Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da insider sam ...

E kad krene onda krene, iskljucili su internet... Sbb zeza opasno
Sutra cu kad dodjem sa posla, pa ako budes tu..

Poslednja izmena:
Šta je to neki OEM deal izmedju AMD-a i M$a?

U svakom slučaju se dobija control panel sa tweak opcijama.
Ima li razlike u igricama..čisto da se ne ludiram ako su performanse identične po pitanju bench-a, ako si uporedjivao..
Moja karta je preslaba da bi mi to koristilo, jedino mi zavrsava posao za TV nakacen na HDMI.
Ti bi vec sa tvojom mogao imati koristi...

Nije overklovana i kad god sam gledao temp. bila je ok... Igram nekad i po per sati fifu i ništa,ovo se dešavalo onda kad sam na surfu ili tako nešto?

Poslednja izmena:
Ntoskrml.exe mi bukvalno jede resurse.
Svaki put kad se ne koristi računar on krene da diže hard na 99%.....

Vuce,
Sta he minudump fajl

Ae reci mi Vuče za moj ovaj dump... što se meni to desilo par puta?

Evo šta vam se dešava sa dump fajlom i kako da rešite problem..

:D

Moja karta je preslaba da bi mi to koristilo, jedino mi zavrsava posao za TV nakacen na HDMI.
Ti bi vec sa tvojom mogao imati koristi...

Jesi siguran da su ti u DeviceManager-u AMD drajveri?
Zbog čega stoji Misrosoft signed?

Poslednja izmena:
Ntoskrml.exe mi bukvalno jede resurse.
Svaki put kad se ne koristi računar on krene da diže hard na 99%.....
Izbrisi Avast...

@bedazzled to vazi i za tebe ako ga imas instaliranog.
jedan od tvojih error-a je ntoskrnl.exe+14d2e9

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Da, verovatno koristi i WU iste.

Pogledajte prilog 189338

Yok more,ne mere :)
Znao sam da će biti neko glupiranje.
Nisam ga terao u compatibility, prošao..kada se podigao sistem, kaze da drajver nije x64, bla bla..da proverim update na njihovom sajtu. U systray-u se sve uredno instaliralo,Catalyst manager je tu..udjem..proverim, on vidi samo jedan generički display i to ga nagurao u neku medjurezoluciju, a preko VGA sam prikačio drugi ,veći LCD..Catalyst to ne prepoznaje. Sistem je uredno podigao M$ drajvere i sve šljaka super :)
Tako da sam ubio kompletan Catalyst, pokušao u windows 7 compatibility, stigne do nekih 70-75% i tu se utripuje u neki loop..instalira nešto posla sata, tačnije ne pomera se.
Prekinem instalaciju, probam u safe mode-u, naravno..neće.

Sada sam na istom.

..a šta fali tekućem CP-u?
Suviše retro, ili nemaš ništa pametnije da naučiš novo :D

Nemam nista protiv CP ali kada su vec dosta toga menjali i izmislili Settings zasto da ne prebace sve iz CPa tu...
Bice mrtvo, i nece biti kao CP ali to su te promene. Bice fail ako ne rade na tome, iako sada vec neki misle da je ceo w10fail. Ako ga radis, onda ga uradi, pa kako bude, a ne malo staro malo novo, jel da nas priviknu, ja sam odustao od retro izgleda ajde neka prezentuju napredne MS ideje...

Settings je postojao i u W8/blue.
To i nije loša opcija,ali kompletan CP u Setting bi bila katastrofa.
Ništa mu ne fali da ostane kakav je bio od početka,možeš da vratiš i na classic view :)

Postojao i na W8 kao 10x gore resenje nego sada u W10.
Ako ostane ovako, to nece bas da se proslavi kao dobro resenje, nikome ne treba dva resenja... Sta ce tablet useru CP?
Ako je tako neka ostane CP, ali da vrate WU ;-) Ma nista od toga, CP se gasi i odlazi u istoriju, ako ne ove sredice ga do godine, i ovako su imali vremena do sada da to srede.
Slican prealaz i amd radi sa nekadasnjim Catalystom a sada Crimsonom, nisu sve bas portovali u novi GUI, Qt ;-)
Samo sto je MS spor i ne zna gde bije, stavio W10 kao experiment, do sada najveci shock za korisnike.

