Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa pisao je gabe aul cini mi se ,kao u fazonu da se izjasnimo da li bi to voleli i na kraju kolko vidim nista od toga .

Sent from mTalk

.29 je neverovatno pun problema, i pada performansi kad mu dune. Potpuna suprotnost desktop-u. Kako su ovo izbacili na telefone kao stabilno mi stvarno nije jasno.
Sad iz prve ruke mi dođe da ga razbijem.

Evo pridružio sam se i ja posle meseci nećkanja na windows insider. Izabrao sam slow ring i sad mi skida ažuriranje na lumiju 730. Imam neka pitanja pa da ne čitam 5000 postova:
Šta se dešava kad wm10 postane zvanično dostupan i kako se napušta insider ako više ne želim to da budem ?

I zaboravih. Koliko traje proces jer mi stoji na 55% već pola sata

http://www.windowscentral.com/windows-10-mobile-users-can-now-grab-new-phone-firmware

Ne trebaš ništa da menjaš samo možeš da izađeš iz insider programa da ne bi dobijao nove verzije. Zato što će ubrzo krenuti nove nestabilnije verzije za insidere koje mogu imati po neki problem.

Pisao sam na prethodnim stranama . Skinuće , te procente ne prikazuje realno. Telefon će se možda malo više grejati u prvih sat dva , dok ne instalira i sredi sve ,takođe i dok se ne sinhronizuje .

Ako imaš baš neki ozbiljan problem možeš hard reset da uradiš. Ako se lepo ponaša nema potrebe.

Poslednja izmena:
Koliko mu prostora treba za samu instslaciji. Imao sa 700 mb pa nije hteo. Sad imam 1.32 gb. Ili da mu uradim sr o hr

Poslednja izmena:
Evo i ja sam ponovo instalirao 10ku, sad ćemo videti kako će se ponašati ako opet bude jeo bateriju ćao ćao ☺

Da li postoji neki drugi browser osim Edge da radi na W10? Na 8.1 je koliko toliko radio UC browser. Na W10 on radi katastrofa kao i par drugih sa stora? Najveća mana W10 trenutno je Edge ali on bar koliko toliko završava posao. Ostali su krsh nevidjeni

Da li postoji neki drugi browser osim Edge da radi na W10? Na 8.1 je koliko toliko radio UC browser. Na W10 on radi katastrofa kao i par drugih sa stora? Najveća mana W10 trenutno je Edge ali on bar koliko toliko završava posao. Ostali su krsh nevidjeni

Šta je konkretno problem, ja sinoć gledao neki nfl strim odličnog kvaliteta , gledao sam 2 sata . Baterija od 100 pala na 70 % što i nije toliko loše . Svi sajtovi mi rade normalno , doduše ja ne koristim mnogo tabova , nemam potrbe za tim .

Nije mi pukao nijednom u zadnjih mesec dana.

Zanima me šta je problem , ne renderuje dobro ,puca ili nešto treće ? Jedino ako je problem nedostatak opcija , tu se slažem. Trebali bi da ubace swype na stranu i da se tako šetaju prethodne strane .

Konkretno najviše koristim naše novinske sajtove , imdb ,tv profil,euroleague,mozzartbet,meridianbet ,facebook i još neke . Sve je ok.

@ Dark Magician Koji telefon je u pitanju ? Svaki noviji build radi bolje ili isto, nema nekih problema . Možda je baterija bolja sada na .63 . Taj .29 smo odavno koristili i ne baš dugo,bilo je kasnije i .36 posle njega.

Poslednja izmena:
Šta ti toliko smeta kod Edge?

Kako inače radi .63 u odnosu na na .29? Vredi li ulaziti u Insader?

Znači ako uradim hr on će mi ponovo instsalirati 10tku

Problem je najviše kod prelaska sa taba na tab uvek ponovo učitava celu stranicu. To bas deluje smorno. I dok stranica nije 100% učitana neće da zumira. Nego stoji u mestu. Ne puca za sada. Radi malo bolje na .63 nego na .29. Naravno nedostatak opcija je isto mana. Hoću jednostavno da imam jos neki browser koji ce raditi bez pucanja i bagovanja ali bas uvek. Uc nije bio los ali na W10 nijedan login ne prihvata. Samo te vrati da se logujes ponovo. Ostali koje ima na storu su tuga Božija blago receno

Non stop migrira podatke. 3 puta se restartovao i stalno piše migriram podatke (korak 1 od 9). Ne znam postoji li korak 2 od 9 itd.. do 9 od 9

Non stop migrira podatke. 3 puta se restartovao i stalno piše migriram podatke (korak 1 od 9). Ne znam postoji li korak 2 od 9 itd.. do 9 od 9

To još instaliraš ili posle hard reseta ,koju verziju ti je skinuo 36 ili 63 ? Uradi hard reset kombinacijom tastera ili ga vrati na 81 preko Windows Recovery Tool .

To reset an unresponsive phone

If your phone is unresponsive and you can't reach Settings Settings icon, you may be able to reset your phone using the hardware buttons. On Lumia phones (and some others), do the following to reset your phone:

1.Press and hold the Volume down Volume down button and Power Power button buttons at the same time until you feel a vibration (about 10–15 seconds).

2.When you feel the vibration, release the buttons, and then immediately press and hold the Volume down Volume down button button until you see a large exclamation mark.

