Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

kome to treba? lollipop je odlican :)

je l si ironican ili? ili nemamo isti telefon (i9505) ili sam ja lud..
ja sam zadovoljan sa ovim cm13, preskocio alpha testiranje jer jer bilo previse bagova ovo sad vrh radi, osim sistemskih googleovih bagova, a od lolipopa nema gori, barem ovog 5.0.1, jedini kitkat priznajem i to onaj omega v40 rom..

Jok, stvarno sam zadovoljan zvanicnim lollipopom verovao ili ne. Za 4 meseca ni jedan problem, telefon lepo radi itd. Mozda je za tvoje standarde to lose, ja sam zadovoljan.

Lepo radi LP, ali jos bolje ako se upuca arter 97 kernel... :)

Da li se isplati popravka micro usb prikljucka na ovom modelu, tj koliko bi to moglo da kosta?

Radi prikljucak, telefon puni, ali povremeno mora da se malo mrdne i promeni ugao da bi detektovao punjac.

Ne više od 20e,otprilike

Toliko je meni bilo za neki htc, manje više je to ista popravka, a i košta isto taj Micro usb ulaz.. Mozda grešim, ne drži me za reč

Ma to je ta cena za vecinu tih sada nazovi vec starijih modela,20/25 e .

evo jedne fotke, mislim da sam ukljucio night mode

sWixYy3.jpg

Chinaski pa nije losa slika :),sasvim ok obzirom da je telefon iz 2013 i tadasnjih standradra za kamere u telefonima :)

e vidis, i meni se ucinilo da je dobro ispala a pre nje sam slikao glavnu postu koja je desno od skupstine, ispalo grozno, mada ne znam koje je podesavanje bilo :) ova je daleko od danasnjih flagship-a ali je za telefon skroz upotrebljivo. moracu malo da eksperimentisem sa podesavanjima :type: sto je ok kada slikas nesto staticno ali kada ti treba da bi uhvatio momenat onda je dobra automatika zlata vredna.

Probaj to da ne,ja ne znam kakva podesavanja sve ima S4,ali recimo mozes da probas da menjas ISO vrednosti za night slike,ukoliko S4 ima takva podesavanja,kontam da ima :) Za dnevne fotke mozes da probas eventualno da korigujes white balance i ekspoziciju.Isto mozes HDR da koristis,na Samsungovim telefonima pocevsi negde bas od S4 je dobro implementirana ta opcija. :)

ima ISO 100-800, exposure value od -2 do +2, WB neka 4 moda, pa jos 12 nekih predefinisanih, ukljucujuci i HDR, night, panorama, burst...kapiram da ko zna da barata tim parametrima da moze da izvuce ok sliku :)

Poslednja izmena:
Slicna podesavanja ima i S5 koji ja imam,skoro ista. :)
Ma sto se tice dnevnih fotki mozes ti lagano sa njim i sa automatskim podeavanjima napraviti dobru sliku.Ipak je S4 telefon koji je imao najbolju kameru u toj godini od svih ostalih proizvodjaca.
E sad,sto se tice nocnih fotki tu i ja kuburim sa S5 jer je potrebna solidna kolicina ulicnog osvetljenja da bi se napravila dobra slika(bez mnogo suma).

U principu ne treba ocekivati cuda obzirom da sada vredi 150e :) ali je dobro znati da je i dalje upotrebljiv po danu a mozda i uvece uz malo cackanja i predznanja, barem za staticne fotke.

I9500 i i9506 imaju identičan senzor kao G3.
I9505 ima nešto stariji i mrvicu lošiji. A G3 je bio jedna od najboljih kamera 2014. godine.
U low lightu ga limitira to što nema OIS a maksimalni ss je tek 1/17s - za dosta ljudi presporo za iz ruke a opet prebrzo za neki prihvatljiv ISO.
Preko dana sasvim ok i danas, za 2013. godinu da ne pričamo.

Vidis to za socivo nisam znao,hvala na informaciji.E to je problem za nocne fotke los masimalni ss,mada ni S5 nije tu mnogo bolji,ja mislim da je kod njega 1/15s,ispravi me ako gresim.

Vidis to za socivo nisam znao,hvala na informaciji.E to je problem za nocne fotke los masimalni ss,mada ni S5 nije tu mnogo bolji,ja mislim da je kod njega 1/15s,ispravi me ako gresim.

Senzor, ne sočivo :)
Da na S5 u nekim situacijama se to produži do 1/15 što je isti đavo...
Ono što mi se čini kod S5 je da su shvatili da ipak nismo svi roboti pa se automatika trudi da dosta dugo drži ss oko 1/30s, po cenu nešto višeg ISOa. S4 čim malo opadne svetlo rastegne to na 1/17 i fotke često ispadaju mutne...

S druge strane S4 ima anti shake opciju koja garantuje ss ne sporiji od 1/33s. ISO ide i do 1600-2000 ali eto nema duhova :)
Na S5 postoji ona image stabilization opcija koja je u principu automatski night mode, hvata nekoliko fotki pa ih kombinuje i obrađuje... To dosta dobro eliminiše blur od mrdanja kamere, pegla šum ali i detalje ali to nije toliko strašno... Nije loša stvar naročito uz malo negativnog EV, probaj ako nisi :)

Nisam probao uz oboreni EV,a cini mi se da bi uz taj oboreni EV mogla ispasti cistija slika nego inace.Hvala za info ;)

Treba mi mala pomoc.
Prodajem svoj S4,telefon nije rutovan,nije ubacivan nikakav rom u njega i slicno,sve fabricko i svaki update je instaliran.
Kako da formatiram memoriju telefona ali da se sve zivo izbrise. Dakle necu da mi ostani nista na telefonu.

A jel si probao Factory defaults is Settings-a?

Koliko se secam to sam radio dva puta do sad. Sve aplikacije su bile obrisane ali mislim da su slike,igo i jos par stvari ostajale... Ako me secanje dobro sluzi.

Power + Home + Volume up i otvorice se recovery. Samo idi na factory reset.

Zdravo! Nisam odma pretrazivao celu temu, prilicno je duga, pa sam mislio da pitam samo.

Brat mi ima Galaxy S4, sad da li je bas ovaj, ili se nesto razlikuje u nekom broju, to ne znam... Jel se tom telefonu desi nekad da mu nekako telefon treperi, da li u raznim bojama, ili ne znam ni ja kako..? :trust: Nije u Srbiji sad, ugl. smo se culi preko Skajpa i Vajbera, ali i ovako preko telefona. Juce se javio, pa je mojima rekao da mu to bude na telefonu, mada se nismo culi od onda, nije dostupan, pp. da je ugasio telefon, il sta god...

Pitam, jer ne znam, jel bi to mogla biti neka softverska greska, pa da se moze resiti hard resetom, il na neki jednostavniji nacin? Ili je to neko ponasanje telefona pred crkavanje displeja? U svakom slucaju ja reko da pitam, jer njega kad tako krene da zeza telefon on popizdi i ni ne misli kako bi ga mozda mogao dovesti u red... Inace, uzeo ga je polovnog tamo (u Nemackoj), tako da i ko zna da li mu je neko uvalio nekakav bezveze primerak. Mada pre svega, ako moze nekako jednostavno da se sredi, pa da mu kazem sta bi mogao da ucini (kao recimo hard reset), da ga neko ne zezne kao "ne valja telefon", a bude nesto jednostavno. Jel se tom telefonu (ili android/samsung telefonima) generalno desava (ili kod odredjenog manjeg broja korisnika) da moze da pocne tako malo da brlja?

Verovatno je displej ali ne bi skodio fles stock roma. Mozes ga skinuti sa Sammobile-a.

Verovatno je displej ali ne bi skodio fles stock roma. Mozes ga skinuti sa Sammobile-a.

Hvala! :)

EDIT: Uzgred, jel nesto jednostavnije to uzvesti sa Kies? To sam sad video da ima na netu? Ili je ovo ipak bolje sto si predlozio?

Poslednja izmena:
Kies je veliko smece i ne preporucujem ga nikada.
Skines FW sa sammobile-a, skines Odin i uflesujes. Procedura traje nekoliko minuta i vrlo je jednostavna. Imas uputstvo za fles pre skidanja. Ako negde zapne tu smo. :)

Vazi, hvala. :)

Kakva je baterija, hoće ekran tako da treperi kada je baterija slaba, pogotovo na ovo hladno vreme.

Nazad
Vrh Dno