Poslednja izmena:
Yok more,ne mere :)
Znao sam da će biti neko glupiranje.
Nisam ga terao u compatibility, prošao..kada se podigao sistem, kaze da drajver nije x64, bla bla..da proverim update na njihovom sajtu. U systray-u se sve uredno instaliralo,Catalyst manager je tu..udjem..proverim, on vidi samo jedan generički display i to ga nagurao u neku medjurezoluciju, a preko VGA sam prikačio drugi ,veći LCD..Catalyst to ne prepoznaje. Sistem je uredno podigao M$ drajvere i sve šljaka super :)
Tako da sam ubio kompletan Catalyst, pokušao u windows 7 compatibility, stigne do nekih 70-75% i tu se utripuje u neki loop..instalira nešto posla sata, tačnije ne pomera se.
Prekinem instalaciju, probam u safe mode-u, naravno..neće.

Sada sam na istom.
Hajde ovako, da se prvo drzimo mog redosleda instalacije.
Instaliraj prvo 13.4, za brisanje koristi DDU, posle ono sto ostane AMD foldera pobrisi rucno.
U programs files i programs data imas AMD foldere izbrisi ih, sa CCleaner pobrisi regystri.
Sad pobrisi na isti nacin te 13.4 i instaliraj 13.9 u windows 7 compatibility mode...
Tako je kod mene tekao process instalacije i sve je proslo bez problema.

Neka ti TV bude iskljucen dok ovo obavljas, tako sam ja odradio, prikljucen na HDMI ali iskljucen.

Poslednja izmena:
Ne koristim TV, vec drugi LCD preko VGA.
Ne znam šta ću dobiti time, jer sam juče proverio u CCC, Display/Properties..ništa od fine tuning-a, isto kao i u Windows DisplayProperties..nema tweak opcija, baš nijedna.
Igrice mi rade i sa ovim M$ signed drajverom.
Ne setih se da instaliram GPUz da proverim šta i kako prijavljuje u sistemu.
Čudno je da i DeviceManager-u stoji nepromenjen drajver za GPU.

Imam externu Creative X-Fi 5.1 katricu, M$ podigao njegov driver..u Dev.Manager/desni klik na drajver/Properties piše jedna verzija,datum..idigital signer, a kada ga ubijem i instaliram Creative driver, za digital signer ne piše Microsoft, već Creative..a ne poklapa se ni verzija, ni datum..sve je različito. Zbog toga sumnjam da si samo instalirao CCC,a da ti sistem i dalje sve prikazuje preko M$ driver-a.

Poslednja izmena:
Ne znam sigurno, ali funkcije rade u CCC...

Screenshot (632).png

Screenshot (633).jpg

Evo sa GPU scaling..

Screenshot (635).jpg

Screenshot (636).jpg

Poslednja izmena:
Hoćeš da me nateraš ponovo da se zamajavam :D
To mi je trebalo 3D opcije, ali toga nije bilo, što je i logično..jer nije ni podigao AMD driver.

Nisam te bio razumeo u prethodnom postu, neshvatljivo mi je to što si napisao..nije hronološki, tj.
Sada mi je isto sve kao što je i bilo. Dakle M$ driver. Ručno sam već sinoć sve izbrisao foldere, reinstalirao CCC a u reg bazi samo isto ručno,preko Search, što je pronašao, izbrisao.
I sad, na osnovu toga..šta da uradim?

uzgred, taj CCleaner je pouzdan? Ranije sam koristio RegFirstAid (najviše zbog reg. defrag-a) par puta mi skrckao čitav sistem na win7/8.
Bez obzira, odradiću reg backup.

Koji me djavo tera da sve ovo radim :D

Obavezno brisanje drajvera sa DDU.
CCleaner koristim godinama, bez problema.
Caka kod njega je ta da kad jednom odradis brisanje registry, ponovis jos jednom ili dva puta.
Videces da ce da pronadje jos "repova", normalno nudi ti backup kod svakog brisanja.

Nemoj da te bune ova dva fajla Activex, njih ne moze da obrise, oni su stalno tu...

Screenshot (637).jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno