Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Tek sam sad primetio, nakon mesec dana korišćenja win 10 da imam ozbiljan problem sa disk usage, odradio sam clean install win-a ali i dalje isto se dešava.
Razmišljam da formatiram ceo drive, ne znam vise sta da radim.
Postalo je frustrirajuce, čim ne koristim komp duže od 2,3 min disk usage skače na 99%....

Obavezno brisanje drajvera sa DDU.
CCleaner koristim godinama, bez problema.
Caka kod njega je ta da kad jednom odradis brisanje registry, ponovis jos jednom ili dva puta.
Videces da ce da pronadje jos "repova", normalno nudi ti backup kod svakog brisanja.

Nemoj da te bune ova dva fajla Activex, njih ne moze da obrise, oni su stalno tu...

Pogledajte prilog 189365

A zbog čega da instaliram ccc 13.4, pa da ga izbrisem sa DDU, pa posle ccc 13.9 ?
To neka voodoo procedura?
:)

A zbog čega da instaliram ccc 13.4, pa da ga izbrisem sa DDU, pa posle ccc 13.9 ?
To neka voodoo procedura?
:)
Izgleda, prvo sam se zaleteo naravno na zadnji 13.9, ali nije htelo da cuje.
Rekoh dobro da smanjim polet instaliram 13.4 i sve prodje ok.

Ali po obicaju nemam mira, rekoh daj da se oprobam ponovo.
Ovaj put prodjose, tako da li je slucajnost ili ima nesto u postupku?

Sad se prisetih da sam isto to radio i prosli put kada sam menjao graficku.
Znam da su mi se nekoliko puta dosad otimali ali da sam na kraju instalirao.

Poslednja izmena:
Pa što ne reče tako na početku?
Hteo si da vidiš da li će kod mene da prođe?
Je l se kod tebe isto zabode u loop na nekih 75-80% instalacije i tako prikazuje kao da instalira, a zapravo ne radi ništa.
Pokušao sam na više različitih načina i uvek se isto dešava.

Sent from mTalk

Kod mene sve je instaliralo a drajvere preskace.
Ustvari kod pripreme za instalaciju nisu se ni pojavljivali kao opcija.

Kako da namestim da kada win10 ugasi posle 20min monitor (sleep) da kada ga ponovo ukljucim da trazim pin code?

Trebalo bi da je ovo ali nije, samo se ukljuci redovno desktop
2016-01-09_1650.png

Personalize/lockscreen scroll do dole pa screen saver settings

Ako ja kupim laptop sa licenciranim 8.1 win-om, da li moram da platim win 10 ili ga imam besplatno?

^Posle jula, kada odradiš upgrade sa Win 7/8/8.1, Win 10 više neće biti automatski aktiviran, tj. moraš da kupiš licencu.

Znam to, nego sam pomislio da se aludira na ispostavu računa u smislu prestanka važenja ''nasleđene'' aktivacije. A koliko sam razumeo, čak bi i ove naše divča 7-ice i 8-ice trebale da zadrže trajnu aktivaciju. Ne legalizaciju, samo aktivaciju.

Svi će zadržati aktivaciju, samo neće moći nove upgrade aktivacije da se obave...

Ako sam ja dobro razumeo legalan Win7 ili Win8 upgrade-ovan Na Win10 imace status legalnog Win10, sa svim mogucnostima koje takav status podrazumeva.

Pisao sam ranije kako mi puca Nvidijin OpenGL drajver dok koristim Viber. Problem je resen sa najnovijom verzijom Nvidijinih drajvera 361.43 WHQL. :)

Hajde ovako, da se prvo drzimo mog redosleda instalacije.
Instaliraj prvo 13.4, za brisanje koristi DDU, posle ono sto ostane AMD foldera pobrisi rucno.
U programs files i programs data imas AMD foldere izbrisi ih, sa CCleaner pobrisi regystri.
Sad pobrisi na isti nacin te 13.4 i instaliraj 13.9 u windows 7 compatibility mode...
Tako je kod mene tekao process instalacije i sve je proslo bez problema.

Neka ti TV bude iskljucen dok ovo obavljas, tako sam ja odradio, prikljucen na HDMI ali iskljucen.

Za AMD Catalyst™ 13.4 Windows , u desktop compatibility, nigde se ne pominje 4xxx serija kartica.

Verzija drajvera koja prethodi 13.9,a kompatibilna je sa 4000 serijom kartica, [a koja je za Windows 8], je 13.1.

Šta predlažeš i odakle ti ideja da si instalirao baš 13.4 ?

Poslednja izmena:
Pa sledeci ispod...ovaj 13.9 prvo nije hteo.
Ima nesto veze sa formiranjem onog ATI foldera, kada te pita itd.
Posle toga su legli i 13.9...

Ne čitaš šta te pitam.

Prvi ispod 13.9 je 13.1.

Ti si napisao da instaliram 13.4 a u listi za 13.4 nema 4000 serije kartica.

Nadam se da kapiras sta te pitam?

Dakle,.,zbog čega si napisao 13.4 ?
Ako si pogrešio, onda ok..reci tako..a ne da instaliram nešto bezveze.
Najbolje da vratim kako je i bilo i sve Ok..ne bih da experimentišem.

Pa zato sto ima...13.4

Screenshot (650).png

Ovaj novi AMD hotfix je za izbegavanje, već dvaput se srušio drajver.

Pokušao sam i ja sa guru3d, kada prebaci na AMD, AMD prijavi da si na link kliknuo sa nekog spoljnjeg sajta, a ne sa njihovog i nece da nastavi download.

Dobro, ok..dakle, sve sam odradio..sa DDU iz SafeMode-a pobrisao sve, sa CClean sredio sve i Reg bazu..sada instaliran 13.4 drajvere..opet izbrišem sve sa DDU i sa CClean..i tek onda instaliram 13.9 ?

Proces ne bi bio uvrnut da ne radim ponovo čišćenje svega sa DDU i CClean.
Da na živo instaliram 13.9 preko 13.4, to je već realnije da iz nekog razloga hoće da prođe instalacija 13.9.
Plus, ako uzmemo u obzir da 13.4 nije kompatibilna sa 4000 serijom..onda mi ništa nije logično..ali eto, probaću još to,pa ako prodje, prodje. :D

Probaj "na zivo" trebalo bi da prodje, kazem ti isto sam se ja tako majao.:D
Ja sam to brisao, ponovo nece...na 100 nacina, odustanem...ali se opet vratim...ima da hoce.
Trebao si da me vidis dok sam terao AGP HD3850 da proradi na win7 64 bit.

Poslednja izmena:
Vrh Dno