3.Once the exclamation mark appears, press the following four buttons in this order: Volume up Volume up button, Volume down Volume down button, Power Power button, Volume down Volume down button . Your phone should now reset and restart itself. (It might take a while for the reset to finish

Nisam još uradio HR. Koliko sam skapirao on je instslaciju završio i onda je krenuo sa migracijom podataka i onim čekanje će se isplatiti. 4 puta se restartovao a migracija je stalno n
199dc83325b9b6415156d287cc117227.jpg
a koraku 1 od 9 i uvek ide ispočetka. Ne znam šta je pametno.

Poslednja izmena:
Ovo je bilo prvo do 22 sad je do 9

Završio. Našao neke greška pa sam ga resetovao iz menija. To je valjda HR. Videh da je preporučljivo.Sad opet zupčanici. Šta li sad instalira

Poslednja izmena:
Instalirao .63 verziju na L535 morao sam da radim HR posto nisam imao tastatu i hteo da se sam restartuje.Posle HR telefon je poceo da radi dosta solidno, ali na nekim aplikacijama title bar nece da se skloni pa smeta.Instalirao sam Dungeon Hunter 5 igricu ali nisam mogao da je pokrenem posto je jako bagovala s time da sam istu igricu instalirao na 8.1 gde je ista radila dosta solidno bila je igriva. Zbog ovih stvari sam se vratio na win 8.1. E sad ako ovih dana dode zvanicni abdejt dali mogu ocekivati isti problem.Ovo mi je vec 3 ili 4 verzija win 10 koja mi neradi kako treba uvek su isti problemi i uvek sam morao da se vracam na 8.1.

Moja preporuka je da se prebacite na slow ring ili izađete iz insider programa na glavnom telefonu. Uskoro kreće Redstone i prve verzije će biti verovatno bagovite , mada opet ne kao pre godinu dana.

Verzija .63 je stabilna i ona se može zadržati.

Poslednja izmena:
Meni je stavio .29. Preko slow ringa. Kako se konkretno napušta insider.

Evo posle sat i kusur korišćenja moram priznati da je nešto manje brz da ne kažem krutiji od 8.1. Primetio sam kad se drži strelica da se prikažu aktivne aplikacije start nema sliku prozora već je kockica siva i prazna. Može li ikako da vreme stavi kao pozadina na zaključan ekran.

Tolero, znaci postoji podatak da nece biti sledeci update standardan W10M insider-ima, nego ide na Redstone?

Tolero, znaci postoji podatak da nece biti sledeci update standardan W10M insider-ima, nego ide na Redstone?

Sledeći 99 % će biti Redstone , počeo je na pc , krenuće i na telefonima. Gabe je na tw pisao par dan pre kraja godine da se pređe na slow jer ubrzo kreću nestabilnije verzije .

10586 ili kako već je zadnji build iz decembra , ovo što viđamo .36 , .63 su delta verzije ili ti ispravke postojećeg builda .

Sledeći build će biti 110xxx

@Dzox Tako je ostaješ na toj .63 verziji i dobijaš drugi zvaničan update koji su već insideri testirali , takođe možeš dobiti i firmer ako ga nekim slučajem bude za neki model .

Poslednja izmena:
Odlicno... :( Sto znaci ako odem na "leave program" sta se tacno desava? Ostajem na verziji na kojoj jesam (10586.63) i dobijam zvanican (neinsider) update kada prestigne moju verziju?

Ja ubacio insider i w10, nisam mogao da čekam vise ovo razvlačenje ms. Utisci si pozitivni svakako, mnogo lepše, funkcionalnije, ali moram priznati osetno manje fluidno od 8.1. U nekim trenucima radi odlično pa se onda pogubi. Kad sam ga ubacio imao sam bag da je početni ekran bio kako na 8.1. Radio hr i sad je ok. Standardnih problema sa tastaturom i ažuriranjem aplikacija nisam imao. Detaljnije o bateriji i drugim stvarima pišem kad ga jos malo istestiram. I naravno pitam sta mi ne bude jasno. :)

@tolero
Hvala ti za objašnjenja i savete, da znam da bežim iz Insidera da mi ne šibnu neko đubre....možda je dovoljno preći na Slow?

@tolero
Hvala ti za objašnjenja i savete, da znam da bežim iz Insidera da mi ne šibnu neko đubre....možda je dovoljno preći na Slow?

Ja za sad svaki put kad sam instalirao neku verziju windows 10 mobile insajder aplikaciju nisam ni jednom ni instalirao sem kad sam procitao na ovde da je izbacen novi build. Onda ponovo instaliram insajder, azuriram na noviju verziju, i tako sam oba puta - i na .36 i na .63. :) Prilicno sam siguran da, da nisam instalirao insajder ponovo, ne bih dobio novo azuriranje. Tako i sad, nemam insajder, a ovaj .63 koristim kao sto sam i 8.1... Super radi, ne zuri mi se sad ni za neki sledeci build, a ni ne vraca mi se na 8.1. :)

Uzgred, nesto su ranije pomenuli da bi trebao w10m da podrzava dosta stampaca, jel tako nesto bese..? To bi bilo super, snimis pdf, nakacis se na wifi, odstampas sa telefona, i ne cekas na se neko smiluje i sidje sa kompjutera da bi to uradio. :D Dobro, nekima je smesno to sto kazem, ima onih koji nemaju potrebu za tim, al razliciti ljudi rade razicite stvari u razlicitim uslovima. :) Da, i naravno, i to bi bilo za odredjen broj stampaca, pa ko ima srece ima, ko nema, sta da mu se radi...

Nazad
Vrh Dno