Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

U ja čekam 2 swissposta poslata 21. i 24. 11. Znači da im se nadam. Bg carina kod tebe u pitanju?

Da, Bg carina je u pitanju. Ovog puta blagonakloni, ali bilo je takvih situacija kada su za sitne stvari, otvarali, naplacivali pdv, ....slanje posiljke

Da li moze meni neko da pojasni kako se koriste poeni na Gearbest-u? Kako mogu da oborim cenu nekim proizvodima uz pomoc poena? Nista mi nije jasno. :S: Inace stigao mi je i mail da sam dobio neki ticket ali ni to mi nije najasnije za sta sluzi i kako mogu ga iskoristim... :S: :S: :S:

Ubaci proizvod u korpu i kreni na checkout. Tu ispod ima polje gde se upisuju poeni. Piše ti koliko maksimalno možeš da iskoristiš. Tiket ti je ustvari komunikacija sa njima.

Наручио сам неке усб каблиће са ГБ, прошло је више од 10 дана, још увек није послато. Јуче сам отворио тикет, одговор је да чекам још мало, да наручим нешто друго, или да поништим наруџбину. Прилично је непрофесионално што нуде ствари које немају на стању.

Pazi, u principu, oni to nude vec dugo i konstantno. Oni na stanju imaju mozda 5000 u tom trenutku, ali stalno se narucuje, neko narucuje na veliko, neko po par komada, i ako se desi da,na primer, imaju porudzbinu od 1000 komada par sati pre tvoje porudzbine, naravno da ces ti cekati da posalju taj jedan nego tih 1000. Druga stvar, budite strpljivi, lepo pise na stranici koji je rok za slanje, a naglaseno je da su radni dani u pitanju, sto ne ukljucuje vikend. Znaci ako pise rok za slanje do 10 radnih dana, to moze da se oduzi i na 14,jer hvatas vikende koji tu ne spadaju. Trece, imajte razumevanja, budite komunikativni, raspitajte se o stanju pre kupovine, mozete ih pitati. Nisu svi prodavci zlatni, niti su svi losi. Ja gledam da dam malo lufta, ali ako je prodavac neodgovoran, dosta kasni, muti i tako to, nemam razumevanja, i obavezno dajem losu ocenu uz obrazlozenje da mu je pruzena sansa, nebitno sto on zeli da refundira pun iznos i da zadrzim predmet, takve prodavce ne podnosim, ali imam par onih dobrih, i njima verujem, nikada me nisu prevarili, lepo kazu sta i kako, njih ako treba, cekam i preko odredjenog perioda jer znam da stize i oni to cene, kao i ja. Isto tako, ne verujte ocenama potpuno, jer mnogi podmite kupce da im daju dobru ocenu iako nisu zadovoljni, i oni pristanu. Ispitajte prodavca pre kupovine, da vidite koliko je odgovoran.

Ubaci proizvod u korpu i kreni na checkout. Tu ispod ima polje gde se upisuju poeni. Piše ti koliko maksimalno možeš da iskoristiš. Tiket ti je ustvari komunikacija sa njima.

To je to sto me je interesovalo. Hvala ti na pomoci. :)

Inace sta se desava ako paket ne stigne, a nije placen tracking number? Da li Gearbest refundira novac ili kako to je vec regulisano kod njih? Ili ako nesto stigne a nije npr. original proizvod vec kopija ili ne naleze nesto lepo?

Evo ja sam ulozio zalbu, posiljka nije stigla na vreme. Rok da odgovore je jedan dan ali ako su praznici onda dva dana. Kod mene prolaze ta dva dana danas a nema odgovora.

Stvar kod mene je i da posiljka stigne kasnije ove nedelje ja necu moci da je podignem jer putujem.

Stigao mi je odgovor, da cekam do 45 dana?!? Koja je onda poenta onoga sto pise kada narucujem(10-25 dana)?

poenta da niko nece da napise 60 dana,zato sto mu onda niko nebi nista kupio,obicna posta i njena brzina zavisi od mnogo faktora

Nemojte tek tako kritikovati sajtove. Ako kasni paket u odnosu na neki drugi paket sa drugog sajta, pa sta? Da li je prosao rok? Nije.

Stigao mi je odgovor, da cekam do 45 dana?!? Koja je onda poenta onoga sto pise kada narucujem(10-25 dana)?

Toliko o tome.

Već sam napisao da je GearBest potrebno 10 dana da pošalje, od mene su dobili minus. AKo nemaju na stanju, ne treba ni da prikazuju na sajtu. Paket još nije stigao, bezobrazluk, dok je sa Banggood stigao pre 5 dana.

Za Banggood pozitivno iskustvo.

