Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Nego Vuce, jel ti proradio onaj progress bar sto ti zabagovao jos ranije? :)

Gledao sam dosta po netu sta bi mogao da radim da ubrzam dizanje Windows 10 sistema, ali sta god da selektujem uvek je isto. Imam 2 laptopa na koje trenutno imam Windows 10. Jedan je sa i3 procesorom, drugi je sa i7 i paljenje je uzasno sporo. Sta ste vi selektovali da bi se brzo pokrenuo?
Opciju "Turn on fast startup (recommended)" u "Power options" sam deselektovao, jer mi se laptopovi sa tom opcijom kad kliknem na dugme za paljenje, pokrenu 2 sekunde i ponovo ugase. Nakon sto ponovo kliknem dugme za paljenje onda se pale normalno. Zasto samo sa Windows 10 imaju taj problem nemam pojma, ali sam nasao negde na netu da treba tu opciju izbaciti i da se onda laptopovi pale normalno, ali je to sporo i sporo... Windows 7 i 8 su bile majke po brzini dizanja sistema. :)

Može li mala pomoć za drajvere za Broadcom BCM4352 802.11ac? Dobijam BSODove kada skidam torrente a prilično sam restriktivno podesio broj konekcija.
Ovo su zadnj za Win 8.1 ali radice i na win 10.http://support.lenovo.com/rs/sr/downloads/DS037857?LinkTrack=Solr

@dexter87 nisam to resio, :) petljao sam neko vreme...ali prebacio sam se na nesto drugo.
Tako da sam skoro zaboravio na to, ali evo krecem...ako me ne preteknu sa novim build-om.
Boksovao sam se par dana sa drajverima za graficku, elem posto su zadnji za HD 4200 13.4
oni rade ali imaju jos jedni beta ti su 13.9:D i ....

Screenshot (627).png

Poslednja izmena:
Bug: 1511. The Settings app hangs when I selected Offline Maps, Apps & Features, or Storage Settings. I also had a USB flash drive inserted in a USB port.
Potvrdjeno. Ukoliko se ubaci USB pa se restartuje racunar i ponovo otvore gore navedene sekcije dolazi do zamrzavanja. Do problema dolazi ako je USB formatiran u nekom drugom formatu koji nije NTFS/FAT32/FAT.

Poslednja izmena:
Zasto ovo glupo ***** od windows-a 10 mi ne dozvoljava da prekpoiram postojeci fajl? Pa fajl vec postoji ali na particiji nema mesta vise i hocu da prekopiram postojece fajlove sa ovim novim posto sam u igri budzio nesto sto mi se ne dopada i sada mi ne dozvoljava ceo folder da stavim na isto mesto.

Poslednja izmena:
Valjda sam pogodio temu. Probaću ukratko, pa ako može savet /mišljenje.
Neće da podigne sistem, odmah uzeo usb sa kojim sam prošli put instalirao i krenuo da uradim reinstall. Imam dve particije i odaberem ovu sa Windows 10 naravno, izaberem format i neće. Obrišem je, napravim novu, pustim instalaciju i opet neće, izbaci kako ne može da uradi format.
Otišao na repair, troubleshoot, probao sa obe opcije za reset - neće. U advanced Startup repair, neće.
Na kraju sam probao iz Recovery toolset, disk wipe - da se ne ponavljam. Da li je do hard diska? E da, tu u Recovery ima i file explorer, tu mi daje da otvorim ovu drugu particiju najnormalnije... Da li da spasem odatle šta mi treba pa da obrišem obe particije? Spao sam na guglanje na mobu pa je svaki savet dobrodošao.

Ne razumem kako neće da ti da, osim ako nisi admin.

Jel moguce da meni win10 pozdere 4gb rama ovako sa pola snage? Nista ukljuceno?

Zasto ovo glupo ***** od windows-a 10 mi ne dozvoljava da prekpoiram postojeci fajl? Pa fajl vec postoji ali na particiji nema mesta vise i hocu da prekopiram postojece fajlove sa ovim novim posto sam u igri budzio nesto sto mi se ne dopada i sada mi ne dozvoljava ceo folder da stavim na isto mesto.

Zato što od Viste fajl koji prebacuješ na mjesto drugog fajla će se prvo prebaciti na tu lokaciju i tek nakon njegovog uspješnog kopiranja, stari fajl će biti obrisan. Ne možeš kopirati jer nemaš dovoljno prostora na particiji. Kod XP-a, prvo se fajl koji već postoji brisao i tek onda bi počelo kopiranje.

Jeste, zato sto imas 16Gb, ali ne brini ako zatreba oslobodice ga.
Pa prso sam bre, potreban mi je neki minecraft server ( da sad ne pricam zasto ) , i zamisli taj java shit od 32mb mi pojede sav ram...

Nego dal mozes da mi objasnis zasto mi pojede 4gb? Recimo 7ca mi to nikada nije radila...

Pa prso sam bre, potreban mi je neki minecraft server ( da sad ne pricam zasto ) , i zamisli taj java shit od 32mb mi pojede sav ram...

Nego dal mozes da mi objasnis zasto mi pojede 4gb? Recimo 7ca mi to nikada nije radila...
Swapuje na memoriju radi brzeg odziva..
Prati ako krene da raste onda imas memory leak, ali se resava i to.
Otvori resource monitor da vidis tacno sta ti "jede" ram.

Poslednja izmena:
Swapuje na memoriju radi brzeg odziva..
Prati ako krene da raste onda imas memory leak, ali se resava i to.
Otvori resource monitor da vidis tacno sta ti "jede" ram.
A jedno pitanje sad cu da sklapam komp samo da mi neko kaze dal stavljam 970 msi gaming ili 990fx ud3 sa 8320 da kloknem malo, i koji sistem da puknem do sada sam furao 10, a onako nit sam nesto ofusevlje nit sam razocaran pa ono da cujem tudje misljenje.

Lepa je ta msi, samo je 990fx jaca ima 8+2 naponsku i samim tim moze bolji OC.
Za OS ne znam sta bih ti mogao preporuciti drugo nego win 10.

Ako radiš sa AMD-eom onda beži od MSI ploča. Topla preporuka jer posle njanjanja nema više kajanja.

Na laptopu imam ATI HD 4570 512MB.
Imam i CD sa drajverima,ali to je od kada sam ga kupio.
Koji bi sada drajveri , za windows 10, najbolje pasovali za tu GPU?

Na laptopu imam ATI HD 4570 512MB.
Imam i CD sa drajverima,ali to je od kada sam ga kupio.
Koji bi sada drajveri , za windows 10, najbolje pasovali za tu GPU?
13.9 su zadnji, rade odlicno na mojoj integrisanoj HD 4200.
Samo ih instaliraj u win7 compatibility mode.
32-bit http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 7 - 32
64-bit http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 7 - 64

Pa to i nije baš sveže ;)
Windows 10 je instalirao njegov signed driver za moju GPU,ali bih sigurno izvukao više sa AMD drajverima, jer u Display / Properties i nema nikakvih podešavanja.
Na laptopu ponekad igram par igrica,pa čisto zbog toga.

btw, šta da uradim..da ručno u Device Manager-u ubijem Microsoft driver, pa onda instaliram ove ATI ?

Poslednja izmena:
Je l' Microsoft-ov generički, ili je AMD-ov koji Windows skida?

Pa da, čim instaliras windows, znaš već..on podigne svoje drajvere, a ja to nisam ništa menjao, radi sve Ok. Jedino za zvuk sam instalirao od Creative X-Fi Surround 5.1, mada windows i tu instalira svoje Creative drajvere. Nije problem na Windows 10 instalirati svoj driver, kao na Windows 8.1 što je bilo , tj. na Windows 8.
A za GPU, pitam čisto reda radi..mada ću tako i da uradim..jer ne znam šta može da me čeka iza ćoška, a ne podiže mi se ponovo ceo sistem, jer ghost nisam napravio, nema potrebe.

Trenutno je Microsoft driver instaliran, ali ću prvo da ga ubijem, pa onda AMD native driver. U svakom slučaju ću izvući više iz kartice sa njima, nego sa ovim M$ drajverom.

Prilozi

• GPU.JPG
    GPU.JPG
    41.9 KB · Pregleda: 100
To su isti drajveri...

Screenshot (629).png

uploadfromtaptalk1452203234297.jpg
Da li neko zna sta je ovo? Vec par dana mi se vise puta ovo pojavi i restartuje se

Drajveri, memorija...okaci minidump fajl.

I meni se ovo desilo par puta u zadnjih 10-ak dana ???

I meni se desavalo na laptopu plus imam problem kad prebacujem nesto sa usb-a na laptop i obrnuto nema prozorcica sa estimated time i brzinom prenosa ...

Imam neki jb.. Asus, za koji nema drajvera na netu. Ima da ga razbijem :-(

Poslednja izmena:
I meni se desavalo na laptopu plus imam problem kad prebacujem nesto sa usb-a na laptop i obrnuto nema prozorcica sa estimated time i brzinom prenosa ...
Ako si insider onda je to poznati bag da ne prikazuje copy/move progress bar.

Vrh Dno