Pregleda: 109
  • DSC09889.JPG
    DSC09889.JPG
    372.1 KB · Pregleda: 112
Malo testova na USB 3.0 kontroleru laptopa. Brzine sa testova odgovaraju specifikaciji sa pakovanja tako da je Transcend realan.
Prva dva testa su na USB 3.0 kontroleru a druga dva na USB 2.0 kontroleru. Jeste da je kod ovog slab upis ali sta je tu je. Nije mi jasno samo kako cita i prenosi na hard disk ogromnom brzinom od skoro 500MB/s. Da sam Win8 to ne kesira nekako? Mada sam pokusavao sa razlicitim particijama isti rezultat. Fajl od 231MB prekopira sa fleske na HDD za 1-2 sek.

Prilozi

• Bench disk.jpg
    Bench disk.jpg
    116.2 KB · Pregleda: 128
  • FlashToolkit_JetFlashTranscend 16GB.png
    FlashToolkit_JetFlashTranscend 16GB.png
    101.2 KB · Pregleda: 122
  • Real copy speed read.jpg
    Real copy speed read.jpg
    263.3 KB · Pregleda: 126
  • Real copy speed write.jpg
    Real copy speed write.jpg
    260.4 KB · Pregleda: 129
Interesantno neso07! I meni je pre skoro mesec dana crko moj Flash Kingston DTR 3.0 16GB ( ne prepoznaje ga WinXP/7/8) koga sam i testirao u ovom postu i tek sam sad za vikend bio u BG ( da nebi gubio pare na postarinu) i reklamirao ga. Odmah su proverili i dali mi bez doplate drugi. Posto vise na stanju nisu imali isti dali su mi Transcend JetFlash 810 16GB.

Gde si ga uzeo i gde reklamirao mislim da li u radnji gde si ga kupio ili u ovlascenom servisu. Cini mi se da je DTR 3.0 skuplji, ja sam ga predao u prodavnici u kojoj sam ga kupio, posle 13-14 dana dobio sam poruku da je prosledjen na servisu znaci "ne lipsi magare do zelene trave" ima da se nacekam ali nema veze imam drugi koji koristim. Kingston me je razocarao totalno.

Poslednja izmena:
Gde si ga uzeo i gde reklamirao mislim da li u radnji gde si ga kupio ili u ovlascenom servisu. Cini mi se da je DTR 3.0 skuplji, ja sam ga predao u prodavnici u kojoj sam ga kupio, posle 13-14 dana dobio sam poruku da je prosledjen na servisu znaci "ne lipsi magare do zelene trave" ima da se nacekam ali nema veze imam drugi koji koristim. Kingston me je razocarao totalno.

Ne bi da sudim na osnovu jednog modela Kingstona da cela paleta proizvoda ne valja. Cinjenica da ovaj model konkretno imao jos neko reklamacije odnosno da se pokvario posle samo 2-3 meseca rada. Znaci ovaj model treba izbegavati. Namerno nisam prikazao prodavca ali kao sto vidis i u mom aprilskom postu lepo se cena vidi da je ista u dinar. Podavac je Monitor system i stvarno su korektni jer su mi u prodavnici u Kumanovskoj zamenili na licu mesta. Sta ima da se kod fleske menja i popravlja, bolje da su ti zamenili za neki drugi kao meni. Doduse ja sam im rekao da sam dosao iz Prokuplja i pokazao odmah fiskalni racun. Cena i na novom fiskalnom je ista da bi mi vazila garancija i dalje, bez ikakve doplate ili vracanja razlike u ceni. Mislim da postoji razlika u ceni izmedju Kinsgstona i Transcenda ali je zanemarljiva.

Ja sam moj JetFlash 700 uzeo takodje u Monitoru i nemam nikakvih primedbi, doduse nisam ni imao nikakav problem sa njima. Sada mi je jasno zasto si odmah zavrsio posao tj. odmah su ti zamenili flash, ipak su oni radnja pa imaju mogucnost da deluju zanatlijski odnosno vrlo su elasticni i prakticniji za saradnju dok firme su druga prica, tamo poastoji hirearhija od prodavca pa sve do uvoznika. To je vrzino kolo. Kada god sam uzeo neku elektroniku kada izadjem iz radnje prekrstim se pa kako mu bog da. Primera radi uzeo sam neki Gorenje mixer i crkne posle 15 dana - posle 3 meseca sam dobio drugi, Kupio TV 32" CRT (znaci najveci obicni TV) Sony je.. me on samo sto je istekla garanacija crkne i on i Eltim. A za Kingston me je primamilo 5 god. garancija pa neka crkne i stvarno crce ***.
Sto se tice prodavaca ako nisam zadovoljan sa njim kudicu ga a necu ga kriti i takodje hvalicu ga ako sam zadovoljan sa njim. ovo sto kazem nije reklama, vec moje iskustvo ako sam se ja zeznuo ili neko pita za nesto a ja znam da mogu da ga uputim na pravo mesto zasto bih to precutao.

Malo testova na USB 3.0 kontroleru laptopa. Brzine sa testova odgovaraju specifikaciji sa pakovanja tako da je Transcend realan.
Prva dva testa su na USB 3.0 kontroleru a druga dva na USB 2.0 kontroleru. Jeste da je kod ovog slab upis ali sta je tu je. Nije mi jasno samo kako cita i prenosi na hard disk ogromnom brzinom od skoro 500MB/s. Da sam Win8 to ne kesira nekako? Mada sam pokusavao sa razlicitim particijama isti rezultat. Fajl od 231MB prekopira sa fleske na HDD za 1-2 sek.
Naravno da je kesiranja, pobogu. Ta cifra od 500MB/s veze nema sa zivotom, naravno... jer sasvim sam siguran da tu brzinu ne mogu da ti izvuku ni taj prenosni hard, niti ova fleska.