Ljudi, pise 10-25 RADNIH DANA. Tu ne spada vikend, zato ti je i rekao da cekas do 45 dana. Zbog nestrpljenja cemo zavrsiti na crnoj listi.

Do 45 radnih dana! Dakle jeste moja greska to sam kasnije uvideo ali se ogradjuju mnogo vise.uploadfromtaptalk1450972844204.jpg

Ne znam više ni sam gde sam pisao, da li na ovoj temi ili na carini ili na praćenju pošiljke. Uglavnom, bila je sledeća situacija: Naručio 3 predmeta. Gearbest poslao samo jedan jer ostala 2 nisu imali na stanju. Rekli poslaće za nekoliko dana čim dobiju od proizvođača. Prošlo je više od mesec dana i taj 1 predmet je stigao i ja ih juče pitam hoće li da šalju preostala 2 ili da vraćaju pare. I evo malopre vidim poslali. Naravoučenije, moraš kineza smarati i podsećati na sve :D da te ne bi pokrao. E sad što će rukavice da mi stignu kad se završi zima to je druga stvar.

Narucio sam prvu stvar sa gearbesta pre mesec ipo dana i konacno sam dobio power bank bateriju od xiaomi.

Sajt je potpuno korektan i super rade stvari jedino sto koriste usluge transporta koje su mnogo spore.

[YOUTUBE]wgE5hUSu-NQ[/YOUTUBE]

Narucio sam prvu stvar sa gearbesta pre mesec ipo dana i konacno sam dobio power bank bateriju od xiaomi.

Sajt je potpuno korektan i super rade stvari jedino sto koriste usluge transporta koje su mnogo spore.

[YOUTUBE]wgE5hUSu-NQ[/YOUTUBE]

Kad su ti je poslali? Ja moju cekam vec puna 2 meseca.

Moje iskustvo sa gearbest, sitnice da isprobam.

Naručio 28.11"15 god.
Poslali 8.12"15 god.
Stiglo 4.01"16 god.

Naručio sam sledeće artikle:

Nisam naveo ništa u napomenu da označe prilikom slanja:

Ništa nisam platio, ne podleže carinskom pregledu.
Sve je lepo zapakovano i u originalnim kutijama, proverio seriski broj baterije koji kaže da je original.
Pozitivno iskustvo, jedina zamerka što im treba 10 dana da pošalju paket. Verujem da bi paket stigao ranije da nisu praznici.

Poslednja izmena:
Odakle li im ukupna vrednost 68,6$ da mi je da znam. :D Cenim da vreme koje im treba za slanje zavisi od mnogo faktora. Prvo dok dođeš fizički na red a onda i kad se naruči više stvari pa da li ima na stanju pa dok nabave i sl. Uglavnom treba se naoružati strpljenjem u svakom slučaju.

Ljudi, koji su josh "poznati" kineski sajtovi (a pouzdani originalni artikli) osim navedenih ?

Pored navedenih u naslovu teme, dobri su chinabuye, pandawill, tinydeal i ibuygou.

Poslednja izmena:
Jel narucivao neko nesto sa everbuying? Kakva su iskustva?

iskustva su da nemoz da narucis zato sto onu zadnju stranicu kad daje da popunis adresu nece da promeni drzavu gde se salje vec uvek ostaje usa i moz da biras samo njihove states,hteo za drugara da narucim telefon al dzaba neprelazna je zadnja stranica

Sad sam probao sa PP placanjem i radi do placanja ali nisam dovrsio narucivanje pre nego sto proverim kakva im je pozudanost, brzina slanja i sl. Mislim da nisi kliknuo dugme "Use this shipping address" odmah ispod forme za adresu.

nisam kliknuo zato sto hocu da mi isporuce na drugarovu adresu tj njemu,daje posle da stavis i drugu adresu ali samo u usa

Neki prodavci isporučuju isključivo na adresu onoga koji plaća.

Ljudi, koji su josh "poznati" kineski sajtovi (a pouzdani originalni artikli) osim navedenih ?

Ja sam bio koristio geekbuying.com za neke sitnice ali to je sve bilo pre koju godinu, ne znam kakvi su sad. Gledam da uzmem neki android tv stick.

Moje iskustvo sa gearbest je bilo ok, narucim xiaomi yi i posle deset dana i dalje nista. Posaljem im poruku da pitam o cemu se radi i dobijem odgovor nakon dva da nemaju kameru na lageru i da ne znaju kada ce je imati. Nakon toga ja zatrazim refund i dobijem isti kroz par dana. Verovatno su ok ako se narucuje ono sto imaju na stanju.

Nazad
Vrh Dno