Narocito ne fleska. Sa svojih ~12MB/s za write, i to po deklaraciji.

Narode ima na kp lik prodaje flesheve usb 3.0 sve najnoviji modeli od 64gb i 128gb ultra speed uglavnom e sada cene su jako povoljne samo me interesuje da li je neko uzimao od njega i kakva su iskustva ?
Mozete pogledati na ovom linku : http://www.kupujemprodajem.com/53809-1-bojan-svi-oglasi.htm

Gde si ti bio poslednjih 2~3 god, hehe? To što piše ultra, je 32MB read, 18 write. Danas su brzi flešovi koji imaju 200+MB r/w. Što se tiče cena, čine mi se ok, što se tiče brzine, ne. Recimo najpovoljniji fleš u odnosu cena~brzina koji sam ja video je sandisk extreme 64GB za 87€. Meni je to bilo puno pa sam uzeo 64GB transcend jetflash 760 80/25 r/w za oko 4900. U suštini, džabe ti veliki fleš, ako je spor, ako budeš kad prebacivao dvadesetak ili više GB, pa još ako su ne daj Bože sitni fajlovi, ima da ga baciš kroz prozor. Znam da mene ovaj mali upis jako nervira, kad sam gledao na specifikaciji, prvi modeli su bili 80/68, ali toga više nema.

Poslednja izmena:
Bas gledam kod njega ima jet flash 700 on je u istom cenovnom rangu kao tvoj jet flash 760 i po prodavnicama su sada.oko 40eur ,a kod njega svega 25eur, sto je bas velika razlika i mislim da se itekako isplati.Nego da cujemo i druga iskustva...

A ove ostale memorije od 128gb sto prodaje za 65eur koliko vidim su u inostranim marketima po 100eur i tu je bas bas konkirentan sa cenom (posto ih nema kod nas) .Koliko su onda te memorije sa brzinom preko 100mb/s?

@tomiidora

Vrati se par strana unazad i sve će ti se samo kasti...

Bas gledam kod njega ima jet flash 700 on je u istom cenovnom rangu kao tvoj jet flash 760 i po prodavnicama su sada.oko 40eur ,a kod njega svega 25eur, sto je bas velika razlika i mislim da se itekako isplati.Nego da cujemo i druga iskustva...

jet flash 700 32GB izbegavaj, crko mi posle 10 meseci - ovako prvih 2meseca radio normalno i prikazivao relan transfer, posle 2meseca transfer je bio random ali je sve je radilo bez ikakvih problema do kraja. ako se odlucis data traveler r30 16GB radio super 2meseca i crko.

Ako neko ima da je zadovoljan sa nekim flash-om voleo bi da iznese svoje iskustvo i da predoci ljudima sta da kupe jer je veca sansa da uzmes problem.

Meni sve to smrdi na losu klasu robe koja je naravno namenjena za Srbistan :)

Kakva su vam iskustva sa sandiskomvim fleshevima i lexarovim posto vidim da ih kod nas nema u ponudi?

Tog lexara sam koristio i jos uvek koristim ,odlican je.

Kakva su vam iskustva sa sandiskomvim fleshevima i lexarovim posto vidim da ih kod nas nema u ponudi?

Sandisk se pokazao veoma izdrživljim :). Stojalo je kućište sa svim komponentama na njemu, još se ja naslonio. Epilog, malo se iskrivio konektor koji neće automatski da se uvuče, ali sem toga radi kao prvog dana :d

Kingston USB DISK DataTraveler 100 G3 32GB USB 3.0 High speed
Kingston DT111 32GB USB3.0
Kingston USB DISK 32GB DataTraveler I G4 - USB 3.0
Kingston USB DISK Data Traveler SE9 (Metal casing) 32GB
TakeMS USB-Stick 32GB USB 3.0 Easy III black

Koja od ovih fleski? :)

E *** znam, nego samo ovo imam u ponudi, radim neku kompenzaciju. Mozda ovaj DataTraveler G4?

jet flash 700 32GB koji mi je crko reklamirao sam ga i za 7 dana dobio novi jet flash 770 32GB.

Evo ga Kingston Data Traveler Ultimate G3 usb3.0 64GB kupljen bratu kao poklon za rodjendan...

Prilozi

• usb_3.jpg
    usb_3.jpg
    71.6 KB · Pregleda: 172
  • usb_2.jpg
    usb_2.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 156
Hajde preporučite neki dobar USB 3.0 fleš, ali da bude normalnih dimenzija, tj ne veći/deblji/širi od USB konektora. Mora biti tanak i uzak da bih mogao da ga priključim direktno u moj laptop (Lenovo T430) i da ne zaklanja DisplayPort.

lenovo-thinkpad-t430-usb-3-0.jpg

Pod dobrim usb3.0 flesom podrazumevas sta?
Ako su to oni sto imaju znatno vece brzine od USB2.0 fleski onda evo ovaj gore Kingston Data Traveler Ultimate G3 usb3.0
Kolega MaxXx sa foruma ga ima, mislim da radi u DOKOM prodavnici i siguran sam da ga on licno ima (njegov privatni), pa ga kontaktiraj i dogovori se i onda ako ti odgovara odma i kupi kod njih...
Samo da znas "svi" ti pravi usb3.0 su malkice veci od ovih usb2.0 , malkice siri, malkice duzi, malkice deblji...

Nazad
Vrh Dno